X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej chyba suwaczek zajął za dużo znaków bo nie mogę wkleić naszego motta.

Laseczki upiekłam wam pyszne browni z masłem orzechowym. Idealne lekarstwo na PMS, negatywne testy, smutki dnia codziennego, niecierpliwe oczekiwanie na owulację.

Krokodylica, cymcia lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpieszę donieść, że nie będziecie ciociami. Menda jeszcze nie przyszła, ale patrząc na cały miesiąc- pewnie ze stresu sie przesunęła. Chłop trochę rozżalony, ale pociesza..... Smutno :(
    Jeśli do poniedziałku nie przyjdzie paskuda to ide do gina na wywołanie

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Znowu ledwo patrzę na oczy :) Tempka nieco w dół ale @ nie ma, więc nie tracę nadziei ;)
    Pogoda fajna, (*)(*) bolą i wyczytałam że jesli tempka jest podwyższona więcej niż 16dpo to jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży ;D ( a u mnie już 15dpo)
    Miłego dzionka...

Hej czy Cymcia już sikała?

cymcia, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cymcia... Tulam mocno :(
    Ja też tak wczoraj pisałam, że jeśli do niedzieli nie przyjdzie to idę... Ehhhh... Dupa z tym wszystkim...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 07:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee spoko- kolejny miesiąc picia alko i kawy przede mną :)

Anuśka, Tamka, marissith lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    Śpieszę donieść, że nie będziecie ciociami. Menda jeszcze nie przyszła, ale patrząc na cały miesiąc- pewnie ze stresu sie przesunęła. Chłop trochę rozżalony, ale pociesza..... Smutno :(
    Jeśli do poniedziałku nie przyjdzie paskuda to ide do gina na wywołanie

Kochana tak mi przykro. Może faktycznie cykl był bezowulacyjny? Trzymam kciuki za następny cykl!!!!!!

Mi dziś przesunęło owulkę o jeden dzień, ale te dwa dni są brane pod uwagę u mnie, bo u gina byłam wieczorem i stwierdził że jestem świeżo po owulce, więc możliwe że była tego samego dnia. Zresztą ten jeden dzień różnicy nie ma takiego znaczenia.

Całej nocy nie przespałam, bolała mnie głowa i chciało mi się rzygać, a jak usnęłam chociaż na chwilkę to śniły mi się jakieś koszmary. :/ Dalej mi ciężko na żołądku.

cymcia lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry czas zacząć ovufrendowa prokreacje :)
    zaraz zajrze co u was słychac u mnie nieznaczny malusi spadek temp

i do tego piątek piątunio piątczek

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Całej nocy nie przespałam, bolała mnie głowa i chciało mi się rzygać, a jak usnęłam chociaż na chwilkę to śniły mi się jakieś koszmary. :/ Dalej mi ciężko na żołądku.

Oj bidulko... Tulam... Oby przeszło jak najszybciej :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cymcia - tulam

u mnie nie dość że całą noc śniły mi się termometry (jakbym nie mogła się doczekać pomiaru) to na dodatek tempka spadła :( , w sumie nie rozpaczam bo @ dalej nie ma więc nadzieja jest, śluz kremowy, spora ilość ... będzie co ma być, ale patrząc na tę skaczącą temperaturę to jak będzie dzidziuś dostanie przydomek ŻABA :P

(*)(*) bolą a lewy dziś kłuł jakby ktoś mi szpilę wbijał, a na brwi mi wyskoczył duży pryszcz :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna tempkę masz cały czas ładną :) Mam nadzieję że wysikasz jakieś ładne dwie krechy ;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę dojść do porozumienia z szyjką macicy... Niby jest wysoko, ale jakaś jakby większa, niby jest zamknięta, ale nie jest twarda, tylko taka rozmemłana, jakby lekko chropowata, ale nie jest tak miękka jak podczas dni płodnych... Jakaś jędrniejsza jest...
    No to Wam popisałam ;)
    Oj Anuśka, idź ty lepiej spać :P

Arienna, cymcia lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cymcia tulam mocno

Kroko kurde a moze to ten cholerny wirus ja nie rzygam ale mnie muliło za to biegunka taka ze szok juz myslałam ze ok jest a tu bach całe popołudnie wczoraj w kiblu przesiedziałm test owu ledwo z czego miałam zrobic bo sikać nie mam czym bledzioch wyszedł hmm moze za bardzo rozcienczony mocz

od dziś mi ovuf przewidziało płodne wiec dziś i niedziela poniedziałek działamy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Arienna, trzymam kciuki żeby było dobrze.

Anuśka, u mnie nawet trochę lepiej, nawet robię próbę żołądka i usiłuję zjeść jakieś śniadanie.

A w tamtym miesiącu jak miałam zatrucie i rzygałam 3 dni to szwagierka zapytała się mnie "a ty nie jesteś w ciąży? bo ja tak miałam na samym początku ciąży przez kilka dni". Więc się pocieszam że to fasol się wgryza i rozrabia.

Tamka lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) poczekam do niedzieli jak postanowiłam na początku, bóle "udające @" ( ;-) ) chyba ustąpiły :D zobaczymy jak będzie dziś w pracy, hehe jakby nie daj Boziu coś nie tak, to będzie w ramach wyżywania się dzieciarnia dziś sprzątać, oj będzie :P

hihi, a wiecie ! moje uzależnienie osiągnęło kulminację, dziś zamiast jeszcze sobie pokimać siedzę tu, a na fejsa nie zaglądałam chyba od 3 dni :D
    i w ogóle uważam że administracja powinna zainwestować w stworzenie aplikacji na komórek, takiej jaką ma FB że mi komórka powiadamia o nowych wpisach na forum :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:17

Tamka lubi tę wiadomość

ewebii4.png

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A ja nie mogę dojść do porozumienia z szyjką macicy... Niby jest wysoko, ale jakaś jakby większa, niby jest zamknięta, ale nie jest twarda, tylko taka rozmemłana, jakby lekko chropowata, ale nie jest tak miękka jak podczas dni płodnych... Jakaś jędrniejsza jest...
    No to Wam popisałam ;)
    Oj Anuśka, idź ty lepiej spać :P

kurde ja próbowałam badac ale nie wyszło jakos nie znam sie na tym hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• smarta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - brzmi ciążowo, trzymam kciuki za II kreski
    Krokodylica - u Ciebie podobnie, zresztą Twój wykres jest tak piękny, że nie może być inaczej :D
    Cymcia - trzymam kciuki mocno mocno
    Ja dziś włączyłam wykrywanie owulacji, i mi wyznaczyło owulkę na 4 dni temu. Żart. Szyjka twarda zamknięta, luteinę brać skończyłam a temu się owulki zachciało. Ja tu na @ czekam, a nie owulkę.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sie uzależniłam i jak tylko przychodze do roboty odrazu zaglądam co u was jak wrcam z pracy zdejmując buty juz załczma laptopa hehehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    Eeeee spoko- kolejny miesiąc picia alko i kawy przede mną :)
    e tam bez kawy... :P w razie czego mam INKĘ i nie zawaham się jej użyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:22

cymcia lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta to możliwe z tą owulką u Ciebie. Poza tym wiesz że my siostry wykresowe, a mój poprzedni wyglądał jak ten Twój teraz! I też miałam wyznaczoną późną owulkę.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, jak to fasol się wgryza, to rzygaj ile wlezie, żeby się tylko wgryzł :)

Arienna jestem za OF na zasadzie FB :) Ja też niezbyt często na FB zaglądam od kiedy mam Was ;)

Biedroneczko, bo wbrew pozorom to nie jest takie łatwe... Ja tak na prawdę od trzeciego cyklu dopiero załapałam o co kaman... No nie licząc dzisiejszego badania, bo coś dziwnego się z nią porobiło ;)

Krokodylica, Arienna lubią tę wiadomość

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ