X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Temperatura dalej niska, test -. Czekamy na @. Będzie wyjątkowo bolesna, bo boli mnie mega.
    Miłego dnia laseczki.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    hejka kochane :)
    co tam u was ? :)
    ja mam do was pytanko :D
    kiedy najlepiej wykonać takie badania jak: FSH, LH i prolaktynę ? :)
    te hormony wykonuje sie w 3 dc, natomiast aprogesteron robi sie w II fazie cyklu po domniemanej owulacji :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japitolę! Od rana biegam po mieszkaniu, czołgam się i zaglądam w każdy zakamarek. Jak zwykle mój mąż miał problem ze znalezieniem kluczy od samochodu. Język pogryziony, żeby mu nie powiedzieć co o tych regularnych poszukiwaniach myślę. Chciałam mu sprawdzić kieszenie w ogrodniczkach czy tam gdzieś coś pominął, ale mnie opieprzył, że sprawdzał i nie ma. To wróciłam na kolana i po raz 5 zaglądałam pod łóżko i kanapę. Okazało się, że miał je w kieszeni!!!!!!!! No ręce opadają! Jakby się to przytrafiało raz na jakiś czas, to ok....ale kilka razy w miesiącu zapewnia mi poranną gimnastykę i podniesienie ciśnienia?

No, wyrzuciłam to z siebie i teraz już ze spokojem mogę napisać:

Dzień dobry! :)

Hormony świrują. łzy mi napłynęły do oczu jak dziś w tv mówili, że 30 lat temu Iron Maiden zagrał jakiejś parze na weselu. Ostrzegłam męża o konsekwencjach mojego obecnego stanu i ma się nie czepiać jak się najzwyczajniej popłaczę, albo będę chodziła wściekła jak osa.

Another, trzymaj się. Mam nadzieję, że jak jednak ta @ przyjdzie to nie będzie chciała Cię wykończyć i szybko sobie pójdzie.

Miłego dnia! :)

olka30, Z., Maniuś, santoocha, Anaaa:), Another, Misty87 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej wam, Kochane! Od 5 na nogach, ale przywitało mnie takie piękne słoneczko i głód, że o wylegiwaniu się nie było mowy :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, piję kawkę i próbuję was nadrobić.. Wieczór to tu się zawsze więcej dzieje. Żabko jakbyś pisała o moim M. Wiecznie tylko: nie widziałaś mojego paska? telefonu? dokumentów? spodni? Masakra, a jak ja czegoś nie mogę znaleźć to nawet się nie rozglądnie. Chłopy są beznadziejne, a mój bije rekordy ostatnimi czasy.

Luteiny dzień 4, mam nadzieję że nikogo dziś nie zabiję. Ogólnie w pracy się hamuję, ale w domu tylko warczę, nawet przez sen opieprzyłam M, że mnie dotyka.

Little Frog lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! Ale wczoraj poszalałyście!

Misty, trzymaj się!!!!

olka30 lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    hej hej wam, Kochane! Od 5 na nogach, ale przywitało mnie takie piękne słoneczko i głód, że o wylegiwaniu się nie było mowy :)

Kochana tez CIe budzą mdłości w nocy????/ nad ranem ???

Kurde u mnie to straszne, powinnam mieć lodówke przy łóżku i co godzine cos jeść, bo jak jestem głodna to mnie mdłości budza....dziś tak miałam, zaspokoiłam to woda mineralną ale nie na długo...oszaleje!!!!!:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole to dzień dobry Wszystkim tu zgromadzonym :D

olka30 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku :) mnie już mdłości nie męczą, ale głód zwala z łóżka...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie już wyhodowałam ogromne endometrium :/ które nie chce się złuszczyć, dostałam większa dawkę progesteronu nie lutke już tylko orgametril i już się boje potopu :/

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjjjjj Natuś....trzymaj sie dzielnie! :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18mm czy jest ono tak strasznie duże, jak myślicie?

To przez to wino, hehe ostatnie 4 dni piłam codziennie po lampce bo była okazja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 10:08

• olka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo ja wiem, tyle to ja miałam ostatnio i @ przyszła normalnie.. Chyba nie jest to jakiś kosmos, aczkolwiek nie znam się na tym.

• Złota Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, endometrium 18 mm? Ja najgrubsze miałam 7,8 mm.
    Nie wiem czy to strasznie grube, te 18 mm, ale chyba kosmos to nie jest.
    Będzie ok, Natka! 3mam kciuki!

• santoocha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się coś kojarzy, że ja miałam takie na pierwszym usg w ciąży.

Dzień dobry tak w ogóle.

Co do mojej wczorajszej rozmowy ze stażystką:
    stresowałam się strasznie, jak przed najgorszym egzaminem. Nigdy nikogo nie wywalałam.
    Powiedziałam jej, że jej nie zatrudnimy, bo nie poradzi sobie, że już teraz klienci deklarują, że zmienią weterynarza jeśli będą zmuszeni do niej przychodzić. Ona na to, że ok, rozumie.
    To ja ciągnę dalej, że to nie wszystko, bo urząd pracy nie zgadza się na kontynuację jej stażu, jeśli nie zostanie zatrudniona i muszę jej już teraz przerwać staż. Była w szoku! Aż się zdziwiłam, bo myślałam że zdaje sobie sprawę, że się opierdala i nie robi nic żeby ten staż utrzymać. Pomijam to że od początku tygodnia ja się do niej praktycznie nie odzywam, myślałam że wyczuła tę gęstą atmosferę.
    Wytłumaczyłam jej, że niestety zagraża naszej firmie, nie sprawdziła się, sama widzi, że ludzie proszą żeby ona nie robiła nawet zastrzyków.
    Poprosiła czy nie mogłaby zostać jeszcze 2-3 miesiące, znajdzie pracę i legalnie ona przerwie staż.
    Ale się nie zgodziłam, bo skąd mam wiedzieć czy ją znajdzie. Teraz muszę zwrócić koszty poniesione przez UP na nią za miesiąc stażu, wtedy musiałabym za kilka miesięcy.
    Rozpłakała się, poszła się przebrać i poszła do domu.
    Dziś przyszła, ani cześć, ani pocałuj mnie w dupę.
    Obrażona, siedzi czyta książkę, ja robię wszystko sama, ale też tak wolę.
    Czekam na reakcję UP na moje pismo wypowiadające umowę stażową. Mam nadzieję, że rozwiążą ją w trybie natychmiastowym, a nie z miesięcznym okresem wypowiedzenia.

A jak wczoraj z nią rozmawialiśmy, mały tak mnie kopał! Pewnie nie spodobało mu się moje zdenerwowanie i wyrzut hormonów stresu...

Napisałam już kilka ogłoszeń o pracę. Oby znalazł się ktoś sensowny. Szybko.

Miłego dnia! :)

olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio jak miałam usg w marcu to miałam 8mm i okres przeszedł za 10 dni, a teraz takie, jedyne co to boje się potopu, dostałam metforminę też i vit D

• olka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam potopu wręcz chyba mniej niż normalnie, tyle że ja mam dość długo @.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze w II fazie sie powieksza anastepnie powoli zluszcza.. Natka powiem ci tak lepiej niech da ci leki i nawet miej potp.. niz pozniej wylyzeczkowanie endometrium z powodu przerostu ..

Santocha przynajmeni masz to juz a soba i pozbedziesz sie jej ;/ niestety stazysci mysla ze moga sie opierdzieac i nic im sie nie zrobi..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Złota Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, świetnie zrobiłaś, stażyści to naprawdę potrafią dać w kość pracodawcy.

Czy Wy też jesteście takie zmęczone? Wczoraj spałam od 18:00 do 19;50 i o 20:30 byłam znów w łóżku, i spałam do 5:30. A teraz znów oczy mi się kleją. Nie wiem co się dzieje, a kawy nie pijam, więc sobie ciśnienia nie podniosę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 11:58

• olka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ciśnienie atmosferyczne chyba spada, nawet na pewno bo się u nas pogoda zmienia i od 11 mam wrażenie, że za chwilę zdechnę.. Chyba bez 2 kawy się nie obejdzie.

‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ