X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioleta4444 wrote:
    Melua z mężem bym poszła spać i zrzuciła z łóżka. Raz tak zrobiłam i się wkur a ja się śmiałam i powiedziałam że on ma w wannie spać ! Uspokoił się i przeprosił
    he he he, to mamy problem bo to ja śpię na zewnątrz, a on przy ścianie... he he he
    Ale wiecie, coś wam powiem... Jak byłam nastolatką to tata mówił, że współczuje mojemu przyszłemu mężowi, bo ja taka wybredna, kapryśna i kłótliwa jestem (ha, córeczka tatusia, ale charakterek zadziorny po mamusi mam). Jak poznałam małża to go ostrzegał, że nie jestem łatwym charakterkiem. Ale z czasem to mi zaczął współczuć, bo małż ma jeszcze gorszy i bardziej uparty charakter, a ja złagodniałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 13:24

Lena87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja najpierw od początku :)
    Mam PCOS, 4 miesiące nie miałam @ od odstawienia anty przepisane mi kiedyś na hormony. chodziłam po lekarzach ale byli głupi i nie byli zainteresowani. Teraz trafiłam na fajnego Gina. Przepisał Lutke (i inne leki) brałam ale @ się nie pojawiła, Jestem już po CLO i pierwszym monitoringu. Niestety nie mam pęcherzyków na jajnikach a endometrium wynosi 2,3 mm :/ czekam na nastepny monitoring w poniedziałek. Jajniki nic się nie ruszyły i śpią sobie w najlepsze

Lena87 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie :***
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    he he he, to mamy problem bo to ja śpię na zewnątrz, a on przy ścianie... he he he
    Ale wiecie, coś wam powiem... Jak byłam nastolatką to tata mówił, że współczuje mojemu przyszłemu mężowi, bo ja taka wybredna, kapryśna i kłótliwa jestem (ha, córeczka tatusia, ale charakterek zadziorny po mamusi mam). Jak poznałam małża to go ostrzegał, że nie jestem łatwym charakterkiem. Ale z czasem to mi zaczął współczuć, bo małż ma jeszcze gorszy i bardziej uparty charakter, a ja złagodniałam :)
    Ja byłam kiedyś łagodna ale się zmieniłam :D

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki wskazują na PCOS a poza tym są dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioleta4444 wrote:
    Może ja najpierw od początku :)
    Mam PCOS, 4 miesiące nie miałam @ od odstawienia anty przepisane mi kiedyś na hormony. chodziłam po lekarzach ale byli głupi i nie byli zainteresowani. Teraz trafiłam na fajnego Gina. Przepisał Lutke (i inne leki) brałam ale @ się nie pojawiła, Jestem już po CLO i pierwszym monitoringu. Niestety nie mam pęcherzyków na jajnikach a endometrium wynosi 2,3 mm :/ czekam na nastepny monitoring w poniedziałek. Jajniki nic się nie ruszyły i śpią sobie w najlepsze

Skoro luteina nie pomogła to może coś mocniejszego ?
    Nie mam pojęcia dlaczego podał Ci CLO skoro tak długo @ już nie masz ..
    PCOS potwierdzone badaniami ? czy tylko powiedzieli że jest i finito ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioleta4444 wrote:
    Moje wyniki wskazują na PCOS a poza tym są dobre.

Wspominali o koralikach na jajnikach ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:

Melula, na początku są łagodni jak baranki a dopiero z czasem wychodzi szydło z worka ;) i pokazują na co ich tak naprawdę stać ;D

Anaaa:) lubi tę wiadomość

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominali o koralikach
    Chciał mnie postymulować CLO i wywołać owulkę.

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kiedyś badania i wyszło że mam PCOS i teraz też miałam i to samo wyszło..

• Złota Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy przynajmniej dziewczyny macie wszystko zdiagnozowane, ja wiem tylko, ze jajniki nie pracują ale dlaczego, to chyba tylko jeden BÓG wie.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Wy przynajmniej dziewczyny macie wszystko zdiagnozowane, ja wiem tylko, ze jajniki nie pracują ale dlaczego, to chyba tylko jeden BÓG wie.
    Jakie miałaś badania ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki! Ja dzis mam śpiący dzień, podczytywałam Was ale nie miałam weny pisać więc teraz piszę żeby się chociaż przywitać :D

edit: dzisiejszy tekst mojego M. ja Ci wykasuje tego różowego facebooka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 13:37

przedszkolanka:), olka30, santoocha, Anaaa:), Kaśka28, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, Ja praktycznie nic nie mam zdiagnozowane ;)
    Zaczynam praktycznie swoją drogę od początku ;)
    1 lipca podstawowe badania morfologia, ob, mocz itd itd , później wizyta u Endo i kolejne skierowanie na badania ;)

Po badaniu nasienia, które będzie 4 lipca umówię się na wizytę w tej klinice ;)
    Trzeba w końcu zrobić jakiś milowy krok do przodu a nie cały czas stać w miejscu bądź cofać się :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    hej dziewczynki! Ja dzis mam śpiący dzień, podczytywałam Was ale nie miałam weny pisać więc teraz piszę żeby się chociaż przywitać :D

edit: dzisiejszy tekst mojego M. ja Ci wykasuje tego różowego facebooka :)

Cześć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i bardzo dobrze, zdiagnozuj się i potem będzie łatwiej może jeden malutki problem jest typu tsh albo prolaktyna i szybciutko zbijesz i będzie dzidzia

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Lena i bardzo dobrze, zdiagnozuj się i potem będzie łatwiej może jeden malutki problem jest typu tsh albo prolaktyna i szybciutko zbijesz i będzie dzidzia

TSH mam 3.34 - wiem że jest troszkę za wysokie ale to zapewne endo się tym już zajmie ;)

Prolaktynę mam w Normie 17.09 :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioleta4444 wrote:
    Jakie miałaś badania ?

TSH
    FT3
    FT4
    testosteron
    Progesteron
    Estradiol
    Krzywa cukrzycowa
    Prolaktyna
    Anty-CPO
    USG w pewnym momencie co 2 tygodnie
    Badanie USG Piersi
    Cytologia
    Morfologia
    DHEA-S
    Witamina D
    i cos jeszcze tylko już nie pamiętam :D

Wszystko poza testosteronem w normie.
    A jajniki nie pracują.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jednak diagnozowałaś się trochę :) Nie ma co myśleć, badania pokażą co i jak. Oby żołnierzyki zdrowe były to reszte się podkuruje

• santoocha Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa:) wrote:
    Santoocha, też uważam, że fakt, że zostanie ojcem, zmusił go do przemyśleń.
    A jak się czujesz? Jak Synek? :)
    W ogóle chłop mi dojrzał :D Chce siedzieć pół roku na rodzicielskim, martwi się że empatia jest mu obca, zaczął mnie częściej całować, przytulać- chyba trenuje ;)
    A Synek ok, kopie ładnie. Wczoraj całą drogę do domu dawał czadu, aż się zastanawiałam czy pas gdzieś tam go ciśnie, czy jak. A teściowa twierdzi, że cieszył się, że jedzie samochodem ;)

Jeszcze wrócę do mojej stażystki- przyszła dziś, ani dzień dobry, ani nic. Siadła i mówi drżącym głosem: powiedzcie mi jaką ja maszynę zepsułam?
    Dzwonili do niej dziś z UP i powiedzieli że dostali moje pismo i powiedzieli czym umotywowałam chęć przerwania jej stażu.
    A ona robiąc badanie krwi wg rozpiski z kartki, gdzie jest napisane po kolei co robić, co naciskać, skasowała mi ustawienia maszyny na badanie mocznika we krwi. A ja męczyłam się miesiąc żeby to ustawić, bo nie mogłam znaleźć nikogo kto znałby się na programowaniu tego sprzętu.
    I wyrzuciła nam, że przez nas ona nie będzie miała już szansy odbyć żadnego stażu!
    O ale się wkurzyłam! Wcześniej łagodnie powiadomiliśmy ją dlaczego nie możemy jej zatrudnić, żeby nie mówić jej wprost że jest beznadziejna, ale teraz wszystko jej wysrałam.
    Że się nie stara, że siedzi czyta książkę, zamiast coś sprzątnąć czy przejrzeć leki, nauczyć się dawek leków. Że od drugiego dnia stażu zaczęła mi mówić per TY. Leciałam ze wszystkim co mi się przypomniało. A ona naprawdę nie widzi ani odrobiny swojej winy. Tłumaczyła się tekstami: to trzeba było mi powiedzieć że mam pozamiatać, albo: to co, jak nie było klientów to zamiast czytać miałam stać na baczność?
    Znów się przez nią zdenerwowałam, kompletnie nie ma pojęcia co to znaczy starać się wykazać, pokazać że jej zależy, ze chce się uczyć.
    Jeśli ją dobrze zrozumiałam, to jest na stażu tylko do końca czerwca, raczej nie będę musiała trzymać jej jeszcze w lipcu w czasie okresu wypowiedzenia.
    Jutro zadzwonię do UP upewnić się.

Lena87, Anaaa:), olka30, Kaśka28 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boniu co za pustka z tej dziewuchy ;/

A ja na naszych targach świetorzyskich kupilam dzis czarnuszke , oraz kawe z zołędzi z dodatkiem zenszenia - na bazarku ekologicznym :)

http://darynatury.pl/

Lena87 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ