X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak wrocilam to umylam rece i tam gdzie mam zadrawpanie to zagojone polalam woda utleniona ale to po okolo 1,5h po bo dopeiro wted wrocilismy

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dobrze będzie a wujek google często bajki opowiada

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka dzięki, podejrzewam że każda kobieta przez 9 miesięcy ciąży się czegoś przestraszyła a nie każde dziecko ma myszki i znamiona. Mam nadzieję że jutro się obudzę i zapomnę o tym.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOja mama przestraszyla sie pajaka :)
    złapała sie za glowe ale nic nie mam mamm tylko mala plamke na karku - wle to jak u wiekszosc dzieci poporodzie :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczynki przealanlizowam sobei to wszytsko nawet zobaczylam n Głownym inspktoracie i u nas nie bylo odnotowanych zachorowan u ziewrzat :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Another Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów do pracy...
    Miłego dnia :)

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    miłego wieczoru... jak zbliża sie weekend to kłóce sie z męzem ... kazdy week to samo :(
    mam dosyć.. mam ochotę przerwać starania... !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    wiem cs o tym ale spokojnie Monia....szkoda zycia na klotnie...naprawde przypomnij sobie co bylo jak go ta osa ugryzla....nie klocimy sie z naszymi nie wazne jacy sa co?
    Another wrote:
    Bo w poprzednim cyklu jak byłam na monicie po owulacji to okazało się, że owulka była z prawego jajnika, a w lewym został pęcherzyk ok 24 mm. I teraz boję się ruszyć z clo, bo nie mam pewności czy się wchłonął. A nie chcę sobie biedy napytać i przestymulować gnojka.
    masz racje idz na monit i sie nie przejmuj malpiszonem lekarz powinien zrozumiec...
    Lena87 wrote:
    Cześć Dziewczyny ;) co słychać ciekawego ?

u Mnie cieplutki poranek, tylko leżaków brak bo oddałam na gwarancję - badziewie ;)
    Dziennie szukam motywacji aby zacząć ćwiczyć, wieczorami mam wyrzuty sumienia i wmawiam sobie że rano wezmę się za siebie i tak dziennie w koło macieju o.O
    a siadam dupką przed laptopa aby poczytać co u Was się dzieje ciekawego ;D

Szkoda, że nie mam koło siebie takiej osoby która by poćwiczyła ze mną i dawała kopniaka w dupsko za te lenistwo :O
    hehehe Lenka u mnie tak samo...pwoeim ci chodzilam twardo 2 tyg dzien w dzien ale jakos w tym tyg kolezanka mowi a to odciski a to brak pogody a to szykowanie zarcia na urodziny i ciagle wymowki...a ona chce wcisnac sie w moja suknie slubna...myslalam ze bedzie jej bardziej zalezalo...a przy okazji bedzie mnie motywowala...aaaaa ale od jutra chocbym miala chodzic sama to wroce do kijkow:D
    Ania_84 wrote:
    Hej kochane zaraz was zaczne nadrabiac bo mialam nie mily incydent..
    dopeiro wrocilam od weterynarz a bo psa mi szyli ;/

poszedl na panny .. zeszlam mu dac jesc malo co sie rszal trzasl sie ... zaczlm go gladac a tam pelno krwi.. no to poporstosilam tasciow i pojechalismy na poczatku dr myslalamze lekkie sa uszkodzenia..ale niestety dwa dziury w łebku i jedna na karku skora lata la oderwana od miesni glowy wygolony ma cal łeb i kark ;/ , dosał temp, zalozone 12 szwow, 8 wewnatrz, jedna dziura zostala nie zaszyta bo trzeba bedzie plukac pod pelnym znieczuleniem mi psine szyli ogolne sta jest stabilny ale lekarka mowze nie daje gwarancji ze wszytsko bedzie dobrze ze moze wdac sie martwica w razie co mam dzownic zostawila mu wenflonik.. w poniedzialek jak wszytsko jutro bedzie ok to mamy przyjsc na kontrole teraz bida lezy w pokojju jeszcze dochodzi do siebie

ale ja teraz mam pietra...wiem porabana jestem.. teraz sie zastanwiam

nasz pies jest szczepiony
    ale dotkalam siersci gdzie byl rany golymi rekami i juz szukam czy jest mzliwe zarazzeniem se wscieklizna..bo skad mam wiedziec co za pipes go pogryzl ..
    a akurat nioslam go na rekach ..a tam mam zadrapanie od kotka ale juz sie zagoiona .. i teraz gluppia mysle czy moglabym sie zarazic ;/
    Ania a co sie stalo ze on ataki pokiereszowany wrocil?? masakra ja bym sie zaplakala jakbym mojego psiaka znalazla w takim stanie....jak mu nadeplam lapke i jak kulal to plakalam jak glupia panikowalam zeby jechac odrazu do weterynarza...
    Bursztynka wrote:
    oj że jak kobieta w ciąży się przestraszy i gdzieś złapie to dziecko będzie mieć tam znamię, no ale to głupie w takie rzeczy jest, tylko nie mogę przestać myśleć o tym, wrrrrrr
    hahaha to moja mama sie musiala za posladek zlapac hehe bo mam znamie:D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, kaśka a wyobrażasz sobie że jak się czegoś przestraszysz to łapiesz się za tyłek? :-) musiałoby to śmieszne wyglądać. No dziś już się staram śmiać z tego przesądu, zwłaszcza że idę przecież do Kościoła.

Kaśka28 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie walczyl o panne Bo ewidentni tak jakby jakis pies go zlapal za kark i nim miotal ja sie dziwie ze wytrzymalam u wet jak widziałam te dziury po pol godziny nagle zrobilo mi się slabo i gorąco a zawsze myskalam ze widok ran mnie nie rysza ;-)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no hhehe dokladnie:D zabobon to zabobon hehee pomysl ile jest takich o ktorych nie wiesz przeciez wierzen i calej tej reszty jest naprawde spoko ehe

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Znów spokojny weekend :)

Ja to od wczoraj mam jakieś nerwy. Czasami mam wrażenie, że rodzina męża zachowuje się jak jakieś pasożyty :| Dziś jedziemy na sklepy i może trafimy na coś w przyzwoitej cenie. To mąż zadzwonił do siostry i zapytał o wzrost i numer butów jej dzieci jakbyśmy przypadkiem coś znaleźli w dobrej cenie (to nie są te czasy, że zza granicy się przywozi ciuchy, bo w Polsce nie ma) i patrzę na kartkę, gdzie to wszystko zapisał i na pierwszym miejscu wpisana jego siostra :| Jeszcze się mnie pytała co tu jest modne teraz. No cholera mnie czasami bierze :| Na jakąkolwiek pomoc z jej strony praktycznie nie możemy liczyć, to ona zawsze korzysta z czyjejś dobroci, a do tego jest sknerą...wkurza mnie takie zachowanie :/
    Jeszcze tak narzeka na to jak ciężko się w Polsce żyje, a jak wczoraj zaczęła wymieniać, że niedawno kupiła garderobę do sypialni, nowy kibelek, nowa zmywarka, drukarkę, jej dzieci pod choinkę dostały telewizor (syn 13 lat) i tableta (córka 7 lat). Strasznie ciężkie życie musi mieć.... Jeszcze dopytuje się mojego męża ile zarabia, bo pewnie myślą, że nam tu kasa z nieba leci.
    Bratowa też przygadała, że niby wszyscy już dostali coś ze Szwecji, a jej synek jeszcze nic. Brat męża tu był i żal mu było cokolwiek kupować, bo wszystko drogie.
    Dla mnie to się mija z celem kupowanie czegoś tu tylko skoro w Polsce jest to samo i to jeszcze taniej.
    Muszę męża oduczyć tego.... Ja też mam swoją rodzinę i z mężem jesteśmy chrzestnymi mojej bratanicy, a ani brat ani bratowa w życiu nawet nie przygadali, że może jakiś prezencik zza granicy dla małej....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 10:02

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba spokojnie ludziom nigdy nieodgodzisz...zawsze chca wiecej i wiecej...
    Za granica moze i lepiej sie zarabia ale tam tez sie trzeba utrzymac!!! nie powiem jest latwiej bo ludzie milsi i nie tak zawistni...kasa tez ciekawsza za wykonywana prace ale jak kogos w polsce stac na tv tablety zmywarki itd itd to niech nie narzeka...
    I co to kogo obchodzi ile sie zarabia...to sa prywatne sprawy itd nawet jakbyscie zarabiali miliony nie znaczy ze trzeba wszytkich sponsorowac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 10:06

Little Frog lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety....daj palec...

Tak, jest łatwiej, czuję się bezpieczniej pod względem ekonomicznym...ale nie prowadzimy bujnego życia...żyjemy skromnie, cały czas na coś odkładamy, jak nie na ślub, to na materiały do wykończenia mieszkania, to na samochód, trochę pomagamy rodzicom męża i mojej mamie i jesteśmy daleko od rodziny i znajomych. Coś kosztem czegoś. Ale ja nikomu do portfela nie zaglądam i nie pytam o kwitki z wypłaty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!

żabka taka mentalność ludzka, myślą że za darmo tam wszystko kupujecie, ale dopominać się to przesada. Al e luzik, kupcie coś na odczepnego po jakiejkolwiek pierdole i tyle, bo szkoda nerwów.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko niestty niektorzy tak maja..
    moj natomiast jakby mial kase to zawsze mowi ze dal by rodzicowm moim jego siostrze brat..a sie pytam a gdzie ja :P
    a ten nie no ty dostalabys w pierwszej kolejnosci :)
    ale widze ze tez jak tylko cos ma to odrazu sie dzieli

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to widzę zaletę, że jest w stanie pomóc, ale ta reszta krwiopijców! :D

Oj, chyba będę zjeżdżała raz na rok :D

A jak tam Wasze weekendy? :) Pochwalcie się! Chętnie pozazdroszczę! :D

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lajcik niedzielny, póki co na kanapie się wyleguje, idę zaraz się kąpać po obiedzie do babci może na basen i do siostry i tak zleci dzień, nic nadzwyczajnego :D Nie ma czego zazdrościć

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nad jeziorko, pierwszy raz w tym roku. Pogoda w sam raz, bo nie ma wielkiego upału i jest wiatr. Więc dam rade posiedzieć i się trochę nasłonecznić.

Little Frog, Z. lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :D

ależ dzisiaj u nas wietrznie ;) ale w miarę ciepło więc mamy w planie grillowanie :) już namówiłam mamę do zrobienia przepysznej karkóweczki i szaszłyków tylko ona takie robi :D ja robię chlebek na grilla i sałatkę grecką mąż przyprawia pstrągi i spadamy na wyżerkę :D

życzę Wam miłego dnia :D buuuuuuuuuuuuuziaki <3

Natka098, Another, Z. lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas!!!!!!! będę szukała waszego domu po dymie i zapachu z grilla :D :D :D Mniam mniam.

Wietrzenie faktycznie jest, ale to ciepły wiatr więc trzeba wyjść z bloku i nad jeziorko.

Another lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ