X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota udać się dalej znaczy do kliniki leczenia niepłodności na mocniejsze leki. Mój lekarz już nie ma pomysłów.
    Moje pęcherzyki rosną po CLO tak jak i bez CLO wzorowo.. Pękają same, ale brałam też zastrzyki, bo niby poprawiają funkcjonowanie ciałka żółtego po owulacji. I nic. Też za pierwszym razem jak brałam CLO byłam pewna, że wtedy się uda, nie za pierwszym razem to za którymś następnym i nie udało się. Za to lek doskonale pomaga narastać endometriozie o czym lekarze nie mówią, a mnie to spotkało, więc teraz boję się cholernie tego brać :(

Jeśli jednak zupełnie nie macie owulacji to wam może pomóc, bo może przyczyną braku ciąży jest tylko brak owulacji, u mnie widać nie owulacja jest problemem.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ale wiesz jak ja nie mam owulki ti szans na ciąze tez nie, wiec
    CLO to nasza nadzieja ,i ze plemniczek męza da sobie radę :)
    Monia no ja też owu nie miałam ale zobacz wziełam raz clo i nic nie ruszyło i wziełam dupka. Potem @ i od nowa clo ale tu 2 dni tylko i piękny pęcherzyk

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też nie licze na pierwszy cykl z clo ale mam nadzieje, że drugi będzie owocny.
    No cóż CLO ma mi szanse pomóc, zaszkodzić raczej nie zaszkodzi :) i mam taką adzieje, a jak nie spróbuje to nie będe wiedzieć. Tyle kobiet to stosuje i żyją to i my będziemy :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko mówię żebyście podeszły do tego zdrowo rozsądkowo. Powiedzmy że jest jakieś 50% szans, że się po tym zajdzie w ciążę, więc nie ma się co nakręcać i nastawiać, że jak już zjem to od razu zajdę. A wycinanie torbieli po CLO też nie jest przyjemne.

Wiadomo wszystkiego trzeba spróbować i w końcu ktoś statystycznie musi zajść, więc wam tego życzę.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie boje się torbieli, ale może Bóg nam pomoże, juz troche przeszliśmy ....
    czyli biorąc pod uwagę moje teraźniejsze szanse równe zeru a 50 % szans to zachęca. A dla dzieciaczka zrobi sie wszystko. :)
    bądźmy dobrej myśli :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedys w koncu sie uda...jednym wczesniej,a drugim troche pozniej...trzeba tylko mocno e to wierzyc i nie poddac sie :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Maniuś gdyby tak było to nie miałabym w najbliższym gronie trzech bezdzietnych małżeństw. I to w takim wieku, że już dzieci mieć nie będą. Fakt, że teraz medycyna poszła do przodu, kiedyś mało się takim ludziom pomagało, ale nie każdemu jest pisane dziecko. Mam dziś mega doła, ale nie poddam się dopóki mi ,TFU TFU, wszystko nie powycinają, póki mam macicę to się nie poddam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:58

zizia_a, Z., Z. lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na staramy sie myśleć optymistycznie , ale olka niestety też ma rację i to jest bardzo smutne...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko, wiadomo, że może się nie udać, ale lepiej nastawiać się pozytywnie, bo może się zablokować w głowie wszystko, i wtedy nie ma szans.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wreszcie uporałam sie z prasowanie.. jestem szczęśliwa normalnie bo tego nie cierpie !!!!

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko odnośnie mojego wykresu :) czy ta moja tempka podniosła się tak przez progresteron i czemu nie spada dalej po odstawieniu, jest jakiś czas w którym spadnie? W ulotce leku pisze ze w ciągu 3 dni powinna się @ pojawić(dzis 3 dzien), lekarz powiedział ze do 5 dni, a ja nic nie czuje ze miałaby się pojawić.

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ale wiesz jak ja nie mam owulki ti szans na ciąze tez nie, wiec
    CLO to nasza nadzieja ,i ze plemniczek męza da sobie radę :)

Masz tak jak ja. Też nie mam owulki.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, mi progesteron podnosi tempke, ale po dwóch dniach od odstawienia zaczyna lecieć lekko w dół, a potem gwałtownie spada. Chociaż raz miałam tak, ze poleciała dopiero po 5 dniach. Zauważyłam, ze jak się stresuję to dłużej się trzyma wysoko. Więc luzzz :)

Natka098 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Masz tak jak ja. Też nie mam owulki.
    ogólnie to mamy podobnie i my i nasi męzowie .

Złota lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Oj Maniuś gdyby tak było to nie miałabym w najbliższym gronie trzech bezdzietnych małżeństw. I to w takim wieku, że już dzieci mieć nie będą. Fakt, że teraz medycyna poszła do przodu, kiedyś mało się takim ludziom pomagało, ale nie każdemu jest pisane dziecko. Mam dziś mega doła, ale nie poddam się dopóki mi ,TFU TFU, wszystko nie powycinają, póki mam macicę to się nie poddam.
    Olka tak sie sklada,ze pomalu zaczynam kojarzyc fakty i w rodzinie mojego meza rowniez sa 3 malzenstwa bez dzieci,tak ze jak tylko odebralismy wyniki i okazalo sie ze jest beznadziejnie to od razu mi to przyszlo na mysl,ze to moze byc u nich rodzinne...ale nie chce sie poddac dopoki nie zrobimy wszystkiego...a tak w ogole to jestem osoba wierzaca i wiara i modlitwa to dla mnie wazne rzeczy...
    Tak ze nie zrozum mnie zle,bo doskonale wiem ze moze nie doczekam sie nigdy tego"kiedys",ale nie bede bez przerwy plakac,bo zycie jest za krotkie...mam chwile zwatpienia i placze po nocach jak jest mi bardzo zle...ale mam dla kogo zyc,mam meza i czekam na to co przyniesie czas...
    Pozdrawiam Cie Olka i wylaz z tego dolka :) Delikatny rymik :)

Z. lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w rodzinie wszyscy mają dzieci i to raczej bez leczenia i większych problemów.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Natka, mi progesteron podnosi tempke, ale po dwóch dniach od odstawienia zaczyna lecieć lekko w dół, a potem gwałtownie spada. Chociaż raz miałam tak, ze poleciała dopiero po 5 dniach. Zauważyłam, ze jak się stresuję to dłużej się trzyma wysoko. Więc luzzz :)
    No w takim razie luz :D
    Wcześniej brałam lutkę i tempki mi nie podnosiła, teraz może dlatego że mocniejsze leki :D Tylko ta @ mnie martwi, że się nie pojawia, ani oznak nie ma.

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    No w takim razie luz :D
    Wcześniej brałam lutkę i tempki mi nie podnosiła, teraz może dlatego że mocniejsze leki :D Tylko ta @ mnie martwi, że się nie pojawia, ani oznak nie ma.

Jeśli to był długaśny cykl bezowulacyjny, to może nawet nie wystąpic krwawienie.
    ja tak kiedyś miałam, że się zaczął nowy cykl, a nie było. Ginek to poznał po śluzowce. Ale o ile pamiętam to u Ciebie było endometrium grubaśne, więc musi się złuszczyć i się złuszczy :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady laski, aż takiego doła nie mam. Wiecie co już nic nie będę pisać jak się czuję. Tak w ogóle to ja jestem z tych nie płaczących i tych które zawsze się trzymają prosto choćby się paliło i waliło, ale czasem mam troszkę gorszy dzień. Już nic nie piszę, bo za chwilę mnie wyślecie do psychiatry. Jakby co to jestem super szczęśliwa, staram się tylko 3 lata, a zawsze mogę się starać 10.
    Do jutra. Ma być pogoda więc już nie będę narzekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Jeśli to był długaśny cykl bezowulacyjny, to może nawet nie wystąpic krwawienie.
    ja tak kiedyś miałam, że się zaczął nowy cykl, a nie było. Ginek to poznał po śluzowce. Ale o ile pamiętam to u Ciebie było endometrium grubaśne, więc musi się złuszczyć i się złuszczy :)

A no było i dlatego myślałam że szybko się @ pojawi po odstawieniu, bo to dość mocny lek - orgametril i duzej dawce 3x1, a normalnie bierze się 1x1 maks 2x1

‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ