X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Watiatkaaaaa :) hehheheeh :)hmmm no ciekawe jak bedzie u mnie :) teraz mam malusienka piłeczke jak sie najem :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohhhhh ale Wam pozytywnie zazdroszczę tych waszych brzuszków :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane moje!

Misty cieszę się, że jesteś juz w domu!

Anaaa, dziękuję!

Fidelissa, gratuluję chłopczyka, kolejnego chłopca, który zasila nasze zacne gorno :) <3

Mumuśki trzymajcie się dzielnie! Myślę o Was!
    A tak w ogóle, która rodzi pierwsza? Misty?
    Ja też mam brzuszek, ale niestety nie ciążowy :P
    Byłam na diecie, ale wystarczyło pojechać do mamy :D :D

Magda, co do HSG, to ja już tutaj niejednokrotnie opisywałam swoje wrażenia. I też przed badaniem przeczytałam dziesiątki stron na forach... wiele się potwierdziło, inne nie. I powiem tak, każda odczuwa inaczej, w każdym szpitalu inaczej podają środki przeciwbólowe ( ja miałam domięśniowo) i stopień bólu też zależy od drożnośći.
    Ja Ci nie napiszę moich wrażeń (chyba, że bardzo chcesz), bo miałam niedrożne... ale skoro tu jestem, to znaczy, że przeżyłam :)
    Będzie dobrze!

Witam wszystkie nowe koleżanki :)
    ściskam wszystkie bez wyjątku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 15:05

Misty87, Anaaa:), olka30, sara_nar lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ohhhhh ale Wam pozytywnie zazdroszczę tych waszych brzuszków :)

Bedziesz miec i swój i wtedy my CI znów bedziemy zazdrościc!!! :):):)
    póki co mi zazdrość płaskiego, póki jeszcze mam :D hehehhehe

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, for you :) zrobione na szybko i niewyraźnie... z tzw. "rąsi". Zobacz, bo zaraz skasuję, he he he

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/485eca8f4d35.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9d5969f87ae.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 15:12

Z., Magdas, Natka098, Anaaa:), Kaśka28, olka30, sara_nar, Macierzanka:), Bursztynka, martusia1986 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeeeeeeeeeeeeeeeee :):):):):

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    także, jak widzisz, niewiele "ciążowego" zobaczysz na tym etapie :) he he he

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj chyba sobie wmawiasz ze to nie ciązowy :) ta Dziewczyna na innym temacie miala identyczny w 12 tyg :) wiec ciązowy jak nic :*

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko zależy od punktu wyjścia. jak ktoś ma brzuszek spory to będzie inaczej wyglądał w ciąży niż ten mniej wypukły.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh TY...wiesz swoje:)
    tak czy siak ładny brzusi ciązowy :) niech rosnie zdrowo!!! :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczęście brzusio rośnie, a waga nie :)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/e1b9322db0760.jpg.html

Magdas, Natka098, Anaaa:), olka30, Macierzanka:), Bursztynka lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Żabko, dziękuję za dobre słowo. Czasem jest tak, że jak człowiek myśli, że już nie ma siły, to nagle okazuje się, że ma ich jeszcze całkiem sporo. W każdym razie ja jeszcze mam i wiem, że to dopiero początek walki ;) Mam nadzieję, że Twój "przegląd" w Polsce wypadnie dobrze ;)

Anutka, cieszę, że czujesz się lepiej ;)
    Marzą mi się obecnie takie wyniki jakie miał Twój mąż. Mam nadzieję, że u nas Fertimen też zrobi swoje bo u Was poprawa spora.

Sana, a jaka jest Twoja historia? Nie możecie się doczekać pierwszej ciąży bo tak byście chcieli już? To początek Waszej drogi o dziecko czy już trochę walczycie? Podoba mi się Twoje pozytywne nastawienie ;)

Fidelissku gratuluję chłopaczka! ;) A co do dolegliwości to może czas już troszkę odpocząć, jakieś zwolnienie? :) Rośnijcie sobie zdrowo i spokojnie! :)

niecierpliwa21, super to zdjęcie w 3D. Aaaj też mi się takie marzy ;)

Lenka, a poprzednie badanie nasienie robiliście tez z morfologią? Było wtedy okej? Może to jakaś pomyłka. Wierzę, że ta morfologia i u Was i u Nas się poprawi. <3

Ana, Tobie też dziękuję za miłe słowa <3 Dobrze wiedzieć, że ma się wsparcie ;) I życzę abyś nie miałą żadnych spraw na głowie abyś mogła się spokojnie cieszyć ciążą! ;)

Misty, nie płacz, chyba, że robi Ci się lżej! Mi czasem faktycznie pomaga puścić tamę wtedy jakoś się regeneruje. Wypłaczę co mam wypłakać i na jakiś czas mam spokój ;D Odpoczywaj jak najwięcej! Już niedługo będziesz miała swoich chłopów obok siebie ;)

Natka, życzę aby małpa sobie szybko od Ciebie poszła. Czas na starania! ;)

Monia, a jak u Ciebie, kiedy spodziewasz się tej małpy? Czekam razem z Tobą na Twój nowy cykl i już mocno zaciskam za niego kciuki! ;)
    I dziękuję za nadzieję! Skok o 4 procent to dużo ;) Wierzę, że i nam się uda ;)

Melula, dziękuję i za Twoje kciuki :) Nie załamuję się! Trochę mi ciężko ale dam rade! Dla Ciebie również wszystkiego dobrego! :)

Kasiu, dużo siły dla Ciebie i męża!

Martusia witaj spowrotem ;) Widzę, że wracasz z pozytywnym nastawieniem, to dobrze! ;)

Magdas, to ciekawe co Ci gin powiedział! No to miejmy nadzieję, że i Ty z powodu tego panikowania też zafasolkujesz :D <3
    I masz świetnego lekarza! Widać, że zależy mu aby Ci pomóc, tylko pozazdrościć!

U mnie też duchota.
    Wczoraj po 3 godzinach dzwonienia po szpitalach, poradniach, udało mi się umówić męża do androloga na wrzesień! Nie wiem czy dam radę z moją cierpliwością wytrzymać do tej daty, jak nie wytrzymam to go wyślę prywatnie. Ale w sumie to i tak nic nie zmieni. Na razie robimy dalsze badania, od internisty dostał już skierowania na różne podstawowe badania. Także działamy, działamy.

I w ogóle, fajnie, że pojawiły się nowe osoby. Wątek widać, że znów żyje, bo ciężko mi było Was nadrobić!

Życzę każdej miłego dnia, i pozdrawiam wszystkie bez wyjątku!

<3

Magdas, martusia1986, Anutka, Natka098, Misty87, Anaaa:), Little Frog lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. nie wiem kiesy małpa może dziś, może jutro a może za kilka dni.. jestem w 34 dc ale cięzko mi powiedzieć kiedy będzie... :) jedno jest pewne testować i tak będe doiero w sierpniu, a z resztą nie ważne, ważne, żeby juz za niedługo zaskoczyło :)

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Witam,

Żabko, dziękuję za dobre słowo. Czasem jest tak, że jak człowiek myśli, że już nie ma siły, to nagle okazuje się, że ma ich jeszcze całkiem sporo. W każdym razie ja jeszcze mam i wiem, że to dopiero początek walki ;) Mam nadzieję, że Twój "przegląd" w Polsce wypadnie dobrze ;)

Anutka, cieszę, że czujesz się lepiej ;)
    Marzą mi się obecnie takie wyniki jakie miał Twój mąż. Mam nadzieję, że u nas Fertimen też zrobi swoje bo u Was poprawa spora.

Sana, a jaka jest Twoja historia? Nie możecie się doczekać pierwszej ciąży bo tak byście chcieli już? To początek Waszej drogi o dziecko czy już trochę walczycie? Podoba mi się Twoje pozytywne nastawienie ;)

Fidelissku gratuluję chłopaczka! ;) A co do dolegliwości to może czas już troszkę odpocząć, jakieś zwolnienie? :) Rośnijcie sobie zdrowo i spokojnie! :)

niecierpliwa21, super to zdjęcie w 3D. Aaaj też mi się takie marzy ;)

Lenka, a poprzednie badanie nasienie robiliście tez z morfologią? Było wtedy okej? Może to jakaś pomyłka. Wierzę, że ta morfologia i u Was i u Nas się poprawi. <3

Ana, Tobie też dziękuję za miłe słowa <3 Dobrze wiedzieć, że ma się wsparcie ;) I życzę abyś nie miałą żadnych spraw na głowie abyś mogła się spokojnie cieszyć ciążą! ;)

Misty, nie płacz, chyba, że robi Ci się lżej! Mi czasem faktycznie pomaga puścić tamę wtedy jakoś się regeneruje. Wypłaczę co mam wypłakać i na jakiś czas mam spokój ;D Odpoczywaj jak najwięcej! Już niedługo będziesz miała swoich chłopów obok siebie ;)

Natka, życzę aby małpa sobie szybko od Ciebie poszła. Czas na starania! ;)

Monia, a jak u Ciebie, kiedy spodziewasz się tej małpy? Czekam razem z Tobą na Twój nowy cykl i już mocno zaciskam za niego kciuki! ;)
    I dziękuję za nadzieję! Skok o 4 procent to dużo ;) Wierzę, że i nam się uda ;)

Melula, dziękuję i za Twoje kciuki :) Nie załamuję się! Trochę mi ciężko ale dam rade! Dla Ciebie również wszystkiego dobrego! :)

Kasiu, dużo siły dla Ciebie i męża!

Martusia witaj spowrotem ;) Widzę, że wracasz z pozytywnym nastawieniem, to dobrze! ;)

Magdas, to ciekawe co Ci gin powiedział! No to miejmy nadzieję, że i Ty z powodu tego panikowania też zafasolkujesz :D <3
    I masz świetnego lekarza! Widać, że zależy mu aby Ci pomóc, tylko pozazdrościć!

U mnie też duchota.
    Wczoraj po 3 godzinach dzwonienia po szpitalach, poradniach, udało mi się umówić męża do androloga na wrzesień! Nie wiem czy dam radę z moją cierpliwością wytrzymać do tej daty, jak nie wytrzymam to go wyślę prywatnie. Ale w sumie to i tak nic nie zmieni. Na razie robimy dalsze badania, od internisty dostał już skierowania na różne podstawowe badania. Także działamy, działamy.

I w ogóle, fajnie, że pojawiły się nowe osoby. Wątek widać, że znów żyje, bo ciężko mi było Was nadrobić!

Życzę każdej miłego dnia, i pozdrawiam wszystkie bez wyjątku!

<3
    Moj jeszcze bral pezez miesiac Trimesan, hakas ibfwkcja a poten miesiac Androvit :-)

Z. lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, Anutka - super ciążowe brzuszki macie :)

Z., tak, dopiero zaczęliśmy się starać o dziecko :) 8 lat już jesteśmy razem więc myślę że najwyższy czas :) to nasz pierwszy cykl, w którym się staramy, ale nie wiem czy owulacja wystąpiła, w sumie oprócz bólu w okolicach jajników i trochę podwyższonej temperatury innych objawów owulki nie było, a nie robiłam testów owulacyjnych, nie byłam też na usg, więc nie wiem. Zobaczymy :) 15.07 powinna przyjść @, wtedy wszystko będzie jasne.
    Staram się nie nakręcać choć wiadomo jak jest ;) mam nadzieję, ale też zdaje sobie sprawę, że mogło się nie udać i nie załamuję się.
    Póki co miałam tylko usg miesiąc temu, przed @, ginekolog powiedziała, że jak najbardziej można się starać ;) no i dostałam też alloprzeciwciała w szpitalu, bo mam grupę krwi A RH - , więc mógłby wystąpić konflikt serologiczny.
    Z. trzymam kciuki żeby Wam się udało <3 uda się na pewno!

Anutka, Z. lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, polecam zrobienie przed ciążą badania na toksoplazmozę. Ja ich nie zrobiłam, bo nikt nie doradził, a teraz będąc w ciąży mam z tym przeboje. Mam oba wyniki IgG i IgM dodatnie co oznacza dwie rzeczy: albo zaraziłam się toxo przed ciążą i jest ok, albo w trakcie i to zagraża płodowi. Teraz mam przejścia, wizyty w szpitalu zakaźnym, bo badają kiedy wystąpiła toxo. Możesz poprosić gina o to lub zrobić prywatnie - koszt IgG i IgM to około 60 zł łącznie

Sana, Z. lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula dziękuję! I normalnie u każdego ginekologa można te badanie zrobić?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana to jest badanie krwi, w kazdym laboratorium.

Sana lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W laboratorium. Nie potrzebujesz skierowania żeby zrobić sobie prywatnie.
    Ja jutro idę też badac toxo, bo miałam ujemne przeciwciała. Mam nadzieję że tak pozostało...

Sana lubi tę wiadomość

‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ