X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty gratulacje :)

Monia od środy będę Ci towarzyszyć w oczekiwaniu na @ jakby co :P Mnie pięknie wysypało na twarzy już więc mam nadzieję że przyjdzie o czasie ale też wiem że po zabiegu różnie może być...

Misty87 lubi tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty super! gratuluję :*

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty gratuluje :)
    to i może matką chrzestną będziesz :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaparzyłam sobie szałwie bo ponoć obniża prolaktyne. Do gina dopiero ide początek sierpnia a nie będe siedziec i czekać z założonymi rękoma. troche jestem wkurzona bo gdybym te półtora mies temu dostała konkretny lek to już bym może była mama, a co najpewniejsze poziom prol. by napewno był o wiele niższy.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam :)

Chrzestna mialam byc,ale planuja chrzest na 27 wrzesnia...okolice mojego porodu, wiec same rozumiecie.
    Cos slyszalam,ze mojego meza beda prosic w zamian :)

Anaaa:), Kaśka28 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki jestem tu nowa... mam takie pytanie bylam dzis u gin i stwierdzila ze mam powiekszona sluzowke macicy co to moze oznaczac nie wytumaczyla mi gin dokladnie wiec siedze i staram sie dowiedziec o co chodzi????? pomocy

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy nową koleżankę :)
    ja niestety nie pomogę :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie tu pustki,dobry wieczor.
    Witam nowa staraczke,ale niestety nie pomoge bo nie wiem.
    Monia ,odpowiadam na wczesniejsze pytanko. Dostałam skierowanie do szpitala bo na polowkowych wykryli załamanie kosci udowej no i to serduszko o ktorym wiedzialam wczesniej...E tam,moge jechac i lezec ,na pewno przebadaja mnie z kazdej str. Dla Synka wszystko wytrzymam.
    Miłego wieczorku,u mnie samotny,moj wraca w nocy ,ale oczywiscie klotnia bo wiecznie ma jakis problem ,ze ciagle jezdze gdzies,a on musi pracowac,nie rozumie,ze wole calymi dniami siedziec u kolezanki niz sama w domu...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie tu pustki,dobry wieczor.
    Witam nowa staraczke,ale niestety nie pomoge bo nie wiem.
    Monia ,odpowiadam na wczesniejsze pytanko. Dostałam skierowanie do szpitala bo na polowkowych wykryli załamanie kosci udowej no i to serduszko o ktorym wiedzialam wczesniej...E tam,moge jechac i lezec ,na pewno przebadaja mnie z kazdej str. Dla Synka wszystko wytrzymam.
    Miłego wieczorku,u mnie samotny,moj wraca w nocy ,ale oczywiscie klotnia bo wiecznie ma jakis problem ,ze ciagle jezdze gdzies,a on musi pracowac,nie rozumie,ze wole calymi dniami siedziec u kolezanki niz sama w domu...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.... ja niestety tez nie pomoge jesli chodzi o sluzowke ale napewno jak ktoras bedzie wiedziala napewno ci pomoze:

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam życzyć wszystkim miłego i słonecznego weekendu :)

Dobrej nocy Kochane :*

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w piękną słoneczną sobotę.
    Jak dobrze pójdzie z M. Po 14 pojedziemy wylegiwać się nad jeziorko. Może uda mi się zaliczyć pierwszą kąpiel w tym roku w jeziorku :)

Misty87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam lozkowo :) sara mily dzien Ci sie zapowiada <3
    Kocham wode! W koncu wodniczek :)

Witam nowa kolezanke, ja rowniez nie wiem nic na ten temat...
    Ja bym zaraz przerobila wujka Google :)

Monia jak tam Twoja @ ? Dalej leci w kulki z Toba?

Anaaa:) lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyszłam.

Jaka ja jestem szczęśliwa, że już nie siedzę w tym szpitalu. Owszem warunki bytowe bardzo dobre. Oddział gin jest świeżo po remoncie. Położne miłe, lekarze nie najgorsi. Obiady jak na szpital dobre, chyba jakiś zewnętrzny catering, ale śniadania i kolacje ubogo strasznie.

Przetrzymali mnie tam 8 dni a wyleczyli magnezem i nudą :D codziennie musiałam na coś czekać jeden dzień. W piątek rano lekarz zamówił wizytę kardiologa i to po holterze miał być ostatni punkt przed moim wypisem.
    Na obchodzie ordynator powiedział, że ginekologiczne on już zakończył i życzy mi wszystkiego dobrego i dowidzenia a teraz to już wyczekać na kardiologów.

O 11ej zdjęli mi holtera i chodziłam już w ubranku po korytarzu czekając na kardiologa, a jego ni ma. I przy jednej z kilkudziesięciu rundek lekarka prowadząca powiedziała mi żebym się nie nastawiała na wyjście dzisiaj. To mi już świeczki w oczach ale ostatnimi siłami zapytałam, czy jutro czyli w sobotę jest szansa na kardiologa i wypis. Odpowiedziała, że nie ma takiej opcji w weekend i powinnam wyjść we wtorek. I poszła.

A ja co?? Doszłam w nerwach po telefon i dzwonię do męża który już do mnie jechał i powiedziałam tylko że dziś nie wyjdę i się rozbeczałam, zdążył powiedzieć że właśnie wchodzi do szpitala. Dziewczyny, jak ja się poryczałam. Tak zeszły emocje ze mnie że szok. Dawno tak nie płakałam, oj dawno. Łzy normalnie same się cisnęły. Że kolejny weekend w szpitalu, bo pieprzony kardiolog ma mnie w dupie, bo jest upał i są zawałowcy a ja nie umieram.

No ale ogarnęłam się i mówię wracamy na korytarz może się ten kardiolog namyśli i żebym go nie przegapiła. A przegapiłam obchód popołudniowy. Wpadłam w ostatniej chwili jak już wychodzili z sali i ordynator powiedział mi żebym poszła pod gabinet zabiegowy.

W gabinecie cała świta z obchodu zebrała się i ordynator zaczął przemawiać, że skoro mój stan jest bardzo dobry, co sama poświadczam, że kardiolodzy raczej się nie pośpieszą to on ma propozycję żebym wyszła do domu ale bez wypisu, bo im w papierach brakuje jeszcze wyników z holtera i opinii kardiologa. No myślałam że go wyściskam. Zgodziłam się oczywiście. Powiedział, że jak znowu będzie mi gorzej to mam się od razu zgłosić na IP i mnie od razu przyjmą. A po wypis mam przyjechać we wtorek. Jakby na holterze wyszło coś bardzo źle to zadzwonią do mnie i mam przyjechać wcześniej.

Jestem przeszczęśliwa.

Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaaa i wczoraj na usg wyjściowym dwóch ginów stwierdziło że to SYNEK będzie :D

Anutka, Misty87, santoocha, Kaśka28, Anaaa:), Macierzanka:), Z., martusia1986, Nati89 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz oszalal, puszcza Mizarta, bo poziomek slyszy i jak sie urodzi to bedzie zasypiac jak go uslyszy bo muzyka uspojaja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 16:52

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka to si ciesze ze jest ok:)

Ja dzisiaj zaczynam nowy cykl....znacy sie tak mysle...upal ogromny a ze w koncu skonczyli elewacje budynku robic mialam mase sprzatania okna pomyte balkon wypucowany krzeselka na balkonje oslona przymocowana mieszkanko wysprzatane achh teraz tylko odpocywac:)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam Wszystkie Dziewczyny <3

Anaaa:), Macierzanka:), Z., martusia1986 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Witam lozkowo :) sara mily dzien Ci sie zapowiada <3
    Kocham wode! W koncu wodniczek :)

Witam nowa kolezanke, ja rowniez nie wiem nic na ten temat...
    Ja bym zaraz przerobila wujka Google :)

Monia jak tam Twoja @ ? Dalej leci w kulki z Toba?
    ja też wodnik.
    a co do mojej @ to nadal nie ma ... wczoraj skończyłam lutke po 5 diach braia 3x1, teraz czekam... już sie pogodziłam, że na wczasy pojedziemy we 3 ja , maż i @.. no ale nie ma sie co dziwić , ze jej nie ma, że nie mam owulek skoro wczoraj znów wyszła mi hiperprolaktymia czy jakoś tak sie pisze... jak widac niepokalanek nie pomaga... teraz pije szłwie biore nadal niepokalanka i czekam 2 tyg do wizyty i chce konkretny lek bo mam dosyc czekania i mam od tego cyklu brac clo ale to chyba i tak bez sensu jeszcze bo wątpie ze zadziała przy takim wyniku prolaktyny...
    ginka na urlopie...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja też wodnik.
    a co do mojej @ to nadal nie ma ... wczoraj skończyłam lutke po 5 diach braia 3x1, teraz czekam... już sie pogodziłam, że na wczasy pojedziemy we 3 ja , maż i @.. no ale nie ma sie co dziwić , ze jej nie ma, że nie mam owulek skoro wczoraj znów wyszła mi hiperprolaktymia czy jakoś tak sie pisze... jak widac niepokalanek nie pomaga... teraz pije szłwie biore nadal niepokalanka i czekam 2 tyg do wizyty i chce konkretny lek bo mam dosyc czekania i mam od tego cyklu brac clo ale to chyba i tak bez sensu jeszcze bo wątpie ze zadziała przy takim wyniku prolaktyny...
    ginka na urlopie...
    Sprobuj bromergon :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ