Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Santoocha najlepszego :*

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

To się rozpisały znowu wczoraj :)
    Trzeba zaraz zobaczyć co :D

Santoocha, życzę Ci dużo zdrowia przede wszystkim! Tobie i Fasolce :)

Zadowolenia z otaczającego Cię świata, sukcesów i spełnienia marzeń!
    699271cdv95juxma.gif

Z., Laura lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się tylko przywitać! :) - Dzień dobry.

I przede wszystkim:
    Santoch, w tym dniu życzenia zdrowia nabierają niezwykłego sensu i właśnie tego życzę Ci na pierwszym miejscu. Do tego dokładam dużo szczęścia i spełnienia marzeń!! :):) Miłości i prawdziwych przyjaciół :) Sukcesów zawodowych i tej pasji, którą masz teraz - żeby Cię nigdy nie opuściła :) 1oo lat!!!!!!!!!! :) :* <3
    A Wam dziewczynki życzę przyjemnego i pięknego dnia! :)

Nati89, Macierzanka:), dżona, Ania07, Z., Laura lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, spełnienia wszystkiego co tylko sobie wymarzysz, zadowolenia z otaczającego cię świata i radości życia! Po prostu NAJ...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha naj naj naj,spelnienia marzen;**

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Złota Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w Pierwszy Dzień Kalendarzowej Wiosny!

Santoocha spełnienia marzeń, samych radości i dobrych dni, spokojnej ciąży, szczęśliwego rozwiązania i zdrowego Malca :) Niech Ci słońce zawsze świeci :)

Macierzanka:), Z., Laura lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png

Wysłany: 21 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota trzymam kciuki za te Twoje pęcherzyki!

Laura, cuda, nie cuda, ale Twój wykres wygląda naprawdę obiecująco! :)
    Ja tam kibicuję za zielony finał i wtedy nie będzie musiała iść na HSG :D

Nati, jeśli chodzi o te pęcherzyki, to nie wiem do końca dlaczego się wchłaniają, ale za rośnięcie i pękanie odpowiada FSH i LH, więc może to z tym ma związek, nigdy się nie zagłębiałam, ale chyba podpytam

Kasia, jeżeli jesteś w tym przedziale przy DHEA-S 25 - 34 lat ( 98,8 - 340 ) to trochę podwyższony poziom 370,4 µg/dl.
    A 17-OH to jest pochodny progesteronu- hydroksyprogesteron i robi się go po to żeby wykluczyć choroby nadnerczy.

Aniu, ja Cię rozumiem doskonale... czasem i we mnie się tak gotuje
    Dzięki za troskę, trochę mi lepiej, ale jajniki mi dają w d.
    A Ty jak się czujesz? Jak dzisiaj nastrój w domu?
    Ja miałam znowu wczoraj cichy wieczór i powiem więcej, już wolę się pokłócić, bo taka cisza rozwala mnie od środka...

Z. Jestem jak nowa... prawie, właśnie wróciłam spod prysznica, to chyba dlatego :)

Bursztynko, a jak u Ciebie hormony tarczycy? Bo niski etradiol występuje przy nadczynności.
    A wogóle zmieniałaś awatar i już miałam Cię witać jako nową staraczkę, gdy spostrzegłam, że to Ty :) nie mogę się przyzwyczaić. Dla mnie wygląda jak miód :)

Another, na Clo się nie znam, ale jak patrzyłam na Twój wykres to się właśnie zastanawiałam nad Twoim progesteronem. Mówisz, że wyszedł Ci za niski? A mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy i podać wyniki z normami? Bo ja szukam porównania ze swoimi wynikami.
    Ja też ze stycznia :)

Kaśka28, Z., Laura lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Wszystkie polazły, wrrr. A ja zostanę zlinczowana za wypowiedź w wątku o dzieciach i pieniądzach. Bo mam jak zwykle inne poglądy niż reszta :P
    Tez idę, jutro na 5 do pracy :)
    Dobranoc staraczki i ciężarówki k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,034_qW_orig.gif
    kochana nie martw sie nie wiem co napisalas ale kazdy ma prawo do swoich wypowiedzi tez tam bylam ale zobaczylam ze sie kloca wiec ucieklam i nie wroce tam zey sie nie denerwowac hehe:D
    sara_nar wrote:
    Jeszcze 5h w pracy, brzuch boli a nie mam nic przeciwbólowego, cały czas mam wrażenie, że @ przylazła, w sumie dobrze by było, poszłabym jutro zrobić FSH i testosteron. Jak na złość kiedy czekam na @ to się spóźnia.
    Właśnie przeglądam zdjęcia z podróży i powiem wam, że normalnie zakochałam się w Olim (na zdjęciu w avatarze) 2,5 roku a mówi całymi zdaniami, wszystko idzie zrozumieć, spokojny, zero płaczu, sam zasypia. Rano jak się budził, to przychodził i mnie obudzić. Nawet wczoraj rano mnie szukał, ale niestety już mnie nie było, bo rano miała lot.
    Powiem wam, że trudno nie kochać takich dzieci i jeśli nie uda nam się mieć własnych, to z pewnością adoptujemy.
    Wiem o czym mowisz kochana ja w pracy mam pelno takich kochanych dzieci i w wiekszosci jetem zakochana do szalenstwa:D
    Mloda.Mama wrote:

Pozdrawiam was wszystkie - życzę owocnych starań i zdrowych, silnych, urodzonych w terminie dzieciaczków. Przepraszam też, że wam się tak wtryniłam w wątek bez przedstawienia i przywitania, ale to wina bezsenności, jakoś mnie naszła.

Kochana ty za nic nas nie przepraszaj tylko jak masz ochote to zagladaj gadaj z nami o wsystkim tu cie zadna nie wygoni i w razie poterzeby wesprze mowie ci sa tu same wartosciowe i super dziewczyny wszytkie sobie kibicuja i pomagaja :D

Magdalenq jak tam linczuja to nie wchodz tam poco sie stresowac kochana :D ja tak zrobilam:D

Santoocha k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,01_PA_orig.gifk,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,14_3d_orig.gif
    Masz urodzinki jak moj brat:D tylko nie ogarniam ktory hahaha bo 4 lata pozniej urodzil sie drugi brat 22 marca hehe i nie ogarniam ktory ma 21go a ktory 22 :D
    A tak w ogóle to witam wszytkich z rana ja zara do pracy sie zbieram ale pogoda piekna :D

Natu co tam u ciebie?? dobrze widze ze Dupek nie wywolal @ i bierzesz druga serie?? bylas u lekarza co gadal?? a moze to ciaza robilas test??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 09:06

Macierzanka:), Malenq, dżona, Z. lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka dokladnie w tymprzedziale jestem bo mam 28 lat wiec troche za wysoki ale faktycznie ciut za wysoki no nic poczekam co lekarz zaleci :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png

Wysłany: 21 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda to było wczoraj, ale wprowadziłyście mnie w głodny temat, a ja na kolację zjadłąm dwie kromki chleba kukurydzianego z musem jabłkowym... :(
    A WY mi tu z majonezem? buuu

Malenq, gdzie się wczoraj chłopa pozbyłaś? :D

Maniuś Ciebie nasz tweety też widziałam, że mignęłaś wczoraj na forum na chwilę. Co u Ciebie?

Malinowa, zaczarowuję rzeczywistość razem z Tobą! <3

Witaj Marta! :) w tym skromnym gronie i powodzenia!

sara, a Ty robiłaś test?

Dżona, jak samopoczucie dzisiaj? Rzucenie się w wir pracy to super lekarstwo. Mnie jutro też czekają okna. I nie zawsze musisz coś pisać :) Wystarczy, że jesteś :)

AnusiaM idź na betę! I nie wkręcaj sobie za dużo, nie czytaj! To jest tak jak z ulotkami leków. Moja babcia jak przeczytała, jakie mogę być skutki uboczne leków, zawsze je miała...

Santoocha, a o której jemy torta ? :D

Witaj Młoda Mamo! Zapraszamy :)

Hej Natu!

No i witaj wiosno!!!
    2563505zb0yvgtfza.gif

Kaśka28, Maniuś, dżona, Laura, Z. lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gdzie ty sie podziewasz?

Z., Little Frog lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png

Wysłany: 21 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Lena gdzie ty sie podziewasz?
    podbijam temat!

Z., Little Frog lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka......chłop na wyjazdach roboczych (taka praca)....a spałam jak niemowlę, z jednej strony łóżka - głowa, z drugiej nogi....tak to ja lubię;) (ale nie za długo oczywiście)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 09:28

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Santoochy :* dużo zdrówka,miłości i maleńkiego zdrowego bobaska;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,

U mnie bardzo słonecznie dzisiaj. To chyba dzień wagarowicza nie? Zamiast jechac do pracy powinnam chyba się zawrócić :D

Santocha życzę ci zeby wszystkie zaslyszane dzis życzenia się spełniły a przede wszystkim zdrowia dla ciebie i maluszka :)

Udango dnia wszystkim. Moze wieczorem uda mi sie zajrzeć do was.

Macierzanka:), Malenq, dżona, Little Frog lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017

Wysłany: 21 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, ja nie ukrywam, że też czasem lubię mieć łóżko tylko dla siebie ;) każdy jego cm2 :D ale tylko czasem

Hej Przedszkolanko, Melula

Dobra dziewczyny czas i na mnie. Dzień wagarowicza mnie niestety nie obowiązuje :D choć z miłą chęcią poszłabym w plener zamiast do pracy!

Kochane! Niech się wiosna mocno zazieleni! :)
    Tak na całego! Życzę każdej z Was, aby się doczekała spełnienia!
    Nawet jeśli to jeszcze czasem potrwa, to żeby to czekanie również zaowocowało!
    Ogarnęła mnie właśnie nowa siła. Poczułam wiatr, zakołysała się firanka, zaświeciło słońce i momentalnie chce mi się żyć, walczyć i wierzyć w to wszystko!

Miłego dnia wirtualne siostry :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 09:41

Z., Malenq, przedszkolanka:), dżona, Ania07, Little Frog lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Złota Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też jestem ze stycznia! :)

Macierzanko, trzymaj kciuki za pęcherzyki, trzymaj. Wszystkie trzymajcie.
    Niby o tym nie myślę, ale mnie to stresuje. Jajnik pobolewa i mam nadzieję, ze coś się jednak zadzieje. tak bym chciała, żeby była owu. Ja już nawet nie marzę o zielonej kropce na koniec cyklu, tylko żeby owu przyszła!

Dobra zaczynam smęcić. Przywołuję się do porządku! Złota, przymknij dziób! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 09:47

Macierzanka:), Malenq, dżona lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten piękny dzień!
    Dziękuję za wszystkie życzenia! :*
    Póki co wystarczy, żeby spełniły się te dotyczące zdrowego Malucha ;)

A kiedy jemy torcika? Bez przerwy!
    Będę Wam tu serwowała dziś cały dzień ;)
    Na drugie śniadanie proponuję taki:

80294.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 10:18

Malenq, Maniuś, dżona, Ania07, Kaśka28, Laura, Z., Little Frog, Macierzanka:), Misty87, Bursztynka lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha kochana wszystkiego najlepszego,spelnienia marzen oraz przede wszystkim zdrowego bobaska i spokojnej ciazy♡.♡*_*

Macierzanko moja droga u mnie ok,choc czasu nadal brak,ale mysle ze po weekendzie juz powinno byc lepiej:)Pozdrawiam...

Laura gdzie jestes?Dolecial tdn bnocian?

Laura, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Laury wzrosła tempka, ale kropy zielonej brak, pewnie nie robiła testu...

Laura, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ