Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak co drugi dzień zaśpię na mierzenie tempki to ten mój wykres by wyglądał :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie masz, że możesz zaspać... Codziennie wstaję o 5:30 i marzę o spaniu dłużej.Chociaż do 7:00.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam budzik na mierzenie na 5.15 bo mąż chodzi na rano i ja wstaje . No ale różnie to wygląda z tym mierzeniem o tak wczesnej porze.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem tak że zasypiam z termometrem w ręce i w końcu nie odczytuje jej :)

Kaśka28, Z. lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Ja mam czasem tak że zasypiam z termometrem w ręce i w końcu nie odczytuje jej :)
    też mi to znajome :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie, bo mój BC zapamiętuje wszystko, więc się nie muszę skupiać :D

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takich rarytasów nie mam :D hehe ale mierzy ok, mam taką ładną tempkę :D mogłaby się podnieść niedługo

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede miala cesarke oczywiście:) mysle ze okolo 10 wrzesnia :)

Tutaj to jest cyrk...dzis byl kosmos. Na zmianie 2 polozne jedna gorsza od drugiej. Taka nasza Helga bez uczuc...leze z dziewczyna tez z blizniakami 4 dni dalej ode mnie i nie mozemy chodzić. Ja mam podpisane na zadanie tylko do wc a ona tez moze tylko wc. Jak cos potrzebujemy to dzwonimy a te jak nas dzis zrypaly ze sobie mozemy przyjsc do dyzurki itp pizdy glupie tylkow sie im nie chce ruszac. A traktuja tu nas jakbysmy z wlasnej checi lezaly plackiem!!

Pomijajac to mialam wreszcie usg :) pani doktor zlecila poloznej zeby przywiozla mnie na lozku a ta ponoc z geba ze ja chodzę i moge przyjść do gabinetu to jej pani doktor powiedziała ze na wlasne zadanie tylko do wc. Co za....!

Kubus wazy 1940g a Kamilek 1650g :) wspaniale rosną ale zdziwila mnie ta różnica nagle po 8dniach. Mysle ze i tak beda wieksze :)
    Pani doktor pocieszyla ze jak sie teraz urodza to nic nie bedzie zlego :) ale czekamy jeszcze ile sie da :)

Lena widzisz owulka byla :) cialo ludzkie nie odgadnione :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Maniuś, Anaaa:), nick nieaktualny, Z. lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już niedługo, chłopaczki duże, :) już jesteście na takim etapie że z górki będzie, zagrożenie minęło, teraz tylko dochować te kilka dni i będą na świecie. Pozytywnie zazdraszczam :)

Misty87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty leżakuj ile możesz, ;) bo Twój Czas jest policzony :D

nick nieaktualny, Misty87, Z. lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Lenus i widzisz jednak nie potrzebnie sie zamiartwialas :) <3 byly...teraz tylko czekac czy udalo sie Wam zmajtrowac goszka :) Kciki zacisniete &&&&

Kubus i Kamilek pieknie rosna,super :) nie moge sie doczekac zjecia Twoich goralkow :) no i pierwszych watkowych pociech :)
    Dziewczyny,zostaniemy ovuciociami :)

Kaśka28, Misty87, Z. lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po pęknięciu pęcherzyka może występować krwawienie ? bo mam dość obfite plamienie a nigdy tak nie miałam :O bo nigdy też nie miałam owulacji. Albo bolało mnie od wczoraj podbrzusze albo mi sie wydawało nie wiem .
    Ale co z tym krwawieniem ot tak sobie ?

miałam ten śluz zabarwiony no ale tak minimalnie tylko troszke a od 2 godzin takie plamienie ale z większą ilościa krwi . o co chodzi ?????

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Przywiezli dzis rano dziewczyne z trojaczkami.27tydz.... wody odeszly skurcze ma. Wzieli ja na ciecie :( biedna! !!! Jakie tu sa przypadki to ja Bogu dziekuje za swoj stan....

Dziękuję dziewczynki za wiare we mnie i moich gorali :)
    Czekamy na USG a ja juz w nerwach.

Manius podpisuje sie pod Twoim postem :) wszedzie dobrze ale na Kaskowym watku najlepiej :D
    Kochane jestescie ale to ze to ja go zalozylam nie oznacza ze jest moj ten watej jest nasz i wszytkich ktore zechca tu zagladac:D takze dziewczyny ja dziekuje wam ze tu jestescie bo bez was nie byloby tu nic:D buziaki kochane:D
    Złota wrote:
    "Lekarz domowy", to moja ksywa w rodzinie. Jak tylko komuś coś dolega, to najpierw do mnie wysyłają, a dopiero jeśli nie pomogę, to idą do lekarza. :D

Wszystko dlatego, że wyleczyłam męża z choroby paznokcia u dużego palca u nogi. Leczony był ponad 2,5 roku: rodzinny, chirurg (2xwycinanie klinowe paznokcia i 2xcałkowite sunięcie płytki-ból nieziemski, a odrastał paznokcie i palec puchł i podchodził ropą, babrał się, maż nie mógł chodzić), dermatolog (tona antybiotyków).

Poradziłam sobie z tym maścią na grzybicę pochwy clotrimazolum i płynem acifungin forte. Kuracja kosztowała około 30 zł i trwała jakieś 3 tyg.

Poprzednie trwały prawie 3 lata i kosztowały prawie 2000 zł.

od tamtej pory zostałam rodzinnym lekarzem domowym :D
    No niezla historia ale ja jak to ja musialam sobie z czyms oczywiscie skojarzyc:D
    Na panienskim u kolezanki ogladalam ksiazke kamasutre i tam byly te japonskie/chinskie obrazki i bylo jak podczas seksu grupowego facet jednej wkladal paluchy od nog do pipki heheh i wlasnie odrazu sobie skojarzylam jak napisalas ze mas na grzybice pochwy pomoglo hehehehe:D
    Lena87 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Pogoda piękna, po wykopaniu dziury na działce, zrobił się Nam mały basen i nie dało się zbytnio pracować ..
    Niech świeci jak najdłużej żeby wszystko wyschło i można było bez problemu fundamenty robić ;)

Co do Monitu, owulacja jednak była .. Możliwy jest ból po drugiej stronie jajnika :)
    Płynu w zatoce dużo, Endometrium 13 mm .
    No widzisz kochana :D a tak sie balas:D
    Złota wrote:
    Chyba mnie choróbsko bierze, boli mnie głowa i jest mi zimno :/
    od razu pij herbatke z malinami albo z cytrynka pod kolderke i nie pozwol sie tej chorobie rozgoscic:D
    Natka098 wrote:
    ja dziś obudziłam się z katarem, plus do tego coś mam w gardle i mnie mdli cały dzień, oj biedna jestem :) hehe albo sobie wmawiam tą moją biedność :) Chciałam wyjechać na wakacje, ale mam problem, bo w przyszłym tygodniu mam monitoring, a wylot byłby w piątek, mam nadzieje ze za tydzień tez będzie taka ładna oferta :)
    kochana jedzcie na wakacje nie sprowadzaj zycia tylko do monitoringów itd a moze wlasnie wakacje wam pomoga co? jak macie fajna oferte to czemu nie skorzystac?
    Natka098 wrote:
    ja od razu zapisuje w tel i ide spac dalej hehe

Monia ja nigdy tak nie mialam wiec niewiem ale moze to byc plamienie okoloowulacyjne?

a i witam sie wieczornie:D

i bylo co nadrabiac:D

Maniuś, Misty87, Anaaa:), Z. lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia pewnie że bym pojechała, ale jak wzięłam clo to nie chciałaby jakiś torbieli naprodukować sobie :/ dlatego muszę na ten monit iść

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana nie wiem co to jest bo nigdy nie miałam owulacji ale czytałam w necie teraz że jest to możliwe. Jutro o 9 rano będzie wszystko jasne.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka to rzeczywiscie zapomnialam ze to CLO bierzezsz moj blad:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie wy kupujecie leki tansze? w sensie apteka internetowa? bo potrzebuje duza ilosc octaniseptu a w aptekach strasznie drogi a mezowi schodzi szybko a potrezbuje do zmieniania opatrunku

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagalen.pl/sport/octenisept-1000ml

http://www.aptekagemini.pl/octenisept-plyn-1000ml.html

Taniej chyba ciężko będzie znaleźć

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gemini :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Monia ja wtym cyklu mialam lekkie krwawienie /plemienie.. + taki jakmby mini skrzepik ;/ od 14-16 dc ;/

ehh a ja dzis siedzialam z mezem i pokazywal mi pomysly do kuchni bo ostro berze sie do roboty.. jak zrobi to co mi pokazywal to ja chyba bede tam spala :D

a to jedo co mi chce zrobic bo ja kocham soki i napoje ;)
    z6451214O.jpg

Misty do 10 wrzesnie nie daleko :) trzymam kciuki
    a co z ta dzieczyna co przywielis z tymi trojaczkami ??

nick nieaktualny, Z. lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ