Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDong Quai (Angelica sinensis, Dzięgiel chiński ) jest to zioło, które jest wykorzystywane w tradycyjnej medycynie chińskiej od ponad 1000 lat. Czasami nazywane jest "żeńskim żeń-szeniem" ma zdolność do łagodzenia bolesnych okresów, skurczy, nieregularnych cykli miesiączkowych, nieregularnych krwawień miesiączkowych, zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS) i objawy menopauzy. To także poprawia krążenie, łagodzi ból, zwłaszcza żeńskich narządów rozrodczych oraz stymuluje i zrelaksuje mięśnie macicy. W połączeniu z innymi ziołami jest często stosowana w leczeniu PCOS. Używany przy PCOS od zakończenia krwawienia do owulacji, zawiera fito-estrogeny, wywołujące owulację.
Zawiera: fitoestrogeny, kumaryny, sacharozę, witaminy: A, B2, B12, E, żelazo i magnez oraz olejki eteryczne.
Kumaryna rozszerza naczynia krwionośne, stymuluje centralny układ nerwowy i zwiększa przepływ krwi przez całe ciało. Witamina B12 i witamina E odgrywa rolę w stymulacji produkcji czerwonych krwinek, które transportują tlen do wszystkich komórek.Złota, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jestem w domu. Pęcherzyk ma przeszło 2,5 cm .
Mam przyjść w środe na ostatni monitoring bo ponoć jeszcze może pęknąc. Jak będzie dobijał do 30 mm to luteina i nowy cykl. Mam nadzieje, że sie usunie przy okresie. Krwawienie to nic złego ponoć przedłużony okres z racji tego , że był dziwny.
Jakoś ie jestem załamana bo spodziewałam się tego .
Cieszę się że wogóle zareagowałam na clo i był pęcherzyk .
Następny cykl jest też monitorowany i też z clo i dodatkowo zastrzyk na pęknięcie, czyli nie ma opcji , że będzie źle. W drugim cyklu musi sie udać .Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:04
Anaaa:), Natka098, Z., santoocha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-