X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 2 pęcherzyki na prawym jajniku :D 20 i 17 mm , endo 10 mm. W piątek kolejna wizyta czy pękło. Jestem taka szczęśliwa. Mąż testosterom niski bardzo , prolaktyna lekko za wysoka. Dostał nowe leki : proviron, fertimen, androvit i clo :) no to walczymy :) za miesiąc badanie nasienie komputerowo w Katowicach w klinice.
    <3

Lena87, Laura, Maniuś, Z., Little Frog, olka30 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka dokładnie

Monia, walczycie i gratuluję pęcherzyków! <3

Maniuś, co do wyrostka, to nie wiem jak boli, ale mnie od 1,5 roku tak powiedzmy około owulacji boli właśnie cały czas po prawej stronie i promieniuje aż po pachwinę, czasem ten ból bardzo przeszkadza, ale to nie wyrostek bo całkiem niedawno miałam USG całej jamy brzusznej i byłoby cos pewnie widać

Złota...???!? Gdzie Ty?

Maniuś lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja to nie wiem, ale od kilku dni chodzę jakaś taka ospała. Teoretycznie powinnam się wysypiać, a ciągle jestem zmęczona....ojjj....jesień idzie....

Co do wyrostka, to ja miałam. Dostałam silnego bólu i mama powiedziała, żebym spróbowała położyć się na podłodze i podnieść nogę do góry. Podniosłam, ale i tak stwierdziła, że to pewnie wyrostek i się nie myliła... Ale to jest dość mocny ból...

Maniuś lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

wczoraj nie dałam rady nic napisac, bo po wizycie (trwała ponad godzinę) wyłam cały wieczór, potem wypiłam dwa kieliszki wina i poszłam spać.

Jest źle.

Moje wyniki w 5 dc nie wskazują na wczesną owulację, tylko na przedwczesną luteinizację pęcherzyków. Mam progesteron z fazy poowulacyjnej w fazie przedowulacyjnej, blokuje to wszystko i jak na razie medycyna jest bezradna wobec tego problemu.

Mimo poprawy, nasienie męża wciąż słabe. Ma brać leki i powtórzyć wyniki za 3 miesiące. Więc już po nowym roku.

Dostaliśmy tonę leków za ponad 1000 zł. Wczoraj zapłaciłam 550 zł za wizytę i dwa posiewy, które pobrał. (Skąd na to brać, jeszcze jedna wizyta i nie ma mojej pensji, a żyć trzeba) Stwierdził, że to może bakteria, a może stan zapalny, nie wie. Pierwszy raz powiedział, że już nie wie, co robić.
    Mam mu przesłać na maila wyniki jak już je będę miała, to będzie myślał.

jestem załamana, bo powiedział, ze CLO w moim przypadku, przynajmniej na razie, jest wykluczone.

Mam teraz do 30 dc czekać na @. jak nie przyjdzie to luteina przez 10 dni i powtórzyć wyniki między 2 a 4 dc. jak znów wyjdą złe, to wtedy będzie myślał. jeśli wyjdą lepsze, to też będzie myślał.

W tym cyklu szanse na ciążę tylko wtedy, jeśli sama będę mieć owulację, a nie będę, bo progesteron ją blokuje.

Szanowne koleżanki, jestem bezpłodna.

Przynajmniej będzie seks bez spiny.

Lena87 lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Piękna pogoda..

Macierzanka leci.. Na razie brzusio mi dokucza, zwłaszcza popołudniu i w nocy, sił mi brak, ale jestem szczęśliwa.

Maniuś ja miałam wyrostek parę lat temu i ból promieniuje w dół do prawej nogi.. A w ogóle to mnie jakoś strasznie nie bolał brzuch tylko kręgosłup, bo miałam zawinięty wyrostek do tyłu :)
    Ale jajniki potrafią boleć na prawdę konkretnie, zwłaszcza po stymulacji.

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota współczuję, nie jest dobrze, ale nie jesteś bezpłodna. Ciekawe czy tabletkami anty nie podregulowałabyś hormonów.. Musi być jakiś sposób :(

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Złota współczuję, nie jest dobrze, ale nie jesteś bezpłodna. Ciekawe czy tabletkami anty nie podregulowałabyś hormonów.. Musi być jakiś sposób :(

Anty nie pomogły.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota ja pozostawię to bez komentarza bo wiem jak pocieszenia na mnie działają. Kochana trzymaj sie ! i walcz ! może opinia innego lekarza ? i NIE JESTES BEZPŁODNA. Wspieram. <3

Złota lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monia.

nie mam pomysłu na innego lekarza, bo to jest mój trzeci lekarz i dopiero on wymyślił coś innego poza tabletkami anty ablo laparoskopia.

Tabletki anty osobie starającej się o dziecko. Niezły ubaw. Zwłaszcza, ze i tak nie pomogły, jak już się na nie zdecydowałam.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Cześć dziewczyny,

wczoraj nie dałam rady nic napisac, bo po wizycie (trwała ponad godzinę) wyłam cały wieczór, potem wypiłam dwa kieliszki wina i poszłam spać.

Jest źle.

Moje wyniki w 5 dc nie wskazują na wczesną owulację, tylko na przedwczesną luteinizację pęcherzyków. Mam progesteron z fazy poowulacyjnej w fazie przedowulacyjnej, blokuje to wszystko i jak na razie medycyna jest bezradna wobec tego problemu.

Mimo poprawy, nasienie męża wciąż słabe. Ma brać leki i powtórzyć wyniki za 3 miesiące. Więc już po nowym roku.

Dostaliśmy tonę leków za ponad 1000 zł. Wczoraj zapłaciłam 550 zł za wizytę i dwa posiewy, które pobrał. (Skąd na to brać, jeszcze jedna wizyta i nie ma mojej pensji, a żyć trzeba) Stwierdził, że to może bakteria, a może stan zapalny, nie wie. Pierwszy raz powiedział, że już nie wie, co robić.
    Mam mu przesłać na maila wyniki jak już je będę miała, to będzie myślał.

jestem załamana, bo powiedział, ze CLO w moim przypadku, przynajmniej na razie, jest wykluczone.

Mam teraz do 30 dc czekać na @. jak nie przyjdzie to luteina przez 10 dni i powtórzyć wyniki między 2 a 4 dc. jak znów wyjdą złe, to wtedy będzie myślał. jeśli wyjdą lepsze, to też będzie myślał.

W tym cyklu szanse na ciążę tylko wtedy, jeśli sama będę mieć owulację, a nie będę, bo progesteron ją blokuje.

Szanowne koleżanki, jestem bezpłodna.

Przynajmniej będzie seks bez spiny.
    Zlota nie wiem co powiedziec ...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Zlota nie wiem co powiedziec ...

Ech, nic nie mów, szkoda słów...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota czyli nasze wczorajsze wizyty okazały się jedną wielką klapą, mnie do dziś trzyma . Tule <3

• Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Złota czyli nasze wczorajsze wizyty okazały się jedną wielką klapą, mnie do dziś trzyma . Tule <3

Tule wzajemnie <3

Natka, jak napisałam. Seks bez spiny i dla przyjemności. Mam dość tych leków, pilnowania i odliczania. Dość.

Cytując klasyka: "Co, ja świnka doświadczalna jestem?"

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, na spokojnie pomyśleć możesz co może pomóc, może ziółka ojca sroki one są ładnie podzielone na 2 fazy a i bogata mieszankę mają, bo ja w antki to nie wierze 2 hormony syntetyczne nie naucza organizmu jak cykl regulować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:43

Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie tez ziółka zakupie na przyszły cykl, a co mi tam.

Laura lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad tymi ziołami o których gdzieś czytałam. Baby mama & med czy coś takiego.

• Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad tymi ziołami o których gdzieś czytałam. Baby mama & med czy coś takiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby mama & med
    Faza 1: liść maliny właściwej/Rubus idaeus (1,0 g)*, liść melisy lekarskiej/Melissa officinalis (0,8 g)*, liść palczatki cytrynowej/Cymbopogon citratus (0,6 g)*, liść damiany/Turnera diffusa (0,4 g), kłącze dzikiego pochrzynu/Dioscorea villosa (0,4 g), owoc niepokalanka pospolitego/Vitex agnus castus (0,4 g), kłącze szparaga lekarskiego/Asparagus racemosus (0,4 g),

Faza 2: owoc dzikiej róży/Rosa canina (1,6 g)*, kwiat lipy drobnolistnej/Tilia cordata mill. (1,2 g)*, owoc ostropestu plamistego/Silybum marianum (0,6 g), owoc niepokalanka pospolitego/Vitex agnus castus (0,4 g), kłącze lukrecji gładkiej/Glycyrrhiza glabra (0,2 g).

Oryginalny Sroka to:

ebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
    koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
    macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
    pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
    dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
    rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
    ruta {Herba Rutae} 20gr
    nagietek {Calendulae flos} 20gr
    nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
    Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
    Pić szklankę odwaru przed snem.
    mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
    1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
    2. pić tylko do owu (jeśli jest pewnosć ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem)

ZIOŁA II FAZA

Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu(wzmacniające prod. progesteronu):
    przywrotnik 40g
    pokrzywa 40g
    krwawnik 40g
    Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie (można na zapas w termosie) ".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:52

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota bardzo mi przykro nie wiem co bym zrobila na twoim miejscu...moze faktycznie trzeba sie zastanowic nad innym rozwiazaniem? ziola napewno nie zaszkodza...mozna probowac-wierze ze pomoga :D
    Albo jeszcze inna opcja na dziecko - adpcja? zastanawiałaś się nad tym? ja się coraz częściej nad tym zastanawiam...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba kupie ojca sroki nr 3. Nie wiesz, gdzie można kupić?
    I to pijalne?
    Bo ja za ziołami nie przepadam.

‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ