Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fidelissa wrote:Witajcie:)
Aaaana no to leżymy razem:)
Zaraz robię drugie śniadanko:)
Cukry prawie ok.
We wtorek do gina i usg i zobaczymy jak tam szyjka.
Współczuje Ci tych skurczy ja na razie miałam tylko 1:)
Wpadłam wczoraj w panikę przedporodowa, ze sie boje i takie tam i ze sobie nie poradzę....
Laktacja mnie tez przeraża i Wogóle ostatnio cykor jestem. Moze przez to nie wychodzenie z domu?
Miłego dnia Wam życzę. xMonia trzymam kciuki:)
Fidelisso, z porad moich koleżanek, które już urodziły po dwoje dzieci (o mój Boże, ale jestem stara!), to od razu kup nakładki laktacyjne na sutki. To są takie gumowe kapturki, nakładane na sutki i dzięki temu nie boli tak bardzo jak dzieciak gryzie. I olać położne, bo w szpitalach się drą za to, ale do k***wy nędzy, to Ty decydujesz jak karmisz! Co za terror w tym kraju to ja nie wiem. Koleżanka przystawiała z położną bez kapturka,a jak tylko wychodziła to dziecko won od cycka i nakładka i dopiero karmi. Ale z doświadczenia poradziła, ze jak od razu dziecko przyzwyczaisz, że ssie przez gumowe, to potem nie ma takich problemów jak musisz mu butle podać bo przyzwyczajony.
I radziła mi, ze ja by mi było w razie potrzeba, to koniecznie się zgłosić to doradzi jaki najlepsze.
A ja nie będę karmić piersią, więc się nie boję. Będę odciągać i w butelkę.
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Faktycznie jesień przyszłą, to można spotkać kogoś na forum
Jutro już piąteczek! Ależ się cieszę!
Olka, podsyłaj, posyłaj Nawet mi się zdarzyło wejść kilka razy na belly i podglądnąć temat o brzuszkach i maleństwach! Cudne są te okrąglutkie brzuchole!
No a teraz jak już nadrobiłam zaległości, to zabieram się za pranie, sprzątanie i gotowanie...
Pozdrawiam wszystkie gorąco!Lena87, Złota, olka30, Anaaa:), Macierzanka:), Fidelissa, Kaśka28, Z. lubią tę wiadomość
-
Haaj pisze szybko i troche ide sie zdrzemnac,bo masakra
Chlopcy ok, zjedli, Kamilek strzelil kloca, wiec chyba to nowe zelazo lepsze. Kubus spi, a drugi lobuz jeszcze steka i robi moje ulubione ejo ejo (oboje tak robia, jak maja smoczek a mrucza to wlasnie takie ejo im wychodzi )
Pierwsza puszka mleka pekla po 6dniach niecalych, gdzie jeszcze dokarmiam swoim mlekiem... czekam,by skonczyc ten wczesniaczy Nan i bedziemy probowac bebiko bo tansze przez pol...
Z oslonek na sutki polecam canpol babies, tylko od razu kupcie z etui, bo ja nie mam,wiecznie sie poniewieraja i ciagle trzeba myc.
Co do odciagania.., Uwierzcie dziewczyny, ze duzo szybciej karmic piersia. U nas Kube przystawiam ze 2 razy dziennie, reszte odciagam Kamiskowi. Ale ciagle trzeba przy tym laktatorze siedziec, przynajmniej ze 35min jednorazowo,a odciagam co 3-4 godz. Wszystko to nonstop myc,sterylizowac...
Pamietajcie zakupic wkładki laktacyjne! Sa niezawodne
Z laktatorow polecam jednoglosnie medele swing, cichy i mocny. Moja bratowa ma wiec kilka razy korzystalam. Sama kupilam najpierw z Canpol babies, ale butelka sie skurczyla po miesiacu! Podczas prawidlowej sterylizacji w woreczku do mikrofali. Gwarancji dziady nie uznaly...!
Kupilam wiec medela mini ale chodzi jak kosiarka glosno! Mimo to odciaga dobrze. Na szczescie moje dzieci nie rusza zaden halas wiec w nocy trageedii nie ma.
Oczywiscie zapomnijcie o recznych,bo msakra tyle pompowac
Poem sie odezwe. Ide przymknac powieki na chwileLena87, Sana, Little Frog, olka30, Maniuś, Anaaa:), Macierzanka:), Fidelissa, Z. lubią tę wiadomość
-
Wyślę, wyślę Ale piękne słoniątko to za dużo powiedziane Pryszcz z góry na dół, plus chęć zmian i pozbycia się zniszczonych rozjaśniaczem włosów zaowocowała katastrofą fryzjerską. Tak, że ostatnio nie wyglądam zbyt cudnie.. Włosy próbowałam uratować sama je trochę korygując, ale żeby coś więcej zdziałać muszą podrosnąć - w naszym mieście nie ma ani pół fryzjerki, która miałaby jakiekolwiek pojęcie o strzyżeniu, przeszłam wszystkie - tragedia i teraz muszę z tym żyć :p
Też myślę nad farbnięciem się na ciemno, ale strasznie mnie to postarza i te jasne odrosty to masakra Już to przechodziłam, aczkolwiek ciągnie mnie znowuLena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena teraz już nie jest tak źle, bo to trochę ogarnęłam, ale ogólnie masakra i też mi to zrobiła fryzjerka, do której już niby chodziłam i wydawało mi się że umie.. Jak chciałam, żeby poprawiła, bo zrobiła inaczej niż prosiłam i w ogóle kiepsko i krzywo to się wkur..ła i powiedziała, że mogę poczekać jak chcę, bo ma klientkę na farbowanie.. A głodna byłam, bo jechałam od razu po pracy, bez obiadu, niby na godzinę, a czekać musiałam. Zapłaciłam i wyszłam, nie wrócę.. Ja się fryzjerów boję bardziej niż dentystów, tyle już miałam przygód, że szkoda wspominać. Łącznie z tym, że nie wiadomo było czy mnie ktoś do ślubu uczesze, bo nawet warkocza co po niektóre nie umiały zrobić.
-
nick nieaktualny
-
Melduje sie po wizycie u lekarza... Szyjka zamknieta i ladnie trzyma, morfologia poleciala ale brac niczrgo tylko buuuuuraki w duzrj ilosci . Glukoza 110 po obciazeniu, warunkowo dobra ale mam problem z cisnieniem... 140/80... Mam obserwowac przez jakis czas i jak bedzie sie utrzymywac pidwyzszone to do szpitala i ... Waga 69,1 - przytylam 4,3 kg w miesiac a od poczatku ciaxy 5,6 ;( buuu...
olka30, Lena87, Anaaa:), Fidelissa, Z. lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja.
Miałam wczoraj wkleić zdjęcie testu,ale jak dotarłam do odmu to padlam.Senność mnie ostatnio taka dopadła,że nie daje rady.Jutro rano powtórzę to wtedy wkleję.
Już nie daje rady w pracy dobrze,że na urlop idę.Lena87, Kaśka28, Z. lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:Anutka nie martw się, też miałam taki ostry skok, między 17 a 23 tyg przytyłam 4 kg, ale teraz równo 1,5 kg miesięcznie, w tym Szymkowi rosła waga raz o 1kg, raz o 800g, więc spoko luz