Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was, znowu z domku. Walczę z przeziębieniem, na razie bez L-4.
Sana przed owulacją temp. może ciut spaść po owulacji jakiś dzień czy dwa powinna porządnie odbić, wtedy wiadomo że owulacja była.
Monia też najpierw miałam zdjęcie takiego pęcherzyka, a już niedługo później było serduszko
Widzę, że następne mamuśki szykują się do porodu na dniach Fajnie.. Zawsze chciałam mieć listopadowe dziecko. Może następnym razem się udaZ., Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Anutka wrote:A nie wiesz jaki nr ??? Czy jest sens brac 1 ja zaraz weejdzie w 2
Z tego co wiem, to tych najmniejszych miała jedną paczkę, na wyjście ze szpitala i pierwsze dni, apotem już kupowała większe, bo dzidzia szybko rosła. też fakt, że młody był malutki, bo ważył 2500, więc te jedynki dłużnej jej posłużyły,niż koleżance, która urodziła dziecko 3200. -
Misty87 wrote:Pampersy na poczatek kupilam Pampersa newborn, w naszym przypadku 2-5kg. W szpitalu chlopcy mieli zeroweczki z Happy. Zadnego wciecia na pepek, lekko wywijali im pieluszke.
Mam jeszcze 2 paczki pampersa,a w szafie czeka Dada
Huggies jest ponoc najgorsza z mozliwych...
Co do kosmetykow...ja kapie dzieci w Oilatum, smaruje pupcie Bepanthem-rewelacja, mam tez sudocrem ale jeszcze nie uzywalam.
Nie wolno smarowac oliwka glowki, gemeralnie najlepiej uzywac emolientow wszelkiego rodzaju. Nie zatykaja porow,skorka oddycha, a jest natluszczona. My niestety borykamy sie z jakims uczuleniem u Kuby. Wczoraj bylismy u lekarki. Zmienilismy mleko na Nutramigen, bez laktozy. Ma pomoc tez przy tych nieszczesnych zaparciach. Zobaczymy...
Co do wyboru mleka, to nie jest tak, ze sobie wybierzecie np Nan i na tym sie skonczy. To dzieciatko wybiera tak naprawde. U nas chlopcy od szpitala na Nanie jechali, wiec dawalam im do tej pory Nan 1, ale widac gdzies jest problem...czesto po 1-2 mc wychodzi nietolerancja. Probowalismy wdrozyc Bebiko, bo nie ukrywam ceny tych wszystkich mlek sa masakryczne. Niestety Kamilek ulewal bardzo...
Poza tym nie sugerujcie sie tym,jakie ktora mleko kupuje, bo to naprawde jest tak zroznicowane u dzieci,ze az nie do wiary...[/QjUOTE]
Przyjelam sobie ze pierwsze mleko kupie nan, pampersy dada lub pampers a kosmetyki bambino, takie bada pierwsze zakupy a Lena sama zadecyduje c jej pasuje:) -
witam sie i ja..w ten piekny słoneczny dzien
wczoraj byłam w szkole rodzenia..ale jazda, jak nas wzieła na porodówke to juz zaczełam sie bać ale ogolnie oki
dzis byłam na pogaduchach u poloznej, dałam mi troche próbek, skarpetki i inne pierdoły..zaraz bede to ogladac i czytac
co u Was ???????
mnie dzis strasznie boli lewy bok, badałysmy tetno Małego i własnie tam lezy, na lewym jajniku, strasznie nisko i uciska mi wszystko co mozliwe...chodze kulejąc ...ehhhhhhh Małe , złośliwe StworzonkoFidelissa lubi tę wiadomość
-
Rudasek wrote:witam sie i ja..w ten piekny słoneczny dzien
wczoraj byłam w szkole rodzenia..ale jazda, jak nas wzieła na porodówke to juz zaczełam sie bać ale ogolnie oki
dzis byłam na pogaduchach u poloznej, dałam mi troche próbek, skarpetki i inne pierdoły..zaraz bede to ogladac i czytac
co u Was ???????
mnie dzis strasznie boli lewy bok, badałysmy tetno Małego i własnie tam lezy, na lewym jajniku, strasznie nisko i uciska mi wszystko co mozliwe...chodze kulejąc ...ehhhhhhh Małe , złośliwe Stworzonko -
Hej
Nie wiem jak wychodzą Dady cenowo, ale w rossmannie duże paczki pampersów z kartą Rossne wychodzą po 50gr za sztukę. Trzeba przeliczyć i porównać.
Ja mam jedną paczkę pampersów 1 do szpitala, w domu 2 wielkie paczki dwójek (3-6kg) a potem zobaczę w jakim tempie schodzą i jak szybko Szymek rośnie.
Co do kosmetyków polecam stronkę:
http://www.srokao.pl/
Ja wybrałam AtoperalBaby (emolient), płyn do mycia i balsam do ciałka Babydream z rossmanna, do pupki mam linoderm zielony i czerwony.
A w praniu wyjdzie czy mu ten zestaw podpasuje czy nie.
-
Babydreamy w ogóle są dobre, polecam też balsam przeciw rozstępom z tej serii, skóra jest genialnie miękka i elastyczna.
Do tej pory nie mam ani jednego rozstepu, nie wiem czy dzięki temu mazidłu, czy z racji genów (choć mam w innych partiach ciała rozstępy z okresu dojrzewania).
Anutka poczytaj sobie analizy i opinie z tej stronki.
Anutka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ale mialam dzis piekny sen (szkoda ze tylko sen )...urodzilam synka Mojego Alexandra byl taki malutki,taki sliczniutki i mial dlugie blond wloski Marze o tym zeby ten sen sie kiedykolwiek spelnil!!!Misty87, Natka098, santoocha, Anutka, Z., Fidelissa, dżona, olka30 lubią tę wiadomość
-
Anutka wrote:Pytani do przyszlych mamusiek... kosmetyku jakiej marki dla malucha ? Muslam o bambino i jakie pierwsze pampersy ??? Pampers ??? Mleko juz wiem NAN
-
XxMoniaXx wrote:no Dadda... nie wiem czy mają na pępek tp wcięcie.. jak nie to aż do zagojenia oczywiście specjalne ale potem chce spróbować biedronkowe Dadda
-
Dzien dobry kochane
Cos na poprawe humoru
Wychodzi zona z lazienki i krzyczy: Dwie kreski...
Maz na to:kurcze ja tez mam slaby zasiegsantoocha, Złota, XxMoniaXx, Z., Natka098, Anutka, Sana, Misty87, martusia1986, Little Frog, Fidelissa, olka30, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
Witam
U nas już lepiej. Ten cięższy okres już minął. Synek przybiera pięknie na wadze. Waży już ponad 3600g
Chcieliśmy zmienić mleko modyfikowane na Aptamil Comfort na kolki i zaparcia, ale położna nie pozwoliła. Powiedziała, że to normalne u malutkich dzieci i że to z czasem przejdzie, bo dziecko musi się przyzwyczaić do mleka.
Okłady z kapusty pomogły. Rozgrzewanie piersi też. Pokarm już schodzi. Co prawda nie tak jak przed stanem zapalnym, ale jest dużo lepiej. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy.
Małemu od wczoraj z powrotem wprowadzamy moje mleko, ale nie będziemy rezygnować całkowicie z modyfikowanego.
Pogoda piękna dzisiaj więc wybierzemy się na spacer
Przesyłam Wam promyczki słońca :*
Monia, piękne zdjęcie niech maleństwo rośnie
Lena, przykro mi z powodu pieska
Misty, u nas też problemy z kupką .. dajemy kropelki i jest dużo lepiej.
Anutka, co do mleka to tak jak pisała Misty. To dziecko wybiera
Kosmetyki? Ja mam całą linię Emolium - odpowiednik Oilatum, Sudocrem na odpażenia, pampersy new baby 1, mleko Bebivita bo takie kazała kupić położna.
Piękny brzusio
Maniuś, świetny kawał
Ala, gratuluję rozwiązania mam nadzieję, że z Synkiem wszystko w porządku Dużo zdrówka dla Was :*
Złota kuruj się! :*
Santoocha, Fidelissa już nie długo się rozpakujecie
Rudasek, teraz uciska a co dopiero później
Martusia rośnijcie
Sara, cudny brzuszek
Witam nowe staraczki
Dżona życzę aby ten trudny czas szybko minął :*
Z. jeszcze się doczekasz objawów. Ja też nie miałam żadnych, a później wszystko na raz
Przepraszam, że nie wymieniłam wszystkich ale pamiętam o Was i serdecznie pozdrawiam każdą z osobnaXxMoniaXx, Misty87, przedszkolanka:), Z., Maniuś, dżona, Little Frog, Fidelissa, olka30 lubią tę wiadomość