X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, znowu z domku. Walczę z przeziębieniem, na razie bez L-4.

Sana przed owulacją temp. może ciut spaść po owulacji jakiś dzień czy dwa powinna porządnie odbić, wtedy wiadomo że owulacja była.

Monia też najpierw miałam zdjęcie takiego pęcherzyka, a już niedługo później było serduszko :)

Widzę, że następne mamuśki szykują się do porodu na dniach :) Fajnie.. Zawsze chciałam mieć listopadowe dziecko. Może następnym razem się uda :)

Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    A nie wiesz jaki nr ??? Czy jest sens brac 1 ja zaraz weejdzie w 2

Z tego co wiem, to tych najmniejszych miała jedną paczkę, na wyjście ze szpitala i pierwsze dni, apotem już kupowała większe, bo dzidzia szybko rosła. też fakt, że młody był malutki, bo ważył 2500, więc te jedynki dłużnej jej posłużyły,niż koleżance, która urodziła dziecko 3200.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Pampersy na poczatek kupilam Pampersa newborn, w naszym przypadku 2-5kg. W szpitalu chlopcy mieli zeroweczki z Happy. Zadnego wciecia na pepek, lekko wywijali im pieluszke.
    Mam jeszcze 2 paczki pampersa,a w szafie czeka Dada :)

Huggies jest ponoc najgorsza z mozliwych...

Co do kosmetykow...ja kapie dzieci w Oilatum, smaruje pupcie Bepanthem-rewelacja, mam tez sudocrem ale jeszcze nie uzywalam.
    Nie wolno smarowac oliwka glowki, gemeralnie najlepiej uzywac emolientow wszelkiego rodzaju. Nie zatykaja porow,skorka oddycha, a jest natluszczona. My niestety borykamy sie z jakims uczuleniem u Kuby. Wczoraj bylismy u lekarki. Zmienilismy mleko na Nutramigen, bez laktozy. Ma pomoc tez przy tych nieszczesnych zaparciach. Zobaczymy...

Co do wyboru mleka, to nie jest tak, ze sobie wybierzecie np Nan i na tym sie skonczy. To dzieciatko wybiera tak naprawde. U nas chlopcy od szpitala na Nanie jechali, wiec dawalam im do tej pory Nan 1, ale widac gdzies jest problem...czesto po 1-2 mc wychodzi nietolerancja. Probowalismy wdrozyc Bebiko, bo nie ukrywam ceny tych wszystkich mlek sa masakryczne. Niestety Kamilek ulewal bardzo...
    Poza tym nie sugerujcie sie tym,jakie ktora mleko kupuje, bo to naprawde jest tak zroznicowane u dzieci,ze az nie do wiary...[/QjUOTE]
    Przyjelam sobie ze pierwsze mleko kupie nan, pampersy dada lub pampers a kosmetyki bambino, takie bada pierwsze zakupy a Lena sama zadecyduje c jej pasuje:)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja..w ten piekny słoneczny dzien :)
    wczoraj byłam w szkole rodzenia..ale jazda, jak nas wzieła na porodówke to juz zaczełam sie bać :) ale ogolnie oki :)
    dzis byłam na pogaduchach u poloznej, dałam mi troche próbek, skarpetki i inne pierdoły..zaraz bede to ogladac i czytac :)
    co u Was ???????
    mnie dzis strasznie boli lewy bok, badałysmy tetno Małego i własnie tam lezy, na lewym jajniku, strasznie nisko i uciska mi wszystko co mozliwe...chodze kulejąc ...ehhhhhhh Małe , złośliwe Stworzonko :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    witam sie i ja..w ten piekny słoneczny dzien :)
    wczoraj byłam w szkole rodzenia..ale jazda, jak nas wzieła na porodówke to juz zaczełam sie bać :) ale ogolnie oki :)
    dzis byłam na pogaduchach u poloznej, dałam mi troche próbek, skarpetki i inne pierdoły..zaraz bede to ogladac i czytac :)
    co u Was ???????
    mnie dzis strasznie boli lewy bok, badałysmy tetno Małego i własnie tam lezy, na lewym jajniku, strasznie nisko i uciska mi wszystko co mozliwe...chodze kulejąc ...ehhhhhhh Małe , złośliwe Stworzonko :)
    Moja mala wypycha cos, przypuszczam ze pupe w lewej strony brsucha przy pepku :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Nie wiem jak wychodzą Dady cenowo, ale w rossmannie duże paczki pampersów z kartą Rossne wychodzą po 50gr za sztukę. Trzeba przeliczyć i porównać.
    Ja mam jedną paczkę pampersów 1 do szpitala, w domu 2 wielkie paczki dwójek (3-6kg) a potem zobaczę w jakim tempie schodzą i jak szybko Szymek rośnie.

Co do kosmetyków polecam stronkę:
    http://www.srokao.pl/

Ja wybrałam AtoperalBaby (emolient), płyn do mycia i balsam do ciałka Babydream z rossmanna, do pupki mam linoderm zielony i czerwony.
    A w praniu wyjdzie czy mu ten zestaw podpasuje czy nie.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te rossmannowe babydream sa dobre ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydreamy w ogóle są dobre, polecam też balsam przeciw rozstępom z tej serii, skóra jest genialnie miękka i elastyczna.
    Do tej pory nie mam ani jednego rozstepu, nie wiem czy dzięki temu mazidłu, czy z racji genów (choć mam w innych partiach ciała rozstępy z okresu dojrzewania).

Anutka poczytaj sobie analizy i opinie z tej stronki.

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zatem pampers newborn 2 opakowanie, mleko nan, kosmetyki bambino i nivea :) ta na poczatek :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ale mialam dzis piekny sen (szkoda ze tylko sen :( )...urodzilam synka :) Mojego Alexandra :) byl taki malutki,taki sliczniutki i mial dlugie blond wloski :) Marze o tym zeby ten sen sie kiedykolwiek spelnil!!!

Misty87, Natka098, santoocha, Anutka, Z., Fidelissa, dżona, olka30 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Pytani do przyszlych mamusiek... kosmetyku jakiej marki dla malucha ? Muslam o bambino i jakie pierwsze pampersy ??? Pampers ??? Mleko juz wiem NAN :)
    Ja mam olian do mycia. Papmersy newborn. Huggisy i Dady. Mam 3 rożne paczki do wypróbowania. Zobaczymy czy nie bedzie uczulenia.

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no Dadda... nie wiem czy mają na pępek tp wcięcie.. jak nie to aż do zagojenia oczywiście specjalne ale potem chce spróbować biedronkowe Dadda :)
    Monia na szkole rodzenia pokazywali jak zawijać pod pępek. Nie trzeba kupować specjalnych.

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko swieci. Grudnik zaczyna miec paczki. Swieta idą :)

olka30 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Złota Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam się z przeziębieniem :(

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2mr89ll.jpg

santoocha, olka30, martusia1986 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    Cos na poprawe humoru :)
    Wychodzi zona z lazienki i krzyczy: Dwie kreski...
    Maz na to:kurcze ja tez mam slaby zasieg :)

santoocha, Złota, XxMoniaXx, Z., Natka098, Anutka, Sana, Misty87, martusia1986, Little Frog, Fidelissa, olka30, Bursztynka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dzien dobry kochane :)
    Cos na poprawe humoru :)
    Wychodzi zona z lazienki i krzyczy: Dwie kreski...
    Maz na to:kurcze ja tez mam slaby zasieg :)
    rozwaliłaś mnie hahaha :D

Maniuś lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sana Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś hahahaa :D

Anutka jaki piękny brzuszek! <3
    Pięknie wyglądacie kobitki :)

Maniuś, Anutka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    U nas już lepiej. Ten cięższy okres już minął. Synek przybiera pięknie na wadze. Waży już ponad 3600g :)
    Chcieliśmy zmienić mleko modyfikowane na Aptamil Comfort na kolki i zaparcia, ale położna nie pozwoliła. Powiedziała, że to normalne u malutkich dzieci i że to z czasem przejdzie, bo dziecko musi się przyzwyczaić do mleka.

Okłady z kapusty pomogły. Rozgrzewanie piersi też. Pokarm już schodzi. Co prawda nie tak jak przed stanem zapalnym, ale jest dużo lepiej. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy.

Małemu od wczoraj z powrotem wprowadzamy moje mleko, ale nie będziemy rezygnować całkowicie z modyfikowanego.

Pogoda piękna dzisiaj więc wybierzemy się na spacer :)
    Przesyłam Wam promyczki słońca :*

Monia, piękne zdjęcie <3 niech maleństwo rośnie :)

Lena, przykro mi z powodu pieska :(

Misty, u nas też problemy z kupką :/ .. dajemy kropelki i jest dużo lepiej.

Anutka, co do mleka to tak jak pisała Misty. To dziecko wybiera :)
    Kosmetyki? Ja mam całą linię Emolium - odpowiednik Oilatum, Sudocrem na odpażenia, pampersy new baby 1, mleko Bebivita bo takie kazała kupić położna.
    Piękny brzusio <3

Maniuś, świetny kawał :D

Ala, gratuluję rozwiązania :) mam nadzieję, że z Synkiem wszystko w porządku <3 Dużo zdrówka dla Was :*

Złota kuruj się! :*

Santoocha, Fidelissa już nie długo się rozpakujecie :D

Rudasek, teraz uciska a co dopiero później :D

Martusia rośnijcie <3

Sara, cudny brzuszek <3

Witam nowe staraczki :)

Dżona życzę aby ten trudny czas szybko minął :*

Z. jeszcze się doczekasz objawów. Ja też nie miałam żadnych, a później wszystko na raz ;)

Przepraszam, że nie wymieniłam wszystkich ale pamiętam o Was i serdecznie pozdrawiam każdą z osobna :)

XxMoniaXx, Misty87, przedszkolanka:), Z., Maniuś, dżona, Little Frog, Fidelissa, olka30 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa same dobre wieści :) ucałuj Twojego synka od forumowych cioć :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ