X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloween.
    Na razie mglisto. Weekend zapowiada sie intensywny.
    Rodzinno- jedzeniowy.
    Ostatnio powróciły do mnie idiotyczne kolorowe SNY jak z poczatku ciazy....
    Drastyczne lub erotyczne:)
    Aż strach spać:)
    Miłego dnia

Z. lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Główką w dół już od dawna.
    Lepiej niech wyłazi, bo ja już mam dość. Od 2 tyg czuję się paskudnie, krocze mnie boli jakby mnie mąż co pół godziny bzykał :/

haha, od poniedziałku mam tak samo :D najpierw panikowałam co to a potem doczytałam, że spojenie łonowe się rozłazi. Super uczucie, nie? Pewnie przy porodzie boli 100 razy bardziej........

santoocha, Fidelissa lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Pytani do przyszlych mamusiek... kosmetyku jakiej marki dla malucha ? Muslam o bambino i jakie pierwsze pampersy ??? Pampers ??? Mleko juz wiem NAN :)

Ja z kosmetyków postawiłam na Hipp. Mam płyn do mycia, krem na wiatr i oliwkę, ale oliwkę to kupiłam bardziej dla mnie niż dla małego. Do pupki jak coś małego się będzie działo to alantan a na większe bepanthen maść.

Dobre skłądy mają tez kosmetyki Babydream. Ale mi zapachy nie podchodzą.
    Pierwsze pieluchy kupiłam Pampers 1 zielone i Pampers 1 białe. Potem mam już Dada 2. Jak będą mi Dady pasować to przy nich zostanę. Albo zrobię tak że na dzień Dady a na noc Pampers, bo podobno bardziej chłonny. Ponoć dobre są też Hugisy.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty a ty bepanthen na codzień stosujesz? Kurcze mi na SR powiedzieli ze tylko na odparzenia....

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pokażę brzuchola. Zdjęcie z 10.10. więc teraz jest jeszcze większy :D

aow8le.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:17

przedszkolanka:), Natka098, Z., Lena87, Anutka, santoocha, olka30, Little Frog, Maniuś, Anaaa:), Misty87, Macierzanka:), Fidelissa, Sana, Ania_84, martusia1986 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynka ślicznie wygladasz!!! brzusio bardzo zgrabniutki jak na ten tydzien :):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Ja z kosmetyków postawiłam na Hipp. Mam płyn do mycia, krem na wiatr i oliwkę, ale oliwkę to kupiłam bardziej dla mnie niż dla małego. Do pupki jak coś małego się będzie działo to alantan a na większe bepanthen maść.

Dobre skłądy mają tez kosmetyki Babydream. Ale mi zapachy nie podchodzą.
    Pierwsze pieluchy kupiłam Pampers 1 zielone i Pampers 1 białe. Potem mam już Dada 2. Jak będą mi Dady pasować to przy nich zostanę. Albo zrobię tak że na dzień Dady a na noc Pampers, bo podobno bardziej chłonny. Ponoć dobre są też Hugisy.
    Pampersy mam tak samo, pampers 1 zielone i dada 2, mleko nan pro 1, kosmetyki bambino i ziajka :-):-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ciaza ci sluzy :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko super wyglądasz! Pępek Ci wyskoczył?
    U mnie nadal wklęsły i chyba już tak zostanie.

Ponuro dziś, ale za to cieplej, dziś nie musieliśmy skrobać szyb w samochodzie.

A mnie jakaś senność dopadła, mogłabym spać i spać. I zmęczona jestem potwornie, mam tak dość pracy że szok. I ciągle jestem niegotowa, mam kilka wążnych spraw do ogarnięcia przed porodem i jakoś się zabrać nie mogę...
    Niemoc mnie ogarnia.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, nadal przeziębiona. Przynajmniej miałam tydzień spokoju od koleżanek z pracy..

Śliczne brzuszki, wszystkie takie ładniutkie, okrąglutkie.. Tylko mój się rozłazi na boki :( A dzidzior ukochał sobie sam spód i nie ma zamiaru się przesuwać wyżej. Mój pęcherz ma już dosyć. O chyba poczuł, że go obgaduję, bo dostałam w jajnik.. Zaczynam sobie gadać z dzidziorkiem, czyli chyba jakoś tam do mnie zaczyna docierać, że on sobie tam jest :) A dziś jadę po komodę dla dzidziorka, bo kupiłam parę pierdołków i czuję potrzebę układania ich do szafki :) Pierwszy grubszy zakup z głowy, a i tak bym nie miała gdzie trzymać rzeczy dla dziecka, więc chociaż to będzie z głowy :)

Miłego dnia wszystkim.

Little Frog, santoocha, Fidelissa, Z. lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko ja uzywam Bepanthem na codzien i bratowa robi tak samo. Dupki sa piekne :D
    Ja juz sie przekonalam,ze na temat wszystkiego jest miliard zdan...wszystko trzeba testowac samemu.
    Wprowadzam to nowe mleko Nutramigen, a raczej preparat mlekozastepczy. Booze jakie to wstretne,a jak wali! Najgorzej,bo chlopcy strasznie ulewaja po tym :( I dalej nie robia kupek :( mam juz dosc. Sa skrzetni, nie chca spac, bo cala sila stekaja...
    DzwDzwonilam do lekarki...mam czekac. Ehhhhhh!
    Bursztynko swoja droga slicznie wygladasz :)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIsty, a próbowałaś nawadniać chłopców? Podawaj im przegotowaną letnią wodę do picia. Podobno można.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje z tymi zaparciami maluchów .. to musi być straszne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:45

Aga90 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje wode, nie chca zbytnio pic,ale staram sie dawac...

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko ślicznie wyglądacie :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ale czuję się jak monster kaczka vel wieloryb :D no ale wszystkim staraczkom ze szczerego serducha życze żeby się tak potwornie grubo czuły :P

Tak, pępek mi się prekręcił. Śmieszny jest taki dzyndzelek wystający :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty ja podaję wodę przegotowaną do picia na przemian z herbatką koperkową. Spróbuj może pomoże. Ja mleka póki co nie zmieniam, bo synek piękne kupki robi, ale mamy problem z kolkami i zaparcia też się zdarzają. Strasznie się wtedy napina, krzyczy i płacze .. straszne to, aż serducho boli jak dziecko się męczy :(
    A Ty nie karmisz już swoim mlekiem?

Bursztynko ślicznie wyglądasz! Piękny brzusio <3

Olka zdrowiej :*

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Birsztynko pieknie wygladasz :)

KOchane wpadam zostawic wam info zeby nie bylo ze nie daje znaku :)
    sprobuje was nadrobi c troche ;)

wiec tak..

po 6 tyg kuracj hormony meza .
    FSH 56 a byl 32 - to byl zly znak..bo to znaczylo ze jadra maja coraz to wiekszy defekt ..
    Teststeron pieknie wzrosl :) do 396 - wynik sprzed kuracji 174 ( norma to min 280)

pozniej skapnelam sie ze zle obliczylam i ze powinnismy co najpmniej tydzien pozniej zrobic badania wiec przed wizyta je powtorzylismy
    czyli prawie 2 tyg pozniej wyniki bylam w szoku ;D
    FSH spadlo z 56 na 48 :D
    testosteron dalej w gorke .. z 396 na 532 :D

badanie nasienia.. plamniczkow 0 ale... pojawily sie komorki okragle..ktorych nie bylo wczesniej i jest ich ponad milion.. :D

wczoraj mielismy wizyte.. te komrki okragle to najprawdowpodobniej nie rozwiniete plemniki.. co by sie zgadzalo :D bo po 60 dniach jeszcze moga byc nie rozwiniete :)
    po drugie przedluzamy kuracje jeszcze 2 miesiace..bo dr powiedzial ze damy szanse jadrom.. skoro FSH spada tzn ze chca zaczac pracowac :D

wiec 2 miesiace dalej leki :) pozniej badanie wizyta w styczniu :)
    jak bedzie ok.i nic sie nie pojawi to robimy miesac przerwy bez lekow zeby test troche spadl.. bo bedzie wszytsko za abrdzo ukrwione .. :)
    i max luty/marzec 2015 biipsja :D

santoocha, Little Frog, Lena87, Natka098, martusia1986, Maniuś, Anaaa:), olka30, Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa ja mam malutko mleka :( musze 2-3 razy odciagnac zeby jeden dostal. Niestety to sa skutki nie przystawiania dziecka do piersi od poczatku. A ja po prostu nie mialam jak, bo inkubatory itp :(
    Wiec moje mleczko dostaja jako extra dodatek :D

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 to super wieści kochana oby tak dalej :) Będę trzymać kciuki z całych sił :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ