X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloween.
    Na razie mglisto. Weekend zapowiada sie intensywny.
    Rodzinno- jedzeniowy.
    Ostatnio powróciły do mnie idiotyczne kolorowe SNY jak z poczatku ciazy....
    Drastyczne lub erotyczne:)
    Aż strach spać:)
    Miłego dnia

Z. lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Główką w dół już od dawna.
    Lepiej niech wyłazi, bo ja już mam dość. Od 2 tyg czuję się paskudnie, krocze mnie boli jakby mnie mąż co pół godziny bzykał :/

haha, od poniedziałku mam tak samo :D najpierw panikowałam co to a potem doczytałam, że spojenie łonowe się rozłazi. Super uczucie, nie? Pewnie przy porodzie boli 100 razy bardziej........

santoocha, Fidelissa lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Pytani do przyszlych mamusiek... kosmetyku jakiej marki dla malucha ? Muslam o bambino i jakie pierwsze pampersy ??? Pampers ??? Mleko juz wiem NAN :)

Ja z kosmetyków postawiłam na Hipp. Mam płyn do mycia, krem na wiatr i oliwkę, ale oliwkę to kupiłam bardziej dla mnie niż dla małego. Do pupki jak coś małego się będzie działo to alantan a na większe bepanthen maść.

Dobre skłądy mają tez kosmetyki Babydream. Ale mi zapachy nie podchodzą.
    Pierwsze pieluchy kupiłam Pampers 1 zielone i Pampers 1 białe. Potem mam już Dada 2. Jak będą mi Dady pasować to przy nich zostanę. Albo zrobię tak że na dzień Dady a na noc Pampers, bo podobno bardziej chłonny. Ponoć dobre są też Hugisy.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty a ty bepanthen na codzień stosujesz? Kurcze mi na SR powiedzieli ze tylko na odparzenia....

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pokażę brzuchola. Zdjęcie z 10.10. więc teraz jest jeszcze większy :D

aow8le.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:17

przedszkolanka:), Natka098, Z., Lena87, Anutka, santoocha, olka30, Little Frog, Maniuś, Anaaa:), Misty87, Macierzanka:), Fidelissa, Sana, Ania_84, martusia1986 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynka ślicznie wygladasz!!! brzusio bardzo zgrabniutki jak na ten tydzien :):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Ja z kosmetyków postawiłam na Hipp. Mam płyn do mycia, krem na wiatr i oliwkę, ale oliwkę to kupiłam bardziej dla mnie niż dla małego. Do pupki jak coś małego się będzie działo to alantan a na większe bepanthen maść.

Dobre skłądy mają tez kosmetyki Babydream. Ale mi zapachy nie podchodzą.
    Pierwsze pieluchy kupiłam Pampers 1 zielone i Pampers 1 białe. Potem mam już Dada 2. Jak będą mi Dady pasować to przy nich zostanę. Albo zrobię tak że na dzień Dady a na noc Pampers, bo podobno bardziej chłonny. Ponoć dobre są też Hugisy.
    Pampersy mam tak samo, pampers 1 zielone i dada 2, mleko nan pro 1, kosmetyki bambino i ziajka :-):-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ciaza ci sluzy :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko super wyglądasz! Pępek Ci wyskoczył?
    U mnie nadal wklęsły i chyba już tak zostanie.

Ponuro dziś, ale za to cieplej, dziś nie musieliśmy skrobać szyb w samochodzie.

A mnie jakaś senność dopadła, mogłabym spać i spać. I zmęczona jestem potwornie, mam tak dość pracy że szok. I ciągle jestem niegotowa, mam kilka wążnych spraw do ogarnięcia przed porodem i jakoś się zabrać nie mogę...
    Niemoc mnie ogarnia.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, nadal przeziębiona. Przynajmniej miałam tydzień spokoju od koleżanek z pracy..

Śliczne brzuszki, wszystkie takie ładniutkie, okrąglutkie.. Tylko mój się rozłazi na boki :( A dzidzior ukochał sobie sam spód i nie ma zamiaru się przesuwać wyżej. Mój pęcherz ma już dosyć. O chyba poczuł, że go obgaduję, bo dostałam w jajnik.. Zaczynam sobie gadać z dzidziorkiem, czyli chyba jakoś tam do mnie zaczyna docierać, że on sobie tam jest :) A dziś jadę po komodę dla dzidziorka, bo kupiłam parę pierdołków i czuję potrzebę układania ich do szafki :) Pierwszy grubszy zakup z głowy, a i tak bym nie miała gdzie trzymać rzeczy dla dziecka, więc chociaż to będzie z głowy :)

Miłego dnia wszystkim.

Little Frog, santoocha, Fidelissa, Z. lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko ja uzywam Bepanthem na codzien i bratowa robi tak samo. Dupki sa piekne :D
    Ja juz sie przekonalam,ze na temat wszystkiego jest miliard zdan...wszystko trzeba testowac samemu.
    Wprowadzam to nowe mleko Nutramigen, a raczej preparat mlekozastepczy. Booze jakie to wstretne,a jak wali! Najgorzej,bo chlopcy strasznie ulewaja po tym :( I dalej nie robia kupek :( mam juz dosc. Sa skrzetni, nie chca spac, bo cala sila stekaja...
    DzwDzwonilam do lekarki...mam czekac. Ehhhhhh!
    Bursztynko swoja droga slicznie wygladasz :)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIsty, a próbowałaś nawadniać chłopców? Podawaj im przegotowaną letnią wodę do picia. Podobno można.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje z tymi zaparciami maluchów .. to musi być straszne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:45

Aga90 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje wode, nie chca zbytnio pic,ale staram sie dawac...

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko ślicznie wyglądacie :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ale czuję się jak monster kaczka vel wieloryb :D no ale wszystkim staraczkom ze szczerego serducha życze żeby się tak potwornie grubo czuły :P

Tak, pępek mi się prekręcił. Śmieszny jest taki dzyndzelek wystający :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty ja podaję wodę przegotowaną do picia na przemian z herbatką koperkową. Spróbuj może pomoże. Ja mleka póki co nie zmieniam, bo synek piękne kupki robi, ale mamy problem z kolkami i zaparcia też się zdarzają. Strasznie się wtedy napina, krzyczy i płacze .. straszne to, aż serducho boli jak dziecko się męczy :(
    A Ty nie karmisz już swoim mlekiem?

Bursztynko ślicznie wyglądasz! Piękny brzusio <3

Olka zdrowiej :*

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Birsztynko pieknie wygladasz :)

KOchane wpadam zostawic wam info zeby nie bylo ze nie daje znaku :)
    sprobuje was nadrobi c troche ;)

wiec tak..

po 6 tyg kuracj hormony meza .
    FSH 56 a byl 32 - to byl zly znak..bo to znaczylo ze jadra maja coraz to wiekszy defekt ..
    Teststeron pieknie wzrosl :) do 396 - wynik sprzed kuracji 174 ( norma to min 280)

pozniej skapnelam sie ze zle obliczylam i ze powinnismy co najpmniej tydzien pozniej zrobic badania wiec przed wizyta je powtorzylismy
    czyli prawie 2 tyg pozniej wyniki bylam w szoku ;D
    FSH spadlo z 56 na 48 :D
    testosteron dalej w gorke .. z 396 na 532 :D

badanie nasienia.. plamniczkow 0 ale... pojawily sie komorki okragle..ktorych nie bylo wczesniej i jest ich ponad milion.. :D

wczoraj mielismy wizyte.. te komrki okragle to najprawdowpodobniej nie rozwiniete plemniki.. co by sie zgadzalo :D bo po 60 dniach jeszcze moga byc nie rozwiniete :)
    po drugie przedluzamy kuracje jeszcze 2 miesiace..bo dr powiedzial ze damy szanse jadrom.. skoro FSH spada tzn ze chca zaczac pracowac :D

wiec 2 miesiace dalej leki :) pozniej badanie wizyta w styczniu :)
    jak bedzie ok.i nic sie nie pojawi to robimy miesac przerwy bez lekow zeby test troche spadl.. bo bedzie wszytsko za abrdzo ukrwione .. :)
    i max luty/marzec 2015 biipsja :D

santoocha, Little Frog, Lena87, Natka098, martusia1986, Maniuś, Anaaa:), olka30, Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa ja mam malutko mleka :( musze 2-3 razy odciagnac zeby jeden dostal. Niestety to sa skutki nie przystawiania dziecka do piersi od poczatku. A ja po prostu nie mialam jak, bo inkubatory itp :(
    Wiec moje mleczko dostaja jako extra dodatek :D

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 to super wieści kochana oby tak dalej :) Będę trzymać kciuki z całych sił :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ