X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia ja też mam dziś wizytę.. na 17.20 :) stresss

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 Mazury :)

Oj tak Monia stres niesamowity ja też wizyta po 17 stej :)

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    ja już od 8 na nogach. Patrzę przez okno a tam biało i pada śnieg moja reakcja i radość jak u małego dziecka. M. myślał że coś się stało. Muszę koniecznie wybrać się na spacer. Przyznam, że czekałam na taką pogodę ;)

Z., olka30 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Jak mówicie, że śnieg to zmieniam scenerię :D Szkoda, że u mnie jeszcze nie ma :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dajcie znać jak poszło :)

Miłego dnia <3 :)

Natka098, martusia1986, Another, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :)
    podeslijcie snieg......nie za bardzo lubie ale zdecydowanie wolę niż taka pluche co mam teraz :(
    jest moze z 5 stopni...mży, jest mgła i wogole pogoda do d...:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ;)

Kurcze u Was już śnieg ? :O
    Ja myślałam że u Nas wczoraj spadnie tak strasznie zimno było ..

beta-HCG 485,90 beta z Dziś ..

Z., Rudasek, Maniuś, martusia1986, santoocha, Złota, olka30, Little Frog, Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Oj Monia, szczęśliwa bym była gdyby Twój sen się spełnił...
    Ale Młody ma to w nosie, chyba chce się urodzić na swoją własną 18-stkę, od razu z ojcem na legalu piwko by sobie strzelił.

Naprawdę cieszycie się ze śniegu? Mi szczerze powiedziawszy nie przeszkadzało by gdyby go w ogóle nie było ;) Ja z tych ciepłolubnych.

Idę dalej medytować.

Driada0102 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po usg połówkowym.

U nas leje jak cholera, w ogóle paskudnie tak, że nawet z zakupów zrezygnowałam, bo i tak wymarzłam.

Dzidzior mój ma już ponad 300 gram i pięknie ssał kciuka :) Niestety nie dość, że żadnego zdjęcia z usg nie dostałam :( to jeszcze tak był ustawiony ekran, że nic nie widziałam tylko czarne plamy :( Raz czy dwa mi migła rączka, buzi w ogóle nie widziałam. Chociaż M sobie pooglądał bo stał z tyłu i akurat ekran miał na wprost, a ja od spodu - a niestety te nowoczesne badziewie zależy jak się ustawi pod kątem to albo widać albo nie :( Zresztą niebo a ziemia były prenatalne badania a te teraz. Tamte na jakimś super hiper sprzęcie co nas trochę kosztowało, ale z płytką, zdjęciami i w ogóle, a to za darmo i nie mam nic, a i moja doktorka jakaś taka mało przekonywująca była. Ale skąd nabrać na wszystko pieniędzy :/ Ważne, że wg dr wszystko ok. Płeć nadal pozostaje męska, aczkolwiek dziś było ciężko, bo sobie mały skrzyżował nóżki, ostatnio nie był taki wstydliwy :) Trochę mi szkoda, że sobie nie pooglądałam. Acha i ułożenie ma niestety pośladkowe, mam nadzieję że się mu zmieni, bo jak nie to się nie będę musiała przejmować porodem naturalnym..

Miłego dnia wszystkim.

Lena87, Z., Little Frog, zizia_a, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z, widzę, że troszkę zaśnieżasz forum ;] Ja tam śnieg zamawiam na święta :) Ale jak będę w drodze do domu, to mam nadzieję, że obejdzie się bez niego :)

LEnka, no piękna ta Twoja beta :):)

Santoocha, jak sama już wspomniałaś, to Szymuś pewnie ma charakterek po mamusi ;] Ale to już całkiem blisko :)
    olka30 wrote:
    Witam i ja po usg połówkowym.

U nas leje jak cholera, w ogóle paskudnie tak, że nawet z zakupów zrezygnowałam, bo i tak wymarzłam.

:D Zaczęłam czytać o USG i myślę, że jakieś szczegóły się zaraz pojawią, a tu nagle zmiana tematu na pogodę ;] A dopiero później powrót do głównego tematu :)

A ja właśnie siedzę, piję herbatkę i przegryzam serniczkiem :) Dalej się ze mnie leje, ale dziś już do przeżycia.

Z dobrych wieści to został mi równo miesiąc do wyjazdu...uffff :)

Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Z, widzę, że troszkę zaśnieżasz forum ;] Ja tam śnieg zamawiam na święta :) Ale jak będę w drodze do domu, to mam nadzieję, że obejdzie się bez niego :)

Żabko, tylko troszeczkę :) a w tle avatarka widać nawet promyki słonka czyli coś czego wybitnie brakuje za moim oknem.

A do wyjazdu szybko zleci :) Pamiętam jak szykowałaś się do wakacyjnego zjazdu a tu już niebawem świąteczny :)

Little Frog lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Ja już jestem po wizycie, Moja mała kropeczka pojawiła się wiem że to tylko pęcherzyk ale ile radochy przy tym było :D
    Poprosiłam o zdjęcie ;)

Zapytałam mężnego czy pójdzie ze Mną zobaczyć czy <3 bije 2.12 a On, że jeśli zdąży to owszem <3 <3

Glucophage mam brać do 13 tygodnia, Luteinę jak na razie też do 13 ..
    Z racji tego, że poroniłam mam brać przez cały okres ciąży zastrzyki, które muszę sama sobie aplikować do brzucha o.O

Powiedziała, że zrobi wszystko aby te dzieciątko się utrzymało :)
    Kolejna wizyta u Niej 10.12 ..

Edit.

Endomterium 26 mm

Oto Nasza Kropeczka <3

ba04a0e684cbe368m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:35

santoocha, Z., Natka098, Maniuś, Little Frog, martusia1986, Anaaa:), Another, Macierzanka:), olka30, Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, zleci, zleci :) Miesiąc to już pikuś :):)

Lenko, uwielbiam czytać takie radosne posty :) Obym i ja się doczekała tak pięknych chwil! :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie z tym że mi nie zrobił USG..kazał odczekać tydzień od ostatniego..
    Mam wizytę 24 listopada w klinice i pojadę w stresie czy jest dobrze czy nie...

Lenko śliczna kropeczka <3

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

jestem tak na szybko :) dzidziuś nadrobił i jest tak jak w suwaczku :)
    jest cudny. <3 biło bardzo wyraźnie i jest człowieczkiem już :D ma główkę, tułów, rączki i nóżki ;) machał do nas i ruszał się bardzo i kręcił dupką :D
    kochany Skarb :) mój najcenniejszy Skarb na świecie. Ma 2 cm i 3 mm :)
    następna wizyta za miesiąc. Mam założoną kartę ciąży.
    Jestem najszczęśliwsza z mężem na świecie :)
    zdjęcie usg w wolnym czasie ;)

santoocha, Lena87, zizia_a, martusia1986, Z., Little Frog, Maniuś, Macierzanka:), olka30, Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    069dda4ee3cc8f3emed.jpg
    ręce mi się trzęsły i nie umiałam zrobić wyraźnego . na żywo dobrze wszystko widać ;)

santoocha, zizia_a, Little Frog, olka30, martusia1986, Lena87, Driada0102, Maniuś, Z., Another, Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia cudowny widok <3

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Monia cudowny widok <3
    Sana, pochwal się swoim cudownym widokiem :)
    Albo wynikiem bety ;) :)

Ja w dwupaczku.
    Załamana.
    ZUS przyznał mi 4,5x mniejszy zasiłek macierzyński niż powinien... :(
    Albo z błędu ZUSu lokalnego, albo z błędu księgowego. Tak czy inaczej czeka mnie walka w sądzie o należne mi pieniądze.
    Szczęście w nieszczęściu, że nikogo nie zatrudniłam, bo nie miałabym teraz z czego mu zapłacić...
    Tragedia, bo będę musiała przez rok pracować z Młodym na pokładzie normalnie 8 godzin dziennie, a nie 6 jak planowałam.

Ja się nie dziwię, że Szymek nie chce wychodzić na taki pojebany świat! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 07:40

Lena87 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to niesprawiedliwe :O a to czemu tak ci zanizyli ..
    jak Państwo ma coś dać to zawsze cyrki a jak my mamy płacić to spróbuj a raz nie zapłać człowieku .. :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha już siedzę w autobusie, właśnie na betę jadę, mam nadzieję że będę się dziś mogła jeszcze ładną betą pochwalić :)

No co ten Szymek? Halooo, ciocie czekają i chcą Cię zobaczyć! :)
    Współczuję sytuacji z zusem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 07:45

Little Frog, Lena87, Maniuś, Z. lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

No widzę, że nie dla wszystkich... :/
    Santoocha, Ty to masz pod górkę :/ Zamiast siąść i najzwyczajniej odpocząć i cieszyć się stanem, to Ty pracujesz ponad normę. Po porodzie też nie zapowiada się spokój, cisza i cieczenie oka maluszkiem. Aż się ciśnienie podnosi jak się słyszy o takich sytuacjach :/ Mam nadzieję, że wywalczysz to, co Ci się jak najbardziej należy.

Monia, zazdroszczę tego widoku!! :):)
    Sana, nawet nie wiedziałam, że się tam coś u Ciebie kroi :) Trzymam kciuki za pozytywny wynik bety!! :):)

Ufff...jak to dobrze, że dziś już czwartek. Mam taki rozpieprzony tydzień, że nawet mi się do szkoły nie chce chodzić, bo zbytnio nie ma po co.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ