Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniuś to nie żadna cysta tylko ciąża i nie daj sobie kitów wciskać
Moje testy na początku były ledwo widoczne i z każdym dniem ciemniały, a solidne dwie takie same, grube krechy to mi wyszły po 2 m-cachWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 11:17
Maniuś lubi tę wiadomość
-
Pomarańczka a ty betę masz wysoką, moja pierwsza była 68 Potem 302
Piersi mnie nie bolały w ogóle, ani nie były pełniejsze, zupełnie nie jak przed @. Nie miałam smaków, ani metalicznego posmaku, ani nie drażniły mnie zapachy, za to dość szybko dopadły mnie mdłości I ten @ ból podbrzusza trzymał chyba ze 3 tygodnie.. -
Dzień dobry! Nie mogłam sie powstrzymać
Dziewczyny ładne Wasze teściki. Aż miło popatrzeć
Piękne krechy!!!
Maniuś, tyle testów nie może Cię kłamać...
Nie zamartwiaj się. A doktorka bez komentarza!
Zresztą, Pomarańczko Twoja gin to samo!
Już wiem dlaczego wolę chodzić do facetów!
Też trafiałam na róznych konowałów, ale jakoś mam do nich i tak większe zaufanie.
Olka, Monia pozdrawiam
Co do komentarzy innych... u mnie wszyscy milczą... ale dopiero od momentu jak się wkurzyłam i wyjawiłam prawdę! Mam gorszy problem, bo jak się pojawiają nowe ciąże, to każdy boi się mi oznajmiać, zeby mi przykro nie było...
"Strzelanie ślepakami"... jakby mi ktoś teraz tak powiedział, to chyba by w pysk dostał, nie wiem czy bym się powtrzymała już teraz...
Żabko! No i ja się cieszę może być i w piątym jak się nie da w trzecim.
Ja też czekam na rozwój akcji i będę robić. Mam aż dziewięć różnych tym razem do zbadania. Pójdzie znów kasiory... i mam deja vu. W tamtym roku w prezencie świątecznym badania... i dwa lata temu też...My sobie nie robimy już od dawna prezentów, bo wszystko ładujemy w badania i leczenie. Nie pamiętam, kiedy ostatnio byłam pobuszować po sklepach jakichś... no chyba, że za prezentami dla siostrzeńców Moja szafa od pewnego momentu nie idzie z duchem czasu
Jak zajdę w ciążę będę biedna, ale szczęśliwaManiuś, Anaaa:), olka30, Lena87, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Żabciu dobra decyzja mam nadzieję, że szybko znajdziecie przyczynę niepowodzeń i szybko uda Wam się zajść :*
Życzę Ci tego z całego serducha trzymam kciuki, za wszystkie badania!
Pomarańczko, dokładnie jak pisała Ola, wcześniej niż w 5-6tc nie ma opcji żeby coś zobaczyć. Ja poszłam i u mnie też nic nie było widać. Za to w 6tc był już pęcherzyk i bijące
Maniuś jaka cysta?! Co za durna baba Ci takie głupoty wmawia?! O masakra .. tylko niepotrzebnie Cię straszą! Moja beta w 4tc ok 70ml, druga beta 147. A kreski na teście nie było praktycznie widać. Dopiero elektroniczny mi wykazał ciążę. U Ciebie dwie grube krechy więc głowa do góry!
Macierzanko, ja też chodzę do faceta. Zdecydowanie jest lepszy niż jakakolwiek baba do której chodziłam. Co do tych komentarzy, u nas tak samo było, bo nikt nie wiedział, że ja miałam problem. Ludzie czasami nie pomyślą, że niektóre głupie słowa i żarty mogą porządnie zaboleć..
Tak w ogóle to witam wszystkie
Synuś śpi w bujaczku więc mama ma chwilę na różowego fb i kawęManiuś, Little Frog, olka30, Macierzanka:), Driada0102 lubią tę wiadomość
-
kiedy wynik? - no daj smopój manuś - ja mam magiczne spojrzenie - patrze na Twój avatar i czaruję ciążę - jest i kropka - dbaj o siebie - nie daj się konowałom badać i czekaj na wynik kluczowy
Maniuś lubi tę wiadomość
-
Macierzanka i tak przed ciążą nie ma po co garderoby uzupełniać Ja parę rzeczy kupiłam, a teraz się zastanawiam czy w ogóle się w to potem zmieszczę Tyłek mi się rozszedł, jakoś wątpię żeby potem miał dostać właściwości wstępujących, a takie fajne jeansy sobie kupiłam
Ja całe życie chodziłam do facetów i w ogóle nie lubię babeczek ginekologów, bo są mega niedelikatne, ale teraz na NFZ chodzę do babki i do mojego doktorka prywatnie i nawet rodzinna dr mi powiedziała, że tak właśnie należy. Badania za free (w końcu), a mój dr to specjalista i jego opinii mam słuchać. Zresztą ta doktorka to panikara i już kilka raz niepotrzebnie mnie wystraszyła, a doktorek to chodzące opanowanie. -
olka30 wrote:Macierzanka i tak przed ciążą nie ma po co garderoby uzupełniać Ja parę rzeczy kupiłam, a teraz się zastanawiam czy w ogóle się w to potem zmieszczę Tyłek mi się rozszedł, jakoś wątpię żeby potem miał dostać właściwości wstępujących, a takie fajne jeansy sobie kupiłam
Ja całe życie chodziłam do facetów i w ogóle nie lubię babeczek ginekologów, bo są mega niedelikatne, ale teraz na NFZ chodzę do babki i do mojego doktorka prywatnie i nawet rodzinna dr mi powiedziała, że tak właśnie należy. Badania za free (w końcu), a mój dr to specjalista i jego opinii mam słuchać. Zresztą ta doktorka to panikara i już kilka raz niepotrzebnie mnie wystraszyła, a doktorek to chodzące opanowanie.olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Niektóre po ciąży są większe chudzielce niż przed, więc może akurat Anutka
Ja zawsze miałam wąskie biodra i widzę, że mi kości rozwaliło więc małe szanse, że będę miała taką samą figurę Też mam dwie pary nowych jeansów, szkoda ich, ale z drugiej str. może w końcu wymienię trochę garderobę, bo w mojej szafie też królują starocie Niektóre jeszcze sprzed kilkunastu lat, a w tym czasie i tak trochę przytyłam, ale łudzę się że jeszcze schudnęAnutka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ! Na szybkosci i tym razem!
Zaba szczesliwej podrozy do domku! Kiedy wracacie?
Manius glupia ta lekarka jak butz lewej nogi! Ale niestety pelno takich...
Sniegu nie widac, wszystko zjechalo...a Swieta tuz tuz. Ostatnie dwa Boze Narodzenia spedzalismy w DE... tak mi sie juz marzyla Pasterka z goralska nuta!
Kuzynka mojego meza ze Stanow poslala nam paczke...jakie ciuchy dla maluchow! Wydala fortune, wszystko jest tak piekne,firmowe. Wiekszosc na przyszly rok i na 2 latka. Tyle praktycznych rzeczy...! Tu chocby czlowiek chcial kupic takie cudenka to nie ma szans. Nam z mezem dostalo sie po bluzie z GAP i troche slodyczy
Jutro jade z chlopcami do neurologa na konsultacje...maja lekkie drzenia stop zwlaszcza zaobserwowane podczas jedzenia. Mam tylko nadzieje, ze to nic powaznego caly czas cos...
Oczywiscie chcac jechac do tego typu specjalisty dzieciecego na NFZ musialabym znowu dymac do Krakowa. Na to samo wyjdzie, czy pojade tu prywatnie...POLSKA...!
Na poprawe humoru, zespol Białcanie w mam Talent! Ten pan, ktory mowil na poczatku to moj sasiad,a pani ktora pokazywali na widowni blondynka to jego zona. Pbejrzyjcie mozna sie posmiac
mamtalent.tvn.pl/wideo,1912,v/agnieszka-chylinska-chcialaby-byc-zona-gorala,1369019.html?fb_action_ids=801474743244789&fb_action_types=og.likesWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:47
Lena87, Maniuś, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Przepraszam że tak późno, ale wiecznie mi brak czasu. Z każdą drzemką małego móię sobie że ja też drzemię, ale trzeba zrobić i to i tamto.
Wrzucam link do galerii z Michałkiem
http://www.fotosik.pl/u/Bursztynka/album/1714918Maniuś, Little Frog, przedszkolanka:), Macierzanka:), olka30 lubią tę wiadomość
-
Bursztynka wrote:Przepraszam że tak późno, ale wiecznie mi brak czasu. Z każdą drzemką małego móię sobie że ja też drzemię, ale trzeba zrobić i to i tamto.
Wrzucam link do galerii z Michałkiem
http://www.fotosik.pl/u/Bursztynka/album/1714918 -
olka30 wrote:Pomarańczka a ty betę masz wysoką, moja pierwsza była 68 Potem 302
Piersi mnie nie bolały w ogóle, ani nie były pełniejsze, zupełnie nie jak przed @. Nie miałam smaków, ani metalicznego posmaku, ani nie drażniły mnie zapachy, za to dość szybko dopadły mnie mdłości I ten @ ból podbrzusza trzymał chyba ze 3 tygodnie..
Dlatego mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze i, że za jakiś czas już zobaczę swoje szczęście na usg.. bo nie wiem jak mam interpretować ten wynik bety.. i czy się klopotac tym -
Anaaa:) wrote:Żabciu dobra decyzja mam nadzieję, że szybko znajdziecie przyczynę niepowodzeń i szybko uda Wam się zajść :*
Życzę Ci tego z całego serducha trzymam kciuki, za wszystkie badania!
Pomarańczko, dokładnie jak pisała Ola, wcześniej niż w 5-6tc nie ma opcji żeby coś zobaczyć. Ja poszłam i u mnie też nic nie było widać. Za to w 6tc był już pęcherzyk i bijące
Maniuś jaka cysta?! Co za durna baba Ci takie głupoty wmawia?! O masakra .. tylko niepotrzebnie Cię straszą! Moja beta w 4tc ok 70ml, druga beta 147. A kreski na teście nie było praktycznie widać. Dopiero elektroniczny mi wykazał ciążę. U Ciebie dwie grube krechy więc głowa do góry!
Macierzanko, ja też chodzę do faceta. Zdecydowanie jest lepszy niż jakakolwiek baba do której chodziłam. Co do tych komentarzy, u nas tak samo było, bo nikt nie wiedział, że ja miałam problem. Ludzie czasami nie pomyślą, że niektóre głupie słowa i żarty mogą porządnie zaboleć..
Tak w ogóle to witam wszystkie
Synuś śpi w bujaczku więc mama ma chwilę na różowego fb i kawę
Dlatego staram się być spokojna.. Ale też mam nadzieje, że beta jest na odpowiednim poziomie.. Bo jak pisała olka30 jest wysoka. Mam nadzieje, że świadczy to o tym, że wszystko w porządku. Jutro idę rano powtórnie zrobić to badanie aby zobaczyć czy przyrasta. W sobotę do swojego już lekarza po spokój duchowy
-
Żabko, progesteron najlepiej 7 dni po owu.
Jak nie zdążysz teraz to w następnym cyklu.
Bo wtedy daje on obraz czy owulka była i czy nie jest za niski na utrzymanie ewentualnej ciąży. A jeżeli nie dochodzi do zapłodnienia to progesteron spada i następuje @.
Przy okazji - szerokiej drogi!
Bursztynko, gratuluję! Nie miałam jeszcze okazji. Cudny chłopczyk!
Misty powodzenia u neurologa. Dzieci to błogosławieństwo, ale i mnóstwo trosk... wszystko będzie dobrze.
Anaa, ja tylko do facetów chodzę tylko rodzinna moja to kobieta.
Dziwnie to brzmi, bo ja mężatka i siedzę na babskim forum, ale zawsze miałam więcej kumpli niż koleżanek - i miałam rację, przyjaciółka moja okazała się największą szują na świecie po ponad 20 latach znajomości..., sama jestem kobietą, ale niestety kobiety są niedelikatne, a do tego fałszywe
Olka co do garderoby przed ciążą to zanim się doczekam, to chyba jednak muszę ją uzupełnić hehe
Little Frog, Lena87, Anaaa:), olka30 lubią tę wiadomość
-
Macierzanko, dziękuję ślicznie za odpowiedź. Tak akurat się składa, że w lutym ponownie będę w Polsce, więc mam nadzieję, że tak się ułoży, że faktycznie wstrzelę się w ten termin jak moja @ będzie posłuszna, to wszystko powinno mi się idealnie poukładać
Macierzanka:), Lena87 lubią tę wiadomość