X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś to nie żadna cysta tylko ciąża i nie daj sobie kitów wciskać :)
    Moje testy na początku były ledwo widoczne i z każdym dniem ciemniały, a solidne dwie takie same, grube krechy to mi wyszły po 2 m-cach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 11:17

Maniuś lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka a ty betę masz wysoką, moja pierwsza była 68 :) Potem 302 :)
    Piersi mnie nie bolały w ogóle, ani nie były pełniejsze, zupełnie nie jak przed @. Nie miałam smaków, ani metalicznego posmaku, ani nie drażniły mnie zapachy, za to dość szybko dopadły mnie mdłości :) I ten @ ból podbrzusza trzymał chyba ze 3 tygodnie..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś ta lekarka to jakiś konował a nie lekarz !

jesteś w ciąży i tyle. Ja też miała początkowo bardzo blade kreseczke a za 3 dni już mega ciemna. Nie przejmuj się tym gadaniem tylko odpoczywaj !

Maniuś lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Nie mogłam sie powstrzymać :)

Dziewczyny ładne Wasze teściki. Aż miło popatrzeć :)
    Piękne krechy!!!

Maniuś, tyle testów nie może Cię kłamać...
    Nie zamartwiaj się. A doktorka bez komentarza!
    Zresztą, Pomarańczko Twoja gin to samo!

Już wiem dlaczego wolę chodzić do facetów! :)
    Też trafiałam na róznych konowałów, ale jakoś mam do nich i tak większe zaufanie.

Olka, Monia pozdrawiam :)
    Co do komentarzy innych... u mnie wszyscy milczą... ale dopiero od momentu jak się wkurzyłam i wyjawiłam prawdę! Mam gorszy problem, bo jak się pojawiają nowe ciąże, to każdy boi się mi oznajmiać, zeby mi przykro nie było...
    "Strzelanie ślepakami"... jakby mi ktoś teraz tak powiedział, to chyba by w pysk dostał, nie wiem czy bym się powtrzymała już teraz...

Żabko! No i ja się cieszę ;) może być i w piątym jak się nie da w trzecim.
    Ja też czekam na rozwój akcji i będę robić. Mam aż dziewięć różnych tym razem do zbadania. Pójdzie znów kasiory... i mam deja vu. W tamtym roku w prezencie świątecznym badania... i dwa lata temu też...My sobie nie robimy już od dawna prezentów, bo wszystko ładujemy w badania i leczenie. Nie pamiętam, kiedy ostatnio byłam pobuszować po sklepach jakichś... no chyba, że za prezentami dla siostrzeńców :) Moja szafa od pewnego momentu nie idzie z duchem czasu :)
    Jak zajdę w ciążę będę biedna, ale szczęśliwa :)

Maniuś, Anaaa:), olka30, Lena87, Little Frog lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu dobra decyzja :) mam nadzieję, że szybko znajdziecie przyczynę niepowodzeń i szybko uda Wam się zajść :*
    Życzę Ci tego z całego serducha <3 trzymam kciuki, za wszystkie badania!

Pomarańczko, dokładnie jak pisała Ola, wcześniej niż w 5-6tc nie ma opcji żeby coś zobaczyć. Ja poszłam i u mnie też nic nie było widać. Za to w 6tc był już pęcherzyk i bijące <3 :)

Maniuś jaka cysta?! Co za durna baba Ci takie głupoty wmawia?! O masakra .. tylko niepotrzebnie Cię straszą! Moja beta w 4tc ok 70ml, druga beta 147. A kreski na teście nie było praktycznie widać. Dopiero elektroniczny mi wykazał ciążę. U Ciebie dwie grube krechy więc głowa do góry!

Macierzanko, ja też chodzę do faceta. Zdecydowanie jest lepszy niż jakakolwiek baba do której chodziłam. Co do tych komentarzy, u nas tak samo było, bo nikt nie wiedział, że ja miałam problem. Ludzie czasami nie pomyślą, że niektóre głupie słowa i żarty mogą porządnie zaboleć..

Tak w ogóle to witam wszystkie :)
    Synuś śpi w bujaczku więc mama ma chwilę na różowego fb i kawę :D

Maniuś, Little Frog, olka30, Macierzanka:), Driada0102 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny...probuje sie trzymac i wierzyc ze bedzie dobrze...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Yuly Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy wynik? - no daj smopój manuś - ja mam magiczne spojrzenie - patrze na Twój avatar i czaruję ciążę - jest i kropka - dbaj o siebie - nie daj się konowałom badać i czekaj na wynik kluczowy

Maniuś lubi tę wiadomość

lfd8poqni64bfdt5.png
    Problemy: nieregularne cykle, rzadka owulacja
    Próbowaliśmy: naturalnie, akupunkturę, femarę, inseminację, zioła ojca sroki
    Aktualnie: zioła baby&mama med
    Nie poddajemy się!
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś będzie! Zobaczysz! I nie stresuj się, bo to teraz nie wskazane <3

Maniuś lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka i tak przed ciążą nie ma po co garderoby uzupełniać :) Ja parę rzeczy kupiłam, a teraz się zastanawiam czy w ogóle się w to potem zmieszczę :) Tyłek mi się rozszedł, jakoś wątpię żeby potem miał dostać właściwości wstępujących, a takie fajne jeansy sobie kupiłam :/

Ja całe życie chodziłam do facetów i w ogóle nie lubię babeczek ginekologów, bo są mega niedelikatne, ale teraz na NFZ chodzę do babki i do mojego doktorka prywatnie i nawet rodzinna dr mi powiedziała, że tak właśnie należy. Badania za free (w końcu), a mój dr to specjalista i jego opinii mam słuchać. Zresztą ta doktorka to panikara i już kilka raz niepotrzebnie mnie wystraszyła, a doktorek to chodzące opanowanie.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za kciuki! :) Oby było tak jak piszecie :)

Ja ledwo żyję i leżę. W sumie teraz jest troszkę lepiej. Zaopatrzyłam się w tabletki, miętową herbatę i butelkę z gorącą wodą :)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Macierzanka i tak przed ciążą nie ma po co garderoby uzupełniać :) Ja parę rzeczy kupiłam, a teraz się zastanawiam czy w ogóle się w to potem zmieszczę :) Tyłek mi się rozszedł, jakoś wątpię żeby potem miał dostać właściwości wstępujących, a takie fajne jeansy sobie kupiłam :/

Ja całe życie chodziłam do facetów i w ogóle nie lubię babeczek ginekologów, bo są mega niedelikatne, ale teraz na NFZ chodzę do babki i do mojego doktorka prywatnie i nawet rodzinna dr mi powiedziała, że tak właśnie należy. Badania za free (w końcu), a mój dr to specjalista i jego opinii mam słuchać. Zresztą ta doktorka to panikara i już kilka raz niepotrzebnie mnie wystraszyła, a doktorek to chodzące opanowanie.
    Ja mialam nowe jeansy 3 pary... I strach mnie ogarnia czy w nie wejde ;(

olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre po ciąży są większe chudzielce niż przed, więc może akurat Anutka :)
    Ja zawsze miałam wąskie biodra i widzę, że mi kości rozwaliło więc małe szanse, że będę miała taką samą figurę :/ Też mam dwie pary nowych jeansów, szkoda ich, ale z drugiej str. może w końcu wymienię trochę garderobę, bo w mojej szafie też królują starocie :) Niektóre jeszcze sprzed kilkunastu lat, a w tym czasie i tak trochę przytyłam, ale łudzę się że jeszcze schudnę ;)

Anutka lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Na szybkosci i tym razem!

Zaba szczesliwej podrozy do domku! Kiedy wracacie?

Manius glupia ta lekarka jak butz lewej nogi! Ale niestety pelno takich...

Sniegu nie widac, wszystko zjechalo...a Swieta tuz tuz. Ostatnie dwa Boze Narodzenia spedzalismy w DE... tak mi sie juz marzyla Pasterka z goralska nuta!
    Kuzynka mojego meza ze Stanow poslala nam paczke...jakie ciuchy dla maluchow! Wydala fortune, wszystko jest tak piekne,firmowe. Wiekszosc na przyszly rok i na 2 latka. Tyle praktycznych rzeczy...! Tu chocby czlowiek chcial kupic takie cudenka to nie ma szans. Nam z mezem dostalo sie po bluzie z GAP i troche slodyczy ;)

Jutro jade z chlopcami do neurologa na konsultacje...maja lekkie drzenia stop zwlaszcza zaobserwowane podczas jedzenia. Mam tylko nadzieje, ze to nic powaznego :( caly czas cos...
    Oczywiscie chcac jechac do tego typu specjalisty dzieciecego na NFZ musialabym znowu dymac do Krakowa. Na to samo wyjdzie, czy pojade tu prywatnie...POLSKA...!

Na poprawe humoru, zespol Białcanie w mam Talent! Ten pan, ktory mowil na poczatku to moj sasiad,a pani ktora pokazywali na widowni blondynka to jego zona. Pbejrzyjcie ;) mozna sie posmiac ;)

mamtalent.tvn.pl/wideo,1912,v/agnieszka-chylinska-chcialaby-byc-zona-gorala,1369019.html?fb_action_ids=801474743244789&fb_action_types=og.likes

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:47

Lena87, Maniuś, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tak późno, ale wiecznie mi brak czasu. Z każdą drzemką małego móię sobie że ja też drzemię, ale trzeba zrobić i to i tamto.

Wrzucam link do galerii z Michałkiem

http://www.fotosik.pl/u/Bursztynka/album/1714918

Maniuś, Little Frog, przedszkolanka:), Macierzanka:), olka30 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Przepraszam że tak późno, ale wiecznie mi brak czasu. Z każdą drzemką małego móię sobie że ja też drzemię, ale trzeba zrobić i to i tamto.

Wrzucam link do galerii z Michałkiem

http://www.fotosik.pl/u/Bursztynka/album/1714918
    A dlaczego stary suwaczek ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko, słodziak malutki! :)

A ja teraz z małym pytaniem:

W 5 dniu cyklu mogę zrobić: FSH, LH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4
    A po owu progestreron (tego już nie zdążę zrobić)
    ??????

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Pomarańczka a ty betę masz wysoką, moja pierwsza była 68 :) Potem 302 :)
    Piersi mnie nie bolały w ogóle, ani nie były pełniejsze, zupełnie nie jak przed @. Nie miałam smaków, ani metalicznego posmaku, ani nie drażniły mnie zapachy, za to dość szybko dopadły mnie mdłości :) I ten @ ból podbrzusza trzymał chyba ze 3 tygodnie..

Dlatego mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze i, że za jakiś czas już zobaczę swoje szczęście na usg.. :) bo nie wiem jak mam interpretować ten wynik bety.. i czy się klopotac tym

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa:) wrote:
    Żabciu dobra decyzja :) mam nadzieję, że szybko znajdziecie przyczynę niepowodzeń i szybko uda Wam się zajść :*
    Życzę Ci tego z całego serducha <3 trzymam kciuki, za wszystkie badania!

Pomarańczko, dokładnie jak pisała Ola, wcześniej niż w 5-6tc nie ma opcji żeby coś zobaczyć. Ja poszłam i u mnie też nic nie było widać. Za to w 6tc był już pęcherzyk i bijące <3 :)

Maniuś jaka cysta?! Co za durna baba Ci takie głupoty wmawia?! O masakra .. tylko niepotrzebnie Cię straszą! Moja beta w 4tc ok 70ml, druga beta 147. A kreski na teście nie było praktycznie widać. Dopiero elektroniczny mi wykazał ciążę. U Ciebie dwie grube krechy więc głowa do góry!

Macierzanko, ja też chodzę do faceta. Zdecydowanie jest lepszy niż jakakolwiek baba do której chodziłam. Co do tych komentarzy, u nas tak samo było, bo nikt nie wiedział, że ja miałam problem. Ludzie czasami nie pomyślą, że niektóre głupie słowa i żarty mogą porządnie zaboleć..

Tak w ogóle to witam wszystkie :)
    Synuś śpi w bujaczku więc mama ma chwilę na różowego fb i kawę :D

Dlatego staram się być spokojna.. Ale też mam nadzieje, że beta jest na odpowiednim poziomie.. Bo jak pisała olka30 jest wysoka. Mam nadzieje, że świadczy to o tym, że wszystko w porządku. Jutro idę rano powtórnie zrobić to badanie aby zobaczyć czy przyrasta. W sobotę do swojego już lekarza po spokój duchowy :)

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, progesteron najlepiej 7 dni po owu.
    Jak nie zdążysz teraz to w następnym cyklu.
    Bo wtedy daje on obraz czy owulka była i czy nie jest za niski na utrzymanie ewentualnej ciąży. A jeżeli nie dochodzi do zapłodnienia to progesteron spada i następuje @.
    Przy okazji - szerokiej drogi! :)

Bursztynko, gratuluję! Nie miałam jeszcze okazji. Cudny chłopczyk! :)
    Misty powodzenia u neurologa. Dzieci to błogosławieństwo, ale i mnóstwo trosk... wszystko będzie dobrze.

Anaa, ja tylko do facetów chodzę :) tylko rodzinna moja to kobieta.
    Dziwnie to brzmi, bo ja mężatka i siedzę na babskim forum, ale zawsze miałam więcej kumpli niż koleżanek - i miałam rację, przyjaciółka moja okazała się największą szują na świecie po ponad 20 latach znajomości..., sama jestem kobietą, ale niestety kobiety są niedelikatne, a do tego fałszywe ;)

Olka co do garderoby przed ciążą to zanim się doczekam, to chyba jednak muszę ją uzupełnić hehe ;)

Little Frog, Lena87, Anaaa:), olka30 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko, dziękuję ślicznie za odpowiedź. Tak akurat się składa, że w lutym ponownie będę w Polsce, więc mam nadzieję, że tak się ułoży, że faktycznie wstrzelę się w ten termin :) jak moja @ będzie posłuszna, to wszystko powinno mi się idealnie poukładać :)

Macierzanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ