X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another to same dobre objawy, nie martw się :)

olka30 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zero pracy ! bo z tego co pamiętam ciężko dźwigasz w pracy . Zakaz :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, piękny prezent na Święta !! ..

Trzymam mocno kciuki !!
    Mnie też bolało co nieco, ale to normalne bo wszystko się w Nas zmienia ;)
    Jeszcze nie raz Kochana będziesz narzekała :D

Mam nadzieję że pęcherzyk będzie tym razem w macicy <3

Another lubi tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w centrum po prezenty i wydawało mi się, że dostałam @. Bałam się do łazienki iść i dopiero w domu sprawdziłam. Na szczęście to tylko śluz. Ufff. Bólu ciągłego nie mam, tylko kilak razy dziennie przez chwilę, ale nie jakiś mega ostry.
    Jutro rano pójdę na pierwszą betę i zobaczymy co tam się dzieje, a na drugą pójdę w wigilię o ile mają czynne :/ A jeśli mają nieczynne to jest jakiś sens robić betę w pon i wt? Po 24 h? Jak myślicie?

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze beda czynne :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Another Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby :) Tak patrzę na ten test i nie wiem, czy na pewno tam coś jest, może mam jakieś zwidy? Niby coś tam jest, ale może to wadliwy test? Jutro nasikam jeszcze raz przed betą. W głowie tysiące myśli...

bpz77ab.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another to moze wstaw zdjecie...ale wierze ze to to!!!

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Another Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sensu, bo jak ja ledwo widzę na żywo, to na zdjęciu to już w ogóle :D
    Nasikałam na drugi przed spaniem (bo oczywiście musiałam się zdrzemnąć 2,5 h, bo inaczej nie funkcjonuje) i nie mogłam się nic dopatrzyć, ale jak wstałam to widać taki sam cień cienia, a to test innej firmy. Więc może to i to jednak! A że to 13 dpo to może dlatego z nieporannego moczy wynik taki słaby.

Ahh, oby się udało! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,024_jI_orig.gif
    Tak bardzo boję się cieszyć, że osiwieć można. Dobrze, że mam mocne spanie, to czas do rana szybko minie :D
    Buzioleee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 18:52

olka30 lubi tę wiadomość

bpz77ab.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another kciukam :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie tu dzieje ostatnio :)
    Manius tak sobie pomyslalam dzis w kosciele (wiem,zamiast sie modlic to mysle o Bog wie czym :D ), jak jeszcze nie tak dawno pisalas, ze musicie sie pogodzic z tym, ze nie bedziecie miec dziecka itp... :) a teraz jestes w ciazy! :)

Pomarancza gratuluje sukcesu! :) fasolinka jest, ale taka malutenka, ze nieuchwytna przy badaniu USG.

Another! Trzymam kciukasy!!! Ten obfity sluz, ktory robi wrazenie, ze przyszla @ to tez dobry znak ;)

Lena jak tam?? :)

Reszta ekipy co slychac? :) ja ostatnio padam na pyszczek z niewyspania... moj Kamil z tym brzuszkiem to ma przekichane :( nie dojada, bo go boli, a jest glodny...wije sie, prezy i steka :( kiedy to sie skonczy...
    W ogole to znowu mamy problem z glowkami. To juz nie ciemieniucha, to jakas masakra. Wielkie platy suchej skory u obu... tona oliwki wylewana codziennie, stosuje emolium na zmiekczenie, kapie w ziajce na ciemieniuche, wyczesuje...jest coraz gorzej. Ta lekarka neurolog powiedziala, ze to ewidentnie skaza bialkowa u obu. A lekarka w osrodku kazala dawac Kamilowi zwykle mleko Nan, ze niby nie ma skazy. ZWARIOWAC idzie :( Kuba je NAN HA hypoalergiczny i jakos ma to samo na glowie...juz sobie nie radze z tym, nie wiem gdzie isc, co robic...wstyd mi bo ktos obcy pomysli, ze zaniedbuje pielegnacje dzieci. A tak nie jest!
    Od jutra bede stosowac takie drogie kosmetyki z aloesem dla nich, zobaczymy. Ale chcialabym dojsc do sedna sprawy, dlaczego tak sie dzieje...ma ktos pomysl?

Maniuś, Another lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another trzymam kciuki! No dzieje się :D

Żabko, specjalnie dla Ciebie robiąc pierniki, skorzystałam z Twojego ostatniego przejęzyczenia i z dedykacją dla Ciebie i innych staraczek
    piernik płodności :D
    aa7179ce492e0ae7m.jpg

Pozdrawiam mamusie moje Kochane wszystkie i już zazdroszczę pięknych Świąt z Waszymi Milusińskimi! <3

Zafasolkowane również będą mieć ciepłe Święta z Dzidzią pod serduchem.

A nam staraczkom pozostaje zakasać rękawy, słuchać życzeń... ( w moim wykonaniu jeszcze płakać) i mieć nadzieję i siłę do walki!

Ot taka przedświąteczna refleksja.

Dawno nie widziałam Santoochy, ciekawe jak tam Kasia...?! <3 jeśli tu zaglądasz, myślę o Tobie...

Misty chyba nie pomogę... "lekarzu ulecz się sam"...
    na dobrego pediatrę widzę też cięzko utrafić. Moja bratowa szuka już od dwóch lat przyczyn wysypek na skórze i dalej nic nie wie... chociaż mleko ma na receptę jakieś specjalne.

Another, Misty87, zizia_a, Lena87, olka30, Maniuś, Little Frog, Anaaa:) lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Manius tak sobie pomyslalam dzis w kosciele (wiem,zamiast sie modlic to mysle o Bog wie czym :D ), jak jeszcze nie tak dawno pisalas, ze musicie sie pogodzic z tym, ze nie bedziecie miec dziecka itp... :) a teraz jestes w ciazy! :)

Pomarancza gratuluje sukcesu! :) fasolinka jest, ale taka malutenka, ze nieuchwytna przy badaniu USG.

Another! Trzymam kciukasy!!! Ten obfity sluz, ktory robi wrazenie, ze przyszla @ to tez dobry znak ;)

Reszta ekipy co slychac? :) ja ostatnio padam na pyszczek z niewyspania... moj Kamil z tym brzuszkiem to ma przekichane :( nie dojada, bo go boli, a jest glodny...wije sie, prezy i steka :( kiedy to sie skonczy...
    W ogole to znowu mamy problem z glowkami. To juz nie ciemieniucha, to jakas masakra. Wielkie platy suchej skory u obu... tona oliwki wylewana codziennie, stosuje emolium na zmiekczenie, kapie w ziajce na ciemieniuche, wyczesuje...jest coraz gorzej. Ta lekarka neurolog powiedziala, ze to ewidentnie skaza bialkowa u obu. A lekarka w osrodku kazala dawac Kamilowi zwykle mleko Nan, ze niby nie ma skazy. ZWARIOWAC idzie :( Kuba je NAN HA hypoalergiczny i jakos ma to samo na glowie...juz sobie nie radze z tym, nie wiem gdzie isc, co robic...wstyd mi bo ktos obcy pomysli, ze zaniedbuje pielegnacje dzieci. A tak nie jest!
    Od jutra bede stosowac takie drogie kosmetyki z aloesem dla nich, zobaczymy. Ale chcialabym dojsc do sedna sprawy, dlaczego tak sie dzieje...ma ktos pomysl?

Widoczna widoczna ma 5 mm :D:D:D

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:

Słuchaj tak doczytałam do końca Twój post i hmm miałam podobny przypadek u siebie w rodzinie. Dokładnie u mojej sis. Próbowała wszystkiego i w końcu Nasza babcia poleciła jej MASŁO, po prostu MASŁO.. przed kąpielą sis nakładała małej dość obficie na główke (tylko miało tęp pokojową) i woreczek foliowy, czekała godzinę, później kąpiel,wyczesywanie. I tak powtarzała i po około 5 razach zeszło jak ręką odjął..

Spróbuj nic nie szkodzi.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 22:38

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie za mnie jutro kciuki, proszę.
    Dobrej nocy k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,039_y0_orig.gif

Lena87, olka30, Maniuś lubią tę wiadomość

bpz77ab.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Trzymajcie za mnie jutro kciuki, proszę.
    Dobrej nocy k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,039_y0_orig.gif

Powodzenia!! :)
    Słodkich..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cały tydzień spałam po 12 h, tak dzisiaj nie mogłam zasnąć w ogóle, albo budziłam się co 2 h. Masakra. U Was też tak wieje? Łeb urywa dosłownie!
    Rano zrobiłam test czy aby na pewno się nie pomyliłam, no i wychodzi, że nie. Na dodatek byłam pewna wczoraj, że już 13 dpo, więc kreska powinna być wyraźniejsza, a liczę na wykresie, że dzisiaj 13 dpo, więc ja już sama nie wiem. Taki ze mnie zakręt w ostatnim tygodniu o.O

zizia_a, Lena87, Anutka, olka30, Maniuś lubią tę wiadomość

bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Jak cały tydzień spałam po 12 h, tak dzisiaj nie mogłam zasnąć w ogóle, albo budziłam się co 2 h. Masakra. U Was też tak wieje? Łeb urywa dosłownie!
    Rano zrobiłam test czy aby na pewno się nie pomyliłam, no i wychodzi, że nie. Na dodatek byłam pewna wczoraj, że już 13 dpo, więc kreska powinna być wyraźniejsza, a liczę na wykresie, że dzisiaj 13 dpo, więc ja już sama nie wiem. Taki ze mnie zakręt w ostatnim tygodniu o.O

Czekam na Foto i Wynik Bety ;) <3

Wieje strasznie o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:

Cześć Kochana,

Różnie to bywa, nadal męczę się z ostrym katarem, kaszel ..
    Brzuchem cały czas szarpie :(
    Do lekarza Rodzinnego się nie wybieram, dopóki Go nie zmienię ..
    Po ostatniej wizycie dałam sobie z Nim spokój :/

Co raz większy strach i obawy mam przed jutrzejszą wizytą, chciała bym wierzyć że wszystko będzie w porządku, ale wszystko jest na Nie :(

Macierzanka:) wrote:
    aa7179ce492e0ae7m.jpg

A nam staraczkom pozostaje zakasać rękawy, słuchać życzeń... ( w moim wykonaniu jeszcze płakać) i mieć nadzieję i siłę do walki!

Kochana, z pierniczkiem to Cię poniosło :D smakowicie wygląda :D

Macierzanko, Wierzę w Ciebie że dasz radę i Wam się uda <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 08:26

• Anutka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    U mnie lasne kreseczki to w 18 dpk, w 13 dpo poszlam na bete bo samw bladziochy byly :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Dawno mnie nie było.

Bursztynka śliczny Michałek :)

Maniuś, Pomarańczka widzicie, wszystko ok :) Tak być musi.

Another gratulacje, to na pewno to :) Mi kreski wychodziły porządne dopiero pod koniec 2 mies. A dwie takie same tłuściochy wyszły w 3 :) Betę miałam piękną a kreski słabe, więc nie warto się sugerować, ważne że są :) A co do bólów @ i uczucia że franca właśnie przylazła to miałam tek bite 3 tygodnie po term. @. Chodziłam do wc z sercem w gardle i wszystko ok :) Myślę, że magia świąt działa :) i wszystko będzie dobrze :D

Macierzanka trzymam kciuki teraz za ciebie i życzę siły na święta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 09:50

Maniuś, Another lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ