X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki... bardzo długo mnie nie bylo dni mi tak szybko leca nawet nie wiem kiedy mi te 7 miesiecy minely... za 8 tyg mam termmin porodu wiec juz blizej niz dalej heheh.... pozdrawiam te ktore znam i te których nie znam....

Lena87, Little Frog, santoocha, Misty87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kasia, faktycznie ten czas u Ciebie strasznie pędzi tym bardziej że nie przesiadujesz z Nami na forum ;)
    Pochwal się co będzie ? córcia czy syn ?

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż miło się patrzy na te wasze suwaczki :) ale ten czas leci..

Mój maluszek właśnie zasnął po 3 godzinnym płaczu i bólu. Ta bezsilność mnie dobija .. smarujemy dziąsełka żelem, dajemy sporadycznie pedicetamol przeciwbólowo.. masakra..
    Chwilke pośpi, max 15 min i budzi się z krzykiem. Nie potrafię go w żaden sposób uspokoić ;( płaczę razem z nim..
    A jakby tego mało to jutro mamy kolejne szczepienia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 21:36

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj na szczepieniach, cała wizyte był super grzeczny ( a trwała 40 min), dał sie badac, mierzyć itp. Dopiero przy szczepieniu dał sie w nieogłosy...
    Odczynów nie ma, gorączki tez nie, w ogóle wczoraj był spokojny i grzeczny ( w przeciwieństwie do kilku poprzednich dni).
    Waży moj klocek 5,5kg. Czyli zwolnił troche w przybieraniu, pewnie przez moj kryzys laktacyjny.

Chciałam wrócić do mierzenia temperatury, ale kurcze nie mam stałej godziny. Szymek budzi sie między 4 a 6, spora rozbieżność. A nie jestem w stanie nastawiac budzika na 4 zeby mierzyć temp...
    Szkoda, ciekawe jak moje cykle beda wyglądały? Póki co czekam na okres, miałam długie przerwy w karmieniu, nawet po 12 godz, wiec moge sie go spodziewac w każdym momencie.

• Myszka86 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Chciałam się wam pochwalić,że moje maleństwo zaczęło się ruszać.Cudne uczucie.Miłego dzionka!

Lena87, santoocha, Driada0102, Maniuś, XxMoniaXx, olka30, Anaaa:), Misty87 lubią tę wiadomość

relgdf9hh7cqua7m.png
    zrz63e5e4fvq77d3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje chyba też :P jeszcze nie jestem pewna na 100% ale chyba :P

Maniuś, Lena87, Misty87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ledwo odnalazłam wątek i widzę, że życia w nim brak...
    No cóż...we mnie też coraz mniej życia, a szczególnie dziś, gdy przylazła @. Wcześniej niż się spodziewałam.
    Czuję, że muszę od tego wszystkiego odpocząć. Po raz kolejny, ale tym razem bez zaglądania na forum i podczytywania. Trochę mnie to przytłacza ostatnio. I tak nie mam możliwości, żeby cokolwiek zrobić/zmienić. No taki dołek, ale nie będę się nad tym niepotrzebnie rozwodzić. Jest jak jest, wybrałam tak, a nie inaczej no i trudno.

Życzę powodzenia wszystkim starającym się. I wszystkim - staraczkom, mamusiom i dzieciaczkom dużo zdrówka :)

Pozdrawiam gorąco :)

olka30 lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie nam watek umiera :( szkoda bo poznalysmy sie tu wszystkie i nie wiem jak Wam ale mi z tym zle :( W zadnym innym nie czuje sie tak jak tutaj bylo...Dziewczyny gdzie jestescie? Dajcie znac co u Was jesli mozecie :)
    Ma ktos wiesci od Anutki? Bo Melua urodzila core to wiem...
    Pozdrawiam :)

Ania_84, Ania_84, olka30 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutk urodzila 13 stycznia o godz 18 :)
    Lana ma 2790 dł 53 cm 10 w skali apgar :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:35

Maniuś, olka30, Lena87 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sn ?

Ania_84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunie chce wprowadzac w blad :) bo nie pisala mi w esku mialam tylko takie info :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziękujemy za info :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masprawy sledze was co jakis czas :) i zauwazylam ze padlo pytanko wiec napisalam :)

Maniuś lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane moje!

Żabko z ust mi to wyjęłaś...
    Ze mnie też życie jakby uleciało... :(
    Też widzę, że wątek wymarł delikatnie, choć myślę, że i to wróći do normy, ale jak i my niektóre wrócimy do normy.

Ja już sama nie wiem od czego odpoczywać... nie było mnie tu chwilę, ale i odpoczywanie od forum niewiele daje, najchętniej to odpoczęłabym od mojego trybu życia.
    No bo życie się toczy i wygląda jak wygląda.

Patrząc na to takim pesymistycznym okiem to pewnie niewiele się zmieni (przynajmniej u mnie ) w najbliższym czasie.
    Nadal będę chodzić do pracy, której nie znoszę i która mnie potwornie stresuje, ale do tego stopnia, że przestałam sobie z tym radzić ( i wiem, że jest nas więcej), a jednocześnie wiem, że jest mi ona potrzebna, bo jak inaczej będę kontynuować leczenie???
    Ostatnio przeanalizaowałam to wszystko i doszłam do wniosku, że wszystkie pieniądze jakie zarabiamy ( a szału nie ma) idą na badania i na jedzenie. Nie mamy oprócz tego nic.
    Nie dorobiliśmy się ani domu, ani dobrej pracy, ani pełnej rodziny...
    To duży skrót...mam od pewnego czasu tragiczny spadek nastroju... chyba po lekach, a raczej po odstawieniu niektórych...

Patrząc jednak optymistycznie (tak, zdarza się, że szklanka jest do połowy pełna :) )
    myślę, że najlepsze co mnie w życiu spotkało to mój dom rodzinny i wspaniały, kochający mąż, który wspiera jak umie. No i powinnam dostrzec pozytyw w tym, że jednak mam co jeść i mam dach nad głową :)

To tyle u mnie. Nic odkrywczego w tym, co napisałam, ale podejrzewam, że każda z nas ma takie chwile czasem.

Maniuś, ja też się czuję tutaj dobrze :) i wszystko będzie dobrze.
    Jak to mówią "będzie dobrze, gdy złe minie"

Melula, Anutka GRATULUJĘ dzidziaków :) Pochwalcie się proszę.
    A Bursztynka to jak tam ze swoim synkiem? Też się nie odzywała.
    Zastanawia mnie jeszcze Nati, bo ona miała też gdzieś tak chyba na teraz termin...
    No i wiem, że Malenq też już urodziła córeczkę.
    Sara, jesteś chyba następna do rozpakowania :) I Rudasek :)
    Kasia_czarna fajnie, że się odezwałaś <3
    Ala pozdrawiam. Tobiaszek śliczny :) Jak u Was?
    Santoocha, Szymek to mały podrywacz :) Ja się dałam złapać :)
    Olka ślicznie wyglądasz :) I jaką masz piękną skórę!

Więcej nie nadrobię, bo padam z bólu, muszę się położyć...
    Ale wszystkie pozostałe mamusie ściskam mocno, a te z Fasolkami trochę lżej ściskam, dla bezpieczeństwa :)
    I pozdrawiam WAlczące!!! Niewiele nas już zostało...

Jeszcze się pochwalę, że też przyszła @ rano (36 cykl, dwie osiemnastki :D ) i tak mnie boli, że aż mi niedobrze...
    Tak czasem się zastanawiam co tam we mnie siedzi...
    W poniedziałek idę na badania kontrolne z krwi, ale powiem Wam, że już mam spi****lone w środku tyle rzeczy, że nawet z zaciekawieniem czekam na działanie mojego lekarza :) Od czego od zacznie :)
    Bo ja niby też jestem dobrą gospodynią, ale czasem jak wrócę z pracy i mam ogarnąć całe mieszkanie to też nie wiem od czego zacząć żeby było najskuteczniej :)

Chyba już na mnie czas, bo zaczyna mnie dopadać typ żartu, który wskazuje na to, aby się w trybie pilnym oddalić.

Trzymajcie kciuki! Odezwę się jak mi przejdzie!

Maniuś, olka30, sara_nar lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doskonale Was rozumiem...sama przez to przechodzilam i wiem co to znaczy...Tule Was wszystkie :)
    Ja obecnie tez zyje w stresie bo z natury straszna panikara jestem...boje sie czy wszystko ok a wizyta za ponad 2 tygodnie...
    Kochane staraczki modle sie za Was i pamietam o Was :) Odzywajcie sie czasem :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie <3
    Moje kochane serduszko ma prawie 12 cm nie licząc długich nóżek :)
    <3 cudnie bije. Wszystko pomierzone i jest ok :) waży ok 185 g.
    Mamusia przytyła 0,5 kg jak do tej pory :)
    Wszystko jest ok , leżał sobie w brzuszku z paluszkiem w buzi i nogą na nogę założoną :P 10 min mu gmerała tam między nogami a on uparty nogi skrzyżowane i nie pokaże co tam ma :P a już tak myślałam nooooo :P no trudno ważne , że zdrowe a jak płeć poznam później to będzie bardziej wiarygodne... oooo tak to sobie tłumaczę :P
    mam brać 3xdz magne b6 oraz kwasy omega 3 raz dziennie .
    Mam też sie umówić na badanie połówkowe bo będe m. in 2 tyg na nie czekać..
    No i dzidzia nadal ok 3 dni do przodu niż pokazuje suwaczek :)

olka30, Maniuś, Macierzanka:), Misty87, Anaaa:), sara_nar lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Ściskam Was Mocno i Mam nadzieję że wrócicie z dobrymi wiadomościami :)

Również zauważyłam że wątek umiera, a sama do siebie nie będę pisała ;)
    Troszkę więcej udzielam się na wątku Przedszkolanki tak więc Maniuś i inne kobietki Zapraszamy ;)

Maniuś, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki wątek nie umiera, tylko jak każdy ma dłuższy zastój.. Mało nowych osób przybywa, a większość z nas ma swoje sprawy więc i czasu na odwiedziny brak :/ Też mi przykro, bo na belly nie umiem się odnaleźć.. Nie ma jakiegoś wątku zbiorczego dla ciężarówek, a na kwietniówkach większości lasek nie kumam, niektóre na prawdę nadają na jakichś innych falach.. Pewnie rozbieżność wieku jest różna i temu, a poza tym wątek tak tam zapierdziela, że jak się pojawiam dwa razy w tyg. to zupełnie nie wiem co się dzieje :( Patrzę tylko na znajome dziewczynki, które zaciążyły wcześniej czy już urodziły czy nie i tyle. Ale po takim czasie na forum jak tu jestem można mieć czasem dość :)

Macierzanka, jakbym o sobie czytała :) Powiem ci, że mi się przed zajściem w ciążę jakoś udało trochę odciąć emocjonalnie od pracy i pewnie mi to jakoś pomogło. Spróbuj sobie to jakoś przewartościować tak, żeby aż tak się pracom nie przejmować. Wiem, że jest ciężko, bo pracowałam kiedyś w firmie, gdzie każdy powrót do domu kończył się płaczem, bo inaczej sobie nie radziłam z negatywnymi emocjami, ale powiem ci że przy odpowiednim nastawieniu człowiek może się troszkę od tego odciąć. Tylko wymaga to dużej pracy nad sobą. Ale jak napisałaś sama, są też w twoim życiu pozytywy i trzeba je doceniać. Przykro mi że tyle czasu się wam nie udaje zdiagnozować problemu:(

Maniuś przejdzie ci trochę ta panika w II trymestrze, po czym wróci w III.. Ja się czuję jak orka na plaży. Wczoraj byłam w szkole rodzenia i jakoś nie czuję się po tym lepiej. Organizm mi zaczyna szwankować, ale chociaż cukrzycy nie mam, jakiś plus :)

Lena87, Maniuś, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gwiazdy! Olka ja tez na belly jakos nie umiem...pisze czasem na blizniaczych, bo tam takie waskie grono, ale to nie to co tu :)

Fajnie, ze ciazowki maja dobre wiesci ;) milo sie to czyta!

Mamuski tez maja malo czasu zeby zagladac, wiec tak jakos mniej postow jest niz kiedys, kiedy nie bylo zadnej mamy, ani nawet w ciazy nikogo ;) pamietacie te czasy?? Kupa smiechu, historyjek i babskie ploty? :) :) :) ja wtedy siedzialam w DE i mialam mnostwo czasu! :)

Anutka urodzila silami natury ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 18:14

Lena87, Maniuś, olka30 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43918534dd9c.jpg

Myszka86, Kaśka28, Lena87, Maniuś, martusia1986, Anaaa:), olka30, sara_nar, Macierzanka:), Emilia77 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ