X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki... bardzo długo mnie nie bylo dni mi tak szybko leca nawet nie wiem kiedy mi te 7 miesiecy minely... za 8 tyg mam termmin porodu wiec juz blizej niz dalej heheh.... pozdrawiam te ktore znam i te których nie znam....

Lena87, Little Frog, santoocha, Misty87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kasia, faktycznie ten czas u Ciebie strasznie pędzi tym bardziej że nie przesiadujesz z Nami na forum ;)
    Pochwal się co będzie ? córcia czy syn ?

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż miło się patrzy na te wasze suwaczki :) ale ten czas leci..

Mój maluszek właśnie zasnął po 3 godzinnym płaczu i bólu. Ta bezsilność mnie dobija .. smarujemy dziąsełka żelem, dajemy sporadycznie pedicetamol przeciwbólowo.. masakra..
    Chwilke pośpi, max 15 min i budzi się z krzykiem. Nie potrafię go w żaden sposób uspokoić ;( płaczę razem z nim..
    A jakby tego mało to jutro mamy kolejne szczepienia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 21:36

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj na szczepieniach, cała wizyte był super grzeczny ( a trwała 40 min), dał sie badac, mierzyć itp. Dopiero przy szczepieniu dał sie w nieogłosy...
    Odczynów nie ma, gorączki tez nie, w ogóle wczoraj był spokojny i grzeczny ( w przeciwieństwie do kilku poprzednich dni).
    Waży moj klocek 5,5kg. Czyli zwolnił troche w przybieraniu, pewnie przez moj kryzys laktacyjny.

Chciałam wrócić do mierzenia temperatury, ale kurcze nie mam stałej godziny. Szymek budzi sie między 4 a 6, spora rozbieżność. A nie jestem w stanie nastawiac budzika na 4 zeby mierzyć temp...
    Szkoda, ciekawe jak moje cykle beda wyglądały? Póki co czekam na okres, miałam długie przerwy w karmieniu, nawet po 12 godz, wiec moge sie go spodziewac w każdym momencie.

• Myszka86 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Chciałam się wam pochwalić,że moje maleństwo zaczęło się ruszać.Cudne uczucie.Miłego dzionka!

Lena87, santoocha, Driada0102, Maniuś, XxMoniaXx, olka30, Anaaa:), Misty87 lubią tę wiadomość

relgdf9hh7cqua7m.png
    zrz63e5e4fvq77d3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje chyba też :P jeszcze nie jestem pewna na 100% ale chyba :P

Maniuś, Lena87, Misty87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ledwo odnalazłam wątek i widzę, że życia w nim brak...
    No cóż...we mnie też coraz mniej życia, a szczególnie dziś, gdy przylazła @. Wcześniej niż się spodziewałam.
    Czuję, że muszę od tego wszystkiego odpocząć. Po raz kolejny, ale tym razem bez zaglądania na forum i podczytywania. Trochę mnie to przytłacza ostatnio. I tak nie mam możliwości, żeby cokolwiek zrobić/zmienić. No taki dołek, ale nie będę się nad tym niepotrzebnie rozwodzić. Jest jak jest, wybrałam tak, a nie inaczej no i trudno.

Życzę powodzenia wszystkim starającym się. I wszystkim - staraczkom, mamusiom i dzieciaczkom dużo zdrówka :)

Pozdrawiam gorąco :)

olka30 lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie nam watek umiera :( szkoda bo poznalysmy sie tu wszystkie i nie wiem jak Wam ale mi z tym zle :( W zadnym innym nie czuje sie tak jak tutaj bylo...Dziewczyny gdzie jestescie? Dajcie znac co u Was jesli mozecie :)
    Ma ktos wiesci od Anutki? Bo Melua urodzila core to wiem...
    Pozdrawiam :)

Ania_84, Ania_84, olka30 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutk urodzila 13 stycznia o godz 18 :)
    Lana ma 2790 dł 53 cm 10 w skali apgar :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:35

Maniuś, olka30, Lena87 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sn ?

Ania_84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunie chce wprowadzac w blad :) bo nie pisala mi w esku mialam tylko takie info :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziękujemy za info :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masprawy sledze was co jakis czas :) i zauwazylam ze padlo pytanko wiec napisalam :)

Maniuś lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane moje!

Żabko z ust mi to wyjęłaś...
    Ze mnie też życie jakby uleciało... :(
    Też widzę, że wątek wymarł delikatnie, choć myślę, że i to wróći do normy, ale jak i my niektóre wrócimy do normy.

Ja już sama nie wiem od czego odpoczywać... nie było mnie tu chwilę, ale i odpoczywanie od forum niewiele daje, najchętniej to odpoczęłabym od mojego trybu życia.
    No bo życie się toczy i wygląda jak wygląda.

Patrząc na to takim pesymistycznym okiem to pewnie niewiele się zmieni (przynajmniej u mnie ) w najbliższym czasie.
    Nadal będę chodzić do pracy, której nie znoszę i która mnie potwornie stresuje, ale do tego stopnia, że przestałam sobie z tym radzić ( i wiem, że jest nas więcej), a jednocześnie wiem, że jest mi ona potrzebna, bo jak inaczej będę kontynuować leczenie???
    Ostatnio przeanalizaowałam to wszystko i doszłam do wniosku, że wszystkie pieniądze jakie zarabiamy ( a szału nie ma) idą na badania i na jedzenie. Nie mamy oprócz tego nic.
    Nie dorobiliśmy się ani domu, ani dobrej pracy, ani pełnej rodziny...
    To duży skrót...mam od pewnego czasu tragiczny spadek nastroju... chyba po lekach, a raczej po odstawieniu niektórych...

Patrząc jednak optymistycznie (tak, zdarza się, że szklanka jest do połowy pełna :) )
    myślę, że najlepsze co mnie w życiu spotkało to mój dom rodzinny i wspaniały, kochający mąż, który wspiera jak umie. No i powinnam dostrzec pozytyw w tym, że jednak mam co jeść i mam dach nad głową :)

To tyle u mnie. Nic odkrywczego w tym, co napisałam, ale podejrzewam, że każda z nas ma takie chwile czasem.

Maniuś, ja też się czuję tutaj dobrze :) i wszystko będzie dobrze.
    Jak to mówią "będzie dobrze, gdy złe minie"

Melula, Anutka GRATULUJĘ dzidziaków :) Pochwalcie się proszę.
    A Bursztynka to jak tam ze swoim synkiem? Też się nie odzywała.
    Zastanawia mnie jeszcze Nati, bo ona miała też gdzieś tak chyba na teraz termin...
    No i wiem, że Malenq też już urodziła córeczkę.
    Sara, jesteś chyba następna do rozpakowania :) I Rudasek :)
    Kasia_czarna fajnie, że się odezwałaś <3
    Ala pozdrawiam. Tobiaszek śliczny :) Jak u Was?
    Santoocha, Szymek to mały podrywacz :) Ja się dałam złapać :)
    Olka ślicznie wyglądasz :) I jaką masz piękną skórę!

Więcej nie nadrobię, bo padam z bólu, muszę się położyć...
    Ale wszystkie pozostałe mamusie ściskam mocno, a te z Fasolkami trochę lżej ściskam, dla bezpieczeństwa :)
    I pozdrawiam WAlczące!!! Niewiele nas już zostało...

Jeszcze się pochwalę, że też przyszła @ rano (36 cykl, dwie osiemnastki :D ) i tak mnie boli, że aż mi niedobrze...
    Tak czasem się zastanawiam co tam we mnie siedzi...
    W poniedziałek idę na badania kontrolne z krwi, ale powiem Wam, że już mam spi****lone w środku tyle rzeczy, że nawet z zaciekawieniem czekam na działanie mojego lekarza :) Od czego od zacznie :)
    Bo ja niby też jestem dobrą gospodynią, ale czasem jak wrócę z pracy i mam ogarnąć całe mieszkanie to też nie wiem od czego zacząć żeby było najskuteczniej :)

Chyba już na mnie czas, bo zaczyna mnie dopadać typ żartu, który wskazuje na to, aby się w trybie pilnym oddalić.

Trzymajcie kciuki! Odezwę się jak mi przejdzie!

Maniuś, olka30, sara_nar lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doskonale Was rozumiem...sama przez to przechodzilam i wiem co to znaczy...Tule Was wszystkie :)
    Ja obecnie tez zyje w stresie bo z natury straszna panikara jestem...boje sie czy wszystko ok a wizyta za ponad 2 tygodnie...
    Kochane staraczki modle sie za Was i pamietam o Was :) Odzywajcie sie czasem :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie <3
    Moje kochane serduszko ma prawie 12 cm nie licząc długich nóżek :)
    <3 cudnie bije. Wszystko pomierzone i jest ok :) waży ok 185 g.
    Mamusia przytyła 0,5 kg jak do tej pory :)
    Wszystko jest ok , leżał sobie w brzuszku z paluszkiem w buzi i nogą na nogę założoną :P 10 min mu gmerała tam między nogami a on uparty nogi skrzyżowane i nie pokaże co tam ma :P a już tak myślałam nooooo :P no trudno ważne , że zdrowe a jak płeć poznam później to będzie bardziej wiarygodne... oooo tak to sobie tłumaczę :P
    mam brać 3xdz magne b6 oraz kwasy omega 3 raz dziennie .
    Mam też sie umówić na badanie połówkowe bo będe m. in 2 tyg na nie czekać..
    No i dzidzia nadal ok 3 dni do przodu niż pokazuje suwaczek :)

olka30, Maniuś, Macierzanka:), Misty87, Anaaa:), sara_nar lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Ściskam Was Mocno i Mam nadzieję że wrócicie z dobrymi wiadomościami :)

Również zauważyłam że wątek umiera, a sama do siebie nie będę pisała ;)
    Troszkę więcej udzielam się na wątku Przedszkolanki tak więc Maniuś i inne kobietki Zapraszamy ;)

Maniuś, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki wątek nie umiera, tylko jak każdy ma dłuższy zastój.. Mało nowych osób przybywa, a większość z nas ma swoje sprawy więc i czasu na odwiedziny brak :/ Też mi przykro, bo na belly nie umiem się odnaleźć.. Nie ma jakiegoś wątku zbiorczego dla ciężarówek, a na kwietniówkach większości lasek nie kumam, niektóre na prawdę nadają na jakichś innych falach.. Pewnie rozbieżność wieku jest różna i temu, a poza tym wątek tak tam zapierdziela, że jak się pojawiam dwa razy w tyg. to zupełnie nie wiem co się dzieje :( Patrzę tylko na znajome dziewczynki, które zaciążyły wcześniej czy już urodziły czy nie i tyle. Ale po takim czasie na forum jak tu jestem można mieć czasem dość :)

Macierzanka, jakbym o sobie czytała :) Powiem ci, że mi się przed zajściem w ciążę jakoś udało trochę odciąć emocjonalnie od pracy i pewnie mi to jakoś pomogło. Spróbuj sobie to jakoś przewartościować tak, żeby aż tak się pracom nie przejmować. Wiem, że jest ciężko, bo pracowałam kiedyś w firmie, gdzie każdy powrót do domu kończył się płaczem, bo inaczej sobie nie radziłam z negatywnymi emocjami, ale powiem ci że przy odpowiednim nastawieniu człowiek może się troszkę od tego odciąć. Tylko wymaga to dużej pracy nad sobą. Ale jak napisałaś sama, są też w twoim życiu pozytywy i trzeba je doceniać. Przykro mi że tyle czasu się wam nie udaje zdiagnozować problemu:(

Maniuś przejdzie ci trochę ta panika w II trymestrze, po czym wróci w III.. Ja się czuję jak orka na plaży. Wczoraj byłam w szkole rodzenia i jakoś nie czuję się po tym lepiej. Organizm mi zaczyna szwankować, ale chociaż cukrzycy nie mam, jakiś plus :)

Lena87, Maniuś, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gwiazdy! Olka ja tez na belly jakos nie umiem...pisze czasem na blizniaczych, bo tam takie waskie grono, ale to nie to co tu :)

Fajnie, ze ciazowki maja dobre wiesci ;) milo sie to czyta!

Mamuski tez maja malo czasu zeby zagladac, wiec tak jakos mniej postow jest niz kiedys, kiedy nie bylo zadnej mamy, ani nawet w ciazy nikogo ;) pamietacie te czasy?? Kupa smiechu, historyjek i babskie ploty? :) :) :) ja wtedy siedzialam w DE i mialam mnostwo czasu! :)

Anutka urodzila silami natury ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 18:14

Lena87, Maniuś, olka30 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43918534dd9c.jpg

Myszka86, Kaśka28, Lena87, Maniuś, martusia1986, Anaaa:), olka30, sara_nar, Macierzanka:), Emilia77 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ