X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Czy któraś z Was podczas ciąży miała rozmowę ze swoim ginem o zakrzepicy żył ?? :>

U Mnie coś Gin wspominała ale nie jestem pewna czy dokładnie mówiła o tym ..

Biorę zastrzyki Fraxiparine na rozrzedzenie krwi ..

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczko ja szczerze mówiąc nie pamiętam czy miałam taką rozmowę, ale po porodzie w szpitalu dostawałam przez 5 dni zastrzyki.

Macierzanko rosół z "prawdziwej" kury mmmmm palce lizać :D
    Ja również mam Androida na tel i jeszcze mnie nie zawiódł, i na lapku win 8. Ciężko było go ogarnąć :D

Misty rozumiem Cię doskonale .. mam to samo z mężem. Nie dogadujemy się w ogóle. Codziennie się ścinamy :/ .. ehh..

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciocie.

Nie piszę bo nie mam kiedy ,chociaż nie ma co narzekać. ..Mały grzeczniejszy, nie płacze całe noce. Śpi ładnie co 4 godz tylko do jedzenia w nocy, a w dzień to już tak nie chce spać . Lubi rozmawiać i się tulic. Jesteśmy w szpitalu w gdańsku bo ta nóżka mu nie rośnie. .. ale i tak nie dojdą do tego czemu tak jest...eh, ale bynajmniej zrobią masę drogich badań i bd juz miała jak pojadę do łodzi w marcu. Nie czytałam Was, ale zetknąłem trochę i aż płakać się chce... kochane moje . Kaśka, super ,że się odezwałaś, Martwilam się, macierzanko, często myślę o Tobie. Jak masz dola to pamiętaj co było u mnie i się udało. Misty, piękne Twoje szczęścia, nie mogę się napatrzeć. Przepraszam, że reszty nie wspomnę, ale innym razem bo mały nie pozwala mi pisać, nie lubi szpitali .czuje ... Moniax , pamiętam, złota powodzenia. .dużo miłości i zdrowka dla Was. No i wytrwałości.

XxMoniaXx, Maniuś, Macierzanka:), Złota, Anaaa:), Misty87 lubią tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane witam sie z rana z kawusia:D Alus nie trzebabylo sie o mnie martwic jest mi zdecydowanie lepiej choc nie powiem mialam dni ze plakalam na sama mysl szczegolnie wieczorami jak chodzilam z psem zeby pawel nie widzial niejednokrotnie zdzarzylo mi sie nie przespac nocy budzilam sie w srodku nocy lazilam po mieszkaniu plakalam...ale juz jest w porzadku...mysle ze sie przyzwyczailam do mysli ze jeszcze nie moj czas. ale naprawde pozwolilo mi to zbudowac zwiazek na nowo. I maz tez sie odstresowal...

niestetety wczoraj dzwonilismy do szpitala i pawel ma operacje dopiero 7 kwietnia takze pewnie zas 3 tyg w szpitalu a pozniej pol roku gojenia....takze i w tym roku niema co sie napalac ze sie wszytko pouklada...bedziemy musieli dalej ciagnac na jednej wyplacie...no nic damy rade bo kto jak nie my:D

Pomaranczka my sie chyba nie znamy i gratuluje ciazy kochana:D dlugo sie staraliscie?

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry ;)

Alka, wytrwałości i zdrowia dla Ciebie i Maluszka. Silna z Ciebie kobieta.

Kasiu, ale dają lekarze nadzieję na wyleczenie tej nogi? I pewnie, że dacie radę!

U mnie śnieeeg i zimnem pizga... O.o No cóż, oby do wiosny ;)

Miłego dziewuszki ;)

Lena87, olka30 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ;)

Pogoda do dupy jest, same mleko ..
    W domu chłodno, facetom nie chce się iść do pieca a ja paluchem nie kiwnę ..

Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)
    Alka silna z Ciebie kobieta <3
    Kasia i Macierzanka Was rowniez podziwiam kochane za Wasza wytrwalosc <3
    Mnie chyba grypa bierze...gardlo boli niemilosiernie :(
    Zycze Wszystkim milego dnia :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Z. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i dobrze, sweterek, kocyk, ciepła herbatka i niech facety idą dorzucić do pieca, to męska robota ;) Powiedz, że obiadu w takim razie nie będzie... ;)

Maniuś, polecam czosnek - naturalny antybiotyk, albo syrop z czosnku, cebuli, miodu i cytryny. Też przeszłam na początku jakieś przeziębienie i to mi pomogło. Zdrówka!

Maniuś lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. Ja gotuję tylko dla Męża który jest w pracy ;)

• Z. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Z. Ja gotuję tylko dla Męża który jest w pracy ;)

Ups, to grubszy problem ;) Ale cieplejszy sweter na pewno da radę! A później przy gotowaniu obiadu to już będzie cieplej od samego gotowania :D Ja mam malutką kuchnie i jak pichce to się zawsze tropiki tam robią, hawajskich kwiatów tylko brakuje :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Złota Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Alka, trzymaj się dzielnie, wszystko się pomału ułoży!

Lenka, w piecu tez bym nie paliła.

Z. Ty już w połowie ciąży! OMG, jak ten czas leci!

Ja dziś zdycham, prawa pachwina mnie rwie, okropnie boli:(

Z. lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. poodkurzam, pomyję podłogi i będzie Mi cieplej :D

Złota, jak miałam takie rwanie na początku ciąży to wrzątek na udo lałam, bo w dane miejsce nie mogłam ..
    Ból na dłuższy czas przechodził ..

Z. lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, no leci, leci ten czas ;)
    A z tą pachwiną to może naciągnęłaś gdzieś? Ślisko dziś, albo w górach na jakimś spacerze, nartach? W sumie nie wiem co może pomóc... ja bym zaproponowała winko na rozluźnienie tudzież znieczulenie lekkie ;)

Lena, to mamy podobny plan na dziś, u mnie też dziś podłogi na błysk.

A co pichcicie dziś na obiadek? Szukam weny ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Złota Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię piersi z kurczaka w sosie pomidorowym. Z ryżem i surówką z marchewki.

W górach byłam w czwartek, a boli mnie od dzisiaj;/

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od wczoraj Schabowe ;) a jutro będę robiła Zupkę Pieczarkową .. ;)

• Laura Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Maniusiu ja całkiem niedawno też byłam chora.
    Bałam się brać czegokolwiek wiec zakupiliśmy z mężem Prenatal Grip Care i brałam 2 x dziennie.
    Poza tym mąż robił dla mnie ciepłe mleko z miodem i czosnkiem i bardzo mi to pomogło. Być może nie smakuje najlepiej ale jest naprawdę pomocne.

Życzę Wam miłego dnia :)

Maniuś, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z oczywiscie ze jest szansa na wyleczenie juz jest duuuza poprawa pozbylismy sie bakterii z nogi i jest superw porownaniu do tego co keidys bylo ale na wszytko potzreba czasu...a pawel juz swiruje ze baba go utrzymuje itd...a niema bata zeby jakas robote znalazl no chyba ze chalupnictwo ale nic ciekawego nie da sie znalezc...no nic jakos przebidujemy ten rok a moze przyszly bedzie bogatszy hehe:D

Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALka tzrymam za Was kciuki włąsnie ostatnio sie zastanwialam co tam u Was :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    hej kochane witam sie z rana z kawusia:D Alus nie trzebabylo sie o mnie martwic jest mi zdecydowanie lepiej choc nie powiem mialam dni ze plakalam na sama mysl szczegolnie wieczorami jak chodzilam z psem zeby pawel nie widzial niejednokrotnie zdzarzylo mi sie nie przespac nocy budzilam sie w srodku nocy lazilam po mieszkaniu plakalam...ale juz jest w porzadku...mysle ze sie przyzwyczailam do mysli ze jeszcze nie moj czas. ale naprawde pozwolilo mi to zbudowac zwiazek na nowo. I maz tez sie odstresowal...

niestetety wczoraj dzwonilismy do szpitala i pawel ma operacje dopiero 7 kwietnia takze pewnie zas 3 tyg w szpitalu a pozniej pol roku gojenia....takze i w tym roku niema co sie napalac ze sie wszytko pouklada...bedziemy musieli dalej ciagnac na jednej wyplacie...no nic damy rade bo kto jak nie my:D

Pomaranczka my sie chyba nie znamy i gratuluje ciazy kochana:D dlugo sie staraliscie?

Witam Cię serdecznie
    :) miło poznać, hmm 4 miesiące starań i się udało.. :)

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Złota, no leci, leci ten czas ;)
    A z tą pachwiną to może naciągnęłaś gdzieś? Ślisko dziś, albo w górach na jakimś spacerze, nartach? W sumie nie wiem co może pomóc... ja bym zaproponowała winko na rozluźnienie tudzież znieczulenie lekkie ;)

Lena, to mamy podobny plan na dziś, u mnie też dziś podłogi na błysk.

A co pichcicie dziś na obiadek? Szukam weny ;)

Ja polecam na obiadek karkóweczkę z ziemniaczkami i warzywami z piekarnika :)

3jvzp07w7jmagt8p.png
‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ