X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, u mnie też piękna pogoda.

Lenka mnie bolała głowa z tego co pamiętam to ok. 2 mies. dzień w dzień - jakoś tak na przełomie pierwszego i drugiego trymestru. To normalne, zwiększa się ilość krwi w organizmie, hormony szaleją, trzeba to przeżyć. Pewnie niedługo ci przejdzie :)

Macierzanka troszkę tych staraczek jeszcze zostało :) Ale coraz mniej, więc i na was wkrótce przyjdzie pora :)

Anaaa ja się czuję paskudnie. W zasadzie od początku tego tygodnia wszystko się popartoliło. Ciśnienie mi skacze, mały się obrócił już główką i tak uciska na żebra, że czasem mam wrażenie że się uduszę. Biedak ma mało miejsca, a wierci się non stop i niestety nie ma to już nic przyjemnego w sobie. Mam jakieś dziwne bóle w pochwie, ale szyjka ponoć zamknięta, więc na razie straszy. Czuję że nie dotrwam do kwietnia i chyba nawet nie chcę. Słabnę z dnia na dzień, a muszę się nabiegać sporo po schodach więc już czasem brakuje mi sił - psychicznych.

Misty i inne młode mężatki, nie chcę się wymądrzać, ale troszkę znam facetów. Zawsze miałam z nimi lepszy kontakt niż z babeczkami, może temu że troszkę rozumiem ich pokrętny sposób myślenia. I powiem wam jedno, gdy pojawia się na świecie dziecko i to zwłaszcza w młodych związkach, gdzie ta "chemia" jest jeszcze świeża, chłopy przeżywają syndrom odstawienia. Pomyślcie, synuś zawsze był najważniejszy dla mamusi, a potem dla swojej kobiety. Większość czasu spędzaliście razem, to on był waszym oparciem. A potem pojawia się dziecko, małe rozwrzeszczane i w dodatku chłopiec (z dziewczynkami mają łatwiej) - konkurencja nie lada dla męskiego ego. I to konkurencja, w której twój najważniejszy do tej pory facet w życiu, przegrywa z kretesem. No bo nie powiecie, że nie.. Jeden temat: dziecko, humory dziecka, postępy dziecka, opieka nad dzieckiem. A ego naszego faceta flaczeje jak przekłuty balonik. Nie chcę sugerować, że zaniedbałyście swoich facetów, ale pomyślcie nad tym. Smsy w stylu, jak nie chcesz ze mną być to przyjedź po swoje rzeczy nigdy nie pomagają. Ja wiem że kobitkom i tak w życiu jest trudniej, ale trzeba pamiętać, że facet wewnątrz to takie małe dziecko, które nie lubi odstawienia od cyca. A na potwierdzenie moich słów przytoczę wczorajsze słowa mojego M przed spaniem: niedługo urodzi się facet twojego życia i już ci w ogóle nie będę potrzebny. :) Już się tym gryzie.

Mój M jest chodzącym stresem przedporodowym, już nie wiem jak mu mam ulżyć, bo za chwile mu psychika wykorkuje od snucia czarnych scenariuszy.

Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Kobietki,

Jestem po wizycie ale USG Mi nie zrobiła, wyszłam poirytowana, wkurwio*a i zawiedziona ..
    Tyle wiem że <3 bije ..

Misty, to przykre jak mąż potraktował Ciebie i Dzieci .. :(

Little Frog lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję moje kochane...w Was zawsze człowiek znajdzie wsparcie, gdy czuje się fatalnie...
    Odkąd go nie ma, to napisałam tylko jednego sms dziś rano, tylko tyle. Ale zero odpowiedzi. Jego matka też jest udana...spytałam jej czy powiedział jej przez tel czy wróci czy nie...wiecie co mi napisała? "Kochana, zadzwoń do niego :) buziaki pa" zacytowane słowo w słowo i najlepsza ta buźka uśmiechnięta. Tyle się przejmuje tym, co wyprawia jej rozpieszczony syn. Zapewne myśli sobie, że co ją obchodzą nasze problemy, jest zagranicą a ja jej truję...
    Boże, moja mama jak mój brachol coś tam raz też odstawiał żonie, to go tak zrypała, że poszło w pięty i od tej pory spokój.

Mało spałam w nocy, ciągle patrzyłam na zegarek, że może juz po 7 i wróci...byłam pewna, że przyjedzie :( a tu nic...
    Wszystko rozumiem, bo różnie w życiu jest. Dzieci zmieniają świat o 360st ale mógł mi chociaż napisać, pojechałem przemyśleć, nie kontaktujmy się przez jakiś czas czy coś w tym stylu. Ale on mi gra na nosie, wie że tęsknię, że się martwię i że zrobi mi tym na złość :(

Boję się, że jak wróci to tylko po rzeczy...
    Przepraszam, że tak zanudzam. Przerosło mnie to wszystko.

A propo tego,co piszesz Olka to ok racja, ale ja go wcale nie zaniedbywałam. Kiedy chciał i na ile miałam siłę to <3 i kolację walentynkową zrobiłam, zawsze mu powtarzam, że kocham go najmocniej na świecie i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Z resztą sam mi tak jeszcze niedawno mówił, pisał...poza tym facet to facet. DUŻE DZIECKO!
    Od samego początku był problem ze wstawaniem w nocy do dzieci. On by chciał tylko spać i spać...

Lenka, najważniejsze, że serducho bije!

Laura nie za wcześnie na ruchy? :)

Rudasku wyobrażam sobie, jaka padnięta musisz być...ale czego nie robi się dla tych naszych skarbów.

Anaaa cieszę się, że Wy sobie wyjaśniliście wszystko i oby tak pozostało!

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty nie wiem czy nie za wcześnie na ruchy :) ale myślę że to to :D.
    Nigdy dotąd takiego pięknego uczucia nie miałam,
    a jednak mój instynkt podpowiada mi że to miłe łaskotanie to właśnie delikatne muśnięcia dzidzi :D
    Jestem szczupłą osobą a czytałam też że szczupłe kobiety mogą dość wcześnie poczuć łaskotanie dzidzi ( bo to nie są żadne kopnięcia i nic w tym stylu)
    to jest miłe łaskotanie w dole brzucha :D

Myślę że poprawi się Twoja sytuacja, może spróbuj porozmawiać z mężem, zadzwoń do niego niech przyjedzie do Was, porozmawiajcie.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena najważniejsze jest serducho bije <3
    A nie pytałaś jej sama o USG?

Misty, powodzenia! Ja pewnie nie wytrzymałabym i bym zadzwoniła lub napisała... bo do tego czasu juz bym odeszła od zmysłów.
    Daj znać jak rozwój sytuacji! <3

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura a Ty chyba nam się jeszcze nie pochwaliłaś pierwszymi fotkami swojej fasolki? Toż to niedopuszczalne ;)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą będą obiecuję, tylko w późniejszym czasie :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko on jest w swoim rodzinnym domu, 10km stąd, odpoczywa sobie od nas w błogim spokoju...

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Lena najważniejsze jest serducho bije <3
    A nie pytałaś jej sama o USG?

Przypomniałam jej, że miałyśmy zobaczyć kto tam mieszka w brzuszku ..
    Odpowiedziała, że to nie możliwe ponieważ Ona umawia się osobno na USG w Gabinecie obok, bo w tym co przyjmuje ma stary sprzęt ..

Zdziwiła Mnie bardzo, ponieważ zawsze na każdej wizycie miałam USG, widocznie tylko dlatego że ciąża była zagrożona ..
    Mogła wspomnieć wcześniej że na NFZ podczas ciąży tylko 3 USG Mi przysługują ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Macierzanko on jest w swoim rodzinnym domu, 10km stąd, odpoczywa sobie od nas w błogim spokoju...

Może dobrze Wam to zrobi..

On zatęskni i wróci z podkulonym ogonem ..

• Z. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ale powiem Ci, że u mnie w pakiecie z pracy co mam lekarza jest taki sam tryb prowadzenia ciąży jak na NFZ i też na wizytach doktorek w gabinecie sprawdza tylko czy serduszko bije, a jak bardziej specjalistyczne USG to wypisuje skierowanie i jadę do innej placówki. I sama widzę różnice w tych USG. U niego jest takie bardzo bardzo słabej jakości, właśnie tylko w razie jakiś wypadków a na tym drugim wszystko ładnie widać. Może dlatego nie chciała powiedzieć bo przy słabym sprzęcie ryzyko pomyłki spore?

Misty, współczuję sytuacji. Faceci są czasami okropni. Jak tak można, tak beztrosko posadzić tyłek w domu rodzinnym i nawet się nie zainteresować żoną i dziećmi... Po prostu aż się chce nabić im do głowy trochę rozumu... A kobieta tak 'uciec' nie może i choćby nie wiem jak ciężko to musi sobie dać radę. Jesteś dzielna, że dajesz radę. Mam nadzieję, że Wam się poprostuje to...

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko być może ;) ale nie potrzebnie wprowadziła Mnie w błąd .. ;)

• Z. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Zetko być może ;) ale nie potrzebnie wprowadziła Mnie w błąd .. ;)

To na pewno ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    To na pewno ;)

Troszkę się poirytowałam, no ale cóż nie pozostało Mi nic innego jak poczekać miesiąc na wizytę ..

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko, ja tez mam nadzieje, ze to sie ulozy. Matka ma gorzej, bo wlasnie nie moze tak o wyjsc sobie z domu..chociaz sa i takie przypadki, ale ja bym tych moich dwoch cudow za zadne skarby nie zostawila! Kocham ich nad zycie...
    Nalezy mu sie tak po glowie...ale co to da. Taki typ.

1usahdgeb3da0ojs.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba nie wytrzymała i pojechała do niego, zostawiła mi chłopców chociaż na 2 godziny i heja. Najadłby się wstydu przed braćmi. Ma obowiązki wobec dzieci!

• Z. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Zetko, ja tez mam nadzieje, ze to sie ulozy. Matka ma gorzej, bo wlasnie nie moze tak o wyjsc sobie z domu..chociaz sa i takie przypadki, ale ja bym tych moich dwoch cudow za zadne skarby nie zostawila! Kocham ich nad zycie...
    Nalezy mu sie tak po glowie...ale co to da. Taki typ.

Ale porozmawiać musicie, bo jak mu pozwolisz na takie cyrki i nie zareagujesz to jak tylko pojawi się większy problem to będzie uciekał. A uciekanie od problemu nie daje rozwiązania... Oby dotarło coś do niego.

Lena, ale niedługo odczujesz swoją Istotkę i to Ci umili czekanie :)

olka30 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu tam nie pojadę, bo nie będę się upokarzała. Nie chce widzieć dzieci, to nie będzie ich widział. Nic na siłę, to nie karta przetargowa. Jestem jakoś wyjątkowo spokojna. Kiedy indziej to chyba bym go zaszczuła sms, a teraz nie... tel leży koło mnie i nic.
    Chyba dlatego, że mam dzieci, jakoś one mnie trzymają w kupie.

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta kiedy zleciały te Twoje 25 tygodni?? Kurcze, ale czas pędzi...

Z. lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena szkoda, że ta gin nie poinformowała Cię wcześniej. Nie pozostaje nic innego jak poczekać do kolejnej wizyty. Tulę <3 najważniejsze że serduszko bije <3

Misty bidulko .. :(

Dziewczyny ja chyba za szybko pochwaliłam męża. Dzisiaj odwalił mi kolejną akcję. Przyszły papiery z miasta gdzie Synek się urodził i pisali tam, że potrzebują zaświadczenie o wykonaniu jakiegoś badania. Wkurzyłam się i mu powiedziałam, że trzeba było tam dojeżdżać te 40km do pediatry specjalisty niż chodzić tu na miejscu do jakiegoś konowała który się na niczym nie zna. Powiedziałam mu, że wtedy jego mama skomentowała że za daleko, że tu bliżej, lepiej itd. No i on to odebrał jako atak. Mówiłam że trzeba podjechać do naszej właścicielki od której wynajmujemy mieszkanie i zapytać co w tej sprawie zrobić. To powiedział żebym sama sobie jeździła i załatwiała. On na 5 min nie będzie wsadzał tyłka w auto. Oczywiście dzisiaj do dziecka nie wstawał - standard. Powiedział, że nie słyszy kiedy płacze. On nawet nie wstaje jak ja go budzę. Zamiast wieczorem siedzieć z dzieckiem to sobie pojechał do rodziców (2min drogi). Wrócił i dalej miał w dupie wszystko. Do pracy pojechał godzinę wcześniej. Ja go dzisiaj załatwie. Będzie spał w drugim pokoju a kluczyki od auta zabieram. Niech sobie z buta zapierdziela. Jak ja mam sobie ze wszystkim sama radzić to i on sobie niech radzi. Teraz ja będę mieć w dupie. A za tydzień jadę do PL.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 20:44

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ