Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć psiółki :) zaglądam!!
    Wpadam zaznaczyć, że żyję...
    Zajęta jak zwykle i zabiegana.

Zetuś gratuluję z serducha <3
    Alka, Tobie również! <3

Pozdrawiam Was drogie mamusie :) Jak po pierwszych Dniu Matki jako mamy? <3
    Ale czas leci. Macie już dzieciaki takie duże... niedługo będą mówić, chodzić...
    Staraczki, dajecie jakoś radę temu życiu? Złota, Potforku, Another? Kto tam jeszcze został?
    Walczycie dzielnie? Myślę o Was często.

Monia, Myszka szczęśliwego rozwiązania!!! O ile nie jest juz po.
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 00:28

Little Frog, Z., Anaaa:), Misty87, olka30 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów jakoś zamarło nam forum :P

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka, jak milo Cię tu widzieć! :):) nie będę już tu się powtarzać, żebyś zwolniła :D skoro jesteś pod opieką fachowców i dalas im pole do popisu, to mam nadzieję, że się popisza i potwierdza, że są fachowcami :) nieustannie trzymam kciuki! :)

Monia, Myszką jak tam u Was? Dzieje się coś, czy dalej cisza?

Co do staraczek, to jeszcze chyba Dżona...ciekawe też co tam u Magdas, bo ona o ile mnie pamięć nie myli, to wstrzymała starania że względu na pracę...
    I jak u założycielki Kasi...?

A tak poza tym to co z reszta: Fidelissa, Bursztynka, Nati89, Sara, Kasia czarna, Przedszkolanka...

Oczywiście na bank kogoś pominelam, więc proszę mi fochow nie strzelać, tylko zgłosić swoją obecność :)

Ja powoli szykuje się na wizytę teściów. Umowilam się z mężem, że jutro będziemy lepic pierogi :D najchętniej wszystko bym przygotowała wcześniej i pomrozila, ale chyba glupio by tak było z zamrazarki wyciągać gotowe obiady :D nie powiem, że nie licze na to, że tesciowa zrobi chociaż jeden obiad :D bo chętnie bym zjadła coś przygotowanego przez kogoś innego ;)

A poza tym pogody u nas wciąż nie ma. Wczoraj pozamiatalam wszystko wokół domu, a już wieczór wyglądało tak samo, bo zaczęło padać i wiatr się ruszył. I znów mamy pełno liści...

Bursztynka, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja również mam taką nadzieję... zieloną :D
    Oby się popisali.
    Pierogi u Ciebie będą, więc bardzo smacznie. Ja póki co mąka out, więc zazdroszczę smakołyków :)
    A czy Ty już znasz płeć Twojej kijanki? Czy moje pamięć mnie zawodzi?

No pominęłaś parę osób :D
    Ja zrobiłam to celowo, bo powiedzmy, że u kilku wiem co słychać mniej więcej.
    A inne zniknęły jak kamfora i to chyba już dobrą chwilę temu...

Little Frog lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ją też wymienilam te, których Ty nie wymienilas, dawno nie pisały i nie wiem co u nich, ale i tak pewnie o kimś zapomniałam ;)

A moja kijanka pozostaje kijanka :) nie kijankiem :D

Ojjj...bez mąki to u mnie krucho, ale nawyk ogólnie dobry :) Another jak pisała o tym wszystkim jak co robi i z czego, to mnie przerazalo :D nie dość, że ja nie gotuje takich wymyślnych potraw, to jeszcze jakbym musiała coś wykreślić, to umarlabym z głodu ;) chociaż czasami zdarzało mi się zjeść coś innego. Mój młodszy brat i jego dziewczyna są wegetarianinami (matko, co za trudne słowo do napisania :D ) i od czasu do czasu coś nowego wymyśla :)

Aż zglodnialam! :D

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja myślę, że dziewczęta wrócą jesienią, bo wiadomo jak to jest w okresie letnim ;)

Macierzanko myślałam wczoraj o Tobie <3
    Cieszę się, że do nas zaglądnęłaś i naskrobałaś parę słów :) Mówisz, że jesteś pod opieką specjalistów? Mam nadzieję, że pomogą i doczekacie się upragnionego Maleństwa <3 nadal trzymam kciuki :*

Żabciu narobiłaś mi smaka na pierogi! :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie cisza, w pon mam przyjsc dp szpitala. Mala ma juz 4200 . pozdrawiam wszystkie i dam znac po wszystkim.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Myszka86 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza. Chociaż mam dziś delikatne skurcze. Zobaczymy :)

relgdf9hh7cqua7m.png
    zrz63e5e4fvq77d3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko a jak u ciebie z waga malej ? Rodzisz sn ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Marta co tam u Was ?? :) jak sie czujecie :)

Dziękuję kochana czujemy się ok i wszystko dobrze u nas :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Złota Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! ja Was podczytuję, ale jakoś nie mam sił na udzielanie się.

U mnie bez zmian, fasoli nie ma.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej kochane :)
    Monia i Myszka -czekamy na Wasze ociagajace sie dzieciaczki <3

Aniu-Milo ze do nas zajrzalas :) trzymam kciuki za Was :)

Martusia-u Ciebie juz tez polowka prawie :) kiedy wizyta potwierdzajaca plec???

Zabko-ja teraz jestem w 30 tygodniu-bole kregoslupa mam od poczatku praktycznie...Teraz doszly opuchniecia ale tylko przy upalach,cukrzyca...ale mimo wszystko nie moge powiedziec ze ciaza jest ciezarem :) to dla mnie najpiekniejszy stan <3

Dziewczynki-co u reszty???Dajcie znac co u Was!!!

Prosze o kciuki bo mamy dzis wizyte <3

Połowkowe mamy 29 czerwca i wtedy zobaczymy :) Póki co lekarz nic nie mówi więc chyba w dalszym ciągu synek :D

Maniuś lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Myszka86 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Myszko a jak u ciebie z waga malej ? Rodzisz sn ?
    Chciałabym sn. A mała waży 3400g.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

relgdf9hh7cqua7m.png
    zrz63e5e4fvq77d3.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a Ty chcesz rodzić sn czy przez cc?
    Mi się wydaje, że dla takiego dużego dziecka bezpieczniej przez cc..

Myszko, mówisz że delikatne skurcze są, więc może lada moment się wszystko rozkręci :)

Trzymam kciuki za Was dziewczyny! Za szybkie i szczęśliwe rozwiązania :*

Złota <3 jak Ty się Kochana ogólnie czujesz?

Marta, czyli kolejny przystojniak będzie :D

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z każdym dniem coraz większy stresik !! :P

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa w poniedziałek mam przyjść do szpitala i jeszcze raz sprawdzą wagę małej . Ginka powiedziała, że jak mała będzie do 4250g to spróbują dać cewnik i wywołać a jak powyżej to cc. Ale przemyśleliśmy to z męzem i nie chcę nawet próbować sn bo mnie przeraża rodzenie takiego dużego dziecka i komplikacje ... może sie niedotlenić , złamać rączkę itp . Chcę cc i powiem o tym zaraz w poniedziałek i nie chcę próbować naturalnie ... bo będę się męczyć , wywoływać, trudzić a jak mi na koniec mają i tak zrobić cc to ja dziękuje za dodatkowe wrażenia :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Anaa w poniedziałek mam przyjść do szpitala i jeszcze raz sprawdzą wagę małej . Ginka powiedziała, że jak mała będzie do 4250g to spróbują dać cewnik i wywołać a jak powyżej to cc. Ale przemyśleliśmy to z męzem i nie chcę nawet próbować sn bo mnie przeraża rodzenie takiego dużego dziecka i komplikacje ... może sie niedotlenić , złamać rączkę itp . Chcę cc i powiem o tym zaraz w poniedziałek i nie chcę próbować naturalnie ... bo będę się męczyć , wywoływać, trudzić a jak mi na koniec mają i tak zrobić cc to ja dziękuje za dodatkowe wrażenia :)

Święte słowa :)
    Popieram nie ma co się męczyć aby później i tak skończyć na cc.
    20 min i będziesz tulić swoje maleństwo.
    Ja to idę na cc, bo mały już nie mały, ma 2 kg a brzuszek jest jak piłka plażowa, i lekarz twierdzi, że syn też będzie duży, a poza tym nie chce się obracać, bo w pozycji główkowej jest dla niego nie wygodnie więc układa się poprzecznie cały czas :) i wtedy ma możliwość aby chociaż płynniej się wypychać. Przytyłam zaledwie 9 kg :)

No i mój wzgląd psychologiczny po zmarłej mamie, po naturalnym. Nie umiem sobie niestety z tym poradzić - jasna cholera :( co mnie bardzo zasmuca. Nie chciałabym aby los mnie w ten sam sposób potraktował i liczę na szczęśliwe rozwinięcie i wychowanie mojego malucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:11

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczko dzieki za zrozumienie.mam tylko nadzieje ze uszanuja moja prosbe o cc a nie beda kazac probowac sn .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jeżeli Twoja ginka jest wyrozumiała to myślę, że zrobią Ci CC jak poprosisz. Nie wiem jak teraz się w PL pozmieniało, ale niedawno czytałam, że jednym ze wskazań do CC jest waga dziecka właśnie powyżej 4kg.

Pomarańczko nie wiem czy takie 20 min, to zależy.
    U mnie np znieczulenie nie zadziałało i musieli mnie usypiać. Także dziecko dostałam na ręce jakąś godzinę od CC.

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa:) wrote:
    Monia jeżeli Twoja ginka jest wyrozumiała to myślę, że zrobią Ci CC jak poprosisz. Nie wiem jak teraz się w PL pozmieniało, ale niedawno czytałam, że jednym ze wskazań do CC jest waga dziecka właśnie powyżej 4kg.

Pomarańczko nie wiem czy takie 20 min, to zależy.
    U mnie np znieczulenie nie zadziałało i musieli mnie usypiać. Także dziecko dostałam na ręce jakąś godzinę od CC.

Patrzę z perspektywy szpitala. Ja rodzę w położniczo ginekologicznym. I nie słyszałam jeszcze przypadku aby kobiecie u Nas narkozę podawali. Bo znieczulenie nie zadziałało. No tak. Ale sama operacja to 20 min. Plus czas na wyciągnięcie łożyska. Zszycie. Narkoza dluzej trzyma. Ważne ze u Ciebie tez wszystko bez komplikacji :) Ja mam nadzieje, ze synka dostane od razu do skóry po operacji :)

Teraz nawet do 4 kg. Zalezy czy wielkość dziecka będzie odpowiednio dostosowana do miednicy :)

z miednica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:51

3jvzp07w7jmagt8p.png
‹‹ 1524 1525 1526 1527 1528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ