Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Nauka skończona,teraz tylko powtarzać
Pola marchewką zachwycona, nawet się nie skrzywiła
Aniu lutówki coś kiedyś wysyłały by niekapka nie dawać tylko od razu kubek lepiej.
z krowim to bym pediatry pytała..
Co do jedzenia w nocy to mama mi mówiła,że ja od 4 m-ca nie jadłam ale to chyba od dziecka zależyLittle Frog, Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Tydzień przede mną dziewczyna urodziła sn 5200.. Da się
Santocha mój bobas to się jeszcze nie umie przewracać z plecków na brzuszek tylko z brzuszka na plecki Aż takim przemagikiem jeszcze nie jest Napięcie mięśniowe ma ok
Czekam na wieści z kolejnych porodówek, nie nastawiajcie się dziewczynki negatywnie to wszystko będzie dobrze. Na prawdę dużo zależy od naszego nastawienia Trzymam kciuki za łatwe porody.Little Frog, Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Byliśmy na odpuście, balon nabyty:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d3297bb71f3.jpg
Wata cukrowa była, petard od zaj...rąbania
Mam problem z Szymkiem, zaczął budzić się w nocy, od tygodnia budzi się i nie śpi od 1/2 do 3/4. 2 godziny wyjęte mamy z nocy. Bawi się, śmieje, robi kupę.
Masakra.
On praktycznie zawsze przesypiał całe noce ciągiem po 8-9 godzin....
No i nie chce pić mleka z butelki.
Łyżeczką zje wszystko.
Po tej chorobie jakoś tak się strasznie rozregulował, wszystko robi na opak teraz.Little Frog, Anaaa:), olka30, Marta1986, sara_nar lubią tę wiadomość
-
Żabciu jasne że nie :*
Co do męża to bardzo dobrze Cię zna kuruj się tam i nie choruj!
Monia trzymamy, trzymamy dasz radę!
Przedszkolanko, też właśnie wyczytałam, że te niekapki to o dupę rozbić ale wolałam się upewnić.
Mówisz, że Polcia zachwycona marchewką to super! Ważne, że chce próbować nowe rzeczy
Santoocha widać, że Szymek szczęśliwy
Co do tego rozregulowania to my też tak mieliśmy i w sumie z dnia na dzień tak się stało. Nie przywiązuj tego do przebytej choroby.
Mój też przesypiał całe noce od 19 do 7 rano, bez dojadania w nocy, a teraz znowu mu się coś uwidziało i wcina mi butlę między 23:00 a 0:00 a później o 5 rano i śpi do 7. Raz mi wstał o 5 i urzędował do 7. Bawił się, skakał w skoczku, śmiał się i nie miał zamiaru zasnąć.
Myślę, że to minieLittle Frog lubi tę wiadomość
-
Hej kochane Z. gratuluję księcia
U nas dobrze. Tymuś już posiaduje sobie . Wczoraj nie chciał zejsc z huśtawki. Jest kochany uroczo sie smieje i gadula z niego. Na noc juz zjada 210ml mleka, za to nie chce jeszcze zadnych sloiczkow czy to deserek na slodko czy gotowana marchewka z ziemniaczkami. Polubil za tovchrupki kukurydziane.
U mnie raczej ok. W srode maly dzien sadu bo w zeszly wtorek mialam wycinany guzek ktory zrobil misie w ciazy niedaleko lopatki i w srode zdjecie szwow i wynik histopatologiczny guza. Mam nadzieje ze to nic powaznego jednak obawy sa zwazywszy na fakt ze u mnie w rodzinie sporo nowotworow.
A o to my z Tymkiem w dniu chrztu
Z., Little Frog, Maniuś, Anaaa:), santoocha, Misty87, olka30 lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj obudziłam się z bólem głowy i drapiącym okropnie gardłem. Jak na złość. W cieple dni jak się człowiek zalatwi to cholera bierze. No na razie sposoby domowe, jak się nic nie zmieni to do lekarza.. Chociaż nie chce nawet słyszeć o jakiś lekach.
Dzis sobie uświadomiłam, ze to juz koniec czerwca. I zaraz będzie lipiec i sierpień cc. Normalnie zaczynam łapać stresa!
Do tego hm, brzuszek maly czyżby w lipcu waga miała mi skoczyć jeszcze znacznie do góry?
Buziaki na dobry dzień.. -
Hej hej
U nas pogoda deszczowa. Głowa mi pęka, a synuś marudny strasznie
Wczoraj strasznie bolało mnie podbrzusze w miejscu cięcia. Chyba zbliża się @, ewentualnie blizna ciągnie na zmianę pogody.
Zdało by się zacząć mierzyć temp. i uzupełniać wykresy. Ciekawa jestem jak to teraz wygląda. Kiedyś przy owu miałam kłucia jajników, teraz tylko bóle podbrzusza: 2 dniowe w środku cyklu i przed samą @. Jedyny plus to to, że śluz się polepszył i łatwiej mi określić dni płodne.. tak mi się przynajmniej wydaje.
Myślimy o kolejnym dziecku, ale boję się rozejścia blizny. Niby gin powiedział, że jest tak zszyte, że nie powinno się nic dziać, ale mimo to jest jakieś ryzyko prawda?
Czy któraś z Was się orientuje czy przy ewentualnej 2 cesarce, brzuch i macica jest cięta w tym samym miejscu?
Monia my tu czekamy na wieści!
Pomarańczko zdrowia życzę :*
Sara, cudne zdjęcie
Mam nadzieję, że wyniki będą dobre. Trzymam kciuki!
-
Anaaa:) wrote:Hej hej
U nas pogoda deszczowa. Głowa mi pęka, a synuś marudny strasznie
Wczoraj strasznie bolało mnie podbrzusze w miejscu cięcia. Chyba zbliża się @, ewentualnie blizna ciągnie na zmianę pogody.
Zdało by się zacząć mierzyć temp. i uzupełniać wykresy. Ciekawa jestem jak to teraz wygląda. Kiedyś przy owu miałam kłucia jajników, teraz tylko bóle podbrzusza: 2 dniowe w środku cyklu i przed samą @. Jedyny plus to to, że śluz się polepszył i łatwiej mi określić dni płodne.. tak mi się przynajmniej wydaje.
Myślimy o kolejnym dziecku, ale boję się rozejścia blizny. Niby gin powiedział, że jest tak zszyte, że nie powinno się nic dziać, ale mimo to jest jakieś ryzyko prawda?
Czy któraś z Was się orientuje czy przy ewentualnej 2 cesarce, brzuch i macica jest cięta w tym samym miejscu?
Monia my tu czekamy na wieści!
Pomarańczko zdrowia życzę :*
Sara, cudne zdjęcie
Mam nadzieję, że wyniki będą dobre. Trzymam kciuki!
Hejka, dzieki bardzo.
Ja rozmawialam na ten temat ze swoim lekarzem i nie jest powiedziane, ze będziesz miała następna cesarkę. No chyba, ze lekarz podejmie taka decyzje A co do nacięcia, wykonywane jest w tym samym miejscu, stara zewnętrzna blizna zostanie wycięta i na jej miejscu powstanie nowa. Zazwyczaj zgrabniejsza.
Rozejście nie powinno miec miejsca, z tego względu zaleca sie odczekanie z kolejna ciaza do roku po cc.
Pozdrowienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 14:09
-
marysiaanna2609 wrote:Hej, hej witam wszystkich. Mogę dołączyć?
Mam pytanie czy o ile ovu może się pomylić z wyznaczeniem owulacji? Bo Mi się wydaje że była dwa dni wcześniej niż jest to zaznaczone
To tylko program, więc może się mylić Witamy!
Anaaa, widzę, że coraz poważniejsze te plany
A u mnie dziś też jakiś leniwy dzień. Chyba do 11 lało. Teraz jest już w miarę, ale wciąż zachmurzone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 15:48
-
Witam. Ja już mam córeczkę przy sobie. Urodziła się SN dziś o 1:07 waga 2680 i 52cm.Jest prześliczna. Jak dojdę do siebie to opiszę poród.
Miłego dnia!Little Frog, Anaaa:), Maniuś, przedszkolanka:), santoocha, Z., Misty87, Złota, olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
marysiaanna witamy tak jak napisała wyżej Żabcia - to tylko program
Nie ma się co w 100% nim sugerować
Żabko u mnie też pochmurnie i deszczowo
Pomarańczko wiem, że nie koniecznie 2 ciąża musi się również zakończyć cc, ale w 90% jestem przekonana, że nie donosiłabym do terminu, a nawet jeśli to nie pozwoliliby mi tu w DE rodzić naturalnie
Co do miejsca ponownego cięcia to właśnie nie pytałam mojego gina także dziękuję za odp :*
Myszko gratulacje! Równo w 40tc
Czekamy na relację i oczywiście na zdjęcia Księżniczki
Monia a Ty Kochana jak tam? Bo my tu umieramy z niepewności.. -
Hej
Myszka gratulacje!!
Anaaa moje odpowiedzi na Twoje pytania:
- kiedy zacząć przestawać karmić dziecko w nocy? My przestaliśmy karmić chłopców jakiś tydzień temu (jedli średnio w godzinach 4-6, czasem później)
- kiedy odzwyczajać dziecko od butli a przyzwyczajać do kubka? Chłopaki piją z niekapków Nuby od 2 tyg. W pierwszy dzień załapały trzymanie za uchwyty i jak tylko widzą kubeczek to się trzęsą dla mnie fajna sprawa.
- czy po odstawieniu butli, mm podawać w kubeczku? Tego to Ci nie powiem, bo ja na mleku wiejskim robię tylko kaszę, więc daję z butli 2x dziennie rano i wieczorem
- niekapek, kubek 360, czy zwykły kubeczek? U nas niekapek się sprawdza ale mieliśmy incydenty ze zwykłym kubkiem, byli cali mokrzy
- kiedy i w jaki sposób wprowadzać krowie mleko? Wiesz, jak było u nas, skaza itp. Z Humany przeszłam na Bebiko, a po miesiącu na mleko wiejskie, ale nie wiem jak to z mlekiem z kartonu, bo pewnie takie masz na myśli. Moją decyzję pochwalił nasz pediatra, więc chyba nie zrobiłam nic złego
A tak ogólnie kochana, to nie ma złotej reguły na dzieciątko trzeba samemu testować i próbować, co lepsze.Anaaa:) lubi tę wiadomość