Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Santoocha współczuję rozłąki,ja to bym nie potrafiła Poli na razie zostawić,to taki mój cycuś
Dobrze,że synek zdrowieje
Anaa dobrze,że i u Was zdrowie wraca no EEG ogólnie wyszło dobrze,jeszcze jutro konkretnie mam dzwonić. Leków nie podaję,dzisiaj zmieniłyśmy miejsce spania na sypialnie i było lepiej,4h ciągu snu więc super,zobaczymy jak dalej
Miłej niedzieli kochane :* -
Przedszkolanko daj koniecznie znać jutro.
Santoocha współczuję kurujcie się tam!
U nas druga noc z rzędu trochę nieprzespana. Młodemu wychodzi dolna dwójka. Przebiła się, ale widać, że bidulek się męczy.
Poza tym wszystko ok. Pogoda dzisiaj dopisała. Spacer zaliczony, mieszkanie ogarnięte prawie na błysk, teraz mam chwilę dla siebie. Synuś ciśnie drzemkę -
Hej kochane Najmocniej Was przepraszam że dopiero teraz pisze ale synuś skradł całe moje serce i zawsze miałam wejść i zapomniałam..
A więc tak 04.11.2015 o godz 8.45 przez CC przyszedł na świat mój największy skarb synek Kubuś 4kg i 57 cm Zakochałam się w nim na zabój
Miałam mieć CC 03.11 ale anestezjolodzy zajęci i dzień trzeba bylo poczekać..
Sama cesarkę wspominam dobrze chodzę jak strzała i jestem zadowolona
Buziaczki i przepraszam Was jeszcze razAnaaa:), olka30, Maniuś, santoocha, Z., Misty87, LillaMy, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
cześć!
bez wykresu, bo po co mi to stresujące mierzenie tempki, jak i tak mam monitoring?
Santooha, zdrowiej!
Misty, zdrówka dla chłopaków!
Przedszkolanko, mówiłam, że zmiana miejsca pomoże.
Marta, synuś śliczny, gratulacje!
Anaa, na Twoim miejscu wolałabym cesarkę.
Macierzanko, gratuluję wytrwałości.
przedszkolanka:), Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Marta gratulacje Jestem prześliczny :*
Anaaa każdy lekarz ci tak powie, bo oni mają tak przyjęte że jak była jedna cesarka to na życzenie bez problemu robią drugą - dla nich jest łatwiej. Co do wąskich bioder to ja uważam, że nie ma czegoś takiego. Moja koleżanka miała cesarkę przez wąskie biodra, bo jej tak lekarz powiedział - ma dokładnie taką samą budowę jak ja, a mi się jakoś 4 kg klocek przecisną bez większego problemu. Za to w pracy mam dziewczynę, która na 170 cm wzrostu waży 45 kg i wygląda jak patyk i dwoje dzieci (też obaj prawie po 4 kg) rodziła naturalnie i to były najszybsze porody o jakich słyszałam. Pierwsze dziecko 3 godz., drugie praktycznie 30 minut. Kości miednicy są ruchome i się rozszerzają, a problemy mają przede wszystkim dziewczyny, które ogólnie mają słabą kondycję fizyczną - jak się całe życie nie chce człowiekowi ruszać to i poród jest trudny.
Ale nie o to chodzi, że namawiam. Każdy ma wybór i jak się boisz o dziecko to nie ma sensu się spinać na poród sn. Nie uważam, że to jakaś ujma czy coś. Poród to poród, każdy ma wady i zalety, tylko cesarka jest obdarta z tej magii i poczucia, że można tak wiele I w sumie tyle. Jakby opieka okołoporodowa w Polsce była jeszcze troszkę bardziej empatyczna i szanowała godność osobistą kobiet w większym stopniu to o wiele więcej dziewczyn decydowało by się na sn, tak myślęprzedszkolanka:), Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
my niestety w najbliższy piątek do dermatologa jedziemy, malutki ma najprawdopodobniej AZS, małego atopika mamy..
A ja hmmm, udaje się do ginekologa na usg.. I nie kontrolne..
Prawdopodobnie mój maly będzie miał rodzeństwo..
Pozdrowieniaprzedszkolanka:), Maniuś, olka30 lubią tę wiadomość
-
Pomarańczko trzymam kciuki Szybko Wam poszło
-
Marta, Kubuś jest uroczy !! Słodkości!!
Złota trzymam mocno kciuki za CLO, pęcherzyki i monitoring
Jak się czujesz ogólnie? Kiedy wizyta u gin.?
Olka :*
Mnie lekarz nie namawia do cc. Po prostu ja się boję, bo z Synkiem miałam problem ciągłego twardego brzucha, który nie przechodził nawet przy braku skurczy. Skurcze na ktg były blisko 90-100%, rozwarcia nie było, wywoływanie porodu nie pomogło.
Czytałam ostatnio wypowiedzi lekarzy na forum ginekologicznym i tam prawie każdy pisze, że jeżeli pomiędzy cc a kolejną ciążą nie minął chociaż rok to druga ciąża powinna być rozwiązana poprzez kolejne cc. Ogólnie przyjęte jest 2 lata, ale nie ma reguły. Zależy jak to wszystko wygląda.
Ja się boję, że przy porodzie sn blizna może pęknąć, bo i tak pisali.
Wiem, że poród sn jest na pewno wyjątkowy i nie ma porównania, ale też nie chcę ryzykować zdrowia dziecka i swojego. Niedługo mam wizytę i zobaczę co mój gin na to, bo ostatnio też stwierdził, że bezpieczniejszy byłby poród przez cc, ale nic mi nie narzucał.
I w ogóle to dziękuję, że mnie rozumiesz :*
Pomarańczko no to czekamy na wieści! Po cichu gratuluję szybko poszło
Nie lada wyzwanie przed Wami
Co do AZS mój też ma. Na początku byłam przerażona jak sobie z tym będziemy radzić, ale wcale nie jest tak źle jak się wydajeolka30 lubi tę wiadomość
-
Hej,
Marta gratulacje! Ślicznego masz synka
Pomaranczko, a Tobie wróciły @ po porodzie? Robiłaś już test? Co Cię podkusilo, staraliście się?
Dacie radę, a potem będzie już z górki.
My nadal rozłożeni, chyba jest gorzej niż wczoraj...
Teściowa mnie wkurza, dziś przylazła i obudziła młodego z jego jedynej drzemki. Znów nie dotrwa do 20, padnie wcześniej i znów obudzi nas o 6, jak dziś...
Czasami szczerze jej nienawidzę. Szczególnie gdy po takim czymś zero skruchy, i jeszcze się wypiera że to nie przez nią.
Chciałabym się wyprowadzić.... -
Tak wróciły miesiączki mimo ze karmie piersią. Nie staraliśmy sie, wiec to mega zaskoczenie jak lekarz potwierdzi. Zabezpieczaliśmy sie no ale cóż..
Jak będzie to będzie i będziemy szczęśliwi.
Jesli okaże sie, ze jednak nie będzie drugiej dzidzi to zakładam sobie inplant antykoncepcyjny na 3 lata
-
ok, mogę nadrobić
Cześć dziewczyny
zauważyłam,że Santoocha napisała i myślałam,że ją(Ciebie) jeszcze złapię ale chyba się nie udało
łącze się w bólu co do teściowej :*
Anaa no właśnie czekam na wynik i opis,ale wyszło coś nie tak-niby jest ok,ale nie do końca..mamy dawać ten Luminium przez miesiąc i zobaczymy..boję się no ale nie mamy wyjścia..
Martusia przepiękny synuś!! jeszcze raz gratuluję!! duży chłopczyk,niech się zdrowo chowa
Olka ja jestem niska i wąska(podobno) i straszyli mnie że będę rodzić godzinami i co? 3 minuty i po wszystkim
Pomarańczko ale niespodzianka! ale co,test pozytywny wyszedł?
PS. mam wynik nie jest zbyt dobry
olka30 lubi tę wiadomość
-
Przedszkolako jestem.
Masz na myśli Luminalum?
To lek przeciwpadaczkowy, stosuje z powodzeniem u zwierząt.
Tylko trzeba kontrolować enzymy wątrobowe, bo lubią podskoczyć.
Jaką macie dawkę?
Co do bioder, ja mam szerokie, powinnam rodzic jednym PARCIEM, a Szymka wyciskałam 45 min.