Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Wam
Santoocha Dominiś ma się dobrze. Jest kochany i grzeczny, powiedziałabym taki mały śpioszek z niego
Dzięki Żabko
A to jego zdjęcie w ubranku do chrzcin
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/686d8a46e1e1.jpg
Już jesteśmy po chrzcinach
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu i waży 5700
Urodził się malutki 2890
Czas leci bardzo szybko....
PS.To słoneczko zrobił tata dla niego
Miłego dnia dziewczyny!olka30 lubi tę wiadomość
-
Byliśmy u lekarza, coś tam jest na oskrzelach, ale mieliśmy wstrzymać się z antybiotykiem.
Jednak teraz jak położyłam go spać, to normalnie gra mu e klatce, kaszle przez sen. Dałabym już antybiotyk, ale boję się że w razie W nie zauważę w nocy objawów ubocznych. Poczekamy do jutra.
Kolejna ciężka noc....
Za to pani doktor zachwycona rozwojem Szymka, że tak super chodzi, jest kontaktowy, dał się zbadać, tańczył i śpiewał sobie na na na
Dostał pluszowego lwa -
santoocha wrote:Byliśmy u lekarza, coś tam jest na oskrzelach, ale mieliśmy wstrzymać się z antybiotykiem.
Jednak teraz jak położyłam go spać, to normalnie gra mu e klatce, kaszle przez sen. Dałabym już antybiotyk, ale boję się że w razie W nie zauważę w nocy objawów ubocznych. Poczekamy do jutra.
Kolejna ciężka noc....
Za to pani doktor zachwycona rozwojem Szymka, że tak super chodzi, jest kontaktowy, dał się zbadać, tańczył i śpiewał sobie na na na
Dostał pluszowego lwa
Dużo zdrówka dla Szymka. -
Inhalujemy go, ale bunt jest ogromny. Dziś dopiero odkryłam dlaczego- Szy ma mocne podrażnienie skóry przy nosku i ustach od kataru i smoczka, a my inhalowalismy go solą fizjologiczna. S to piecze jak diabli
Jutro spróbujemy sama wodą.
Już 2 razy obudził się po ataku kaszlu...
A w dzień było całkiem nieźle... -
santoocha wrote:Inhalujemy go, ale bunt jest ogromny. Dziś dopiero odkryłam dlaczego- Szy ma mocne podrażnienie skóry przy nosku i ustach od kataru i smoczka, a my inhalowalismy go solą fizjologiczna. S to piecze jak diabli
Jutro spróbujemy sama wodą.
Już 2 razy obudził się po ataku kaszlu...
A w dzień było całkiem nieźle...
Maniuś ja dzisiaj też coś o tej godzinie karmiłam
Edit: Już wiem co miał do inhalacji, sprawdziłam . Pulmicort miał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:59
-
santoocha wrote:Pulmicort to steryd. U nas nie jest potrzebny steryd, bo ma infekcyjny kaszel. Wlączyliśmy właśnie antybiotyk, bo chodzi i rzęzi, nie trzeba stetoskopu...
Inhalowaliśmy małego 5 dni i pomogło
-
hej!
Santoocha współczuję choroby;/ często Szymuś coś łapie chyba?
Manius co u Was?
Laura witaj!
Żabko u nas jest tak,że moja mama coś małej kupi ,to teściowa za tydzień daje to samo no ale prezenty robią każdy w miarę swoich możliwości i pomagają więc nie narzekam
Lilly jak tam Fifi? lepsze coś nocki?
Złota :*
u nas od kilku dni nie spinam się z drzemkami, mamy dwie dłuższe i wieczorem do 20 już śpi, później pobudka i śpi dalej
mam wyniki tarczycy i mam ciche poporodowe zapalenie i będę miała leki które nie"lubią się"z kp i od wczoraj uczę Poli zasypiać bez cyca- odpukać z powodzeniem jest bardzo dzielna, za tydzień próbuję w nocy zabierać a tu ciężko będzie, no ale zobaczymy
uciekam na Pamiętnik wampirówLaura lubi tę wiadomość
-
Dziś włączyliśmy antybiotyk. Z daleka słychac było rzężenia, jak przyłożyła dłonie do klatki to cała drżała od tych trzasków
W dzień wygląda jak zdrowe dziecko, bawi się, lata, praktycznie nie kaszle. Najgorsze są 2 godziny od zaśnięcia, kaszle przez sen co 5 minut wybudza się. Potem jest ok, wczorajszej nocy przespał nam ciągiem do 7! Ani razu nie wstawaliśmy, nie pił mleka nad ranem.
Przedszkoanko, noe choruje często. Listopad tylko był taki do dupy, bo najpierw przeziębilimy go na cmentarzu i miał katar (2 dni), a teraz chodziliśmy kilk dni do kuzynki Szymka, a oni mają straszny ukrop w domu, Szymek wychodzi od nich zgrzany i spocony, więc odrobina zimnego powietrza i jest zrobiony. Do tego Iga zaczeła chodzić do przedszkola i non stop ma katar lub kaszel.
Wcześniej miał tylko trzydniówkę i jelitówkę którą ja przyniosłam do domu włśnie od kuzynki.
Idę na sklpela.
Spokojnej nocy! -
Dobry Wieczór ..
Przedszkolanko, coś TY Filip wczoraj usnął dopiero koło 24 trzeba jakoś to przeboleć
Pola to dzielna i silna kobietka poradzi sobie
Santocha, Zdrówka dla Szymka
Żabko Twoje maleństwo powinno spać w nocy a nie buszować Chyba że dopadł Was mały skok ..
Złota
Olka, Anna, Macierzanko, Dżona i inne kobietki co tam u Was słychać ?
ps: Moje dziecię nie przekręca się na boki ale za to dziś z pozycji pół leżącej sam sobie usiadł łobuz jeden ! ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:45
olka30, Little Frog, Anaaa:) lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanko szkoda bedzie, cyc to dobra sprawa w nocy
My też dokarmiamy MM ale nadal karmimy cycami
I chciałabym zostać na kp jak najdłużej.
Santoocha bo ta pogoda jest teraz do d....i dzieci chorują.
Ja osobiście wolałabym mroźniejsze dni no i śnieg
Zdrówka dla Szymka!
Lilla a czy Twój maluszek lubi na brzuszku leżeć?
-
Hej!
U nas noc ok. Przez pierwszą godzinę kaszlal przez sen, potem spał spokojnie.
Raz się rozbudzil, ale mąż go szybko ululał, potem wstał o 4 na mleko i zaraz zasnął. Wstalismy po 7 tak to można spać
Grzecznie zjadł wszystkie leki, poganiając Tatę żeby szybciej nabieral lekoman.
Dziś mam wolną sobotę!!!! Okna umyje, w końcu zagospodaruje miejsce w nowych meblach w salonie, bo stoją puste od 2 miesięcy
Miłego weekendu!!LillaMy, Anaaa:) lubią tę wiadomość