X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam dziewczyny? Ciężarówki jak znosicie upały? Ja nie cierpię takich temperatur, a w ciąży to już nawet nie wspominam.. Reszta jakieś plany na wakacje?

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊
    Sto lat tu nie bylam a tu takie wieści 😍
    Olka gratuluję!! Ale super !
    No te temperatury nie pomagają w ciąży niestety, u mnie jak jest duchota to z oddychaniem ciężko..
    My po wizycie czwartkowej, Oluś ma 642 g.😊 niestety mam nisko łożysko i mam nadzieje,ze sie zaraz podniesie do kolejnej wizyty.

Santoocha udanych wakacji!
    Zajsonek owocnych starań ;)

My od jutr na tydzień mamy gościa więc juź odliczamy i czekamy na kuzyna ;) później mamy wesele,wizyta 4tego, urodziny kolezanki Poli i tak ciagle coś i czas leci :)

olka30, dżona lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My wróciliśmy w czwartek w nocy. Opaleni, najedzeni, wymoczeni w basenach za wsze czasy ;)
    O dziwo wbrew naszym obawom chłopcy byli w miarę grzeczni i na dodatek spali pięknie do 8-9, więc i my się wyspalismy.
    Za miesiąc kierunek polskie góry :)

dżona, olka30 lubią tę wiadomość

• dżona Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    widzę, że pięknie rozrasta się grono forumowych dzieciaczkòw, gratuluję dziewczyny 🙂
    My coś tam z powrotem próbujemy się dalej starać, ale nie jakoś bardzo intensywnie.
    Wakacje się zaczęły, więc życzę Wam pięknych, spokojnych wyjazdów i fajnego odpoczynku 🙂
    My dopiero mamy zaplanowany wyjazd na Mazury we wrześniu.
    Trzymajcie się, pozdrawiam ☺️

olka30, santoocha lubią tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na prenatalnych. Wcześniej miałam testy papp-a i wyszło wszystko w miarę ładnie. Chociaż dzidzia ułożyła się głowa w dół i dobre 15 minut dr próbowała ja przestawić ręcznie wyczyniając różne dziwne rzeczy z moim brzuchem po czym kazała mi wstać poskakac, porobić skłony itp. Na takim badaniu jeszcze nie byłam :/ A mała ssała sobie kciuk na przemian z czkawka i miała nas w nosie. Dr powiedziała że na 90 % dziewucha :) dzięki czemu moje przekonanie że będzie chłopiec a potem dwie dziewczyny nie legło w gruzach ;) Ale wiadomo że na tym etapie jeszcze się nie nastawiam bo nie ma sensu. Mój mały chce brata i basta tak, że muszę mu troszkę przegadać żeby w razie czego nie był za bardzo rozczarowany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 21:02

przedszkolanka:), dżona lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejaa:) u nas wszystko ok. Mimo basenu na dworze upaly mnie wykanczaja. Jutro wizyta. Stresuje sie troche bo twardnieje mi brzuch czesto ostatnio :( mam nadzieje ze z szyjka wszystko ok.
    Robilam krzywa cukrowa i wyszla dobrze na szczescie. Pozdrowienia :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Pamięta mnie tu ktoś jeszcze? ;)
    Śledzę Was wciąż i za każdą z osobna trzymam kciuki. Pozdrawiam❤️

olka30, przedszkolanka:), dżona lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. ja pamiętam większość dziewczyn z forum i przykro mi że już tak rzadko tu zaglądają. Wiem, że nie wszystkim starania się powiodły i pewnie to jeden z powodów nieobecności. Ale i te którym się udało coraz rzadziej zaglądają :( Jak twoje dzieciaki?
    Monia mam nadzieję że wszystko ok.

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)

Dźona, Zetko ale fajnie Was tu widzieć! Zetko co u Was??;)
    Dżona czyli już troszkę działacie na nowo? Moeliscie przerwę tak? Wybacz,ale już nie pamiętam dokładnie :(

Monia:*
    Olka gratuluje córci ;) mnie tez zmylilo przeczucie haha tylko odwrotnie ;p

Ja jutro jade na badania. Miałam 3 tyg.by poprawic naturalnie żelazo wiec jadłam co tylko mogłam plus soki z buraków i zobaczymy. Trzymajcie kciuki bo nie chce tabletek (i tak mam juź zaparcia bez nich).
    A w czwartek wizyta 😍

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • dżona Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Wiem, że nie wszystkim starania się powiodły i pewnie to jeden z powodów nieobecności.
    Coś w tym jest. Nie było jakoś motywacji i kompana do rozmowy o staraniach, a tak poza tym to ta nasza garstka starych dinozaurów zapewne nie ma ochoty wciąż gadać o ciągłych niepowodzeniach, a tematy ciążowo-dzieciowe są trudne jakby nie patrzeć... ja przynajmniej tak miewam...
    przedszkolanka:) wrote:
    Dżona czyli już troszkę działacie na nowo? Mieliscie przerwę tak? Wybacz,ale już nie pamiętam dokładnie :(
    Tak , wracamy powoli do starań. Mieliśmy przerwę przez dłuższy czas , bo dopadła mnie depresja niestety i musiałam wyleczyć to dziadostwo. W ogóle to chodzę na terapię do psychologa i bardzo dobrze to na mnie wpływa, szczególnie jeśli chodzi o pogmatwane dzieciństwo, niepłodność i ogólnie relacje z ludźmi.
    Wracając do planów staraniowych to chce zrobić na jesień badania genetyczne i porozmawiać z lekarzem nt powtórzenia HSG, mam przeczucie, że trzeba to sprawdzić zanim ruszę z monitoringami i czymś więcej, w końcu 2,5 roku minęło od SHSG i 'okienko najlepszej płodności" już dawno przepadło.

Z. ja nie muszę pisać, że pamiętam... ;)

olka30, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżona niestety temat depresji,psychologów jest u mnie "na czasie"..tzn.nie dotyczy mnie osobiscie ale wiem troche jak to wygląda. Ważne,że Ci pomaga,masz plan i nowe siły i chęci do działania :)

Ja jestem po wizycie. Oluś ma 932g.,loźysko się podniosło!😍 wszytko jest dobrze,szyjka pozamykana,długa na 3.2-3.5 cm.(spadła z 4 cm ale lekarz mówi,że to taki etap juz ze nie bedzie stale wielka:D). Niestety zelazo poległo i mam tabletki no i glukoze mam zrobić,dzisiaj wlasnie kupilam ale jak sie nie uda to nic-nie przewiduje u mnie cukrzycy :)
    Dzisiaj jakiś senny dzien. Mały mega mało się rusza jak na niego,moze odpoczywa po wczorajszych szalenstwach, a i ja zmeczona jakas.
    Ale ogólnie jest ok,nie narzekam 😉

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przedszkolanko mnie jeszcze przeczucie nie zmyliło :) Chociaż może za wczas to mówię, bo czekam, aż mój lekarz potwierdzi płeć. Idę za tydzień, więc przy dobrych wiatrach może już coś zobaczy :)
    Mnie niestety dopadła kolka nerkowa w ciąży (chociaż lekarz rodzinny twierdzi że wątrobowa), ale dzięki temu siedzę na L4, a tabletki, które dostałam i dieta w sumie na tyle mi pomogły, że ostatnie parę dni czuję się znośnie. Na początku miałam wyrzuty sumienia, że idę na L4, ale mi przeszło. W moim otoczeniu dużo jest teraz ciężarnych, dużo młodszych ode mnie, wszystkie na zwolnieniu od początku(choć nie czują się źle), a ja się mam szczypać i łazić do pracy, do której i tak po ciąży nie wrócę? Boję się trochę kontroli z zusu, ale w sumie co mi mogą zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 13:20

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wieki się nie odzywałam, ale cierpię na ciągły brak czasu 😉 moi chłopcy jeszcze mają do końca przyszłego tygodnia przedszkole i żłobek, a później cały sierpień wakacje 😊 planujemy na tydzień jechać do Pl, a tak to głównie odpoczynek w domu 😊
    Alex za miesiąc kończy 4(!)lata - ja się pytam kiedy to zleciało???
    Oskar jest przeciwieństwem brata, jest spokojniejszy, ale czasami potrafi pokazać swój charakter 😉
    Ogólnie u nas wszystko w porządku, ostatnio trochę chorowaliśmy wszyscy, ale na szczęście już wszystko ok!
    Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno 😘
    Za staraczki trzymam nieustannie kciuki, dziewczynom w ciąży życzę szczęśliwych rozwiązań o czasie oczywiście 😊

olka30 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem!
    Maniuś, mój Fifi za miesiąc kończy 2 latka, czas zasuwa dużo szybciej niż powinien. Chciałabym żeby te moje dzieci nie rosly. Żal mi tego etapu pociesznego bobasa...

U nas ok. Szykują nam się inwestycje w pracy, chcemy pójść do przodu, kupić nową aparaturę, robić bardziej skomplikowane zabiegi.
    Mam nadzieję, że uda się coś wyrwać z funduszy unijnych.

Za tydzień jedziemy w góry.

Ciężarówki, jak tam Wasze brzuszki? Żadna się jeszcze nie chwaliła!

Maniuś lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 lipca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Ja ciągle na nogach, w biegu,aż się boję o moją szyjkę w czwartek..w czwartek sprzetaam,a to obiady,zakupy,Pola. Mam nadzieje,ze nadal jest długa.
    We wtorek mam badania i glukoze j juz sie boję bo ostatnio po słodkim śniadaniu się źle czulam..
    Jak wszystko będzie dobrze to w niedziele chcemy jechać na kilka dni nad morze a później biorę się za pranie prasowanie,torbe i łóżeczko.
    Jeszcze w długi weekend zamówimy fotelik i chce by mój odswiezyl mieszkanie (malowanie).

Mój brzuch wystrzelil mega, więc jestę wielorybę 😂😂 ale uwielbiam go co tu mowić ;p
    Dzisiaj na zwolnienie zrobilam sobie domowe spa a co!😉

Maniuś, Santoocha fajnie Was widziec!

olka30 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, Przedszkolanko 30 tydzień już??? :o
    Ja pierdole! Ale szybko minęło!

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ło matko, Przedszkolanko 30 tydzień już??? :o
    Ja pierdole! Ale szybko minęło!
    Oj tak Kochana,odliczalam do marca by mdłości minęły a to sierpień za pasem. I chociaż czasem jest ciężko to już wiem,że będę tesknić za tym stanem.. :p

olka30, santoocha lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ja bym skłamała mówiąc że będę tęsknić za ciążą :) owszem za ruchami dziecka w brzuchu, bo tak szybko się zapomina jakie to uczucie.. Ale za samą ciążą, okropnym samopoczuciem, ograniczeniami na każdym kroku, ociężałością, zapominalstwem i wyglądem wieloryba nie bardzo 😄
    Wczoraj byłam na badaniach. Tak się dr skupił na mojej nerce, że zapomniałam zapytać o płeć. Oczywiście ledwo wyszłam z gabinetu to o tym pomyślałam ale było za późno. No to muszę poczekać kolejny miesiąc :/ żeby mieć pewność..
    Mała/mały waży 180 gram jest większa (skłaniam się ku dziewczynce) niż wychodzi z kalendarza ciąży i wydaje się mi że będzie podobna do mojego małego. Też taka pusia :) okrągła buźka, duży nos 😄

• olka30 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha mój brzuszek jest już widoczny, ale chyba mieści się w normie :) była u dr dziewczyna z dużo większym brzuchem a potem się okazało że tylko 2 tygodnie wyżej jest w ciąży. Była też zupełnie plaska, dżinsy z wysokim stanem obcisłe na maxa, a wyskoczyła z gabinetu wieszcząc że będzie dziewczynka :/ ciążę chyba ukryła gdzieś w okolicach pośladków, bo przecież gdzieś ta macica musi się zmieścić :)

Wysłany: 23 lipca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka waźne źe z malutką wszystko ok (zakladajac córke)😀

U mnie wyszła dzisiaj cukrzyca ciąźowa 😐 w czwartek wizyta i dalej mnie będzie kierowal..
    Poza tym ostatnio przegięlam i od soboty twardniał mi brzuch,mally napieral na szyjke i boje sie,ze sie skrócila znowu.. a chcemy w niedziele jechac nad morze(no i jak gofra i loda nie zjes😭) i zobaczymy czy w ogóle pozwoli eh ..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ