Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Dawno mnie nie było, ale wróciłam do pracy i czasu brak....teraz jestem z dzieciakami w domu....szczerze mam dość 🤣.
Starania o trzeciego maluszka zawieszone. Jednak nie mam na to sily.
Olka, co tam u Ciebie się dzieje??olka30 lubi tę wiadomość
-
olka30 wrote:U mnie dużo zmian, nie wszystkie miłe.
A u ciebie Lilla?
Co to się znowu dzieje u Ciebie ?
Nie ukrywam , zaglądam tu do Was poczytać ale weny na pisanie brak
u Mnie , Nas..
budowa , dzieci, dom i tak w kółko ..
We wrześniu planujemy przeprowadzkę na dziko byle być na swoim
Dzieci rozrabiają , nie słuchają czyli standardolka30 lubi tę wiadomość
-
U nas to samo Lily. Jesteśmy w trakcie przeprowadzki w zasadzie. Myślę że to kwestia dwóch tygodni jak się przeniesiemy. W zasadzie moglibyśmy już ale wtedy będę musiała popołudniami jeździć po rzeczy a tak mogę do południa pakować a popołudniu rozpakowywać na budowie. No i mam pomoc mamy a po przeprowadzce nie będzie zmiłuj.
Myszka naprawdę cię długo nie było. Zresztą chyba żadna z nas nie ma już wiele czasu na zaglądanie tutaj. Ja jeszcze karmie więc wtedy znajduje chwilkę.
W kwietniu się u mnie w rodzinie trochę podziało. Szwagier mi się w Wielkanoc zabił na motorze, zostawił 2 dzieci Młodszy ode mnie. Jakoś tak nie mogę tego ogarnąć. A ostatnio się dowiedziałam że mamy w rodzinie osobę, która parę razy pilnowała nam dzieci z własnej inicjatywy (nawet mi się to nie podobało bo nagabywała dzieci bez mojej wiedzy a potem głupio było im odmówić, a wtedy nie potrzebowałam pomocy) a teraz twierdzi że ją wykorzystujemy jak ona wraca zmęczona po pracy. Dobiło mnie to, bo w sumie rodzina duża a na pomoc nie ma za bardzo od kogo liczyć, a jak się ktoś sam oferuje to po to żeby potem nas obgadać. Ludzie są tacy fałszywi
Przez tą budowę, przy maluchach i pośpiechu żeby z wszystkim zdarzyć, jestem przemęczona i bardziej mnie bolą takie sytuacje. -
Hej;)
Olka współczuję.. dlatego ja zawsze wolę się sama zajechać niż mieć pomoc.
U nas dobrze,Oluś wczoraj skończył 7 miesiecy-nie mam pojęcia kiedy to zleciało!! Jest kochany i grzeczny A Pola super starsza siostra,mam w niej dużą pomoc ja szyję,ćwiczę więc bez zmian hahaolka30 lubi tę wiadomość
-
Ojej Myszka współczuję.. Ja po macierzyńskim zostanę na lodzie 1 raz od 2009 roku. Nie przejmowałam się tym bo pracy się nie boje więc coś by się znalazło, ale przez sytuację jaką teraz panuje zaczynam się martwić. Kredyt w zasadzie zjada 1 wypłatę więc nie mogę nie pracować a wszędzie masowe zwolnienia. Myślę o czymś swoim. Tyle że ja miałam czas żeby się z tym pogodzić i żeby to przemyśleć. Nie wyobrażam sobie co musisz czuć
Przedszkolanko moja malutka za parę dni skończy 4 miesiące cieszę się bo jest coraz fajniejsza, aczkolwiek teraz ma skok rozwojowy i daje trochę po tyłku. Trochę za szybko leci ten rok dla mnie. Cały czas w pośpiechu, a tak bym chciała na chwilę zwolnić i po prostu pobyć z dziećmi. Mam nadzieję że po przeprowadzce i pozałatwiania formalności może jakoś się to uda. -
Ja czasem zaglądam ale nie bardzo jest z kim pogadać więc coraz rzadziej.. Dzieciaki pochłaniają czas
Moja kluska jest taka kochana, przekręca się ile wlezie, gada jak najęta i wygląda jakby dawno skończyła pół roku a nie 4 miesiące. Wielka jest. Ciuchy nosi po starszej siostrze, aktualnie te które tamta nosiła mając 7 miesięcy Nie wiem. Może się skurczyły Jak się urodziła dostała ślicznego rampersika na lato rozm. 80.. pomyślałam że w zimie to w nim nie pochodzi, ale teraz myślę że będzie jak znalazł na lato
A co u ciebie przedszkolanko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 16:57
-
Super,że rośnie i się dobrze rozwija tylko się cieszyć.
U nas też czas ucieka. Olek klopsik,lubi jeść, ciągle na nogi wstaje i z oka go spuścić nie można. Jedyne gdzie posiedzi to krzesełko z Ikei i albo je chrupki albo patrzy jak robot chodzi😂😂 z Pola już piłkę sobie kulaja więc jest fajnie
W środę mamy szczepienie,opóźnione o 2 miesiące przez koronę..olka30 lubi tę wiadomość
-
Hej.
U nas ok. Chłopcy wrócili do przedszkola. Udało mi się przekonać ciocie, że Filip naprawdę nie potrzebuje już drzemki i rzeczywiście nie zasypia w przedszkolu.
W pracy się kręci. Tylko zmęczenie już daje o sobie znać. Potrzebuję urlopu, za 5 dni powinniśmy być na Krecie 😭
Za to pod koniec maja jedziemy do mojej siostry, jest w drugiej ciąży, znowu będzie dziewczynka.
Kupiliśmy sobie też rowery, czekamy na fotelik dla Filipa i będziemy się bujać po okolicyolka30 lubi tę wiadomość
-
Hej. Potrzebuje waszej pomocy bo ja jak narazie jestem zielona w tym temacie 😂 Odebrałam wyniki pomożecie w interpretacji? 😊
Prolaktyna 20,10 ng/ml 4,75-23,3
Estradiol 37,7 pg/ml 12,4-233
Wit D3 17,6 ng/ml 30-50 (optymalne)
Testosteron 25,6 ng/dl 6-82
Fsh 6,28
Lh 9, 25
Tsh 1,82 iu/ml 0,27-4,2
Ft3 3,95 pg/ml 2-4, 4
Ft4 1,25 ng/ml 0,93-1,722 lata
08.2018 - początek starań
27.09.2019 - ⏸️
Poronienie w 5 tygodniu..
05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
01.2020 - wznowienie starań ❤️
06.2020 - HSG
Prawy jajowód niedrożny.
Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
14.08.20 - ⏸️ (24cs)
14.08.20 - Beta 400
17.08.20 - Beta 1661
19.08.20 - Beta 3389
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston
▪️ Femibion 1
28.08.20 -?
,, Rozgość się kruszynko... 🙏"
-
Olka my już po. 5 wkłuć było.. O 16 dałam paracetamol bo widać było,że go boli. Mało spał i już śpi na noc więc oby była spokojna.
Santoocha gratulacje dla siostry! Ty pracowalas w epidemie? Szkoda Krety,ale nadrobicie;)
Rowery są fajne! Moja Pola od marca na 2 kółkach jeździ A na dzień dziecka dostaje nowy "dorosły " rowerek
Angelina w którym dc robiłaś badania? Na pewno Wit.d do poprawy!Angelinaaa, olka30 lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Olka my już po. 5 wkłuć było.. O 16 dałam paracetamol bo widać było,że go boli. Mało spał i już śpi na noc więc oby była spokojna.
Santoocha gratulacje dla siostry! Ty pracowalas w epidemie? Szkoda Krety,ale nadrobicie;)
Rowery są fajne! Moja Pola od marca na 2 kółkach jeździ A na dzień dziecka dostaje nowy "dorosły " rowerek
Angelina w którym dc robiłaś badania? Na pewno Wit.d do poprawy!
Oj tak wit D tragedia 🙈 a co myślisz o prolaktynie? I stosunku Lh/Fsh =1,47? 🙂22 lata
08.2018 - początek starań
27.09.2019 - ⏸️
Poronienie w 5 tygodniu..
05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
01.2020 - wznowienie starań ❤️
06.2020 - HSG
Prawy jajowód niedrożny.
Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
14.08.20 - ⏸️ (24cs)
14.08.20 - Beta 400
17.08.20 - Beta 1661
19.08.20 - Beta 3389
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston
▪️ Femibion 1
28.08.20 -?
,, Rozgość się kruszynko... 🙏"