X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 23:20

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    No i doczytałam! :)

Dzięki dziewczyny za troskę, wizytę mam dopiero po 19tej...
    Ja mam jakieś tabletki, ale nie chciałam ich brać bo w duchu zawsze sobie myślę, a co jak jestem w ciąży? No ale w sumie mam plamienia, więc nie powinnam sobie robic nadziei... i tak pewnie dostanę zastrzyki...

Żabko, kacyk nie męczył? :)
    Dobra jesteś :) Ja to zimne piwko do grillka uwielbiam... ale jak ja będę grollować na diecie? Zrobie sobie ustępstwo na pewno.... :P

Magdas, chyba muse Ci zabrać termometr, akurat mi się przyda bo właśnie sój gdzieś posiałam...

Potforzasta, nie smutaj! Jutro dołączam do Ciebie... <3

AnusiaM, gruczolak przysadki jest właśnie zmniejszany przede wszystkim lekami, bo trzeba zahamować nadmierne wydzielanie prolaktyny, ale jeżeli jest podejrzenie gruczolaka, to potrzebny jest jeszcze rezonans magnetyczny.

Driada, dzidzia rośnie jak na drożdżach <3 Gratuluję !

Dżona, ja spałam z mężem za czasów panieńskich na łóżku 80cm i było nam mega wygodnie, teraz mamy czasem problem na 160 :D ale ja lubie się rozpychać :D

Malinowa, a Tobie sie powolutku wszystko ułoży! <3
    Musisz być silna i powolutku, bez zbędnego obciążania się myśleniem iść do celu... delektuj się górami i świeżym powietrzem! :)

Lena, Kasia, po opisie waszych kiełbasek z grilla znów mam ślinotok!

Mała Mi86, nie bierz za długo duphka na własna rękę, a co do anty_TPO, to juz sama ich niewielka nawet obeność świadczy o tym, że tarczyca trochę choruje. Moja mam dostała na to selen, ale Ty jeszcze oczuywiście skonsultuj z endo. Może to też świadczyć o na przykład cukrzycy.

Fidelissa, a jak u Ciebie? Chyba Cię zmęczenie mocne ostatnio dopada!

Monia, a Ty czym dzisiaj taka zapracowana?

Lena, ja z rowerem to samo mam. Kiedyś był do mnie wręcz przyrośnięty, a teraz czekamy na odkurzenie z piwnicy i też będziemy śmigać... tylko jeszcze musze plecy wyleczyć :D
    P.S. Bigiel fajnie :)
    Malenq ja też mam właśnie takie twarde siedzenie trochę i już dwa lata kupujęnowe ;)

Z. podchodze do Ciebie i ne mam kija :) słuchaj będziemy płodzić między jajami, pisankami, zającami i...jak króliki :D

Sylvka, tulę i trzymam kciuki z anowy cykl!

Santoocha, bidulko, ale Cię wymordowało! <3 Jak się teraz czujesz?

Misty, a u Was jak? Jak Twoje maluszki? Kiedy się zaczynace pakować?

Maniuś ja też nie znoszę tego ostatniego tygodnia czekania, dłuży się :/
    a na kiedy masz termin @? Może nie przyjdzie?
    Twoje posty wymiatają, nie pomijasz żadnej z nas :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny dzisiaj jestem szczęśliwa na maxa, jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie :) :) :).
    Moje HSG wykazało że mój jajowód jet w 100% drożny, płakałam jak dziecko jak lekarz podszedł do mnie po zabiegu i powiedział że jajowód drożny i spojrzałam na ekran a tam zdjęcie jak kontrast przepłynął przez cały jajowód :). Mój mąż był obecny podczas całego zabiegu i widział wszystko :)
    Jak wracaliśmy do domku uśmiał się mówiąc że jajnik został opluty kontrastem ;). Ogólnie bolało ale ból jest do wytrzymania, teraz tylko trochę plamie. Bardzo miła obsługa :). Jestem z siebie dumna że zdecydowałam się na HSG i zaczynam wierzyć w siebie :)
    Cudownie Lauro, gratulacje:)) bardzo sie cieszę:)

Anutka, Laura lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane ;* wpadłam się przywitać :)

Bursztynko czyli oficjalnie ciąża potwierdzona :D cieszę się niezmiernie! Jeszcze raz serdecznie gratuluję! Życzę Wam dużo zdrówka i niech fasolinka rośnie <3 :)

Laura cudowne wieści! Nie dziwię się, że płakałaś :) to ogromny krok do przodu! Teraz jak już jest wszystko dobrze, to nic tylko działać! Mam nadzieję, że niedługo bociek zawita u Ciebie <3 ;*

Santoocha, obserwuj plamienia. Dobrze jest je konsultować z lekarzem. Ja jak byłam w szpitalu to gin i położna mówili, że teraz to bardzo często się zdarza u kobiet i póki nie ma krwi i nie przypomina @ to nie ma się co stresować. Trzeba odpoczywać i obserwować te plamienia. Spokojnie Kochana ;* mam nadzieję, że się nie powtórzą. Uważaj na siebie.

Macierzanko życzę, aby te dolegliwości jak najszybciej przeszły ;* tulę mocno <3

Lena jesteś wspaniała! Piesek cudowny :)
    Ja kiedyś przynosiłam zwierzęta do domu, ale mnie rodzice zawsze z nimi odsyłali :D teraz myślę, że jak już jestem na swoim i mam w miarę dobre warunki to zapewne jakby była taka sytuacja to też bym przygarnęła :)

Laura, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka chętnie oddam :D bo już głupieje nie dla mnie mierzenie temperatury i tak z niej nic nie rozumiem jutro już nie mierzę :)

heh dostałam smsa od gin :D pytał jak sytuacja na froncie :P

Tyłek mnie boli od jazdy na rowerze no jutro będą zakwasy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 18:29

Anutka, Fidelissa, Z., Macierzanka:), Lena87, Ania07, dżona lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja lubię pęd na rowerze, tylko potem mnie wszystko boli:))

Bursztynko super:)

Macierzanka mam nadzieje, ze ci o 19 coś poradzą:)

My w sobotę powiedzieliśmy Rodzicom:))
    Był szok i radość.

Dzisiaj powiedziałam szefowi. Pogratulował.

Powoli sie do tej myśli przyzwyczajam :)

Mam nadzieje, ze niedługo wszystkie dołączycie do zafasolkowanych:)))

Zmęczona jestem ciagle, o czym zapominam planując zakupy, weekend itp. a potem padam ze zmęczenia...

Anutka, Z., Ania07, dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Witajcie.
    Ja lubię pęd na rowerze, tylko potem mnie wszystko boli:))

Bursztynko super:)

Macierzanka mam nadzieje, ze ci o 19 coś poradzą:)

My w sobotę powiedzieliśmy Rodzicom:))
    Był szok i radość.

Dzisiaj powiedziałam szefowi. Pogratulował.

Powoli sie do tej myśli przyzwyczajam :)

Mam nadzieje, ze niedługo wszystkie dołączycie do zafasolkowanych:)))

Zmęczona jestem ciagle, o czym zapominam planując zakupy, weekend itp. a potem padam ze zmęczenia...
    chciałabym do Ciebie dołączyć :)

Fidelissa, Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello!
    Ja juz po wizycie u endokrynologa.A więc z tarczyca wszystko w porządku,wyniki tez w normie.Czuje się 10kg lżejsza :)Przynajmniej tym się nie muszę martwić.Na betę nie poszłam bo mi sikaniec nie wyszedł dziś więc szkoda kasy. A endo i tak mi zrobił usg i fasoliny nie ma.Endometrium 9mm ,także czekam na @.W życiu bym nie podejrzewała,że będę się tak cieszyć z jej przyjścia.Bo ten cykl 60 dni to jakaś totalna masakra.Brzusio boli jak na @ więc czekam :).Jutro wizyta u gina.Będę stymulować cykl.Jestem pełna nadziei i optymizmu :)

Anutka, Fidelissa, Macierzanka:), Ania07, dżona lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha Lena ja tez jestem psiara..
    szlak mnie trafia jak widzę psa przy budzie z za krótkim łańcuchem i z pusta miska bez wody.....zawsze zwracam uwagę.

Śliczna suczka:)

Anutka, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi86 wrote:
    hello!
    Ja juz po wizycie u endokrynologa.A więc z tarczyca wszystko w porządku,wyniki tez w normie.Czuje się 10kg lżejsza :)Przynajmniej tym się nie muszę martwić.Na betę nie poszłam bo mi sikaniec nie wyszedł dziś więc szkoda kasy. A endo i tak mi zrobił usg i fasoliny nie ma.Endometrium 9mm ,także czekam na @.W życiu bym nie podejrzewała,że będę się tak cieszyć z jej przyjścia.Bo ten cykl 60 dni to jakaś totalna masakra.Brzusio boli jak na @ więc czekam :).Jutro wizyta u gina.Będę stymulować cykl.Jestem pełna nadziei i optymizmu :)
    stymulacja z CLO ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko GRATULUJĘ!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    stymulacja z CLO ???
    tak :)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha trzymaj sie bidulko...
    Moze to juz koniec mdłości i teraz jak będziesz grzecznie odpoczywać !!!!! Już będzie tylko dobrze:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi86 wrote:
    tak :)
    mnie czeka od nastepnego cyklu... 1x1 3-7 dc :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    mnie czeka od nastepnego cyklu... 1x1 3-7 dc :)
    Jutro się dowiem jak to u mnie będzie wyglądało.Niech ta @ szybko przychodzi.A Ty masz problem z owulacją czy z czym?rosną ci pęcherzyki i nie pękają czy wogole nie rosna??

Anutka lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi86 wrote:
    Jutro się dowiem jak to u mnie będzie wyglądało.Niech ta @ szybko przychodzi.A Ty masz problem z owulacją czy z czym?rosną ci pęcherzyki i nie pękają czy wogole nie rosna??
    widzę,że dużo nas od następnego cyklu na clo ;)

Anutka lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi86 wrote:
    sama nie wiem, usg miałam robione na 2 dni przed @ i nic tam juz nie było, zbiłam PRL bo miałam duzo za dużo, teraz mam 3,52 i gin zadecydawał, że od nastepnego cyklu CLo a ja się go słucham :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    widzę,że dużo nas od następnego cyklu na clo ;)
    To mój pierwszy stymulowany cykl.Aż sama jestem ciekawa co z tego będzie.Tylko ja to zupełnie na spontan w tym cyklu stawiam :)

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi86 wrote:
    To mój pierwszy stymulowany cykl.Aż sama jestem ciekawa co z tego będzie.Tylko ja to zupełnie na spontan w tym cyklu stawiam :)
    u mnie będzie spantan, bo to stymulacja bez monitoringu :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, mam dziś depresję jakąś. Mąż wyszedł na spotkanie, a mnie dzisiejszy dzień przerasta: gary w kuchni, brzuch mnie boli, zimno mi i obiad na jutro wciąż nie zrobiony.

Mam ochotę usiąść i ryczeć.

Tak się chciałam wygadać.

Buziaki!

Anutka lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ