X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Moj maz juz sie kilka razy przekonal, jacy sa! Jak czegos potrzebuja to dzwonia, ale jak cos to sie nie odezwa wcale!
    Aaa dlugo by opowiadac. Ja mam nerwy na to straszne. Oczywiscie do pewnego momentu znosilam to, ze np mlodszemu dal kase tak o! Miesiac pozniej jechal sobie na wczasy za granice, kupowal najdrozsze ciuchy,zegarki,telefon itp. Drugi to samo. Moj maz jest inny, on chce kazdemu pomoc, od razu chcial sie ustatkowac. Wiem,ze na bank byly teksty, ze teraz zesmy dzieci wymyslili itp. Moj pracuje w oparach aluminium! W bardzo wysokich temp w dodatku czesto z przeciagami, wiec nie zamierza tak narazac dluzej zdrowia.

Poradzimy sobie jakos, ale najwazniejsze,ze bede miala rodzicow przy sobie, ma ktorych moge liczyc zawsze!
    Jednak przykre to, kiedy tak ktos ci mowi, a nawet nie spyta jak ja sie czuje!

Misty szkoda zdrowia męża. Jeżeli rodzice Wam pomogą to nic tylko wracać :)
    Trzymam kciuki żeby wszystko się Wam ułożyło <3

Misty87, Laura lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Robię awanturkę na kolacje czyli biały serek z rzodkiewka i jogurtem, grzanki i jajo na twardo. Kto che?

Ja chcę!! OMG ale smaka robisz znowu noooo :D

• Z. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój mamuśki! :D
    Nie nakrecać się, nie denerwować, nie stresować sie bo to źle działa na małe fasolinkiiii!
    <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 21:31

Laura, Ania07, Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra,czy naprawde wszyscy mysla ze za granica jest tak pieknie,latwo i kolorowo...ja juz raz powiedzialam takiej jednej,co mi mowi,ze Wy to juz piekna kupke tam musicie miec nazbierana...a ja jej gadam...to Cie interesuje?moze lepiej spytaj jak sie nam tam zyje z dala od rodziny...cisza,koniec tematu nagle...ludzka zazdrosc jest nire do ogarniecia,przynajmniej dla mnie....Misty glowa do gory i nie denerwuj sie...

Little Frog, Ania07, Laura, Misty87 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Dokładnie!!! Tu to się podpisuję obiema rękami i jeszcze nogami! Polacy to muszą tak dymać, że szok. Kiedyś oglądałam program o emigrantach i nawet pracodawcy się wypowiadali, że Polacy ciężko pracują i wolą takich pracowników. A nam zależy na lepszym życiu. Mój mąż pracuje praktycznie cał tydzień z tym, że w niedzielę nieco krócej, a czasami ma wolne. Żal mi go strasznie. Do tego widać jak traktuje go szef. Poza tym wszyscy chyba myślą, że Polacy piją i kradną, a to wcale nie ułatwia. My żyjemy skromniutko, z tym, że nie jesteśmy przesadnie oszczędni i nie obracamy każdego pieniążka po 5 razy. Ale praktycznie nie pijemy, nie palimy, nie imprezujemy.... Można tak pisać i pisać... A też staramy się pomóc w miarę możliwości, bo oboje nie wywodzimy się z zamożnych rodzin. Ale jesteśmy z siebie dumni, że wszystko osiągamy sami :)

Tak, właśnie! O to to to mi chodziło!
    My też nie imprezujemy, nie szalejemy, z biednych rodzin nie pochodzimy, ale też nie z zamożnych. Tutaj nauczyliśmy się skromnego życia. Jest czasami ciężko, ale dajemy sobie radę. Tak jak mówisz :)
    Co do pracy, to mój się nazapierdziela jak głupi, teraz ma 3 weekendy z rzędu pracujące, gdzie powinien mieć wolne, za te same pieniądze! W ogóle wkurza mnie takie traktowanie polaków! Niemiec za takie pieniądze nie przyszedł by robić. Fakt z ostatnich wydarzeń: pejslip (nie wiem jak to się pisze) u polaka na 1300 euro a u niemca te same godziny 3000 euro. Jest różnica? Jak się nie wkur.iać? Ja nawet nie chcę wiedzieć ile u mojego w pracy niemcy zarabiają ..

Laura, Little Frog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Spokój mamuśki! :D
    Nie nakrecać się, nie denerwować, nie stresować sie bo to źle działa na małe fasolinkiiii!
    <3 :D

Z. ale taki temat, że joj :D normalnie zbulwersowałam się jak reszta :D
    Ale oddychamy i już na spokojnie :)

Macierzanka:), Misty87, Z., Laura lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Masakra,czy naprawde wszyscy mysla ze za granica jest tak pieknie,latwo i kolorowo...ja juz raz powiedzialam takiej jednej,co mi mowi,ze Wy to juz piekna kupke tam musicie miec nazbierana...a ja jej gadam...to Cie interesuje?moze lepiej spytaj jak sie nam tam zyje z dala od rodziny...cisza,koniec tematu nagle...ludzka zazdrosc jest nire do ogarniecia,przynajmniej dla mnie....Misty glowa do gory i nie denerwuj sie...

Nie zdają sobie sprawy, jaki to jest ból i tęsknota bycia z dala od rodziny. Jeszcze jak chorują i nie masz jak im pomagać i wspierać ...

Misty87, Maniuś, Z., Laura lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Przyjezdzamy na 2 tyg na urlop do domu to ciagle go gonia,ze ma cos zrobic w domu itp! A z jakiej parafii?? Mamy kilka dni na zalatwienie swoich spraw poza tym moj od 5 prawie lat tam nie mieszka! I jak slysze te teksty 'co to bedziecie tyle zalatwiac' to mnie szlag...
    Uuuuu masakra sie nakrecilam :D
    wygadaj się! <3

Ania07, Laura lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no dokładnie dziewczyny tak jest za granicą....
    My też żyjemy skromnie, jak w polsce mają ludzie wydatki, opłaty tak i my mamy.
    Życie za granicą już nie jest takie jak może było z 20 lat temu....

Dokładnie i tęsknota!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 21:39

Misty87, Ania07, Macierzanka:), Little Frog lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Wasze wsparcie zawsze moge liczyc! Dziekuje <3 kij im w oko, jak mawia moja kuzynka :D
    Eeee nooo moja mamcia mi wlasnie napisala, ze idzie tatkowi zrobic serek z rzodkiewka! Mniami :)

Manius ja mam dobre przeczucia co do Ciebie :D

Tvn, kuchenne rewolucje w Zakopcu! :)

Ania07, Macierzanka:), Z., Laura, Maniuś, Little Frog lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o jedzeniu, że grzeję sobie pierogi ruskie :D a co!
    Zgłodniałam przez Was!

Maniuś, kibicujemy! :D

Macierzanka:), Z., Laura, Maniuś lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, a ja chlebek styropiankowy... :D
    a Wy mi tu machacie pierogami przed nosem :D

Ania07, Misty87, Z., Laura lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Boże, a ja chlebek styropiankowy... :D
    a Wy mi tu machacie pierogami przed nosem :D

No widzisz? A jak dziewczyny machają białym serem, rzodkiewką i jajkiem sadzonym to dobrze jest? :D

Z., Laura lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    No widzisz? A jak dziewczyny machają białym serem, rzodkiewką i jajkiem sadzonym to dobrze jest? :D
    nie jest! Ale pierogi uwielbiam i nie pamiętam kiedy je jadłam aaaaaaaaaaaaaaaa :D

Z., Laura, Ania07 lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Z. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff ale cuuuudownie pisać do Was z kompa!
    Szału można dostać z telefonu! :D Ma-sa-kra!
    Ale pewnie też tylko na chwilę bo zaraz moja maruda przyjdzie powie: spaaać, spaaać bo jutro do pracy, ojojoj! :D
    Btw chyba mi winko poszło ładnie po kanałach w obieg! :D A wypiłam jeden kieliszek! :D

Laura, Ania07, Misty87, Macierzanka:), Little Frog lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi jadłam wczoraj heh ;) i też uwielbiam, a teraz wbijam z kubkiem kakao :)

Z., Ania07 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Pierogi jadłam wczoraj heh ;) i też uwielbiam, a teraz wbijam z kubkiem kakao :)

Uwielbiam kakao!! <3 <3

Laura lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to łazanki za mną chodzą :D

Laura, Z. lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie imiona dla dzieci podobają Wam się na dzień dzisiejszy?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Uffff ale cuuuudownie pisać do Was z kompa!
    Szału można dostać z telefonu! :D Ma-sa-kra!
    Ale pewnie też tylko na chwilę bo zaraz moja maruda przyjdzie powie: spaaać, spaaać bo jutro do pracy, ojojoj! :D
    Btw chyba mi winko poszło ładnie po kanałach w obieg! :D A wypiłam jeden kieliszek! :D

Ladny to Ty masz humorek i to lubie :D u mnie wino zawsze pierwsze dwa lyki tak w nogi szlo ze masakra!

Ania, moj maz dzis mowi,ze zjadlby lazany, a ja jak je kochalam, tak od poczatku ciazy na ich widok i zapach mam odruch wymiotny :D

Laura, Ania07, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ