Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdas wrote:Nati dobrze ze nie kosztuje powyzej 100 zl a takie opakowanie wystarczy ci na 2 cykle ? Bo mi o ile nie zwiekszylby mi dawki to wtedy na 2 cykle bym miala bo mam brac po 1 tabletce przez 5 dni. A na endometrium ci cos przepisal? Bo slyszalam ze clo lubi zjadac
-
Witam was dziewczyny
Widzę, że u większości imprezowo dzisiaj
Macierzanka u mnie 5tyg wygląda tak:
-od 5rano pobudka co godzinę, zjem 3gryzy kanapki i 3 łyki herbaty. Tak do godz 11-12 zależy jak mały długa da pospać. o 12 jak podejdzie mu kanapka to do powrotu mojego nie będę wymiotować chyba, że kanapka była niedobra witam się z miską. Później jem obiad, który zazwyczaj ląduje w misce. Jeśli się uda go utrzymać to nie dotrwa pierwszej w nocy. Zasypiam budzę się w nocy, aby miskę powitać lub czasami starczy, że się napiję i da mi spokój. Schudłam 3kg wyglądam jak anorektyczka ;/ Od dwóch dni zaczynam mieć depresję bo się boję o dziecko czy dożyje usg. Dziś weszłam w 11tydz. Mój na mnie zaczyna już krzyczeć o jedzenie, że mam się wmuszać, a ja nie daję rady. Kupiłam sobie 7day's bo miałam ochotę i tak mi się smaki zmieniły, że smakował mi jakby był spleśniały (tak mam do większości pieczywa, wyczuwam te spulchniacze itd), patrzę na datę dobra wołam mojego żeby spróbował, a dla niego dobry. Dziś rano zrobił mi kanapkę z dżemem i też mi nie podszedł chleb i miske powitałam ;/ Jestem bezradna i załamana na nabiał już ppatrzeć nie mogę za dużo tego. Nie wiem czy mi dadzą kolejne zwolnienie do pracy bo jestem bez sił.
Ale się rozpisałam... -
Bylam u lelarza, ale tu w uk uzmaja ciaze od 12tyg dali mi tylko tabletki, ktorych nie poleca farmaceuta dla ciezarnych wiec nie biore ich bo nie chce zaszkodzic dziecku. Polski lekarz pow że lepiej jak nie bede brac zadnych lekow na poczatku ciazy
-
Dziewczyny zobaczcie co przypadkiem znalazłam....
Ja miałam ciążę pozamaciczną ale test miałam pozytywny i nie przypuszczałabym że w pozamacicznej może i być test negatywny....
Test ciążowy może, ale nie musi, wykryć ciążę pozamaciczną. Jeśli masz wątpliwości, czy nie jesteś w ciąży pozamacicznej, najlepiej udaj się do ginekologa i wykonaj USG przezpochwowe. W ciąży pozamacicznej test ciążowy w około 50% przypadków daje wynik pozytywny, ponieważ działanie domowego testu opiera się na wykrywaniu obecności beta-hCG w moczu. Hormon ciążowy beta-hCG jest wydzielany w organizmie, gdy zapłodniona komórka jajowa ulega implantacji, niezależnie gdzie. Dlatego też płytkowy test ciążowy może wykryć ciążę, która rozwija się poza jamą macicy. O wiele pewniejsze jest jednak badanie stężenia beta-hCG we krwi. Jeśli w badaniu USG nie widać zarodka w jamie macicy, a poziom beta-hCG we krwi jest wysoki, można podejrzewać ciążę pozamaciczną. -
Laura wrote:Dziewczyny zobaczcie co przypadkiem znalazłam....
Ja miałam ciążę pozamaciczną ale test miałam pozytywny i nie przypuszczałabym że w pozamacicznej może i być test negatywny....
Test ciążowy może, ale nie musi, wykryć ciążę pozamaciczną. Jeśli masz wątpliwości, czy nie jesteś w ciąży pozamacicznej, najlepiej udaj się do ginekologa i wykonaj USG przezpochwowe. W ciąży pozamacicznej test ciążowy w około 50% przypadków daje wynik pozytywny, ponieważ działanie domowego testu opiera się na wykrywaniu obecności beta-hCG w moczu. Hormon ciążowy beta-hCG jest wydzielany w organizmie, gdy zapłodniona komórka jajowa ulega implantacji, niezależnie gdzie. Dlatego też płytkowy test ciążowy może wykryć ciążę, która rozwija się poza jamą macicy. O wiele pewniejsze jest jednak badanie stężenia beta-hCG we krwi. Jeśli w badaniu USG nie widać zarodka w jamie macicy, a poziom beta-hCG we krwi jest wysoki, można podejrzewać ciążę pozamaciczną.Dopiero jak już trafiłam do szpitala i w sumie było już trochę za późno to wszystko wyszło.
-
Czesc dziewczyny! Witam sie slonecznie
Pol dnia zakupki, flohmarkt,real itp.
Mnie przeskoczyla kosc ogonowa,czy cos w tym stylu,ledwo chodze
Driada, kolorowo masz...nie wyobrazam sobie tego! Santoocha Ci moze poradzic, bo byla w tej sprawie u lekarza.
Ja tez malo jem, ale ani razu nie wymiotowalam. -
Little Frog wrote:U mnie był test pozytywny, beta potwierdziła, a na USG nic nie znalazł
Dopiero jak już trafiłam do szpitala i w sumie było już trochę za późno to wszystko wyszło.
U mnie było identycznie
Oby nigdy więcej nam się to nie przydarzyło!
Madzia nie stresuj się, zrób bete. Jak by wyszło w becie to idz do lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 15:47
Little Frog lubi tę wiadomość
-
no betę i tak jak coś to mogę zrobić w poniedziałek dopiero a i w poniedziałek mam wizytę więc zobaczę co on powie...kurczę myślałam,że w pozamacicznej wychodzi też test pozytywny.W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
-
Magdas wrote:no betę i tak jak coś to mogę zrobić w poniedziałek dopiero a i w poniedziałek mam wizytę więc zobaczę co on powie...kurczę myślałam,że w pozamacicznej wychodzi też test pozytywny.
ale Madzia nie stresuj się może ta twoja @ wariuje po prostu i gdzies za rogiem czeka....
W poniedziałek jak nie przyjdzie to idz do lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 15:53
-
no mam nadzieję,że sobie gdzieś tam czeka... kurczę a ostatnio tak przebiegła mi przez myśl ciąża pozamaciczna ale uznałam,że pewnie test by wyszedł i jakieś dolegliwosci bym miałaW życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
-
Magdas wrote:no mam nadzieję,że sobie gdzieś tam czeka... kurczę a ostatnio tak przebiegła mi przez myśl ciąża pozamaciczna ale uznałam,że pewnie test by wyszedł i jakieś dolegliwosci bym miała
a może zrób jutro test z rana, może na test u ciebie było po prostu za wczesnie? -
ale ja test robiłam tydzień temu i dziaj rano i oba negatywne
uf no nie myślę...wdech wydech mam nadzieję,że to tylko taki kaprys @ napewno tak jestWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 16:00
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Magdas wrote:ale ja test robiłam tydzień temu i dziaj rano i oba negatywne
Ta wstrętna @ droczy się z tobą jak moja w poprzednim cyklu, też chwilkę się spóźniła do tego tempka poszła w górę. -
Laura wrote:Tulam Kochana
Ta wstrętna @ droczy się z tobą jak moja w poprzednim cyklu, też chwilkę się spóźniła do tego tempka poszła w górę.będzie dobrze
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.