Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
tez mam kuzynke ktora miala 3 mezow a dzieci 0, bo sie do tego nie nadaje, nie ma czasu i robi kariere.
I uważam,ze ma do tego prawo.
jak nie chce to nie.
niech dzieci maja ludzie ktorzy umieja dac milosc, uwagę, czas, wspolna przyszlosc.
Widocznie nie każdy potrzebuje rodziny do szczescia:)Ania_84, Lena87, Malenq, Delia, Z., Kaśka28 lubią tę wiadomość
-
No własnie.. a ona zarabiajac tak naprawde pracuje na nasza gospodarke ktora ci debile wszyscy na wijskiej tak skrzetnie rujnują ..a to gospodarka przynosi tak naparwde korzysci i mozliweosc finansowania wszytekigo ..
-
Natalko, nie żebym była czepialska, ale idąc tym tokiem myślenia, to pary mające jedno dziecko też powinny dopłacać połowę podatku, bo w sumie jedno dziecko na dwóch rodziców, to teoretycznie zbyt mało, a te co mają ponad 2 powinny dostać "premię". Jak dla mnie to państwo nas wystarczająco okrada. Wysokie podatki i w zamian niewiele, bo czasami to niektórym ciężko dożyć do wizyty u specjalisty
Kolejną sprawą są kobiety, które zakładają działalność gospodarczą i płacą wyższe składki przez 3 miesiące i też zbierają niezłą kasę. Ogólnie mnie to nie interesuje zbytnio, bo skoro się da, to czemu nie (chociaż ja bym raczej tego nie próbowała, bo bym na bank wpadła przy takim przekręcie). Ale można wymieniać i wymieniać... W sumie niewiele jest par świadomie decydujących się na nieposiadanie potomstwa.
Powinni pierwsze sobie poodejmować premii itp. Jak ostatnio słyszałam ile są w stanie w ciągu miesiąca wydać na telefony, paliwo i podróże, to myślałam, że szczękę z ziemi będę zbierać, bo nie wyobrażałam sobie, że da się tyle kasy wydać w ciągu miesiąca, a przecież poza tym dostają (nie)normalne wypłaty!
Polityka to temat rzeka. Oni za błędy nie płacą, a ostatnio jak słyszałam w TV, jak taki schorowany staruszek mówił, że 20 tys musi oddać do ZUSu, bo mu przyznali jakiś dodatek przez pomyłkę, to aż mi się nóż w kieszeni otwierał! Księżniczki w urzędach siedzą i są nietykalne, a biedny staruszek miał sam się zgłosić jak mu to przyznali. A nawet to te 20 tys przy ich milionowych przekrętach to nic!
Ania_84, Z., Misty87 lubią tę wiadomość
-
"Kolejną sprawą są kobiety, które zakładają działalność gospodarczą i płacą wyższe składki przez 3 miesiące i też zbierają niezłą kasę. Ogólnie mnie to nie interesuje zbytnio, bo skoro się da, to czemu nie (chociaż ja bym raczej tego nie próbowała, bo bym na bank wpadła przy takim przekręcie
). Ale można wymieniać i wymieniać... W sumie niewiele jest par świadomie decydujących się na nieposiadanie potomstwa."
Za to juz sie biora i to bardzo doklanie juz czesc kobiet musi oddawac po 12 tys .. wlasnie przez ten kruczek prawny
sama jestem na dzialanosic..i przerabialam ten watek -
Aniu, wiesz....o tyle o ile nie mam nic do kobiet, które już działalność gospodarczą prowadziły wcześniej i nawet sobie podniosą te składki. Ale zazwyczaj tak bywa, że największą kasę zbierają Ci, którzy kombinują i zazwyczaj są najmniej potrzebujący. Bo przecież taka "sierota" to sobie raczej z tym nie poradzi, albo najprawdopodobniej na to nawet nie wpadnie. I jeszcze zrozumiem ten mniejszy ZUS, ale niektórzy to taką kasę zbierają, że szok....a jest wiele innych, bardziej potrzebujących. No nic. To też jest temat rzeka
Sprawiedliwości nie było, nie ma i nie będzie. Nie oszukujmy się...
-
Dokladnie ..ale wkurza mnie jak slysze takie teksty..
szczerze mowiac..moglabym krecic.. ale ja po prostu nie chce.. mam swoja dzialalnosc i ok.. place wszytsko co do grosza.. i co mi z tego..za tydzien L4 jak bylam w szpitalu dostalam po 3 miesiacach z Zusu 66zl ..
siostra macierzynski dostala 3 miesiace po urodzeniu dziecka.. to jest paranoja.. bo ktoras pani zapomniala czegos tam podbic.. ale nie liczy sie data wplyniecia tylko data zatwierdzenia. ;/ a Panie w Zusie siedza i pija kawke ..
jkaby byla matka samotnie wychowujaca dziecko - w jej przypadku na dodatek wczesniaka to przez 3 miesiace . kto by jej dal na utrzymanie.. ?? i co chce miec dziecko.. i to nie jest odosobniony przypadek.. bo to juz 4 dzieczyna w ciagu kilku miesiecy ktora mam tak samo.. wiec lepiej odrazu sie zabezpieczyc i miec kase .. bo z zusu to mozemy dostac kase.. ale wtedy jak im sie uwidzi ;/ -
Moja bratowa była zatrudniona i na kasę z ZUSu też chyba ze 3 miesiące czekała po urodzeniu dziecka, do tego w okresie świątecznym...
Ja to bym się jeszcze nie czepiała tych pań w urzędach, gdyby nie fakt, że się mi też przytrafiło kilka razy, że stałam jak debil przed okienkiem podczas, gdy ona sobie prowadziła prywatną rozmowę (chyba, że w ZUSie też udzielają informacji na temat tego, co przygotowują na obiad). A mój mąż też musiał chyba 500 zł płacić, bo jakaś uprzejma pani powiedziała mu, że ma już komplet dokumentów jak zamykał firmę. Wypadałoby wszędzie zbierać potwierdzenia wszystkiego
Oki, nie wkręcam się już w temat, bo szkoda nerwów ;] -
Hej. Ja na chwilkę, miałam spać do 15 i siostra o 13 telefonem mnie zbudziła. Wrrr. Dalej leże w łóżku, na 19 znów do pracy
Anutka ale czadsuper. Czekam na zdjęcie.
Przeczytane przypadkiem i jakby się tak zastanowić, to coś w tym jest
"Bóg ma doskonały plan na nasze życie, ale nie może doprowadzić nas do następnego etapu swojego planu, dopóki nie zaakceptujemy naszej obecnej sytuacji, jako części tego planu."Malenq, Fidelissa, Little Frog, Z., Złota, Anutka, dżona, Kaśka28, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam, przeczytałam:D I wiecie to co on sobie mówi niech sobie mówi i tak nic nie zmieni, w Polsce było źle, jest źle i będzie źle, bo taka jest mentalność ludzi aby tylko do swojej kieszeni ładować, nie dawać po równo, nie dbać o społeczeństwo, polityka jest na teraz na już, a nie długofalowa inwestycja w przyszłość, i to jest największy nasz problem.
Jeśli się uda to ja bym chciała nawet 3 dzieci, ale nie chciałabym, żeby moje dzieci pracowały w przyszłości na osoby które ich niecierpią i najlepiej pomordowałyby, i tylko o to mi chodzi.
Kiedyś było nierealne aby rodzina nie posiadała dzieci, dziś jest żądza kariery i wygodnego życia, jak ja chodziłam do szkoły to było nas 5 klas po 20pare osób dziś jest 3 tylko, a miejscowość się rozrosła w domy dwukrotnie. -
Fidelissa wrote:witam:)) zimno mi. w pracy siedze i marzne. sama. szef leci dzis do Maroka. wszyscy juz wyszli a ja mam siedziec do 18 wrrrrrrrrrrrrrrr
Ja zaraz chyba spadam do domu, kicham z częstotliwością 20x/godzinę.
Czuję się okropniaście...
Zajadam ciastka, ale no tak mi zajeżdżają benzyną że masakra. Nie jak wącham, ale jak jem, to mam wrażenie że są nasączone benzyną. Takich wrażeń jeszcze nie miałam...Fidelissa lubi tę wiadomość
-
sara_nar wrote:Hej. Ja na chwilkę, miałam spać do 15 i siostra o 13 telefonem mnie zbudziła. Wrrr. Dalej leże w łóżku, na 19 znów do pracy
Anutka ale czadsuper. Czekam na zdjęcie.
Przeczytane przypadkiem i jakby się tak zastanowić, to coś w tym jest
"Bóg ma doskonały plan na nasze życie, ale nie może doprowadzić nas do następnego etapu swojego planu, dopóki nie zaakceptujemy naszej obecnej sytuacji, jako części tego planu."
zgadzam sie z tym powiedzeniem Sara...
kilka dni temu szukajac odp.na pytania dot.ciazy znalazlam fantastycznie ciekawy film z polskim lektorem...o poczęciu i ciąży.
link dla Was ponizej...
http://www.youtube.com/watch?v=O9jtkAPwSMQ
niesamowite i niepojete jest to ze do dzis, chociaz bardzo rozwinely sie metody badań i sprzety, którymi naukowcy się posługują - nawet do dzis ludzie nie odkryli jak to jest ze komorki podczas poczecia i budowania dzidziusia w lonie matki wiedza same co maja budowac, jak sie dzielic, gdzie się lączyc itp...
to jest cud...za kazdym razem i nie wazna rasa, pochodzenie czy rodzice...poczęcie i pozniej rodzacy sie czlowiek...to CUD Boga...
patrząc na moją córeczkę - jaka jest mądra, zabawna i urocza...a potem widząc zdjecie usg z 16 tygodnia jej zycia w moim łonie...widzę jaki to CUD, że Bog ją tak stworzył posługując się akurat tym jednym wybranym z milionów plemniczków i komórką jajową akurat z tego specjalnego cyklu...
dla mnie nie ma przypadków u Boga w Jego planie...
bo gdyby był inny cykl, gdyby inny dzien poczęcia czy nawet ten sam ale inny plemnik Bog by wybrał ...nie było by mojej córeczki ale byłaby inna osoba w moich ramionach...pewnie tak samo wyjątkowa ale inna....to niezwykłe
Tak ja to widzę.
miłego początku tygodnia...i oglądania...
film jest wspanialy...50 minut odpowiedzialo na wiele moich pytan dot. poczecia i rozwoju dziecka...
mam nadzieję, że Wam też się spodoba.sara_nar, Z., Little Frog, Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:Ucieknij
Ja zaraz chyba spadam do domu, kicham z częstotliwością 20x/godzinę.
Czuję się okropniaście...
Zajadam ciastka, ale no tak mi zajeżdżają benzyną że masakra. Nie jak wącham, ale jak jem, to mam wrażenie że są nasączone benzyną. Takich wrażeń jeszcze nie miałam...
Santoocha...wyobrazilam sobie nawet te Twoje ciastka z benzyną...wspolczuje takich doswiadczen...
czas isc do domku, sok z malin, miod, syropek z cebuli i od razu bedziesz sie lepiej czula...no chyba ze syrop z cebuli będzie Ci się kojarzyl z jakimis innymi, dziwnymi zapachami)
pozdrawiam slonecznie -
Muszę zajść po cytrynę, miodu nie cierpię, drapie mnie po nim w gardle, a i tak mam podrażnione, więc sobie podaruję.
Mąż mnie wczoraj natarł kamforą, dziś też go poproszę.
Już nie pamiętam kiedy ostatnio tak chorowałam.
Całe szczęście, że bez gorączki, bo już zupełnie bym robiła głupoty w pracy.
Dziś musiałam się kilka razy zastanawiać i upewniać, czy odpowiedni lek biorę, żeby jakiegoś psa za tęczowy most nie odesłać...sara_nar, Fidelissa lubią tę wiadomość