X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq Gratuluję!!! bo wcześniej nie zdążyłam :-) jak się czujesz?
    Wszystkim Dziewczynkom miłego dnia życzę!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simcat dziękuję dobrze:)
    Słońce trzymam kciuki za TEN cykl:)
    Również miłego dnia:-)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie pogoda kiepska i samopoczucie podłe ... wczoraj mojej mamie na usg wyszlo zee ma jakies guzki na tarczycy :( Leczy sie chyba z 3 lata a dopeiro teraz lekarz przepisal jej skierowanie na usg, a chodzi prywatnie .. jestem zdolowana boje sie, zeby to nie bylo cos zlego :( wczoraj tak sie rozplakalam, ze nieumialam się powstrzymać .. myslalam, ze lekarz da skierowanie na biopsje.. ale nie, powiedzial zeby powtorzyla usg za 3 miesiace. Mam doła:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 08:09

Anutka lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie pogoda kiepska i samopoczucie podłe ... wczoraj mojej mamie na usg wyszlo zee ma jakies guzki na tarczycy :( Leczy sie chyba z 3 lata a dopeiro teraz lekarz przepisal jej skierowanie na usg, a chodzi prywatnie .. jestem zdolowana boje sie, zeby to nie bylo cos zlego :( wczoraj tak sie rozplakalam, ze nieumialam się powstrzymać .. myslalam, ze lekarz da skierowanie na biopsje.. ale nie, powiedzial zeby powtorzyla usg za 3 miesiace. Mam doła:(
    kochana guzki na tarczycy to nic groźnego ... tylko trzeba kontrolować, żeby nie rosły jakoś olbrzymio.. moja mama i babcia mają guzki i ja raczej też jestem a to narażona.
    Mama ma jeden wycięty. Teraz wiele kobiet co mają tarczycę ma guzki ale to nie RAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    kochana nie przejmuj sie tym tak :) jak jak nie wiedziałam to też sie przejmowałam ale teraz jestem troche uświadomiona i spokojna :)

sara_nar, Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kochana guzki na tarczycy to nic groźnego ... tylko trzeba kontrolować, żeby nie rosły jakoś olbrzymio.. moja mama i babcia mają guzki i ja raczej też jestem a to narażona.
    Mama ma jeden wycięty. Teraz wiele kobiet co mają tarczycę ma guzki ale to nie RAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    kochana nie przejmuj sie tym tak :) jak jak nie wiedziałam to też sie przejmowałam ale teraz jestem troche uświadomiona i spokojna :)
    Dziękuję kochana za dobre słowa .. z moim meżem juz sie posprzeczałam, bo chciałam zeby ze mna pogadal to mi powiedzial, ze znowu panikuje na zapas, a nic sie nie dzieje, tak samo bylo jak moja mama miala guzek w piersi tez bardo sie przejmowala, ale nic groznego wyciety, tyle, ze znowu ma ten sam guzek i w czerwcu znowu bedzie miec wycinany ..

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delia wrote:
    Fidelissa uwazaj na siebie...ja bym nigdzie nie jechala na weekend tylko "robila nic" w domku ;)

Alka 3maj sie ... szkoda ze musisz czekac tak dlugo na szpital...biedaczku,

Maniuś moze jeszcze @ nie przyjdzie...kto wie...nosek do gory;)

Anutka jak sie czujesz?

Ania_84 masz wspaniałych rodziców!!!

AniusiaM silna jestes kobietka!!! mamy nasze czesto są słabsze od nas...potrzebuja mieć w nas wsparcie...szczegolnie w takiej stytuacji.

Simcat86 trzymaj sie kochana, głowa do gory...jestesmy z Toba!

Złota a czytalas o Pre-Seed ? ja znalazlam duzo dobrych opinii...sama uzywam...zobaczymy z jakim rezultatem ;)

Melula ja gdybym znalazla w sklepie zsiadle mleko to chyba bym zwariowala ze szczescia ;) zazdraszczam ;)

całą resztę kobietek serdecznie pozdrawiam i przesylam sloneczko ;)

Cześć Kochane!

Delio, nie słyszałam o pre-seed. Cóż to takiego?

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq gratulacje!

Malenq, Anutka lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Kcohane brawa dla mnie. W dzień wolny od pracy wstałam z łóżka przed 8. Piękna pogoda, szkoda dnia , a ogródek czeka.
    Nati nie martw się. Moja teściowa ma chyba 3czy 4 guzy na tarczycy i to takie, że mówi, że czasem ciężko jej w nocy oddychać. Już mówiła, że to rak i umierać będzie. Zrobili biopsję i to nic poważnego. Tak więc nie martw się na zapas. Na biopsję tećiowa chyba z pół roku czekała.... w sumie dobrze się upewnić. Bo nigdy nic nie wiadomo. Moja mama mogła iść na badanie piersi jak moja babcia ją namawiała, ale nie poszła, a niecały rok później okazało się że ma raka piersi.... i nie wiadomo czy gdyby poszła szybciej, to czy teraz by nie obchodziła 50lat w dzień matki.
    Zgłupiałam z tym termometrem, wczoraj elektroniczny pokazywał o 0,4 st mniej niż szklany. Dziś rano mierzyłam najpierw elektr. 36,0 .... szklany 36,2 .... i bądź tu mądry, ale z racji, że mierzyłam od początku cyklu elektr. to wpiszę 36,0.
    Fidelissa nastraszyłaś mnie trochę tą zakrzepicą. Ja ogólnie mam słabsze krążenie .... 11lat cukrzycy i obawiam się, że mogę mieć takie problemy w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:01

Anutka, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara dokładnie lepiej za wczasu wszystko zbadac tyle, ze tez lekarz stwierdzil, ze ma powtorzyc usg za 3 miesiace bo na razie nie bedzie jej kuc, leczy sie juz 3 lata i dopiero teraz zlecil usg..

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spokojnie zaczekała, ale zapisałabym się na tę biopsję bo jak okaże się, że też trzeba czekać, to w razie czego po usg gdyby było coś nie tak, od razu biopsja.
    Kiedy najlepiej żebym zaczęła brać dupka ?? Zerknie, któraś z pań na mój wykres?

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pomoge, ja luteine mialam zlecona od 18 do 25 dc przy cyklach 35 dniowych, ale kiedy owu wystapila to nie wiem

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gin. od następnego cyklu przy stymulacji clo przepisał mi dupka od 18-25dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:16

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam pod prysznic, na zakupy kupić nasionka i do ogródka działać.
    Miłego dnia i przede wszystkim słonecznego :)

Z. lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry

U mnie w tym cyklu temp zwariowała. Ovu twierdzi że owulacja już byla. Ja twierdzę że dopiero będzie. A trzeci scenariusz jest taki ze nie było ani nie będzie... i weź tu bądź mądry. Zastanawiam sie czy stres może aż tak wpływać i robić wahania tempce. Dobrze że to ostatni cykl mierzenia :)

Coraz bliżej weekend, jeszcze tylko dziś i jutro :)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę! :)

Ps. Nati trzeba myśleć pozytywnie chociaż wiem ze to nie łatwe. Mam nadzieje że to nic groźnego i wszystko sie ulozy <3

sara_nar, Fidelissa lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. na temperaturę pewnie stres też może wpłynąć. Tak jak na moje cukry.
    Zastanawiam się skoro dwa dni temu pęcherzyk miał 20mm to naszybciej dzisiaj by pękł i w zasadzie sprawdzając na kalkulatorze ciąży data poczęcia przy cyklu 32 dniowym data poczęcia wypada na 17 maja.

Z. lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Foremki!
    Nati, Fidellisa - trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze.
    Zetka, każda zmiana ma wpływ na poziom tempki, nawet sen (koszmary, przerywany sen), a tym bardziej stres.
    Sara_nar - po co ci termin poczęcia? Wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:39

Anutka, Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim

Sara,zazdroszcze ogrodka,ja mam podworko duze ,ale nie ma mi kto przekopac...eh,a uwielbiam siedziec ,pielic,sadzic warzywka...

sara_nar lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusto tu to i ja uciekam

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Spoko tez mam. Miałam biopsję i ok. Niegroźne. Nie martw sie. To częste teraz:) a sobie robiłaś usg tarczycy?

Z. lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Spoko tez mam. Miałam biopsję i ok. Niegroźne. Nie martw sie. To częste teraz:) a sobie robiłaś usg tarczycy?
    Tak miałam robione, u mnie nic nie ma.

Fidelissa, Z. lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ