X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze miałam odstający brzuch, ale teraz nie mogę go nawet wciągnąć, bo się nie da :) mdłości nie mam... brzuch daje o sobie znać, gdy jest głodny, zanim dojdzie do mdłości... zjadam cosik na przegryzkę i przechodzi...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! :)

Miło widzieć "stare twarze" :D

Nawet Dżona się pojawiła chociaż na razie tylko "cichaczem" ;)

Misty, super, że weselicho się udało! Teściową się nie przejmuj. Za to mój teść i moja teściówka to jakieś wyjątki potwierdzające regułę, są bardzo kochani :) Zawsze się mną przejmują, ba, nawet opierniczają mojego męża jak tylko się na mnie delikatnie uniesie albo cokolwiek, to zawsze on dostaje po głowie :D Stoją za mną murem haha :D Teściowa ma jeden minus, taki, że ma długi język i ona po prostu czasem nad nim nie panuje, ale to nie jest ze złej woli, a ja jestem wyrozumiała ;)

Żabko, u mnie piękne słoneczko za oknem, ptaszki ćwierkają, śniadanko zjedzone, czas podnosić zadek do pracki... Oj nie chce się bardzo! Ale trzeba się cieszyć, że praca jest ;)
    Poza tym ovu zgodziło się jednak ze mną co do terminu owulacji ;)

Wszystkim życzę udanego dnia! I bardzo proszę nie narzekajcie,że jest za gorąco żeby nam się słonko nie obraziło :D

<3

Malenq, dżona, olka30, sara_nar, Laura, Little Frog, Macierzanka:), Delia, Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki wpadlam sie przywitac na herbatke ;)
    umylam głowke i a za jakas godzinke jedziemy kupic dodatkowe talerze bo tesciowa zliczyla 50 os po pogrzebie ze bedzi e a nasenie po wieniec .. pozniej z godzinka luzu i jedziemy .

olka30 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Złota Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim!

Cieszę się Aniu, że wróciłaś!

Misty! Z opisu wynika, że weselisko się udało:)

Co do teściowej, my otwieraliśmy koperty przy rodzicach, jakoś nam to nie przeszkadzało. Ale to był nasz pomysł, nikt nam nie kazał :)

Nie przejmuj się, bo Ci zaszkodzi!

Z. możemy założyć klub Fajnych Teściów - moi są wspaniali. Zawsze stoją za mną murem i dbają, żebym zawsze była szczęśliwa. Poza tym, to po prostu bardzo dobrzy, serdeczni, mili ludzie. Uwielbiam ich!

U mnie upał. Pełno słońca. Wczoraj kupiłam sobie leżak na balkon i posadziłam pomidory koktajlowe. Zobaczymy co będzie z tej mojej hodowli :)

Z., dżona, Laura, Macierzanka:), Delia, Misty87, Fidelissa, Anaaa:) lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia.
    Myslałam, ze wczoraj miałam owulke, bolal mnie jajnik i takie tam.
    ale dzis temp nie wskazuje na to ?? co myslicie ??

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • dżona Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja tylko na chwilkę :) Wpadam z promyczkami słońca dla każdej z Was :)
    Jest tak pięknie, że nawet wstawać rankiem się bardziej chce :)

Ania miło Cię widzieć po przerwie i cieszę się, że u Was wszystko w najlepszym porządku <3 :)

Misty, udane wesele to najważniejsze, a teściowa, no cóż, musisz to przetrwać.

Melula udanej wizyty.

Pozdrawiam Was wszystkie i każdą z osobna - nie będe wypisywać, żeby nikogo nie pominąć :D dla każdej <3 ode mnie :) :)

Życze miłego dnia :)
    Uciekam do pracy :)

Z., olka30, Laura, Little Frog, Macierzanka:), Misty87, Fidelissa, Anaaa:) lubią tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Milego dnia.
    Myslałam, ze wczoraj miałam owulke, bolal mnie jajnik i takie tam.
    ale dzis temp nie wskazuje na to ?? co myslicie ??

A no owulke masz zazwyczaj spadek? Mi gon mówił, żeby się nie sugerować temperatura, bo ona lubi szaleć, najważniejszy jest szczyt śluzu.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam z rana przy kawusi :-) i dopiszę się od razu do kluby fajnych teściów :-) kochają i wspierają na każdym kroku! i jeszcze w dodatku do niczego się nie wtrącają :-) a teściowa jest wniebowzięta że jestem bo zawsze chciała mieć córkę a tu same chłopaki! a że ma obsesję na punkcie torebek i butów to przy okazji ja też ciągle coś od niej dostaję :-)
    Wszystkim miłego dnia życzę i znikam, bo roboty dzisiaj duuużooo!!!
    pa

olka30, Z., dżona, Laura, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam spadku z reguły... bezowulacyjny był ostatnio chyba...
    ehhmmm pewnie znow pecherzyk był i znikl nagle jak przed oststnim razem
    :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a te dziewczyny co maja super fajne teściowe to wy z nimi mieszakcieczy nie ???
    bo co innego jest też mieszkac a co innego to tak byc w odwiedziny :)

Z., dżona, Laura, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kochane a te dziewczyny co maja super fajne teściowe to wy z nimi mieszakcieczy nie ???
    bo co innego jest też mieszkac a co innego to tak byc w odwiedziny :)

Mieszkałam z nimi przez pewien czas ;) teraz mam swoja twierdzę :)
    Ale i wtedy nie mogłam narzekać ;)
    Co do wykresu to nie wiem bo z telefonu ciężko mi podejrzec ale wiesz że kciukam! ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja mieszkam w tym samym mieście co teściowie, mamy do nich bardzo blisko i codziennie się z nimi widzimy :-)

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Pogoda nie zachwyca, chociaż trochę popadało i teraz widać przebłyski słonka.
    Misty witaj :) nie mogę doczekać się zdjęć. Jak ja bym chciała przeżyć ten dzień jeszcze raz.
    Moi teściowie też są super, teściowa jak to baba, lubi plotki i ma długi język, ale bardzą są za mną, więc cieszy mnie to. Tym bardziej, że o drugiej 'synowej' nie mają dobrego zdania.
    Kochane jak wy robicie gołąbki z sosem grzybowym czy pomidorowym? Bo będę robić na niedzielny obiad i zastanawiam się czy nie zrobić w dwóch wersjach.
    Swoją drogą oberwało mi się wczoraj od M. bo kto to widział 120 jeździć, tym bardziej, że wczoraj 21letni chłopak się zabił po trasie jak do teściów jechać. Ale tam gdzie ja jechał akurat nowy asfalt i szeroko jest.... ale go nie przekonasz.
    Ja dziś i jutro niestety dzień w pracy mam :( ale pociesza mnie, że dziś może będzie wypłata. I koleżanka dała kasę za jej dyżury.
    Mieszkać z teściami never ! Moja teściowa jest strasznie hałaśliwa i ma specyficzny sposób bycia, w dodatku zawsze coś jej strzyka, czy boli .... i te jej o jeju, o matko. Wystarczy, że pojedziemy na weekend, to mój M. nie raz gotów o 3nad ranem jest jechać do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 09:22

dżona, Z., Laura, Little Frog, Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • dżona Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, ja dzisiaj bez 'cichaczenia' :D
    Wyhaczyłaś zanim zdążyłam cokolwiek napisać :) :)

Mogę i ja śmiało pochwalić swoich teściów i dołączyć do powyższego klubu :) :)
    Są bardzo w porządku :) Teraz wyjechali, ale wiem na pewno, nawet jestem w stanie się założyć, że dobrze by się nam razem mieszkało na co dzień :)

Uciekam, bo się spóźnię :)
    Korzystajcie ze słoneczka, kto może :)

Z., Laura, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam gołąbki z sosem pomidorowym :)

Z., sara_nar, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moi teściowie są w miarę, ale dobrze wiem że tylko dlatego , że z nimi nie mieszkamy, bo miałam już przedsmak tego co się może dziać przed ślubem i powiedziałam, że nie ma szans na wspólne mieszkanie :)

zizia_a, Little Frog lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam tylko teściowa...ale nadrabia za dwóch..pije..ciągnie kasę..non stop coś chce...wydzwania do mojego męża po 5 razy dziennie (szlag mnie trafia jak słyszę kolejny telefon) i nic tylko by non stop chciala wszystkich wykorzystywać..ale mój mąż oczywiście tego nie widzi..mieszkam od niej ok 10km...widujemy się raz na 3 tyg..raz rzadziej raz częściej..ale ja jak tylko sobie o niej pomyśle mam jej dość!! nie polecam teściowych!!
    do mojego przyjaciela mowie ze jak sobie znajdzie dziewczynę to najpierw niech się dowie jacy są jej rodzice...bo nie radze mu tego przeżywać co ja..

olka30, Misty87 lubią tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teściowa, jak i moi rodzice mieszkają 250 km od nas, bo chyba bym oszalała gdyby byli w tym samym mieście. Moi rodzice są tacy raczej tolerancyjni, bardziej nowocześni, ale teściowa... staroświecka z dziwnymi poglądami, dodatkowo dzwoniła do mnie niemalże codziennie - wcześnie, zapytać czy znalazłam pracę (tak, tak, pytała o to każdego dnia), a teraz jak się czuję... Powiedziałam mojemu, że chyba to przesada, bo co ma się zmienić. Powiedział jej delikatnie, że jak coś się będzie działo to będziemy ją informować... i jakoś ucichła... ale już zapowiedziała się, ze chętnie przyjedzie po porodzie - wybiłam jej to skutecznie z głowy, mówiąc że mam doświadczenie z dziećmi, a poza tym oprócz niej mam jeszcze swoich rodziców... Wiem, wredna ze mnie synowa, ale nigdy nie traktowała mnie poważnie, więc nie mam wyrzutów sumienia...

zizia_a, Nati89, olka30, Little Frog, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu lato, lato wszędzie
    Zwariowalo oszalało....

miłego dnia
    Nadrobie potem
    Lecę do pracy:)) i dentysty

Dzis Zupka z kalarepy i kompot z rabarbaru na drugie kaczka mniam))

Malenq, sara_nar, Laura, Z., olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, kto zamawiał tropiki w maju? Widzę, że trudny temat teściowych, moja jest ani dobra ani zła, za dużo gada to na pewno, ale ja to traktuje olewczo, co jakiś czas do nich wpadamy, ale nigdy mieszkać bym razem nie chciała, choć nie raz to proponowała.

Malenq, olka30 lubią tę wiadomość

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ