Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry.
Zaczęłam dzień od zaspania do pracy. Teraz zanudzam się. Upał nie z tej ziemi. Weekend tak sobie, byliśmy u teściów. Teściowej na dzień matki kupiłam blender taki 3 w 1 i teściowa średnio zadowolona.... więc przykro mi i żałuję, że wydałam tyle kasy. Lepiej mogła mojemu M. kupić jakąś droższą perfumę z okazji rocznicy. -
sara_nar wrote:Dzień dobry.
Zaczęłam dzień od zaspania do pracy. Teraz zanudzam się. Upał nie z tej ziemi. Weekend tak sobie, byliśmy u teściów. Teściowej na dzień matki kupiłam blender taki 3 w 1 i teściowa średnio zadowolona.... więc przykro mi i żałuję, że wydałam tyle kasy. Lepiej mogła mojemu M. kupić jakąś droższą perfumę z okazji rocznicy.
Może trzeba było kupić coś z biżuterii? Albo właśnie perfumy? Gospodarcze pomysły nie są najlepszym pomysłem, moi zdaniem.
Witam poniedziałkowo!
Świeżo zafasolkowanym życzę wszystkiego dobrego!
A wszystkim zaciążonym - szczęśliwego Dnia Matki!
U mnie upał. Mają być burze. Boli mnie głowa okropnie, a tempka w dół.
Wydaje mi się, że ovu źle mi wyznacza owulację, ale to przez te upały tempka mi szalała.Malenq, Misty87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Frog wrote:Mała Mi, faktycznie wykres masz rewelacyjny. Nie chcę Cię w żaden sposób nakręcać, ale może było jeszcze za wcześnie na test?
Co do termometru, to dziewczyny sobie chwalą odstawienie go na bok. Mój też nie jedzie ze mną na wakacje -
nick nieaktualny
-
Sara, a ja tam myślę, że powinna chociaż poudawać, że się cieszy. Mam nadzieję, że doceni prezent jak kilka razy z niego skorzysta. Co do perfum, to trudno trafić w czyjś gust. Ja obecnie mam 3 które dostałam i planuję je rozdać, bo kompletnie nie mój gust. Co do urządzeń gospodarczych, to zależy też jaki człowiek. Moi teściowie właśnie takiego typu prezenty wybierają. Poza tym sam fakt, że nie każdy uznaje, żeby na dzień matki obdarowywać teściową.
Mała Mi, jestem tego samego zdania co Ty. Jak @ będzie się spóźniać, to wtedy mam zamiar testować, bo szkoda mi później nerwów na domysły czy jest blada i czy to pozytyw czy nie. Lepiej poczekać (chociaż też wiem jak to ciężko zrobić).
Aaaa i zapomniałam - wszystkim mamusiom i tym przyszłym życzę samych wspaniałości!Z. lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Złota to witaj w klubie osób walczących z bólem głowy....średnia przyjemność...noc nieprzespana, u mnie ciśnienie leży i kwiczy, wczoraj miałam 90/57 coś koło tego, dzisiaj nie lepiej 100/60...a raczej jestem wysokociśnieniowcem....
U mnie ciśnienie ponad 100 to już wysokie. 90/50 to m standard, więc jak spada ciśnienie i zmienia się pogoda, to umieram.dżona lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Natka098 a u mnie to ja się zawsze wyprowadzam i rzucam pierścionkiem i zawsze zadaje pytanie "czy mam zabierać ze sobą kota czy ci zostawić?" hahaha :)http://zapodaj.net/167ce8be4feb6.jpg.html
a co do tego ze tempka spada to spokojnir skoro to 9dpo to moze sie zagniezdzac maluchtrzymam kciki zeby jtro odbilo
Zajsonek lubi tę wiadomość
-
Mała mi wykres masz bardzo ładny
ale doskonale wiem ze niestety i przy takich wykresach konczy sie to @ jednak trzymam kciuki zeby Twoj byl tym szczesliwym
Sara.. to fakt nie za fajnie tesciowa sie zachowala.. ja wczoraj z mezem upieklam cisto czekoladowe i dzis maz zaniosl mamie kawalek i zlozyl od nas zyczenia.. teciowa byla zaskoczona i powiedziala ze bardzo sie cieszy ze pamietalismyLena87, Little Frog, dżona lubią tę wiadomość
-
My mamom kupiliśmy biżuterie. Mojej mamie bransoletkę srebrną, a Teściowej pierścionek z ceramiki. Obie były bardzo zadowolone.
Jak bym się u żadnej nie pokazała z blenderem. Pewnie by podziękowały, ale wiem, ze nie znoszą gospodarczych prezentów. Sama bym się wkurzyła gdyby mi ktoś podarował blender np. na urodziny. Albo komplet garnków. Moja przyjaciółka od męża dostała frytkownicę na gwiazdkę. Myślałam, że się popłacze, jak o tym mówiła.
edit: No chyba, ze ktoś poprosi o gospodarczy prezent, wtedy dostanieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:21
Lena87, Little Frog, dżona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZłota a ja uwielbiam gospodarcze prezenty ----hihihi chyba ewenement jestem
:D za to nie lubię dostawać perfum, kosmetyków i wisiorków - bo i tak przeważnie są nietrafione - albo zapach nie ten, albo kolor ----> takie rzeczy lubię sama kupować
:D:D
więc mój małż ma ze mną prościej:D:D bo albo gospodarcze albo książki które są moją drugą miłością:D:D
Ania_84, Z., sara_nar, Little Frog, przedszkolanka:), dżona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej, a ja lubię gospodarcze prezenty, szczególnie jeśli czegoś nie mam, lubię wszystkie sprzęty, i bardzo lubię dostawać zastawę np. kieliszki. Perfumy niekoniecznie, mam sporo co dostałam i porostu mi się nie podobają zapachy, biżuteria fajna, ale to też trzeba trafić w mój gust i w sumie też nie koniecznie, bo nie lubię się zanadto obwieszać.
Malenq, sara_nar, Little Frog, dżona lubią tę wiadomość
-
Malenq wrote:Złota a ja uwielbiam gospodarcze prezenty ----hihihi chyba ewenement jestem
:D za to nie lubię dostawać perfum, kosmetyków i wisiorków - bo i tak przeważnie są nietrafione - albo zapach nie ten, albo kolor ----> takie rzeczy lubię sama kupować
:D:D
więc mój małż ma ze mną prościej:D:D bo albo gospodarcze albo książki które są moją drugą miłością:D:D
Książki uwielbiam, mogę dostawać w każdej ilości. Gospodarczy prezent przeżyję, jeśli naprawdę jest mi potrzebny. Natomiast otrzymywanie kolejnego kompletu filiżanek, zupełnie innego niż te, których używam, albo garnków made in china, których nigdy nie użyję, ewentualnie patelni, która nie działa na indukcyjnej kuchni, którą mam itp. mnie wkurza. Albo kolejny blender albo zestaw do wina. Grrr.
Natomiast biżuteria, perfumy lub inne tego typ kosmetyki - świetne. Nawet jeśli sama bym sobie nie kupiła takiego zapachu, to zawsze fajne są zmiany
-
Wszystkim obecnym i przyszlym mamuskom wszystkiego najwspanialszego :*
Martusia gratulacje!!! :*
Malenqa przeczytaj:
"Zwykle w pierwszych miesiącach oczekiwania na dziecko ciśnienie krwi nieznacznie się obniża. Jest to spowodowane zmianami zachodzącymi w organizmie. Rosnący dzidziuś oraz powiększające się łożysko i macica potrzebują dodatkowej objętości krwi do odżywiania. Tętnice i żyły tracą elastyczność, wskutek czego krew krąży nieco wolniej. Około 7. miesiąca następuje powrót do normy."
Mi teraz czesto jest zimno, a bywalo na odwrot. Faktycznie doktorek mi poweidzial,ze w ciazy spada lekko cisnienieale nie zawsze, co nalezy kontrolowac.
Wczoraj w kosciele mimo ze siedzialam to myslalam ze raz - zasne, dwa - odlece,zemdleje...masakra jakas.
Kasia jaka to masakra jak sie kocha zwierzaki a nie mozna do nich przytulicja na szczescie nie cierpie na zadne alergie i moge do woli tulic sie do siersciuszkow
A propo prezentow... ja jestem z tych, ze szkoda mi wyrzucac cokolwiek dopoki nie zuzyjewiec jak dostane perfumy chociaz nie moj styl, to i tak jakos tam delikatnie sie fukam
taka juz moja natura. Z reszta maz jest taki sam. Nie cierpimy wyrzucac,marnowac poczawszy od jedzenia
Zaba chcialabym tak sobie na Was z boku popatrzec przez chwile
U nas sie poprawilo o 360st po awanturze, jaka zrobilysmy tesciowej. Maz (odpukac!!!) jak do rany przyloz od tyg. Tak jak powinno byc!
W sobote mielismy druzbiarskie (imprezka dla druzbow i najblizszych znajomych) oczywiscie wspaniali bracia mojego byli...nie moge na nich patrzecbylo 11 os. Posiedzielismy przy ognisku do 1 w nocy. Juz jestem za stara na takie biby
Moje male szkraby chyba mi sie od jakichs 2 dni daja we znaki, w sensie zaczynam czuc pod pepkiem delikatne ruchy! Juz sie balam,ze cos nie takale na razie slabo wyczuwalne.
Dzis znow troche zalatwien, musimy ogarnac druga komode do moich mebli,bo maz sie nie miesci z betamizalozyc konto w banku, bo mielismy tylko w DE, ja musze dzis udac sie do medycyny pracy po orzeczenie o zdolnosci.
Nie wiem co kupic mamie na dzis...perfumy sie jej skonczyly,wiec chyba to bedzie najlepszy wybor. A tesciowej...ehhhh
Milego dzioneczka wszystkim zycze :*
Malenq, Z., martusia1986, Little Frog, Nati89, dżona lubią tę wiadomość
-
OvuFriend
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny