X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis bylam kupic prezent urodziowy dla chreśiaka z mama.. ale coż .. pozostało mi stać z boku i patrzec na te male ubranka..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Melula :)
    jak sie czujecie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu pokazuje 11 dni po ja obstawiam 13 dni po ovulce. U mnie mloda kapustka z koperkiem i mlode ziemniaczki. Chociaz ochote mam na gore frytek.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Ovu pokazuje 11 dni po ja obstawiam 13 dni po ovulce. U mnie mloda kapustka z koperkiem i mlode ziemniaczki. Chociaz ochote mam na gore frytek.
    no to zatestuj sara.. moze akurat juz bedzie cos widac :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    monia u mnie dzisiaj to samo na obiadek hehehe...
    hehe no to super ? a jak u was ? bylas juz u lekarza , na usg ? :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, zawsze możesz spróbować, chociaż ja też bym wolała odczekać tak do 15-16 dni po owu... Szkoda później nerwów na ewentualne domysły czy bladziochy i kasy na testy :)

A u mnie na obiad będzie dziś ogórkowa, a na drugie jeszcze nie wiem. Chyba zrobię kotlety sojowe z mizerią. Będę miłą taki trochę ogórkowy dzień :)

sara_nar, Z. lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdłości, mdłości, mdłości...

u mnie dziś na obiadek pulpeciki w sosie grzybowym i makaron żytni :)
    jutro dewolaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:30

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pomidorowa, a na drugie młode ziemniaczki, mizeria i jako sadzone. mam strasznego smaka na jajka :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może ja wam wyjaśnię, dlaczego Anutka tak rzadko zagląda. Rzecz zadziała się na wątku styczniówek... Chyba, że nie chcecie wiedzieć, w czym powstał problem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:33

sara_nar lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że chcemy! Dajesz Melula!

Tak jak pisałam, nie cierpię nie wiedzieć, dlaczego ktoś się na mnie gniewa. Choćby i na podmiot zbiorowy.

cześć tak w ogóle, tobie i fasolci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:35

sara_nar, Z. lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż. Anutka wróciła z wizyty... Niestety nie widziała serduszka, a lekarz określił, że jest echo płodu... Zapytała więc nas, co to znaczy... Dziewczyny tłumaczyły, że to znaczy, że jest zarodek, a na serduszko niech zapisze się za dwa tygodnie, wówczas zobaczy - może usłyszy.
    Anutka natomiast powiedziała, że dostała skierowanie na USG na 7 sierpnia, co oznacza, że zrobią je w 16tc. Dziewczyny próbowały przekonać ją, że zazwyczaj (taki jest standard i powszechna praktyka), że kolejne USG robi się w 11-13tc, jest to tzw. przezierność karkowa - badania prenatalne, który ujawniają ew. ryzyko chorób, np. Downa.
    Anutka się obruszyła, bo zapisali ją na 16tc i że lekarz chyba wie, kiedy ma zrobić. Niestety nie działały argumenty, że lepiej iść prywatnie i zobaczyć co powie inny lekarz. Ale Anutka się obraziła, poczuła się urażona, że my jej doradzamy, że wiemy za nią lepiej... Oto i cała historia.

Przepraszam Anutka, ale chciałam wyjaśnić, bo dziewczyny się o ciebie pytają :)
    Dokładna rozmowa jest na styczniówkach od strony 95...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:41

Malenq, Lena87, dżona lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, nie ma się zatem za co obruszać. Jej dziecko, jej decyzja, ale powiem szczerze, nie rozumiem jej reakcji. Przecież tu chodzi o Fasolkę. Dla niej warto i co tydzień chodzić na prywatne badania. Poza tym, lekarze na NFZ często podchodzą do ciężarnych na zasadzie: o Boże, umyśliła coś sobie, po co to tak często się badać... Nie wszyscy. A poza tym, lekarze mogą się mylić. Czasem trzeba posłuchać porady innych.

Mam tylko nadzieję, że jej przejdzie i wróci tu do nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:49

• Melula Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chodzę na NFZ - nie tylko lekarka, ale i pani w recepcji zapisująca na USG od razu zapisała mnie na te "obowiązkowe" badania w 11-13tc i połówkowe... Powiedziała, że to są konieczne badania, które wykonują standardowo i mówiła, że są niezbędne do becikowego, jakby ktoś był zainteresowany. Miła informacja :)
    Napisałam jej to, zarówno jak i inne dziewczyny, ale ona odebrała to bardziej jako atak albo narzucanie jej naszej opinii... Trudno, faktycznie jej dzieciątko, ale mogłaby czasami posłuchać innych, np. lekarzy także, ja wiem, że prywatna wizyta to wydatek, ale ja bym zapytała lekarza prowadzącego, bo termin jak zrozumiałam wyznaczył jej ktoś inny.
    Ja też tak miałam. Nie było wolnych terminów na USG, ale Pani mówiła, że to konieczne USG, więc mnie wcisnęła... i od razu wyznaczyła połówkowe, żeby potem nie było problemów z terminem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:51

• Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    ja też chodzę na NFZ - nie tylko lekarka, ale i pani w recepcji zapisująca na USG od razu zapisała mnie na te "obowiązkowe" badania w 11-13tc i połówkowe... Powiedziała, że to są konieczne badania, które wykonują standardowo i mówiła, że są niezbędne do becikowego, jakby ktoś był zainteresowany. Miła informacja :)
    Napisałam jej to, zarówno jak i inne dziewczyny, ale ona odebrała to bardziej jako atak albo narzucanie jej naszej opinii... Trudno, faktycznie jej dzieciątko, ale mogłaby czasami posłuchać innych, np. lekarzy także, ja wiem, że prywatna wizyta to wydatek, ale ja bym zapytała lekarza prowadzącego, bo termin jak zrozumiałam wyznaczył jej ktoś inny.

No widzisz, wszystko zależy od lekarzy. Ty trafiłaś na świetnych, a ten najwyraźniej potraktował cala sprawę olewczo i nie zapisał Anutki tak jak powinien. Uważam, ze powinna się skonsultować ze swoim lekarzem prowadzącym i tyle w temacie. Obrażać się nie ma za co.

• Magdas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś na obiad robię zupę kalafiorową a potem chyba frytki ;) miałam iść coś kupić ale leje i mi sie nie chce więc mało pomysłowo dziś :D

Co do Anutki hmm to szkoda,że i tu nie zagląda. Chyba nie miała powodu do takiego obrażania. Szkoda

Złota lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Melula Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ją rozumiem - hormony. Poczuła się źle, bo ktoś podważa jej zdanie, że lekarz wie lepiej... Rozumiem ją, ale dla własnego spokoju skonsultowałabym to z kimś jeszcze. Taka moja opinia. Ja tam nie dyskutowałam, jak kazali zapisywałam się, ale jeszcze na wszelki wypadek zapytałam innego lekarza... Nie mam osobistego doświadczenia, to moja pierwsza ciąża - długo wyczekiwana, więc wolę dmuchać na zimne, wiem że to chore, ale cóż poradzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:58

Delia lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula to wcale nie chore wiadomo ciąża wyczekiwana to teraz będziesz na nią dmuchać chuchać i konsultować ja to popieram w 100% lepiej być pewną,że wszystko ok niż się zastanawiać a może powinnam coś jeszcze zrobić..

Ja to aż sie boję ciąży :D wiem,że na pewno będę z byle pierdołą lecieć do leakrza ;) i tysiąc razy o to samo pytać :P

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez uwazam tak jak wy dziewczyny.. no ale coz.. jej wybor.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ja ją rozumiem - hormony. Poczuła się źle, bo ktoś podważa jej zdanie, że lekarz wie lepiej... Rozumiem ją, ale dla własnego spokoju skonsultowałabym to z kimś jeszcze. Taka moja opinia. Ja tam nie dyskutowałam, jak kazali zapisywałam się, ale jeszcze na wszelki wypadek zapytałam innego lekarza... Nie mam osobistego doświadczenia, to moja pierwsza ciąża - długo wyczekiwana, więc wolę dmuchać na zimne, wiem że to chore, ale cóż poradzę...

Hormonami nie wytłumaczysz wszystkiego. A Ty chuchaj i dmuchaj - to Twoje święte prawo. Lepiej za często pójść do lekarza, niż o raz za mało. I nie jest to chore - to r o z s ą d n e!

XxMoniaXx, Malenq, Magdas, dżona lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w pt nie je sie miesa wiec jutro u mnie pieczony kalafior, jajko, mlode ziemniaczki :D

Misty87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ