X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mezowi sie maca skonczyla.. musze zamowic.. zjadl jej juz kilogram !!!!!!!
    masakra... ponoc oprocz poprawy nasienia dodaje energii i kopaa.. moj powiedzial ze jakos tego nie zauwaza.. oby choc na nasienie pomogla.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze czytalam gdzies, ze testosteron daje sie w ostatecznosci a mojemu urolog dal zaraz .. i gdzies czytalam, ze moze sie pogorszyc nawet przez to asieie... cholernie sie boje. no ale moze dlatego ze takak mala ilosc plemnikow to mu to dal no nie wiem.. to polecony urolog ze niby dobry, wizyta 200 zl ;O

sara_nar lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kurcze czytalam gdzies, ze testosteron daje sie w ostatecznosci a mojemu urolog dal zaraz .. i gdzies czytalam, ze moze sie pogorszyc nawet przez to asieie... cholernie sie boje. no ale moze dlatego ze takak mala ilosc plemnikow to mu to dal no nie wiem.. to polecony urolog ze niby dobry, wizyta 200 zl ;O

Kochana, nie wszystko co piszą na necie, to prawda. Lekarz wie co robi. ja biorę leki na cukrzycę, choć jej nie mam, bo maja mi pomóc na coś zupełnie innego. Na necie tez czytałam wypowiedzi, że absolutnie, ze nie wolno! Że zapadnę w śpiączkę, bo mi cukier spadnie itp. A gucio. Znośnie się czuję.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie czytaj tyle i nie zamartwiaj sie na zapas. Bedzie co ma byc, trzeba byc dobrej mysli ;)

Z. lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mi ulzylo :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    u nas w pt nie je sie miesa wiec jutro u mnie pieczony kalafior, jajko, mlode ziemniaczki :D
    ja też w piątki staram się nie jeść mięsa, ale mam jutro gości, więc nie podam im ziemniaczków z zsiadłym mlekiem :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia lekarz wie co robi :) ja czytałam,że clo tylko przy @ się bierze,że w środku cyklu nie można i co :P ja brałam w środku po konsultacji u dwóch ginów. To co piszą w necie trzeba trochę przez palce czytać

Z. lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech juz bedzie po tym badaniu bo zwariuje :P
    ale podjelismy decyzje , ze nie daj boze jak beda zle to od razu przystepujemy do inseminacji.. nie chcemy czekac na laske losu bedzie albo nie .. bo takim tempem to predzej monopauzy doczekam :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    ja też w piątki staram się nie jeść mięsa, ale mam jutro gości, więc nie podam im ziemniaczków z zsiadłym mlekiem :)

Ziemniaczki i mleko, czemu nie? Możesz im tez zapodać kotlety serowe, albo z gotowanych jajek - pyszne!

• Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    niech juz bedzie po tym badaniu bo zwariuje :P
    ale podjelismy decyzje , ze nie daj boze jak beda zle to od razu przystepujemy do inseminacji.. nie chcemy czekac na laske losu bedzie albo nie .. bo takim tempem to predzej monopauzy doczekam :P

Monia, będzie dobrze, zobaczysz! :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak na zakończenie moich rozważań i dla zamknięcia tematu. Na styczniówkach są same ciężarne, zazwyczaj z ciążami starszymi niż Anutki, które już były na wizytach i każda dostała skierowanie na USG I trymestru między 11-13tc, to chyba jakiś argument, nie?

No, a tak poza tym, to zaraz zbieram się do malowania, a w sumie do dokończenia. Wyobraźcie sobie, że wczoraj zaczęłam malować jedną małą ścianę w przedpokoju - została ostatnia do pomalowania w innym kolorze niż pozostałe, bo przy kamieniu, więc taka piaskowa będzie, a pozostałe zielone. No i malowałam tak sobie, i w ostatnim polaniu farby zauważyłam, że coś jej mało jest. No i zabrakło mi farby na (uwaga!) prostokącik wielkości 15 cm x 20 cm. Musiałam pojechać do sklepu i kupić 2,5 litra farby, aby zwieńczyć dzieło...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    a tak na zakończenie moich rozważań i dla zamknięcia tematu. Na styczniówkach są same ciężarne, zazwyczaj z ciążami starszymi niż Anutki, które już były na wizytach i każda dostała skierowanie na USG I trymestru między 11-13tc, to chyba jakiś argument, nie?

No pewnie, że coś znaczy! Dużo znaczy!

Melula wrote:
    No, a tak poza tym, to zaraz zbieram się do malowania, a w sumie do dokończenia. Wyobraźcie sobie, że wczoraj zaczęłam malować jedną małą ścianę w przedpokoju - została ostatnia do pomalowania w innym kolorze niż pozostałe, bo przy kamieniu, więc taka piaskowa będzie, a pozostałe zielone. No i malowałam tak sobie, i w ostatnim polaniu farby zauważyłam, że coś jej mało jest. No i zabrakło mi farby na (uwaga!) prostokącik wielkości 15 cm x 20 cm. Musiałam pojechać do sklepu i kupić 2,5 litra farby, aby zwieńczyć dzieło...

To się nazywa złośliwość rzeczy martwych... A czy Ty powinnaś w ogóle malować w Twoim stanie? Opary z farby niezdrowe są! Używasz maseczki?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Monia, będzie dobrze, zobaczysz! :)
    mam nadzieje bo inaczej nie bede stymulowana ;/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    mam nadzieje bo inaczej nie bede stymulowana ;/

Nie smutaj na zapas! Co ma byc, to będzie! Smutaniem wyników nie poprawisz.
    Próbowaliście z dietą?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomozcie co lepiej skoro mace w proszku maz bral 2 m- ce czy dalej ja kupic i ciagnac to az do dobrych wynikow
    http://www.przedciaza.pl/16-maca-czysty-proszek-500g.html

czy wziac na probe to :
    http://www.przedciaza.pl/121-maca-ekstrakt.html

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Nie smutaj na zapas! Co ma byc, to będzie! Smutaniem wyników nie poprawisz.
    Próbowaliście z dietą?
    staram sie gotowac normalnie .. super tlusto nie gotuje..
    kawy nie pije .. no moze maz 2 razy na miesiac .. piwa i alkoholu to ie mial w ustach, bokserki nosi , spi pod kocem tylko i nago :D
    niestety pracuje w cieplych warukach tego nie uniknie.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do książki to posiadam w PDFie
    " Niebo istnieje ... " i " O Dziecku które obróciło się na pięcie "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:35

Z. lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    staram sie gotowac normalnie .. super tlusto nie gotuje..
    kawy nie pije .. no moze maz 2 razy na miesiac .. piwa i alkoholu to ie mial w ustach, bokserki nosi , spi pod kocem tylko i nago :D
    niestety pracuje w cieplych warukach tego nie uniknie.

znalazłam kiedyś coś takiego:

Międzynarodowa grupa badaczy z Harvard School of Public Health, Uniwersytetu w Rochester oraz Uniwersytetu w Murcia w Hiszpanii przeprowadziła analizę danych pochodzących z Badania Młodych Mężczyzn przeprowadzonego przez Uniwersytet w Rochester. Dane pochodziły od mężczyzn w wieku od 18 do 22 lat, którzy wypełniali ankiety dotyczące ich stylu odżywiania. Naukowcy porównywali spermę mężczyzn, których dieta była bogata w czerwone mięso oraz ziarna oczyszczone oraz tych, którzy spożywali duże ilości ryb, warzyw i produktów razowych. Jak się okazało ten drugi rodzaj diety wiązał się się z większą ruchliwością plemników.
    Tłuszcze trans – im ich więcej, tym mniej plemników

Choć tłuszcze trans uznaje się za wyjątkowo zdrowe, ich nadmiar powoduje jednak niższą koncentrację plemników w spermie. Dieta bogata w ten rodzaj tłuszczu oznaczała również wyższy poziom tłuszczów trans w samej spermie oraz w osoczu nasienia.
    Aby zwiększyć ruchliwość plemników lekarze zalecają dodatkowo jeść produkty bogate w cynk, selen, karnitynę, a także witaminy C i E. Udowodniono również, iż otyli mężczyźni produkują nasienie gorszej jakości. Negatywny wpływ na plemniki ma palenie papierosów oraz nadużywanie alkoholu.
    Wątróbka i orzechy – polepszają jakość spermy

Podobno nie ma nic lepszego niż pokłady witaminy A zawartej w wątrobie. Mężczyźni którzy jedzą wątróbkę są bardziej aktywni seksualnie, a jakość ich spermy jest dużo lepsza. Podobne działanie ma surówka z sałaty czerwonolistnej z dodatkiem posiekanej marchwi. Doskonałę są również orzechy brazylijskie, które zawierają duże ilości selenu - minerału wpływającego na poprawę jakości nasienia, czyniąc je dużo zdrowszym. Selen wpływa też na sprawność i szybkość poruszania się plemników.
    Uwaga! To obniża jakość nasienia

Wysoka gorączka zmniejsza liczbę plemników, a także ich zdolność do zapłodnienia jajeczka. Niekorzystne są również różnego rodzaju infekcje, zaburzenia metaboliczne i hormonalne, a także zapalenie nerek, jąder, prostaty i anemia
    Spermie szkodzą niektóre rodzaje leków: np. przeciwcukrzycowe i przeciwnadciśnieniowe
    Naukowcy dowiedli też, że plemniki nie lubią zbyt obcisłych spodni, ani zbyt wysokiej temperatury. Problemy z płodnością mają częściej panowie nie uprawiający sportu i preferujący siedzący tryb życia.

i to:

Jak poprawić jakość spermy?

Najważniejsza jest odpowiednio dobrana dieta, pełna warzyw i owoców bogatych w antyoksydanty oraz witaminę C i E, które chronią plemniki przed uszkodzeniami. Szczególnie polecana jest czerwona papryka, biała kapusta, cytryna i czosnek. Podczas oglądania meczów, zamiast paluszków i chipsów, warto podjadać orzeszki lub pestki dyni, które cechują się dużą zawartością selenu i cynku.

Na obiad częściej warto sięgać po ryby, zwłaszcza łososia, który jest bogaty w kwasy omega-3, częściej też jeść ryż zamiast ziemniaków. Nie można też zapominać o nabiale i przede wszystkim pić więcej wody mineralnej, bo często się odwadniamy, a jak to tłumaczą naukowcy, plemniki przecież muszą w czymś pływać.

Czego się wystrzegać?

Wystrzegajmy się alkoholu i napojów gazowanych, w tym głównie napojów energetycznych, zawierających konserwanty i środki chemiczne. Warto też zrezygnować z nadmiernego spożywania chipsów, fast foodów i innych niezdrowych produktów o szkodliwości których dobrze wiemy, ale często to bagatelizujemy.

Nie tylko zła dieta może zabijać plemniki. Naukowcy twierdzą też, że wystarczy, aby mężczyzna spędzał dziennie 2-3 godziny przed telewizorem, aby liczba plemników produkowanych w jądrach spadła aż o 44 procent. Odwrócić ten proces można w łatwy sposób, ćwicząc przynajmniej przez 2 godziny dziennie, aby wytwarzanie plemników zwiększyło się o 73 procent.

Jaki sport najlepiej uprawiać przed planowanym poczęciem?

Każdy, najważniejsze by wybrane ćwiczenia nie zmuszały nas do noszenia zbytnio przylegającej odzieży, która obciskałaby jądra. Najlepsze jest swobodne ubranie. Jednocześnie należy uważać, aby się nie przećwiczyć, ponieważ dla zachowania prawidłowej płodności zarówno brak wysiłku fizycznego, jak i jego nadmiar może być równie szkodliwy. Jeśli panowie chcą przekazać jak najlepszy jakościowo materiał genetyczny, powinni pamiętać o żelaznej zasadzie.

Nie należy zabierać się za poczęcie dziecka podczas choroby, czy to grypy czy też ogólnego osłabienia lub odczuwania różnorodnych przewlekłych bólów. Wymiana plemników następuje co około 80 dni, a więc śladów przebytej choroby nie powinno być w spermie po upływie 3 miesięcy od ustąpienia jej objawów. Plemniki "chorobowe" mogą mieć wpływ na zdrowie dziecka, dlatego pamiętajmy o tym, jeśli planujemy powiększenie rodziny.

Także na kilka dni czy nawet tygodni przed poczęciem nie spożywajmy alkoholu, nie palmy papierosów, nie bierzmy żadnych środków odurzających i zastosujmy się do poniższych wskazań.

Poprawiają jakość spermy:

- orzechy i nasiona
    - czerwona papryka
    - biała kapusta
    - czosnek
    - cytryna
    - ryby
    - nabiał
    - woda mineralna
    - uprawianie sportów

Pogarszają jakość spermy:

- alkohol
    - napoje energetyczne
    - kawa
    - napoje gazowane
    - chipsy
    - fast food
    - brak kondycji fizycznej

Można sobie poczytać :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lenko :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ