X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wypowiedź Laury dotyczyła i musze przyznać, ze dotknęła.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam moje drogie Panie ;)
    Mąż zakupił mi paróweczki z szynki bo naszła mnie ochota więc lecę szamać z sosem czosnkowym do tego kakao. Spokojnej nocy.
    Wczoraj nie mogąc zasnąć wymyśliłam, że będzie mały Stefanek :)

Anaaa:), Lena87, Z., Macierzanka:), Delia lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś spałam jak małe dziecko, a nawet lepiej! Zasnęłam ok 17 i obudził mnie telefon od mojej mamy jakieś pół godziny temu :) Co ja będę w nocy robić?
    A teraz jestem znowu głodna (standard w drugiej fazie cyklu), ale mąż nieugięty - nie chce mu się przygotować kolacji.

sara_nar, Z. lubią tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko nie przejmuj się :D ja też ostatnio całe dnie przesypiam i w nocy też śpię normalnie :D
    Wszyscy mówicie o jedzeniu, aż się głodna zrobiłam. Jak nie ogórkowa to pomidorowa to jeszcze coś .. to są tortury normalnie :D Idę zaraz sobie spaghetti zrobić a co!

Little Frog, martusia1986, Fidelissa, Delia lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fazę "widzę - zjem" :) Ogórkową miałam ostatnio i dziś pomidorowa, a na drugie danko kotlety sojowe z mizerią i ziemniaczkami :)
    A rano śniadanka nie mogłam dojeść. Kupiłam sobie mussli i chyba będzie mnie czekał los kopciuszka i przebieranie tych ziarenek, bo coś mi kompletnie nie podeszło. Oczywiście na przygotowanie czegoś innego już nie miałam czasu :)
    No i widzę, że nie załapałam się na 900 stronę, ale myślę, że uda mi się gdzieś koło 1000 zakręcić :D

Anaaa:), Natka098, Macierzanka:), Delia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego wieczorku :)

Ania_84, Natka098, Lena87, Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że moje szkraby rosną zdrowo!! Wszystko jest ok, nadal dwa siurki :D
    Jeden ma 334g, a braciszek 294g :) idą nadal łeb w łeb.
    Mierzą 16,5cm i 16,8cm :)
    2 kg do przodu u mamusi :D

Zaraz nadrabiam ;)

przedszkolanka:), martusia1986, Little Frog, Fidelissa, Anaaa:), santoocha, Macierzanka:), Delia, Bursztynka lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    No ciekawe co mi przepisze na tą prolaktynę.. może i jakoś uda sie ten cykl skrócić cooooo ?? leki na prolaktynę skracają cykl ?
    bo przed tabl miałam ok 30 dniowe cykle, czasem maks 33 ...

kochane ponawiam pytanie czy leki na za wysoko prolaktyne skracaja cykle ?
    dodam, że teraz mam 36 dniowe a nawet ostatnio 40 diowe cykle co mi średnio odpowiada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:02

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mogą skrócić, mogą wydłużyć, mogą się nie zmienić, nie ma jednoznacznej odpowiedzi, to zależy od kobiety

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Wróciłam od kardiologa. Moje serce ok. Podobno działa idealnie.
    Potem bylismy u ginki. Dzidziol zdrowy, płci nie było widać. Chyba sprzęt ma kiepskawy. Za miesiąc mam prenatalne to mi powiedzą na 100%. Szkoda bo liczyłem na to, ze sie dowiem.......

Nadrabiam:)

Little Frog, Misty87, sara_nar, Anaaa:), santoocha, Z., Macierzanka:), Delia lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda, że musze czekać jeszcze te 2 tyg minimum do wizyty u gin bo dopiero bedę miała wyniki na andostendion . Też tak długo czekałyście ?
    no czyli następny cykl raczej tez przepadnie bo ani leków nie zacznę za bardzo ani nic .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne imię Sara.. ja juz mam dawno obmyślone :)
    Julia, Amelia i Bartek ?
    Ale na razie jakoś nie jest mi dane być mamą.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Biedronce widziałam akcesoria do dzieci ale tylko okiem przemknęłam bo wolę się nie wpatrywać bo w niedziele w kościele na mszy chrzcielnej jak jedno małe płakało to ja sie też rozryczałam jak bóbr i wyłam do połowy mszy .. masakra...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kiedys wykorzystasz te imiona, mi sie podoba Wojtuś

sara_nar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór ;) a ja siedzę i się zastanawiam od kiedy mam cykl liczyć, od niedzieli kiedy śluz był już zabarwiony i wiedziałam, że @ przyszła czy od poniedziałku, Jak myślicie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie na Czerwcówkach jest ;) dopiero mamy 03.06 a już 15 bocianków :D

Little Frog, Maniuś, Natka098, Delia lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Pięknie na Czerwcówkach jest ;) dopiero mamy 03.06 a już 15 bocianków :D
    heh no czyli jednak ktoś zachodzi w te ciąze :)

Lena87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dobry Wieczór ;) a ja siedzę i się zastanawiam od kiedy mam cykl liczyć, od niedzieli kiedy śluz był już zabarwiony i wiedziałam, że @ przyszła czy od poniedziałku, Jak myślicie ?
    sama czasem jak jestem w takiej sytuacji to sie zastanawiam ale u mnie z reguły jest tak, że jak jest śluz zabarwiony na czerwono to do 2 godzi jest @ na całego więc za bardzo nie musze kombinować ale w twojej syt bym ten śluz uznała za 1 dzień @ .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena od niedzieli. Leci Leon zawodowiec a antena nie działa. M. Z nią właśnie walczy. Zjadlam 3 kanapki i kubeł kakao wypiłam a teraz męczą mnie gazy bojowe. Masakra. M. az uciekl z pokoju :D akcesoria w biedro o tak ciężko mi przejść obok obojętnie. Chce kupic sobie te spodnie ciazowe bo cena kuszaca i sukienke co jest. Chociaz powiem wam, ze u mnie tyle tego jest w każdej biedrze nie maja wzięcia ciuszki dla przyszlych mam.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, muszę pomyśleć ..
    Bo w sumie ta moja @ nadal jest lekka tylko podczas podcierania ją widzę i lekko zabrudzona podpaska :)
    Więc jeśli się cofnę o jeden dzień, to szybciej CLO łyknę :D

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ