X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Z. Tak biore clo drugi dzien i kazal mi wpasc na podglad w trakcie bo byc moze endo trzeba tez wzmocnic bo clo mi je nadjadl :/

To ja trzymam mocno kciuki żeby było i ładne endo i duże pęcherzyki! ;)

Żaba, odludzie to jest to! Ja pracuje z ludźmi 40 godzin w tygodniu i jak nie muszę to omijam miejsca gdzie jest ich dużo. Marzy mi się wiocha, hamak, trawka, słoneczko, cisza, spokój, jakiś las, może jezioro :) A jakbym zatęskniła za ludźmi to zawsze można odwiedzić ;) Ale póki co już nawet znajomi dopytują czy w ciąży nie jestem (do tej pory głównie rodzina to robiła) więc taka samotnia w stylu Shreka by mi się przydała :D

Kawusia się powoli kończy wskazując mi, że łazienka do sprzątania czeka :D

Little Frog, Magdas, sara_nar, Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, czekamy na relację dziewczyny będą sprzątać z zaciśniętymi kciukami :)

Kasiu, Z szybkiego uporania się z obowiązkami :)

Z, oczywiście rozumiem, ale mój mąż to właśnie o jakimś takim buszu mówił :D Gdzieś, gdzie nawet cywilizacji nie ma :D Teraz już jesteśmy trochę jak takie odludki ;] Bez rodziny, 3 znajomych na krzyż.
    U mnie też coraz częściej się dopytują ;] Strasznie monotematyczni są :D Póki co podchodzę do tego z dużą rezerwą, ale jak będą tak mocniej naciskać, to zacznę się irytować ;]

Ja też idę sobie poszukać jakiegoś zajęcia :)

Jeszcze raz miłego dnia! :)

Z., Magdas, Anaaa:), Natka098 lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, próbuje zwlec się z łózka, ale mi ciężko idzie. Wczoraj byliśmy na Balu Doktoranta i późno poszłam spać. Dziś mnóstwo zadań, więc pewnie zajrzę wieczorem albo jutro.

Miłego, ciepłego, słonecznego dnia!

Natka098, Fidelissa lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek Wszystkim :)
    U mnie piękne słoneczko. Mamy w planach pojechać na plażę z psiakiem. Trzeba wykorzystać pogodę :D
    Lecę ogarniać mieszkanie. Zajrzę wieczorem. Miłego weekendu Robaczki ;* <3

Natka098, Z. lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Zabko to super że dorósł do tego! Mój jest starszy kończyć będzie 34, niby już dawno chce dziecka, to ja odwlekałam ślub bo uważałam że za młoda jestem, bo jestem młodsza o 8 lat. Ale nie to chciałam napisać, on gotowy ale nieodpowiedzialny, siedzieliśmy z jego siostrzenicą wtedy 10miesięcy, a on po prostu chciał jej dać jakieś mięso i nie wiedział w tym nic złego tłumaczę mu że nie wolno a on swoje, jak będziemy mieć dziecko to chyba osiwieje :D

Magdas trzymam kciuki za pięknę endo i piękne pęcherzyki :D

Z. widziałam Twój uśmiech na wykresie, mało nie padłam :D to się nazywa pomysłowość!

Też mam sporo sprzątania, ale mi się totalnie nie chce, na razie pranie włączyłam, i przyszłam się z Wami przywitać.

Z., Magdas lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a dlaczego dzieci nie moga miesa?? pierwsze slysze? 10 miesieczne dziecko juz moze powoli poznawac nowe smaki oczywiscie trzeba dac malenki kawaleczek i najlepiej rozciapracy ale moze jesc uz miesko :D

Natka098 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po odbiorze wyników, jeszcze nie jest za dobrze, ale awet nie liczyłam na taką poprawę. Jestem przeszczęśliwa, mam ochotę na .. życie.
    I wiem, że nam sie uda :)
    oto wyniki z kiedyś tzn 12.03.2014 a wyniki z wczoraj i normy:

liczba dni od ostatniej ejakulacji 4
    upłynnienie : natychmiast po wytrysku / teraz : po 5 minutach
    obj: 7ml/ teraz 6 ml
    pH; 8,8/ teraz 8,5
    barwa : szarobiała
    lepkość: prawidłowa

aglutynacja plemników: brak/brak
    ilośc w ml: 1,2mln / teraz : 8,50 mln :D ( >15 mln/ml)
    całkowita liczba plemn. w ejakulacie : 8,40 mln / teraz 51,0 mln :D (>39 mln)
    ruch postępowy: 10 % / teraz 23 % (>32%)
    ruch całkowity : 32% / teraz 35 % (>40 %)
    brak ruchu: 68 % / teraz 65% (<60 %)
    żywotość : 26 % / teraz 28 % (>58%)
    plemniki o prawidłowej budowie : 8 % / teraz 12 % :D (> 4%)
    koncentracja komórek okrągłych : 1,5 mln / ml / teraz : 1,0 mln/ml (<5mln/ml)
    koncentracja leukocytów : 1-3 w.p.w / teraz : 2-4 w.p.w (0-5 w.p.w)
    Uwagi : erytrocyty 4-6 w.p.w / teraz : poj. w.p.w.

pójdziemy w przyszłym tyg do urologa bo kończy się męzowi testosteron w kaps. będzie dalej brać leki i zobaczymy.. Uda sie !!! będziemy sie starać naturalnie do końca roku.

Little Frog, Lena87, Natka098, sara_nar, Misty87, santoocha, Z., przedszkolanka:), Delia, dżona, Macierzanka:), Anaaa:), Bursztynka, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia MEGA się poprawiły! Super wiadomość! :) Teraz do dzieła :D

Taka piękna pogoooodaaaa, trzeba słoneczko iść złapać, co by witaminkę D uzupełnić :D

XxMoniaXx, Z. lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Monia. Teraz każda z nas powinna Ci skopać tyłek za tę panikę! :)
    Albo nie - powinnaś nam postawić pyszne ciacho! :D
    Najważniejsze, że się poprawiło! :)
    W tym przypadku chyba też dobrze, że nie odbierałaś ich sama, bo pewnie pędziłabyś z taką ekscytacją, nie myśląc o Bożym świecie ;]

Nati, spokojnie, mąż wszystkiego się nauczy. Ja kiedyś taka jakaś zaćmiona po ok 10 letniej przerwie w zakładaniu pampersów założyłam swojej bratanicy tyłem na przód! Normalnie na drugi dzień się zorientowałam i mówię bratowej, że nie wiem jak mogłam tak zrobić, ale to chyba dlatego, że byłam tym wszystkim taka zestresowana :D Ale teraz mam już na to teorię - kiedyś pampersy które zakładałam miały tylko obrazki z przodu, a ten miał wokół i dziwiły mnie te rzepy z przodu, bo to strasznie nie praktyczne :D Ale nie wpadłam na to, żeby go odwrócić :D Taka ze mnie blondyna ;]

Another, korzystaj i łap opaleniznę :D Ja łapię tylko witaminkę, bo cały rok jestem blada jak ściana :D A nawet jak mi się wydaje, że jestem opalona, to wystarczy, że stanie obok mnie faktycznie ktoś opalony i sprowadza mnie na ziemię :)

Lenka, tajniaku co tam? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 11:06

Kaśka28, Another, XxMoniaXx, Z. lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Monia mowilysmy ci ze da sie poprawic wyniki :D bedziecie rodzicami zobaczycie a jak sie poprawiaja wyniki i to w takim stopniu to wymus na lekarzu stymulowanie ciebie:D bedzie dobrze zobaczysz!!!

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Natka a dlaczego dzieci nie moga miesa?? pierwsze slysze? 10 miesieczne dziecko juz moze powoli poznawac nowe smaki oczywiscie trzeba dac malenki kawaleczek i najlepiej rozciapracy ale moze jesc uz miesko :D

Jasne że może :D Ale nie całego schabowego i niech sobie pogryzie :D

Little Frog, Z. lubią tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeewczyny, a wiecie, że dzisiaj jest światowy dzień pocałunku, a jutro światowy dzień... seksu? Coś czuję, że kilka maluszków się wykluje po jutrzejszym dniu/nocy k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,019_GH_orig.gif

Little Frog, XxMoniaXx, Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Jasne że może :D Ale nie całego schabowego i niech sobie pogryzie :D
    nie no wiadomo to chyba tez rozumial nie?? czy nie??

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super wieści, piękna poprawa, nic tylko się cieszyć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    nie no wiadomo to chyba tez rozumial nie?? czy nie??

Jak mu wytłumaczyłam to zrozumiał, ale to takie bezmyślne było, nie zdawał sobie sprawy że może krzywdę zrobić dziecku, zresztą jak ja mam do czynienia z czyimś dzieckiem to bardzo się stresuje i nie pozwoliłabym żeby dostało coś czego rodzice nie kazali dawać :D Ogólnie mój M jest dość zazdrosny o dzieci czyjeś :D bo ja bardzo lubię dzieciaki, mam siostrzenicę i uwielbiam spędzać z nią czas, już jest duża 8lat ma ale nadal jestem jej ulubioną ciocią :D i na weekendy przyjeżdża, dzwoni ciągle. Zabraliśmy ją ostatnio na basen, i tu królem był mój M. dla niej bo mogli się ścigać wygłupiać, był taki dumny i szczęśliwy :D

Little Frog, Kaśka28, Z., Fidelissa lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak dziękowac Bogu, jakich słów użyć... cały dzień płaczę ... ale z radości .... jutro to będzie dla mnie szczególna msza... aprawdę nie wiem jak dziękować bo dla mnie to już cud sie spełnił...
    Dziękuje Wam za wsparcie i wysłuchiwanie tych moich smętów :)
    a mężuś jak to zobaczył to mu chyba testosteron skoczył o 200 % :)

Natka098, Kaśka28, Little Frog, Z., przedszkolanka:), Delia, Anaaa:), Fidelissa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż będzie pewniejszy siebie, wyluzuje to i jeszcze się poprawią wyniki, Ty też się uspokoisz to też zacznie lepiej pracować organizm i się uda.

Delia lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ile ja bym dala zeby nasze wyniki wyly lepsze ale nawet nie wiem czy podchodzic do badan bo maz bral bardzo silny antybiotyk domiesniowo...i pewnie za tydzien albo dwa znowu dostanie a wlasnie wtedy mielismy konczyc kuracje od lekarza i powtarzac wyniki....pffff

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia może kontynuujcie kurację i zróbcie badania za jakiś czas, bo bez sensu się teraz denerwować jeśli brał takie leki, a na pewno po dalszej kuracji będą jeszcze lepsze

• santoocha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje, jest dużo lepiej! :)
    Uda się Wam, zobaczysz!

‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ