X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Kasia może kontynuujcie kurację i zróbcie badania za jakiś czas, bo bez sensu się teraz denerwować jeśli brał takie leki, a na pewno po dalszej kuracji będą jeszcze lepsze
    no wlasnie zdecydowalismy sie odlozyc i zostawic te leki na pozniej w sensie te czesc lekow co zostaly...a po operacji i zakonczeniu leczenia pooperacyjnego pojde jeszcze raz do lekarza i powiem jaka sytuacja...i jeszze raz zaczniemy walke o plemniory no dluga droga przed nami ale mam nadzieje damy rade...bo te leki od endo-gina byly drogie kolo 200zl kosztowaly dla samego meza...dlatego zdecydowalismy sie odlozyc leki i zostawic je sobie na pozniej...ale badania zrobimy choc wiem ze moga byc jeszcze gorsze przez antybiotyk no nic zobaczymy

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i o zdrowie pytam :D
    Z. wrote:
    Żaba, odludzie to jest to! Ja pracuje z ludźmi 40 godzin w tygodniu i jak nie muszę to omijam miejsca gdzie jest ich dużo. Marzy mi się wiocha, hamak, trawka, słoneczko, cisza, spokój, jakiś las, może jezioro :)

Jakbym czytala opis mojego miejsca na ziemi ;)
    Nie mam tylko jeziorka kolo domu :D ale za to moge zaproponowac widok na Tatry ;)
    Aaaa i piekny wielki ogrod mojej mamy, z niesamowita iloscia kwiatow,krzewow,drzew :) dorzuce w pakiecie trampolinke,jakby ktos chcial sie poczuc jak dziecko :P

Zabko dobrego masz tego meza ;) wiesz, faceci pozno (lub wcale nie) dojrzewaja :D wiec i tak nie jest zle :P

Monia super wiesci!

Mnie sie wcale nie chce sprzatac, mam lenia :P
    Ide zaraz sianko przewrocic,bo mezulek skosil taki maly kawalek,zeby dla naszych kroliczkow bylo :) on pojechal do lasu po drzewo.

KOCHAM TA MOJA WIES :)

XxMoniaXx, Little Frog, Z., Delia, Anaaa:), Fidelissa lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    no wlasnie zdecydowalismy sie odlozyc i zostawic te leki na pozniej w sensie te czesc lekow co zostaly...a po operacji i zakonczeniu leczenia pooperacyjnego pojde jeszcze raz do lekarza i powiem jaka sytuacja...i jeszze raz zaczniemy walke o plemniory no dluga droga przed nami ale mam nadzieje damy rade...bo te leki od endo-gina byly drogie kolo 200zl kosztowaly dla samego meza...dlatego zdecydowalismy sie odlozyc leki i zostawic je sobie na pozniej...ale badania zrobimy choc wiem ze moga byc jeszcze gorsze przez antybiotyk no nic zobaczymy
    A może by zakupić coś tańszego bez recepty, jakieś suplementy, zawsze to kuracja będzie trwała, i później może dać lepsze wyniki? Ja bym się zastanowiła właśnie nad taki rozwiązaniem.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja słyszałam gdzieś ze po antybiotykach i silnych lekach trzeba 4 tyg chyba czekać .. a to musi cały czas brać te leki?
    u Was też sie poprawi !!! jutro polecę też i Was w modlitwie .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    A może by zakupić coś tańszego bez recepty, jakieś suplementy, zawsze to kuracja będzie trwała, i później może dać lepsze wyniki? Ja bym się zastanowiła właśnie nad taki rozwiązaniem.
    kochana oczywiscie lyka witaminki ktore maja pomoc na ilosc plemnikow i tego nie odlozylismy ale niestety u nas byly martwe wiec dal leki na stymulacje jader zeby produkowaly je...i te odlozylismy

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Kasiu ja słyszałam gdzieś ze po antybiotykach i silnych lekach trzeba 4 tyg chyba czekać .. a to musi cały czas brać te leki?
    u Was też sie poprawi !!! jutro polecę też i Was w modlitwie .
    kochana mial kuracje antybiotykowa bral przez 10 dni ale to wsytarczy zeby zabic pleminki i trzeba czekac 3 msc zeby wrocily do"normy" a za miesiac maz maoperacje wiec pewnie dalej silne antybiotyki bedzie bral wiec dajemy sobie czas i tak wyjscia nie mamy...

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    kochana mial kuracje antybiotykowa bral przez 10 dni ale to wsytarczy zeby zabic pleminki i trzeba czekac 3 msc zeby wrocily do"normy" a za miesiac maz maoperacje wiec pewnie dalej silne antybiotyki bedzie bral wiec dajemy sobie czas i tak wyjscia nie mamy...
    Kasiu, ja to czekam aż będzie po wszystkim i trzymam kciuki, żeby wszystko w końcu poszło Wam jak po maśle :) Dość już wspinania się pod tę górkę :)

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee dzisiaj jestem pelna wiary i nadziei wiem ze bedzie dobrze a jak nie to podleczymy meza spkacimy pozyczke i adoptujemy!!! bede mama i juz to juz postanowione:D

Little Frog, Natka098, Misty87, Z., Delia, Anaaa:), Fidelissa lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i Monia, coś ciekawego znalazłam, http://natural-fertility-info.com/mens-fertility w tym artykułe pisze np. że mężczyźni nie powinni: jeść soi (kotelty sojowe, wypełniacze parówek, mięs mielonych gotowych itp. trzeba czytać etykiety) bo są pełne estrogenów, które obniżają testosteron. Nabiał jeść tylko ekologiczny, bo ten ogólnodostępny jest pełny estrogenów, jeść dużo warzyw krzyżowych typu fasolka, brokułu ponieważ regulują oczyszczanie z estrogenów.
    Suplementacja: Cynk, Koenzym Q10, Witamina E, Kwas foliowy, B12, Witamina C, L-karnityna, Antyoksydanty, nie trzeba przyjmować tabletek, wystarczy w pożywieniu wyszukiwać takie produkty które są bogate w te składniki.
    Uwaga głównym produktem pełnym w te składniki to : wątróbka :D

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka dziekuje kochana ale to juz wiem i mowie zmienilismy jedzonko wlasnie na to zeby byly pelnowartosciowe i zawieraly jak najwiecej tych wityamin dodatkowo may mace w proszku wiesz zrobimy tak czy siak badania zobaczymy co wyszlo ale nie bedziemy sie nimi bardzo sugerowac tylko tak dla naszej wiadomosci chcemy wiedziec jak podzialalo i czy w ogole albo odlozymy badanka na po hmmm no zobaczymy w kazdym badz razie bedzie dobrze przedzej czy pozniej bede mama

Natka098 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki za Was, najgorsze jest to żeby zobaczyć poprawę to potrzeba aż 3 miesięcy :D Ale super że masz podejście jak nie tak to inaczej, to jest najważniejsze!, znam parę która nie mogła mieć dzieci, długo się leczyli, aż w końcu zaadoptowali dziecko i nie minęło pół roku a ona w ciąży :D więc najważniejsze to się nie spinać, tylko spokojnie do tego podejść.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem tez znam takich ludzi i wiez ze sie udaje ale no nic nam nie zostaje oprocz walki nie poddamy sie ale napewno nie bedziemy sie dolowac oczywiscie sa gorsze dni ale damy rade i wiem ze Wszystkie dadza tylko trezba pozytywnie myslec

Natka098, Z. lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Kasia i Monia, coś ciekawego znalazłam, http://natural-fertility-info.com/mens-fertility w tym artykułe pisze np. że mężczyźni nie powinni: jeść soi (kotelty sojowe, wypełniacze parówek, mięs mielonych gotowych itp. trzeba czytać etykiety) bo są pełne estrogenów, które obniżają testosteron. Nabiał jeść tylko ekologiczny, bo ten ogólnodostępny jest pełny estrogenów, jeść dużo warzyw krzyżowych typu fasolka, brokułu ponieważ regulują oczyszczanie z estrogenów.
    Suplementacja: Cynk, Koenzym Q10, Witamina E, Kwas foliowy, B12, Witamina C, L-karnityna, Antyoksydanty, nie trzeba przyjmować tabletek, wystarczy w pożywieniu wyszukiwać takie produkty które są bogate w te składniki.
    Uwaga głównym produktem pełnym w te składniki to : wątróbka :D
    Gdyby to było w 100% prawdziwe to miałbym estradiol 5000000, a nie 37 :P Jem wszystko z tej magicznej listy i mogę powiedzieć, że na mnie to nie działa. Także na wielu mężczyzn też pewnie nie :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another nie zgodze sie z toba bo te same witaminy sa w skaldzie lekow i tych wszytkich produktow sekret tkwi w odpowiednich proporcjach niestety nie jestesmy w stanie dopilnowac idealnej dawki i tak dlaej dlatego latwiej jest wspomagac sie tabletkami...jesli by to nie pomagalo to napewno nie byloby roznych popraw wynikow spojrz na Monie

ok dziewczynki ja lece trzeba ruszyc dupke:D taka piekna pogoda do zobaczenia wieczorem albo jutro milego dnia wszytkim:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 12:04

Another lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i zdaje relacje
    Wiec tak:
    Mam odstawic juz clo bo w 7dc mam pecherzyk 18mm i zeby sie nie przystumulowac mam juz nie brac endo mam 9mm :) mam brac meza w obroty kazal na wszelki wypadek przez tydzien bo mam drugi pecherzyk 14mm wiec mowi,ze jego zdaniem ktorys na bank zrobi owulacje. Od nastepnej niedzieli brac mam dupka i przed skonczeniem robic test i do niego jechac :) uff
    Mam szanse :) kuzwa mam w koncu jakas szanse :) oczywiscie mam nie myslec o tym ze sie uda bo moze sie nie udax ale szansa jest :)

Monia widzialamnze wyniki ppprawione super :) oby tak dalej . Napewno odetchnelas z ulga

santoocha, Little Frog, Natka098, Z., sara_nar, XxMoniaXx, przedszkolanka:), Another, Delia, Kaśka28, dżona, Anaaa:), Fidelissa lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas super! dziś dzień na dobre wyniki :D

Z. lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak mi ulzylo bo myslalam .ze moze dalej nic a tu taka niespodzianka siedzialam u gina usmiechnieta jak glupia ;)

Z., Delia, Anaaa:) lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super, że wyniki lepsze :)
    Magdas o kurdę w 7dc taki pęcherzyk. Wow. To do roboty :D
    Dziewczyny strzelcie mi w ten durny łeb .... tak się martwię czy wszystko będzie ok. Nie wiem jak wytrzymam tych 9 dni do wizyty u gina. Umrę ze strachu i nie wiem czy iść z M. czy nie. Bo jak coś będzie nie tak.... Nie umiem o nicym innym myśleć, w dodatku te nocki w pracy jutro czeka mnie pierwsza, nie wiem czy nie zaszkodzą i w ogóle. Najchętniej do końca czerwca póki nie będę pewna, że jest ok. Wzięłabym wolne.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, przyzwyczajaj się, po tej wizycie będziesz się martwiła aż do następnej, a potem do usg, a potem do badań prenatalnych, potem do połówkowych, potem jak przez dłuższy czas nie dostaniesz kopniaków od dziecka, potem czy przy porodzie ok itd... i tak już zawsze.

Malenq, Another, Anaaa:), Bursztynka, Fidelissa lubią tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiem, zawsze coś. No nic dam radę, chociaż powiem wam, że ja opanowana i raczej nie zamartwiająca się, teraz jestem kłębkiem nerwów. Ale z drugiej strony, co ja mogę, będzie co ma być. Więc nie ma co się martwić na zapas. Chociaż taaaa łatwo mówić. Zaraz M. wraca z pracy, to może gdzieś wyskoczymy, co by czas zająć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 13:40

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ