Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:bo Magdy już tak mają:D: mojemu wczoraj się dostało, a mi się lżej zrobiło
ale nie lubię krzyczeć bez powodu na mojego
jednak moi rodzice mieli rację jak się go pytali po zaręczynach czy jest pewny,że taką wredotę chce i zastrzegli,że reklamacji nie przyjmująWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 11:48
Malenq, Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
XxMoniaXx wrote:dziwne te normy naprawde.. naprawde.. od 120 jakos do 400 coś i pisze ie dotyczy kobiet w ciązy a na necie coś innego i pisze tutaj zeby sie dowiedziec bo z tej mojej kartki to nie idzie sie dozać
-
nick nieaktualnyDzień Dobry Wszystkim
Z. Miłego Dnia
Lauro, Cieszę się razem z Tobą, że wszystko jest w porządku Nic tylko myśleć pozytywnie że wszystko się uda
Monia, Również Ci życzę Miłego Dnia
Alka89, czekam na relacje z wizyty
Another, miesza i miesza ten twój cykl zapukaj i zapytaj ile jeszcze masz czekać
Hej Złota, no szału nie ma dziś , od wczoraj pada a nawet leje deszcz W sumie to pogoda zmienia się co 30 minut
Hej Rudasku widzę że się stęskniłaś .. czemu nie testujesz ?
Hej Misty
Hej Blue00
Cześć Fidellis co znowu będziesz gotować w sobotę ?
Nati89 to kiedy mogę podjechać na paznokcie
Hej Magdas
Cześć Malenq
Laura, Another, Z. lubią tę wiadomość
-
Wrocilam,gin potwierdzil ciaze,ale mam wrocic za tydzien zeby zobaczyc czy plod sie prawidlowo rozwija. Robilam toksoplazmoze dwa rodzaje i dwa rodz cytomegalii,ta cyto..wyszla zle i musze zrobic awidnosc cmv ig6 ,ale nie wiem co to jest ,wyczytalam ,ze jak dziecko bedzie tym zarazone to beda wady plodu takie jak np maloglowie...jak ktos cos wie na ten temat to prosze napisac. Jutro zrobie badanie,ale do srody musze czekac na wizyte.Aha no i bete musze jeszcze raz zrobic zeby wiedziec czy plod sie rozwija.
Aha no i gin mowil ,ze pecherzyk ma 10 mm i ze tj 4 tydzienTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Hej kochaniutkie,przyszlam sie z Wami przywitac i bede spadac,normalnie nie mam na nic czasu ostatnio...ale podczytywac Was bede co jakis czas,bo to juz uzaleznienie:)
Lena87, Macierzanka:), Laura lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Hej kochaniutkie,przyszlam sie z Wami przywitac i bede spadac,normalnie nie mam na nic czasu ostatnio...ale podczytywac Was bede co jakis czas,bo to juz uzaleznienie:)
HejTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
cześć Lenko! No nie ma szału, leje.
Lauro! Super, ze wyniki w porządku, teraz tylko parę dni i można zacząć
trzymać kciuki
hej Alka, super, ze ciąża potwierdzona. Badania powtórz. Chorowałaś wcześniej na cytomegalię? Nawet jeśli nie, to zawsze jest szansa, ze dziecko się nie zarazi. Jak w powtórzonych badaniach wyjdzie źle, koniecznie zgłoś się do dobrego lekarza.
Laura lubi tę wiadomość
-
Złota wrote:cześć Lenko! No nie ma szału, leje.
Lauro! Super, ze wyniki w porządku, teraz tylko parę dni i można zacząć
trzymać kciuki
hej Alka, super, ze ciąża potwierdzona. Badania powtórz. Chorowałaś wcześniej na cytomegalię? Nawet jeśli nie, to zawsze jest szansa, ze dziecko się nie zarazi. Jak w powtórzonych badaniach wyjdzie źle, koniecznie zgłoś się do dobrego lekarza.
No wyszlo,ze cytomegalia podwyzszona czy cos takiego i mam zrobic awidnoscTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Hej wszystkim!
Padłam wczoraj i nie zdążyłam powiedzieć dobranoc
więc dzień dobry!
Laura, świetne wieści po wizycie. Ja miałam HSG i dostałam zastrzyk w tyłek pól godziny przed tym. Nic w domu nie łykałam.
Alka, ciąża potwierdzona, super! 10 mm to już sporo
ale na temat tych badan nic nie wiem
Z., Mas zrację, bo kobieta nie powinna odsłaniać wszystkich kart
ja też nie uchylę każdego rąbka
Monia, prolaktyna 24,11 mIU/l wychodzi w przeliczeniu 1,2 ng/ml
jest niska. A bierzesz jakieś leki na jej zbicie?. W tych pierwszych jednostakach najlepiej jak mieści się w granicach 60-300, ale norma jest do 400-500, ale to zależy od laboratorium, a w tych drugich jednostach 3-15 jest idealnie, a norma do 20-25).
Another, no ciekawy ten Twój wykres... dosyć niskopienny, jak mój zwykle bywa. A Ty bierzesz jakieś leki?
Złota, witaj autorytecie obudziłaś się już? Ja serwuję kawkę, a w sumie to mój mąż, któraś chce?
Rudasku, chyba żadnych nowości jako tako nie ma. Wszystkie siedzimy jak na bombach. Jedne rozpoczynaja działalność, a inne czekają na efekty czyli bez zmian a Ty jeszcze tydzień prawie do testowania, t życzę Ci cierpliwości!
Misty, a co to za lody dobre i gdzie serwują? Trzeba się będzie wybrać, jak już schudnę trochę
Fidelissa, wysyłam słońce!!! U mnie popadało, ale teraz świeci ostro i grzeje nawet
Nati, głowa do góry. Mąż jest głową rodziny, a żona szyją... i to w sumie szyja głową kręci. Ja też jestem odpowiedzialna za większość rzeczy z ewzględu na to, że mam więcej wolnego od pracy zawodowej. My kobiety jesteśmy obrotne i potrwfimy załatwiać kilka rzeczy na raz! To atut
Magdas, ja tak czasem na mojego też wyskakuję i widzę, że nawet zbijanie prolaktyny nie pomaga
A wcześniej było gorzej. Miałam takie PMS zanim zaczęłam zażywać bromka, że szkoda gadać.
Lena, dzień dobry
Maniuś witaj, Ty też zabiegana
Maniuś, Misty87, Laura, Z. lubią tę wiadomość
-
alka89 wrote:No wyszlo,ze cytomegalia podwyzszona czy cos takiego i mam zrobic awidnosc
Nie martw się, podobno 80% ludności na świecie jest tym wirusem zarażona.
najniebezpieczniejszy dla kobiet w ciąży jest wtedy, kiedy się nim zarazisz w którymś z trymestrów. A to badanie co masz zrobić chyba sprawdza czy doszło do zakażenia w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Jak już byłaś na to chora to lepiej, bo masz przeciwciała i zmniejsza się szansa na powtórne zachorowanie.
Tyle mam wiedzy na ten temat, ale nie wiem, czy prawdziwa