WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki. Pogoda przepiękna! Właśnie wróciłam z laboratorium, robiłam progestreon. Ciekawa jestem co wyjdzie. Mimo wszystko wzięłam luteinę od razu po pobraniu krwi. Nie zaszkodzi, a pomóc może. Sądząc po mojej tempce na bank mam niski poziom :/ Cały dzień coś mnie strzyka. Nie wiem czy to nie woreczek robaczkowy :/

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Nie, a Ty?

Co to w ogóle jest?

To jest ziółko na płodność które reguluje estrogeny, ja po wzięciu pierwszej dawki od razu czułam jajniki, że coś się dzieje. Możesz więcej o nim poczytać w temacie o ziołach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Cześć laseczki. Pogoda przepiękna! Właśnie wróciłam z laboratorium, robiłam progestreon. Ciekawa jestem co wyjdzie. Mimo wszystko wzięłam luteinę od razu po pobraniu krwi. Nie zaszkodzi, a pomóc może. Sądząc po mojej tempce na bank mam niski poziom :/ Cały dzień coś mnie strzyka. Nie wiem czy to nie woreczek robaczkowy :/

czesc Another, lutka na pewno nie zaszkodzi a pomóc może :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może poczekam jak się ten cykl rozwinie i od następnego spróbuję.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, teraz może być za późno nawet, bo bierze się go po ustaniu krwawienia aż do owulacji, najlepiej poczytaj i dowiesz się czy to dla Ciebie.

• Złota Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki natko:)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zwolenniczką różnych ziół i sobie o nich czytam, a to akurat jest najlepsze ziółko nasza sara go brała na owulację :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynko moje Kochane lece do domku pomału :) musze jeszcze skoczyć na poczte a pozniej robie botwinke bo mi Paula55 narobiła ochoty :):)

buziaki , trzymajcie sie cieplo :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, progesteron 4 dni po owulacji 18.9, Znacie się? To mało? Czy może być?

Ania_84 lubi tę wiadomość

bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    post ktory sie nie dodal wczoraj :/
    Laura współczuję :( ja mam yorka ktory spal ze mna zanim wzielismy slub i zrobilismy sobie sypialnie a teraz i tak jak maz idzie na nocke to biore ja do lozka a on jak wraca to ja wygania. nie wyobrażam sobie jak jej zabraknie :(
    Natka wcześniej tak nie mialam bo 1 cykl biore dupka. gin kazal az do @, piersi wrocily do normy - opuchlizna brodawek zeszla, zylek nie widac i juz nie bolą wiec dla mnie oznaka ze @ na 100% bedzie ;(

a dzisiaj witam Was z @
    przyjelam ketonal 1 raz w zyciu zeby nie tracic dnia urlopu i nie zwijac sie z bolu i @ znikła
    jutro do domu :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki ja juz po piesemnym :)

po raz pierwszy to ja pilnowalam na egzminie :P hehe :D matko doepiro teraz widze jak to widac jak sie porozumiewalysmy :D heheh :D

Bursztynka, Kaśka28, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Dziewczyny, progesteron 4 dni po owulacji 18.9, Znacie się? To mało? Czy może być?
    moze byc
    powyżej 10 znaczy ze owu byla

• Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    wg mnie jak na 4 dni po owu to bardzo ladny :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Another Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super :D Wzięłam jedną lutkę zanim dostałam wyniki, bo bałam się, ze wyjdzie niski, ale chyba nie będę więcej brała póki co :)

bpz77ab.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo :)

Ja po urlopie. Mimo kiepskiej pogody (choć udało mi się poopalać w sobotę) było fajnie. I mimo, że to tylko 2 dni, to odmóżdżyłam się i dziś miałam o wiele więcej energii do pracy :)

Zestresowałam się strasznie, bo od piątku nie czułam mojego Szymka. Włączył mi się schiz, że coś jest nie tak, śniło mi się po nocach, że moje dziecko umarło. Brrr!
    Wczoraj wracając zajechaliśmy do pracy, zrobiłam sobie usg, widziałam jak tam tańczy mój malec i się uspokoiłam. Po prostu inaczej się ułożył, dlatego go nie czułam.

Bursztynko, odpisałam Ci na priv na temat tych czerwonych spojówek.

Lauro, strasznie mi przykro. Wiem, że śmierć ukochanego zwierzaka może boleć nieraz bardziej niż śmierć człowieka.

Opowiem Wam historię mojego kota i mojej Mamy.

Kacper miał 4 lata jak spadł z balkonu, z 3 piętra. Złamał sobie kość śródręcza, pękło mu podniebienie, otarł pyszczek, ale po tygodniu śladu nie było.
    Szybko się wykaraskał.
    Niestety po 2 miesiącach okazało się że ma straszną cukrzycę i niewydolność trzustki. Właściwie nie miał już trzustki. Wystąpiło pourazowe zapalenie trzustki i jej zanik. Zanim zbiłam mu cukier do normalnych wartości kot kopnął w kalendarz.
    Moja mama załamała się. Wpadła w prawdziwą depresję, prawie nie jadła, mało spała. Schudła kilka kilo, tylko płakała.
    Po miesiącu doszła jako tako do siebie, ale po kolejnych dwóch zaczął boleć ją kręgosłup.
    Po długiej diagnostyce okazało się, że ma przerzuty do kręgosłupa, nerek, wątroby, płuc.
    7 lat wcześniej miała raka szyjki macicy rzekomo wyleczonego do końca. A jednak nie, bo teraz była wznowa. Przez tych siedem lat żyła sobie z komórkami nowotworowymi w jako takiej równowadze, przez śmierć kota ta równowaga została zachwiana.
    Zmarła 7 miesięcy temu.

Kochane, wiem że przywiązanie do zwierząt bywa silne, ale błagam nie popadajcie w rozpacz. To naprawdę może zaszkodzić. Trzeba się wypłakać, ale zaraz trzeba się wziąć w garść i żyć dalej.

Złota, Little Frog, Bursztynka, Kaśka28, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Nigdy ni erobiłam tych testów dziewczyny...bo właśnie dla mnie to bylo zbedne zawracanie glowy i tym samym stres!!! i bez testów sie udało! wiec odłóżcie termometry, testy itd..przeciez mniej wiecej wiecie kiedy jest owulka a przede wszystko kochajcie sie kiedy macie ochote, plemniki sa silne wiec jak raz na 2-3 dnie bedziecie <3 to bedzie git :D

wiem że mi łatwo mówić, ale popieram całym brzuchem <3

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha dzięki za odp.

Mój kot od samego rana twierdzi, że żadnego przemywania oczek już nie będzie :D

e51dbf7d96b6d588med.jpg

przedszkolanka:), santoocha, Driada0102, Little Frog, Natka098, sara_nar, Misty87, Ania_84, Z., Anaaa:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    rozumiem .. ja juz z tym wyluzowałam i dźwigam wszystko.. uznałam, że będe uważać jak będe w ciąży, a teraz luzuje i nie myśle o tym bo juz byłam na skraju zwariowania.
    Monia nie poznaje cie kochana!!! w koncu posluchalas naszych rad i wysalas termometr na urlop ja tak zrobilam i nie mierze juz 2gi cykl:D i nie bede mierzyla dopoki nie poukladam sobie roznych spraw potem prawdopodobnie do niego wroce ale mnie nie stresowal tak jak ciebie:D wiec ty do niego ne wracaj no chyba ze gin zaleci :D

Bursztynka sliczny kicia moj piesio tez tak spi na plecach hehe

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię mierzyć tempki bo trzeba się budzić i ją mierzyć już raz zasnęłam z termometrem podczas mierzenia, ale dzięki temu widzę że wreszcie coś się normuje u mnie koniec cyklu jest naprawdę wyrównany nie to co wcześniej góry i doliny, więc chyba wszystko w dobrym kierunku zmierza. Jak poznam siebie to go rzucę w kąt bo będę znała swoje ciało tak, że nie będzie mi aż tak potrzebny, bardzo dobry sposób na poznanie siebie, ale do nakręcania się się czy jest ciąża czy nie już nie za bardzo bo człowiek się denerwuje zbytnio ewentualnym spadkiem.

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Jutro nadrobię, dziś cały dzień na nogach od rana, wizyta u gina. W dodatku przez koleżankę szef się wkurzył na mnie, bo się zamieniłam , a koleżanka się spóźniła i co najgorsze na mnie. Szef pow , że tak nie będzie i ogólnie, że on ma już dziewczynę na moje miejsce.... się wkurzyłam, ale ogólnie wracam do pracy, a jak będą robić mi jazdy, to im podziękuję.
    U gin. dobrze. Cykora miałam, ale okazało się, że niepotrzebnie. Mam kratę ciąży , skierowanie na badania i zdjęcie USG ;) widziałam rodzynka z pulsującym punkcikiem :) niesamwity widok, szkoda, że M. nie mógł dołączyć, ale jeszcze będzie okazja.
    Nasz rodzynek.
    http://fotoo.pl/show.php?img=821471_dscf1585-1.jpg.html
    http://fotoo.pl/show.php?img=821470_dscf1584-1.jpg.html
    Another dziś powiedzieliśmy teściowej i pow. żebym rozłożyła chusteczę i ją podniosła po czym stwierdziła, że będzie córka ;) od razu pomyślałam o Twojej `przepowiedni`. Dobrej nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 00:11

Natka098, Misty87, Another, Little Frog, Bursztynka, Z., przedszkolanka:), Fidelissa, Anaaa:) lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ