WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym cyklu nie mierze i wcale za mierzeniem nie tęskie. Tylko biorę od początku cyklu zalecony przez gin Cyclodynon (niepokalanek mnisi)i sie zastawiam czy owulkę będe miała tak jk zawsze czy już coś zmieni. Biorę nie tak jak pisze na ulotce 1x1 tylko tak jak gin kazała 2x1.
    Na uregulowanie cykli i obniżenie poziomu prolaktyny.

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcale nie czuje nadchodzącej owulacji u siebie .. nie wiem .. spotykam sie , że piszecie, że kłucie jajników i wogóle takie tam . Ja żadnych objawów nie zauważam.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    testy takie same wychodzą przy pco, ale także przy ciąży. juz na pewno w 7 dc nie powinien wyjsc Ci pozytywny.

W ciąży to ja nie jestem, bo beta przed okresem była mniejsza od 1.

PCO - nie stwierdzono, problem mam z przedwczesną luteinizacja pęcherzyków. Może to to.

Natka098 lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mnie już straszy i w nocy :P
    wyluzowałam trochę z myśleniem o dziecku... i dziś w nocy śniło mi sie, że wróciłam ze szpitala wraz z męzem i ślicznym malusim bobaskiem- dziewczynką z buzi mega śliczna i z moim kolorem włosów ... jeeeee ale super sen :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super sen, ja czekam na @, ale mam coraz głupsze myśli w głowie, typu a jak jestem w ciąży to nie mogę dźwigać itd, ale to takie dziwne

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Monia super sen, ja czekam na @, ale mam coraz głupsze myśli w głowie, typu a jak jestem w ciąży to nie mogę dźwigać itd, ale to takie dziwne
    rozumiem .. ja juz z tym wyluzowałam i dźwigam wszystko.. uznałam, że będe uważać jak będe w ciąży, a teraz luzuje i nie myśle o tym bo juz byłam na skraju zwariowania.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dźwigam normalnie, ale czasem mam takie myśli po prostu ale nikomu o ty nie mówie, po prostu tli się we mnie nadzieja, a jednocześnie rozum podpowiada, że tak szybko nie będzie z moimi problemami, ale pomarzyć zawsze wolno, m takich snów śniło się że ubranka wybierałam.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo też czasem takie myśli miałam, ale już je staram sie odganiać.
    Mam nadzieje, że sie ułoży zwłaszcza , że idzie ku dobremu, boje sie tylko wizyy ginki w śr.
    Ale w sobotev po taz pierwszyw tym roku zobaczyłam bocianie gniazdo z małymi :)
    nie wierzę w to ale pomarzyć można :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    W ciąży to ja nie jestem, bo beta przed okresem była mniejsza od 1.

PCO - nie stwierdzono, problem mam z przedwczesną luteinizacja pęcherzyków. Może to to.

To ja nie wiem, a przy przedwczesnej luteinizacji to pęcherzyk nie dorasta a pęka, czy dorasta a nie pęka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja widziałam bociana prawie oko w oko bo jak przelatywał obok to spojrzał na mnie :) a był prawie na mojej wysokości bo lądował :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Monia ja widziałam bociana prawie oko w oko bo jak przelatywał obok to spojrzał na mnie :) a był prawie na mojej wysokości bo lądował :)
    ale fajnie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty kochana wywoływałaś @ czy czekasz aż sama przyjdzie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brałam luteine i teraz czekam, powinna się pojawić jutro, a najpóźniej za 6 dni, jeśli nie to potrzebuje czegoś mocniejszego niż luteina

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra takie czekanie.. zwłaszca , że pomyślisz, że mogłabyć mieć juz 3 cykle za sobą.. a czemu tak długi ? wiadomom coś ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pcos i późne owulacje, a co z tego ze bym miała 3 cykle jak wywoływane luteina i bez owulacyjne, jak tylko dostanę @ to robię badania żeby dostać leki na wywołanie owulacji, bo mój dotychczasowy gin tylko luteina chciał mnie karmic a to nic nie da.

• Złota Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    To ja nie wiem, a przy przedwczesnej luteinizacji to pęcherzyk nie dorasta a pęka, czy dorasta a nie pęka?

Natka, zazwyczaj nie dorasta i nie pęka - najgorsze ze wszystkich opcji. Pęcherzyk jest, ale mały, a śluzówka już się robi z II fazy cyklu, więc nie pęknie.

Na CLO mi urosły duże całkiem i pękły, ale akurat w tym cyklu z CLO nam nie wyszło z ciążą.

Przy przedwczesnej luteinizacji może być też tak, że ovu jest praktycznie jednocześnie z @, albo tuż po @.
    Stąd mógłby być pozytywny test ovu w 7 dc.

W tym cyklu miałam długo plamienia, aż 4 dni, to bardzo długo jak na mój organizm zazwyczaj miałam 1 dzień plamienia 2 krwawienia i 1 plamienia. W tym cyklu miałam 2 dni krwawienia i 4 plamienia. Dziwne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złot to rzeczywiście słaba opcja a brałaś estrogeny jakieś co by przedłużyły I fazę?

• Złota Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja na estrogenach jestem od 15 miesięcy. Estrogeny, luteina - podstawowy zestaw. Do tego teraz doszła metformina, a od sierpnia znów mam brać CLO, na owulkę.

Przy próbie obniżenia dawki estrogenów nastąpiła katastrofa, więc trzymamy dawkę.

Do tego kwas foliowy, kwasy omega, inofolic.

Za przeproszeniem rzygam już tymi lekami. No ale CEL jest na tyle ważny, że łykam, wcieram i dawkuje wszystko, co lekarz każe.

Another lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to rzeczywiście szaleństwo, mnie czeka podobnie, ale estrogeny tylko w I fazie bo mam późne owulacje, przez to że dużo szybko schudłam organizm nie zdążył się przestawić, a próbowałaś Donga?

• Złota Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, a Ty?

Co to w ogóle jest?

‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ