X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Najgorsze jest to czekanie...
Odpowiedz

Najgorsze jest to czekanie...

Oceń ten wątek:
  • aisza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Damy radę dziewczynki :) Ja kawy to nie pijam (tylko od święta) ale właśnie zaparzyłam pyszna herbatę malinową i popijam :) Kurde szukam i szukam informacji o zakończonej przez kobitki kuracji visanne, późniejszym plamieniu, @ i ciąży i nie mogę za dużo znaleźć.... Hym, może mam o tym po prostu nie myśleć tylko się zrelaksować...? :)

Zdecydowanie zalecam relaks i nie myślenie o tym :)

Evaa lubi tę wiadomość

27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO i tak właśnie uczyniam :) Dodatkowo zaczynam odczuwać coraz mocniejsze bóle jak na @ więc pewnie się zbliża :) :)

A na poprawę humorku dla was piosenka, którą jako nauczycielka śpiewałam z moimi dziećmi :)
    "Wstaje nowy dzień, a ja razem z nim,
    czy go zrobię dobrym czy go zrobię złym,
    jestem jeszcze mały, mam niewiele lat,
    ale w moich rękach leży cały świat :)"

aisza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu watek,do ktorego moge sie dopasowac. U mnie nadchodzi drugi cykl staran. Wlasnie skonczyla sie @ i przychodzi nadzieja. Nie jestem juz bardzo mloda, bo mam 33 lata i czuje, ze szanse na dzidziusia sie zmniejszaja z kazdym kolejnym miesiacem. Staram sie nie nakrecac, ale kiedy konczy sie @ siegam po termometr. No nic, pozostalo mi...czekanie. milego dnia wam zycze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cię kinia :)
    Jak wiadomo wiek ma znaczenie ale myślę, że można zacząć się martwić dopiero krótko przed 40 :)Jak to mówią "nadzieja umiera ostatnia". Człowiek bez marzeń, nadziei jest człowiekiem próżnym...
    Dużo osób mi mówi, że lepiej odtsawic kalendarze, termometry, witaminy itp i czekać... No ale to nie te czasy co kiedyś... Teraz im zdrowiej sie odżywiasz tym Mniej witamin dostarczasz do organizmu.... Ehh, myślę, że etap w życiu każdej świadomej kobiety, który nazywa się "chcemy zostać rodzicami" jest etapem wyjątkowym i godnym uwagi. Oczywiście trzeba trzymać rękę na pulsie żeby faktynie nie sfiksować, nie popadać w paranoje...

• Evaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 23:20

Zgredek lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 23:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa na pewno skorzystam z twojej rady :) hehe, myślę, że jest o wiele przyjemniejsza niż szukanie w necie :) Hehe. Poza tym mam dobre przeczucia, że idzie @ :) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Zgredek. Czasy sie zmieniaja. Mamy teraz wiecej mozliwosci obserwowania wlasnego cyklu. Cztery lata temu urodzilam synka, bo 7 miesiacach staran. Co miesiac mierzenie temperatury, sluzu i co miesiac nadchodzace rozczarowanie. Bylam juz u kresu zalamania. Wyjechalismy na wakacje osobno. Po powrocie kochalismy sie nie myslac wtedy o dziecku i BUM udalo sie. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze wiele zalezy od naszej psychiki, dlatego musimy postarac sie wrzucic na luz :)

• Evaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    całe życie jest czekaniem na coś...

Napierw czekałam na odpowiedniego faceta na ojca moich dzieci.
    Potem czekałam na czas kiedy możemy zacząć się starać.
    Potem w kółko to na owulacje to na @ albo testowanie.

Los/Bóg (tutaj wstawić odpowiednie sobie) jednak powiedział mi: będziesz czekac jeszcze dłużej... Jak dobrze pójdzie dwa lata...

Więc czekam - na wyniki badań
    Będę czekac jeszcze na wyniki kuracji, plemniki, kolejkę na in vitro...

Potem na testowanie...
    Potem na pierwsze USG..
    Potem na koniec I trymestru a następnie na połówkowe i poród...

A potem na pierwsze gawożenie, na siedzenie, na pierwszy obiadek...

Przedszkole...
    Podstawówkę i studia....

Tak sobie aż zaśpiewam Stachurę Edwarda "Wędrówką jedną zycie jest cżłowieka" ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dziewczyny odpuszczamy? :) Niech się dzieje co ma być... Pomyślcie jakie to będzie zaskoczenie jak za powiedzmy miesiąc wrócimy do naszego wykresu i okaże sie że powinnyśmy juz być po @ a tu jej nie ma :) hehe. I w tedy test i piękne dwie kreski :)Tego wam życzę :)

Evaa lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natura bywa przewrotna, az chcialoby jej sie dac po uszach... Ja juz tez czekam na @ zeby moc rozpoczac nowe starania, musze zrobic cos dla siebie, zeby nie odczuc rozgoryczenia, najlepiej cos co jest zakazane badz niewskazane w ciazy :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim a ty nie testujesz? Masz ładny wykresik :)

Lena, życie lubi nam płatać figla i dawać pstryczka w nos... Trzeba z każdej lekcji wyciągnąć cos dobrego... Ja mimi krótkiego czasu starań nauczyłam sie pokory, przestałam myśleć tylko o tym czego JA chce, przestałam gnać do przodu bez opamiętania... Może tego na co dzień nie widać ale w środku jestem spokojna :)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuje w niedziele, ale nie wieze w II kreseczki, tempka juz zaczela spadac. Przynajmniej porobilam badania i mam juz plan na kolejny cykl :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • vercia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak czekanie... a ja do tego wszystkiego jestem cholernie niecierpliwa więc już w ogóle jest ciężko. Jakby tego było mało cały czas myślę o nadchodzących świętach i o tym jak cudownie byłoby ogłosić rodzince, że będzie jeszcze jeden "prezent" :)

Jak pewnie większość z Was tak i ja jak to mówią "spostrzeganie selektywne" mam opanowane do perfekcji: zakuje, zemdli, senność - może objaw ciąży?
    Zdrowy rozsądek podpowiada,że gdzie tam przecież masz tak co miesiąc przed okresem kobieto! Ale co z tego jak nadzieja jest ogromna i przysłania mi świat :D

Evaa, Zgredek, Natka88 lubią tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, nadzieja umiera ostatnia :) Do niedzieli jeszcze kilka dni.
    Vercia, każda z nas ma cos takiego w sobie.Ja sobie powiedziałam że pierwszy cykl będę robić wykres z mierzeniem tempki ale jeśli sie nie uda to przestane i spróbujemy bez niczego :)

Evaa lubi tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę zobaczyć jak to jest to nigdy tego nie robiłam :)

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym do Was dołączyć:)

Dwa tygodnie temu miałam zabieg- ciąża obumarła. Teraz mamy 2 cykle czekać na kolejne starania. Dzis wreszcie tempka skoczyla, wiec mam nadzieje, ze za jakies 14 dni dostane @. Bede czekac;) Najpierw na @, potem az minie kolejny cykl oczekiwania, na nowy cykl, ovu...
    W ciazy tez sie wiecznie na cos czeka: pierwsza wizyta, bijace serduszko, sylwetke malutkiego czlowieczka, badania genetyczne, polowkowe, itd. Juz zawsze bedziemy na cos czekac! Ja tam najbardziej czekam na bezzebne, obslinione buziaki :D

Zgredek, termometr moglas zamowic u siebie w aptece, bylby na drugi dzien i zaplacilabys duzo mniej ;)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ