X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia ja też miałam długą przerwę w ćwiczeniach, ale od kilku mies. próbuję wrócić do regularności, chodzę kilka razy w mies., ale czasami odpuszczam, a chciałabym chodzić częściej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-) właśnie wrocilam z kościoła :-) czekam na gości :-) ja tez sobie obiecuje ze będę ćwiczyć ale ciężko mi to idzie:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Podobno podczas starań nie można się mocno forsować (tak czytałam) bo podobno wtedy ciało odbiera zły sygnał, że to nie jest najlepszy czas na dziecko. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wzięłam to mocno do serca i biegam sobie czasem i ćwiczę w domu ale nie za dużo ;)
    Oglądałam przed chwilą wykresy ciążowe i miło było popatrzeć jak innym się udało, abyśmy i my zaznały tego szczęścia :)
    Ja uważam, że nie ma co przesadzać, tak straciłam rok czasu :/ wciąż uważałam i starałam się o dziecko. Moim zdaniem jeśli ma się udać to się uda, jeśli nie to nawet największe starania nie pomogą. Tak odmawiać sobie wszystkiego można całe życie, a może się nie udać.. nie chcę zmarnować czasu na czekanie, już dużo go zmarnowałam.
    Ja z ćw. nie przesadzam, nie chodzę codziennie, a kilkanaście razy w mies po 60 min., wiadomo niektóre treningi są cięższe, ale nic na siłę zawsze można odpocząć, odsapnąć napić się wody.
    A jeśli Kobieta czuję się lepiej dzięki ćwiczeniom, jest szczęśliwsza, a szczęśliwsza i weselsza szybciej ma szanse na powodzenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia mam nadzieję, że szybko uda Ci się zajść ;) i tego Ci życzę, ale jeśli będziesz starać się długo to naprawdę wtedy zmienia się podejście i myślenie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że masz tyle optymizmu :) oby nigdy Cię nie opuścił. Też taka byłam na początku swojej drogi do pociechy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ponownie u mnie juz po gosciach :) zmeczona troche jestem:( robilam dzis drugi test owu negatywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie niby wszystko ok... postanowilam na wlasna reke zbadac estradiol lh fsh progesteron. czy uwazacie ze w 7dc bedzie ok? Bo raczej pisza o 3-4 dc... tsh juz badalam bylo 2,0 prolaktyna 23

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys robilam te badania tuz przed owulacja w szpitalu ale tez slyszalam ze powinno sie robic 3-4 dc a wydaje mi sie ze prolaktyne masz za niska

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie za wysoka? O.o

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm ja ostatnio mialam 83,52 ilekarz mi powiedzial ze mogla by byc ciut wyzsza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az sie teraz zaczelam zastanawiac ale na moich wynikach norma jest taka 102,00 do 496,00

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta, fsh, lh i estradiol od 2 do 5 dc. Tak mi powiedział gineks. Ja robiłam 3. Ty już po tych badaniach? Moim zdaniem nie będą miarodajne. Nie bez powodu sa to akurat TE dni.
    Ja właśnie wróciłam z roboty. Od 8 do 20 "ciężka" harówka ;)
    Co do ćwiczen dziewczątka, to ja codziennie biegam. Mam bieżnie w domu. Wcześniej biegałam koło roku na dworze, ale w domu jest o nieeeebo wygodniej+ćwiczenia rozciągające i piłka. Ale uwielbiam to.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bardzo pracowita mialas niedziele naprawde...
    ja chce sobie kupic orbiterek juz zaczelam odkladac pieniazki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka dzieki za info, nie wydam w bloto chociaz kasy:)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiem jak z prolaktyną. Bo ostatnio robiłam kolejna serię badań i razem z prolaktyną kazał mi po 10dc. Czyli jeszcze nie robiłaś tych badań? Te 3 badania nie są drogie, ja za wszystko zapłaciłam 36 zł. Ale za drugim razem 111 zł a było ich 6.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ćwiczeń dziewczyny, to polecam naprawdę. Humor po tym super, nie mówiąc o kondycji. Bieganie wysysa ze mnie 7 poty, ale opłaca bo wszystko jędrne i napięte. Poza tym szczupłym łatwiej zajść w ciąże, tak czytałam, bo omijają je choroby związane z otyłością a co za tym idzie kolejne probelmy.
    100krotko i jeśli moge Ci doradzić to orbitrek się nie nadaje. Miałam kiedyś i sprzedałam. Nie ma na nim żadnego ciężkiego treningu. A bez potu i łez nie ma efektów ;) Dodatkowo polecam pic izotoniki w trakcie ćwiczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 21:45

pirelka lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi Meza sostry odradzily bieżnie bo za dużo kasy za dużo miejsca zajmuje to juz sama nie wiem co lepsze ;/

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, jeżeli będziemy brali pod uwage cene to faktycznie ;) nie równa się orbitrekowi. Jeśli efekty, oczywiście że też nie. Moja bieżnia kosztowała 1800 zł. Jest z bajerami. Ma też wbudowane urządzenie do masażu by zapobiec cellulitowi oraz hantle i uchwyt do nóg na brzuszki. Do tego jak w standardzie głośniki miejsce na mp3, słuchawki itp. Miejsca mi dużo nie zajmuje, ale mam dom. Zdecydowanie bieżnia. To jest straszny wysiłek, ale i straszne efekty :) Ja to lubię :D

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego zrobię je w przyszlym cyklu bo teraz za pozno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.. okresu jeszcze nie ma, ale czuję że nadejdzie jutro w terminie. Piersi niemalże już nie czuję, jedynie czasem podbrzusze więc idzie @.
    A skoro na razie nie ma to lecę dzisiaj na masaż i prądy - dopytam o wszystko bo nie wiem czy miesiączka to nie przeciwwskazanie :/
    Tydzień mam urlop, więc psychika wolna :)

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ