X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się naprodukowałam a Was nie ma :P
    No to cóż... Idę do wanny na relaks w pianie przy dobrej muzyce ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 19:42

Marta29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj PrimaSort, faktycznie lekarz stwierdził problemy z prolaktyną i chwilę brałam tabletki na jej zbicie, ale ja brałam Dostinex i miałam dawkę najniższą jaka była możliwa 1/4 tabletki na tydzień i nadal spadało poniżej normy, skonsultowałam się z dwoma innymi lekarzami i widząc moje wyniki przed leczeniem powiedzieli, że po obciążeniu już się nie bada, że oni nie widzą nawet wskazania do takiego badania, bo prolaktyna przed obciążeniem była w normie więc wszystko rzuciłam z leków i biorę jedynie kwas foliowy, czasami magnez i suplement na włosy i paznokcie.

Co do pracy, ja też miałam niedziele wolne, a soboty do 15.30 a teraz otworzyli Nas 7 dni w tyg. a w soboty do 17.30 siedzę, niedzielę też i w tygodniu dłużej. Masakra.. ma szczęście nie wszystkie weekendy są moje.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Prima :)
    Ja mam ciasto z przepisu Sarenki już w piekarniku. Solidnie wyładowane truskawkami :) a w planach też jeszcze pazurki na bóstwo :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj dalej kłuje i lekko szarpie podbrzusze, ale dzisiaj jakby bardziej na środku i po prawej, a wczoraj i wcześniej tylko w lewej miałam śtychanie/kłucie.
    Oby to nie żadna torbiel... ale chyba dolegałoby mi wcześniej ?

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatku,JaJaga,Sarenko,Pirelko,Kocia,Prima-nie znam się na badaniach wcale więc gorąco Wam kibicuję póki co :) Ja być może dołączę do Was już w sierpniu. To będzie rok starań więc przy okazji urlopu na pewno zrobię badania..

pirelka lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja miałam właśnie stymulację CLO, kilka cykli, ale psychicznie źle to wszystko kontrolowanie na mnie wpływało i w końcu dałam spokój, jak okazało się, że same ładnie rosną, jajniki na zmianę pracują i nie ma śladu po pęcherzyku później czyli pęka..
    Jeden lekarz to nawet pokazał mi, że widać komórkę w jajniki, która się uwolni jak pęknie. Endometrium też miałam piękne, gotowe na przyjęcie komórki.
    Wszystko wydaje się być ok, wyniki męża też dobre, w normie a teraz miał drugie badanie i nawet ciut lepsze wyszły niż rok temu.

JaJaga, a może właśnie teraz Wam się uda, jak wiesz z medycznego puntu widzenia wszystko ok ;) na luzie.. i zaskoczy w końcu! Myślę, że u Nas będzie podobnie i wiele z dziewczyn pisało, że dopiero jak zajęły się czymś innym to zaszły :) czasami wystarczy 1 raz i to słyszałam przypadki, że nawet nie w okolicy owulacji ;) To dopiero są cuda !

Wszystkim Nam się uda :* musimy w to wierzyć.

dziewczyny ja tak miałam, 4 lata starań - nic, badania moje mężą nic, w końcu odpuściłąm i pogodziłąm się z myślą, że nic z tego nie będzie...
    to nie było proste, ale już siły nie miałam dalej próbować - 4 lata to długo...
    potem remont kuchni, w pracy sajgon - praca na ponad etat, zmarł wujek, którego bardzo śmierć przeżyłam, i w sumie zajeło mi 3 miesiące od odpuszczenia całkowitego i ciążą - nawet nie było <3 w dniach ovu ?! (no - widocznie były) 3 miesiące szczęścia i koniec...
    wiec trzeba odpuścić - tylko pytanie jak???
    tego sama nie wiem...

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę się za robienie karpatki :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciasto to klapa :(

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko,to samo co u Ciebie....przeciągnęłam czas pieczenia do 1h i 10min. Niestety w środku surowe a z zewnątrz to aż się prosiło o wyjęcie. No nic to...obgryziemy dookoła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co to za fatum? Kurka mi raz w życiu wyszedł zakalec. Nie chwaląc się mam rękę do pieczenia jak to mówi moja babcia :) Ale brak u mnie zdolności manualnych i nie umiem nigdy ładnie ozdobić :P

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zazdroszczę Prima :) ja do pieczenia się nie nadaję-kolejny raz to sobie udowodniłam :) chociaż ciasteczka mi dobre wychodzą :) haha :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak pierwszy raz w życiu robiłam ciasto,takie zwykłe biszkoptowe,bez niczego (chyba z 16 lat miałam) to rodzina aż zdjęcia robiła :) płaskie jak deska!!! Normalnie wyjęłam z formy i mogłam jako deski do krojenia użyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem dzisiaj kulinarnie spełniona. Zrobiłam ciasto z truskawkami z kruszonką kokosową a na kolacje muszle makaronowe nadziewane mięskiem mielonym, pieczarkami, cebulką zapiekane pod mozarellą a drugie ze szpinakiem :) Obżarłam się po kokardę. Teraz popijam piwko. W środę o 11 mam wizytę. Nie nastawiam się na nic bo zanim zaczniemy się starać to pewnie badania będę musiała zrobić. W sierpniu jedziemy na wakacje. Tak się cieszę bo akurat wtedy mamy ósmą rocznicę ślubu. Gdzie pojedziemy to zależy od pogody. Jak będzie ciepło to nad morze a jak będzie byle jak to albo góry albo zagramanica. O września zacznę szukać pracy.

Marta29, PrimaSort lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muzykuję :P Mam nadzieję, że sąsiedzi wybaczą :P Kota nie ma to mysz harcuje :)

Destiny lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się chowam dziewczyny....głęboko....
    Za ciasta się już nie biorę!!!!
    Mała zaśnie to też otwieram piwko,a co!

Destiny lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    A ja muzykuję :P Mam nadzieję, że sąsiedzi wybaczą :P Kota nie ma to mysz harcuje :)
    Może i wybaczą :) zależy co im zapodajesz DJPrima :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima u mnie też zaraz poleci muza a jutro rano Małż zapyta się jak się czujesz mój DJ? :)

Marta ja nie lubię piec, ale mój syn od kilku dni koniecznie chciał upiec ze mną ciasto z truskawkami więc poszukałam przepisu najprostszego z najprostszych i oto efekt:
    jq3ynd.jpg

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny,dawaj przepis!!!!! Plissss :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też z truskawkami-spieczonymi na czarno,hahaha :)
    Nie wklejam zdjęcia-nie będę psuła wieczoru :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.eksperymentalnie.com/2013/06/ciasto-z-truskawkami.html

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ