X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się naprodukowałam a Was nie ma :P
    No to cóż... Idę do wanny na relaks w pianie przy dobrej muzyce ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 19:42

Marta29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj PrimaSort, faktycznie lekarz stwierdził problemy z prolaktyną i chwilę brałam tabletki na jej zbicie, ale ja brałam Dostinex i miałam dawkę najniższą jaka była możliwa 1/4 tabletki na tydzień i nadal spadało poniżej normy, skonsultowałam się z dwoma innymi lekarzami i widząc moje wyniki przed leczeniem powiedzieli, że po obciążeniu już się nie bada, że oni nie widzą nawet wskazania do takiego badania, bo prolaktyna przed obciążeniem była w normie więc wszystko rzuciłam z leków i biorę jedynie kwas foliowy, czasami magnez i suplement na włosy i paznokcie.

Co do pracy, ja też miałam niedziele wolne, a soboty do 15.30 a teraz otworzyli Nas 7 dni w tyg. a w soboty do 17.30 siedzę, niedzielę też i w tygodniu dłużej. Masakra.. ma szczęście nie wszystkie weekendy są moje.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Prima :)
    Ja mam ciasto z przepisu Sarenki już w piekarniku. Solidnie wyładowane truskawkami :) a w planach też jeszcze pazurki na bóstwo :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj dalej kłuje i lekko szarpie podbrzusze, ale dzisiaj jakby bardziej na środku i po prawej, a wczoraj i wcześniej tylko w lewej miałam śtychanie/kłucie.
    Oby to nie żadna torbiel... ale chyba dolegałoby mi wcześniej ?

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatku,JaJaga,Sarenko,Pirelko,Kocia,Prima-nie znam się na badaniach wcale więc gorąco Wam kibicuję póki co :) Ja być może dołączę do Was już w sierpniu. To będzie rok starań więc przy okazji urlopu na pewno zrobię badania..

pirelka lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja miałam właśnie stymulację CLO, kilka cykli, ale psychicznie źle to wszystko kontrolowanie na mnie wpływało i w końcu dałam spokój, jak okazało się, że same ładnie rosną, jajniki na zmianę pracują i nie ma śladu po pęcherzyku później czyli pęka..
    Jeden lekarz to nawet pokazał mi, że widać komórkę w jajniki, która się uwolni jak pęknie. Endometrium też miałam piękne, gotowe na przyjęcie komórki.
    Wszystko wydaje się być ok, wyniki męża też dobre, w normie a teraz miał drugie badanie i nawet ciut lepsze wyszły niż rok temu.

JaJaga, a może właśnie teraz Wam się uda, jak wiesz z medycznego puntu widzenia wszystko ok ;) na luzie.. i zaskoczy w końcu! Myślę, że u Nas będzie podobnie i wiele z dziewczyn pisało, że dopiero jak zajęły się czymś innym to zaszły :) czasami wystarczy 1 raz i to słyszałam przypadki, że nawet nie w okolicy owulacji ;) To dopiero są cuda !

Wszystkim Nam się uda :* musimy w to wierzyć.

dziewczyny ja tak miałam, 4 lata starań - nic, badania moje mężą nic, w końcu odpuściłąm i pogodziłąm się z myślą, że nic z tego nie będzie...
    to nie było proste, ale już siły nie miałam dalej próbować - 4 lata to długo...
    potem remont kuchni, w pracy sajgon - praca na ponad etat, zmarł wujek, którego bardzo śmierć przeżyłam, i w sumie zajeło mi 3 miesiące od odpuszczenia całkowitego i ciążą - nawet nie było <3 w dniach ovu ?! (no - widocznie były) 3 miesiące szczęścia i koniec...
    wiec trzeba odpuścić - tylko pytanie jak???
    tego sama nie wiem...

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę się za robienie karpatki :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciasto to klapa :(

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko,to samo co u Ciebie....przeciągnęłam czas pieczenia do 1h i 10min. Niestety w środku surowe a z zewnątrz to aż się prosiło o wyjęcie. No nic to...obgryziemy dookoła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co to za fatum? Kurka mi raz w życiu wyszedł zakalec. Nie chwaląc się mam rękę do pieczenia jak to mówi moja babcia :) Ale brak u mnie zdolności manualnych i nie umiem nigdy ładnie ozdobić :P

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zazdroszczę Prima :) ja do pieczenia się nie nadaję-kolejny raz to sobie udowodniłam :) chociaż ciasteczka mi dobre wychodzą :) haha :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak pierwszy raz w życiu robiłam ciasto,takie zwykłe biszkoptowe,bez niczego (chyba z 16 lat miałam) to rodzina aż zdjęcia robiła :) płaskie jak deska!!! Normalnie wyjęłam z formy i mogłam jako deski do krojenia użyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem dzisiaj kulinarnie spełniona. Zrobiłam ciasto z truskawkami z kruszonką kokosową a na kolacje muszle makaronowe nadziewane mięskiem mielonym, pieczarkami, cebulką zapiekane pod mozarellą a drugie ze szpinakiem :) Obżarłam się po kokardę. Teraz popijam piwko. W środę o 11 mam wizytę. Nie nastawiam się na nic bo zanim zaczniemy się starać to pewnie badania będę musiała zrobić. W sierpniu jedziemy na wakacje. Tak się cieszę bo akurat wtedy mamy ósmą rocznicę ślubu. Gdzie pojedziemy to zależy od pogody. Jak będzie ciepło to nad morze a jak będzie byle jak to albo góry albo zagramanica. O września zacznę szukać pracy.

Marta29, PrimaSort lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muzykuję :P Mam nadzieję, że sąsiedzi wybaczą :P Kota nie ma to mysz harcuje :)

Destiny lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się chowam dziewczyny....głęboko....
    Za ciasta się już nie biorę!!!!
    Mała zaśnie to też otwieram piwko,a co!

Destiny lubi tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    A ja muzykuję :P Mam nadzieję, że sąsiedzi wybaczą :P Kota nie ma to mysz harcuje :)
    Może i wybaczą :) zależy co im zapodajesz DJPrima :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima u mnie też zaraz poleci muza a jutro rano Małż zapyta się jak się czujesz mój DJ? :)

Marta ja nie lubię piec, ale mój syn od kilku dni koniecznie chciał upiec ze mną ciasto z truskawkami więc poszukałam przepisu najprostszego z najprostszych i oto efekt:
    jq3ynd.jpg

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny,dawaj przepis!!!!! Plissss :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też z truskawkami-spieczonymi na czarno,hahaha :)
    Nie wklejam zdjęcia-nie będę psuła wieczoru :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.eksperymentalnie.com/2013/06/ciasto-z-truskawkami.html

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ