X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jakbym wykrakała, zresztą wiedziałam że tak będzie w sobotę albo niedzielę po fitnessie, już małe, delikatne plamienie zauważyłam po powrocie do domu.
    W sumie nawet 1 dzień wcześniej, ale zanim się rozkręci!..

Cóż, mówi się trudno i trzeba żyć dalej ;/ co miesiąc to samo, w sumie można było przywyknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 11:23

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No i jakbym wykrakała, zresztą wiedziałam że tak będzie w sobotę albo niedzielę po fitnessie, już małe, delikatne plamienie zauważyłam po powrocie do domu.
    W sumie nawet 1 dzień wcześniej, ale zanim się rozkręci!..

Cóż, mówi się trudno i trzeba żyć dalej ;/ co miesiąc to samo, w sumie można było przywyknąć.
    No to nowy cykl,nowa szansa i nowa nadzieja się rodzi Pirelko.... :)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zaczynam nowy cykl. Znów sniło mi się, że jestem w ciąży, obudził mnie ból brzucha i @. cieszę, się, że przyszła bo do piątku musi się skończyć.

Widzę, że rocznice ślubu latem macie:). Duzo szczęścia wam wszystkim! Najlepiej w postaci okrągłego brzuszka :)

Nowe cykle nowe nadzieje. zobaczymy kto w przyszłym cyklu pokaże nam tu drugą kreskę:)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za życzenia :) Dostałam złoty łańcuszek taki grubszy z trzema zawieszkami kotwica, krzyżyk i serce-mąż powiedział wiara, nadzieja i miłość :) Jest piękny :)

Pirelko, w sumie masz rację z tymi testami. Ja je robię bo ciekawość mnie zżera czy może coś bedzie widać i działać, zwolnienia itp. Do mnie @ zawita raczej jutro, tak jak w wykresie, bo czuję ciągle krzyż. Już mam dość tego bólu! I tak, nowy cykl, nowe nadzieje.

Od 10 lipca mam urlop, więc spokojnie zaczekam do następnej @, ale już na tabsach.

Marta29, littleladybird lubią tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awwww....Sarenko,to brzmi wręcz romantycznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    No to nowy cykl,nowa szansa i nowa nadzieja się rodzi Pirelko.... :)
    We mnie to już nie wiele jest nadziei ;) nie nastawiam się już specjalnie chociaż lekkie załamanie humoru zawsze mi towarzyszy na początku @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Dziewczyny dzięki za życzenia :) Dostałam złoty łańcuszek taki grubszy z trzema zawieszkami kotwica, krzyżyk i serce-mąż powiedział wiara, nadzieja i miłość :) Jest piękny :)

Pirelko, w sumie masz rację z tymi testami. Ja je robię bo ciekawość mnie zżera czy może coś bedzie widać i działać, zwolnienia itp. Do mnie @ zawita raczej jutro, tak jak w wykresie, bo czuję ciągle krzyż. Już mam dość tego bólu! I tak, nowy cykl, nowe nadzieje.

Od 10 lipca mam urlop, więc spokojnie zaczekam do następnej @, ale już na tabsach.
    Ja na początku też tak miałam, teraz mam inne podejście. Nie chcę ze wszystkiego rezygnować, zwalniać tempa i co miesiąc zachowywać się jakbym już była w ciąży (na wszelki wypadek), psychicznie można zwariować, ale zdaje sobie sprawę, że do tego każda z Nas musi indywidualnie dojrzeć.

Ja mam lekkie plamienia, na razie niepozorne, jak zawsze. Nic nie boli.. jutro się rozkręci.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    We mnie to już nie wiele jest nadziei ;) nie nastawiam się już specjalnie chociaż lekkie załamanie humoru zawsze mi towarzyszy na początku @.
    Ja wiem Pirelko co czujesz. U mnie niebawem rok strzeli tych starań. Jak sobie pomyślę o badaniach i o tym,że coś mi tam wyjdzie nie tak to też nie wesoło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, a jakie badania planujesz poczynić ?

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś podstawowe :) szczerze mówiąc ....nie wiem :) pewnie przed wyjazdem Was zapytam się o nie,pozapisuję i zrobię :) no i potem do gina ze wszystkim.
    Ja już mam prawie 6-letnią córkę,bez starań :) myślałam,że z drugim też będzie hop siup :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w sumie to już możecie mi poradzić jakie badania zrobić. Wcześniej się zorientuję co,jak i gdzie i umówię na ewentualną wizytę :)
    Pewnie na początek hormony,nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, że z dzieckiem będzie hop siup, że się zdecydujemy i dość szybko będzie :) kto by pomyślał...najlepiej chyba dziecko z zaskoczenia bo jak człowiekowi zależy to nie idzie tak łatwo.

Ja już po szeregu badań, a minęło Nam już 1,5 roku :/

Hormony na pewno, ale najlepiej iść do ginekologa on powie co i kiedy zrobić na początek ;) nasienie męża też trzeba zbadać. Generalnie wszystko robi się w określonych dniach cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 18:08

Marta29 lubi tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, też nie zachowuję się jakbym już była w ciąży. Nadal biegam, gdy mam okazję to napiję się piwa, nie dmucham na siebie, bo tez już to przerabiałam-nie zrobie tego, bo MOŻE jestem w ciąży. I nigdy nie byłam :) Temp dałam rade mierzyć tylko 2 niecałe cykle, bo to dopiero mnie niszczyło. Nie mogłam spac przez to. Głupota totalna. I co to daje, prościej zrobic test owu. Ale mimo tego że zawsze wiem że @ w drodze i ciąży nie ma, to tez z nadejściem @ przez 1 dzień czuje lekki smutek. Nie poddaje się mu, bo moje życie i tak jest piękne. Z dzieckiem czy bez. Chociaz tej części z nas dwojga bardzo pragniemy.

Marta na początek w 3dc najlepiej lh, fsh, e2, prolaktyna. Ja robiłam też tsh, a potem chyba w 11dc to samo ale też i testosteron i prl po obciążeniu, a w 21dc progesteron. Ja bralam skierowanie od rodzinnego, potem do lab i gotowe.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obiedzie ruszyliśmy na dłuuugi spacer z psem do lasu :) Mąż chciał dziś jechac do zajebistego hotelu spa na Mazurach-baseny, jaccuzi, zabiegi ale jutro popołudniu by trzeba było wracać, więc odpuściliśmy i na kiedy indziej choć rocznica jest dziś. No ale cóż.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka i bardzo dobrze :) Ja z temp. miałam to samo więc rzuciłam w cholerę po drugim cyklu :P
    Sarenko piękne chwile można spędzać poza rocznicą :) np. w jakiś długi weekend, a rocznica to tylko data, ważne by całe życie robić coś razem i pięknego! Co pozostanie w pamięci.

My też dzisiaj byliśmy na spacerku, w muzeum bo darmowe wejście, na statku i lodach więc zwiedziliśmy sobie kilka nieznanych miejsc. Potem zakupy, obiad i pogoda dzisiaj płata figle, 2 godziny ładnie a pół godziny ściana deszczu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 18:29

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ba, my nawet burzę w lesie zaliczyliśmy.
    Masz rację, ważne jest życie po ślubie, by było piękne i szczęśliwe.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ u mnie teraz piękna tęcza była, podwójna a my z balkonu jakby w jej bramie ! Cudowne kolory, nigdy takiej nie widziałam <3

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córka przed chwilką nauczyła się jeździć na rowerze :)
    Pękam z dumy :)

littleladybird, Truskaweczka83, Amelia San lubią tę wiadomość

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam sie dziś :) Mam do was pytanie i prośbę o radę.. w sierpniu moja znajoma (siostra bratowej), która jest krawcową i czasami od ręki mi to spodnie skróci, to coś tam przerobi....w każdym razie jest tylko znajomą ale bardzo życzliwą i w sierpniu wychodzi za mąż. Chciałabym iść "pod kościół" (bo u nas też była)i jakiś drobiazg im ofiarować...tylko nie wiem, co ....

Styl mają taki bardzo nowoczesny, tzw loftowy, w domu dużo bieli i szarości. Myślałam o takim ładnym lampioniku, są takie w stylu vinatge..ale nie wiem, czy lampion nie zostanie źle odebrany, wieci...czsami wygląda jak znicz...

Chodzi mi też po głowie winko i zawiesić jakiś fajny tekst na naklejce. My dostaliśmy od znajomych pod kościołem i obiecaliśmy sobie je otworzyć w rocznicę....fajnie było po roku je wypić :)

A Wy? Może jeszcze coś innego macie? Chodzi o drobiazg, ok 30 zł.

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko, mąż się postarał. Super prezent i nie chodzi o ten łańcuszek, ale raczej o to co powiedział :) rozmarzyłam się :)
    JaJaga, fajny pomysł z winem, ale w modzie są też figurki, np jakiś biały anioł albo wazon, zestaw grubaśnych świeczek :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ