X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jakbym wykrakała, zresztą wiedziałam że tak będzie w sobotę albo niedzielę po fitnessie, już małe, delikatne plamienie zauważyłam po powrocie do domu.
    W sumie nawet 1 dzień wcześniej, ale zanim się rozkręci!..

Cóż, mówi się trudno i trzeba żyć dalej ;/ co miesiąc to samo, w sumie można było przywyknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 11:23

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No i jakbym wykrakała, zresztą wiedziałam że tak będzie w sobotę albo niedzielę po fitnessie, już małe, delikatne plamienie zauważyłam po powrocie do domu.
    W sumie nawet 1 dzień wcześniej, ale zanim się rozkręci!..

Cóż, mówi się trudno i trzeba żyć dalej ;/ co miesiąc to samo, w sumie można było przywyknąć.
    No to nowy cykl,nowa szansa i nowa nadzieja się rodzi Pirelko.... :)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zaczynam nowy cykl. Znów sniło mi się, że jestem w ciąży, obudził mnie ból brzucha i @. cieszę, się, że przyszła bo do piątku musi się skończyć.

Widzę, że rocznice ślubu latem macie:). Duzo szczęścia wam wszystkim! Najlepiej w postaci okrągłego brzuszka :)

Nowe cykle nowe nadzieje. zobaczymy kto w przyszłym cyklu pokaże nam tu drugą kreskę:)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za życzenia :) Dostałam złoty łańcuszek taki grubszy z trzema zawieszkami kotwica, krzyżyk i serce-mąż powiedział wiara, nadzieja i miłość :) Jest piękny :)

Pirelko, w sumie masz rację z tymi testami. Ja je robię bo ciekawość mnie zżera czy może coś bedzie widać i działać, zwolnienia itp. Do mnie @ zawita raczej jutro, tak jak w wykresie, bo czuję ciągle krzyż. Już mam dość tego bólu! I tak, nowy cykl, nowe nadzieje.

Od 10 lipca mam urlop, więc spokojnie zaczekam do następnej @, ale już na tabsach.

Marta29, littleladybird lubią tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awwww....Sarenko,to brzmi wręcz romantycznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    No to nowy cykl,nowa szansa i nowa nadzieja się rodzi Pirelko.... :)
    We mnie to już nie wiele jest nadziei ;) nie nastawiam się już specjalnie chociaż lekkie załamanie humoru zawsze mi towarzyszy na początku @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Dziewczyny dzięki za życzenia :) Dostałam złoty łańcuszek taki grubszy z trzema zawieszkami kotwica, krzyżyk i serce-mąż powiedział wiara, nadzieja i miłość :) Jest piękny :)

Pirelko, w sumie masz rację z tymi testami. Ja je robię bo ciekawość mnie zżera czy może coś bedzie widać i działać, zwolnienia itp. Do mnie @ zawita raczej jutro, tak jak w wykresie, bo czuję ciągle krzyż. Już mam dość tego bólu! I tak, nowy cykl, nowe nadzieje.

Od 10 lipca mam urlop, więc spokojnie zaczekam do następnej @, ale już na tabsach.
    Ja na początku też tak miałam, teraz mam inne podejście. Nie chcę ze wszystkiego rezygnować, zwalniać tempa i co miesiąc zachowywać się jakbym już była w ciąży (na wszelki wypadek), psychicznie można zwariować, ale zdaje sobie sprawę, że do tego każda z Nas musi indywidualnie dojrzeć.

Ja mam lekkie plamienia, na razie niepozorne, jak zawsze. Nic nie boli.. jutro się rozkręci.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    We mnie to już nie wiele jest nadziei ;) nie nastawiam się już specjalnie chociaż lekkie załamanie humoru zawsze mi towarzyszy na początku @.
    Ja wiem Pirelko co czujesz. U mnie niebawem rok strzeli tych starań. Jak sobie pomyślę o badaniach i o tym,że coś mi tam wyjdzie nie tak to też nie wesoło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, a jakie badania planujesz poczynić ?

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś podstawowe :) szczerze mówiąc ....nie wiem :) pewnie przed wyjazdem Was zapytam się o nie,pozapisuję i zrobię :) no i potem do gina ze wszystkim.
    Ja już mam prawie 6-letnią córkę,bez starań :) myślałam,że z drugim też będzie hop siup :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w sumie to już możecie mi poradzić jakie badania zrobić. Wcześniej się zorientuję co,jak i gdzie i umówię na ewentualną wizytę :)
    Pewnie na początek hormony,nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, że z dzieckiem będzie hop siup, że się zdecydujemy i dość szybko będzie :) kto by pomyślał...najlepiej chyba dziecko z zaskoczenia bo jak człowiekowi zależy to nie idzie tak łatwo.

Ja już po szeregu badań, a minęło Nam już 1,5 roku :/

Hormony na pewno, ale najlepiej iść do ginekologa on powie co i kiedy zrobić na początek ;) nasienie męża też trzeba zbadać. Generalnie wszystko robi się w określonych dniach cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 18:08

Marta29 lubi tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, też nie zachowuję się jakbym już była w ciąży. Nadal biegam, gdy mam okazję to napiję się piwa, nie dmucham na siebie, bo tez już to przerabiałam-nie zrobie tego, bo MOŻE jestem w ciąży. I nigdy nie byłam :) Temp dałam rade mierzyć tylko 2 niecałe cykle, bo to dopiero mnie niszczyło. Nie mogłam spac przez to. Głupota totalna. I co to daje, prościej zrobic test owu. Ale mimo tego że zawsze wiem że @ w drodze i ciąży nie ma, to tez z nadejściem @ przez 1 dzień czuje lekki smutek. Nie poddaje się mu, bo moje życie i tak jest piękne. Z dzieckiem czy bez. Chociaz tej części z nas dwojga bardzo pragniemy.

Marta na początek w 3dc najlepiej lh, fsh, e2, prolaktyna. Ja robiłam też tsh, a potem chyba w 11dc to samo ale też i testosteron i prl po obciążeniu, a w 21dc progesteron. Ja bralam skierowanie od rodzinnego, potem do lab i gotowe.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obiedzie ruszyliśmy na dłuuugi spacer z psem do lasu :) Mąż chciał dziś jechac do zajebistego hotelu spa na Mazurach-baseny, jaccuzi, zabiegi ale jutro popołudniu by trzeba było wracać, więc odpuściliśmy i na kiedy indziej choć rocznica jest dziś. No ale cóż.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka i bardzo dobrze :) Ja z temp. miałam to samo więc rzuciłam w cholerę po drugim cyklu :P
    Sarenko piękne chwile można spędzać poza rocznicą :) np. w jakiś długi weekend, a rocznica to tylko data, ważne by całe życie robić coś razem i pięknego! Co pozostanie w pamięci.

My też dzisiaj byliśmy na spacerku, w muzeum bo darmowe wejście, na statku i lodach więc zwiedziliśmy sobie kilka nieznanych miejsc. Potem zakupy, obiad i pogoda dzisiaj płata figle, 2 godziny ładnie a pół godziny ściana deszczu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 18:29

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ba, my nawet burzę w lesie zaliczyliśmy.
    Masz rację, ważne jest życie po ślubie, by było piękne i szczęśliwe.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ u mnie teraz piękna tęcza była, podwójna a my z balkonu jakby w jej bramie ! Cudowne kolory, nigdy takiej nie widziałam <3

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córka przed chwilką nauczyła się jeździć na rowerze :)
    Pękam z dumy :)

littleladybird, Truskaweczka83, Amelia San lubią tę wiadomość

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam sie dziś :) Mam do was pytanie i prośbę o radę.. w sierpniu moja znajoma (siostra bratowej), która jest krawcową i czasami od ręki mi to spodnie skróci, to coś tam przerobi....w każdym razie jest tylko znajomą ale bardzo życzliwą i w sierpniu wychodzi za mąż. Chciałabym iść "pod kościół" (bo u nas też była)i jakiś drobiazg im ofiarować...tylko nie wiem, co ....

Styl mają taki bardzo nowoczesny, tzw loftowy, w domu dużo bieli i szarości. Myślałam o takim ładnym lampioniku, są takie w stylu vinatge..ale nie wiem, czy lampion nie zostanie źle odebrany, wieci...czsami wygląda jak znicz...

Chodzi mi też po głowie winko i zawiesić jakiś fajny tekst na naklejce. My dostaliśmy od znajomych pod kościołem i obiecaliśmy sobie je otworzyć w rocznicę....fajnie było po roku je wypić :)

A Wy? Może jeszcze coś innego macie? Chodzi o drobiazg, ok 30 zł.

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko, mąż się postarał. Super prezent i nie chodzi o ten łańcuszek, ale raczej o to co powiedział :) rozmarzyłam się :)
    JaJaga, fajny pomysł z winem, ale w modzie są też figurki, np jakiś biały anioł albo wazon, zestaw grubaśnych świeczek :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ