Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to nie :) bardzo trudno jest trafić w samą owulację :) a organizm do owu przygotowuje się kilka dni więc, odpowiednie hormony rosną/maleją już troszkę wcześniej ;)

Amelia San lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Powodzenia na wizycie, życzę finału poszukiwań dobrego dochtora :)
    W sumie warto szukać, a nie trzymać się kurczowo jednego. Zaufanie jest ważne, ale jak się nie ma żadnych rezultatów od dłuższego czasu, więc jaki jest sens czekania. A zwłaszcza że dla większości z nas czas gra dużą rolę :)
    Tak więc powodzenia każdej z nas w odnalezieniu "tego jedynego" doktorka/-i :)

Miłego poniedziałku.
    Ja po ponad tygodniowej przerwie nie wiem w co ręce włożyć w pracy :P
    Marleni święte słowa z tym lekarze, tylko gorzej jest, jak jest problem ze znalezieniem... Moja jest super, duża wiedza, ekstra osobowość, ale mam trochę wrażenie, że nie ma już na mnie pomysłu... Zobaczymy co powie na te pęcherzyki duże jeszcze, no i czy da coś na pęknięcie - jak nie da, to będę się zastanawiać nad innym dość mocno. No bo jak to jest? Teraz mi tą tarczyce podreguluje, ale to znowu nie była aż tak duża niedoczynność, żeby mogła chyba utrudniać starania tak długi czas - sama nie wiem... Tylko to mój enty lekarz w moim mieście i serio nie wiem, czy jest ktoś lepszy... Będę myśleć...

Oj Marleni to życzę, żeby piewrszy dzien szybko zleciał :)

Amelia a Twoje 12 godzin jeszcze szybciej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 09:25

Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie miałam czasu ostatnio nawet tu wejść.

Maleficent, ja wierzę że u Ciebie bedzie wszytko dobrze (u każdej tutaj). Jeśli jesteś w dobrych rękach to teraz tylko potrzeba czasu. A co narzekań...ja moge naokrągło na pracę :P Super że wracasz dopiero w październiku, odpoczniesz sobie, a może zasiejecie znowu fasolę? :) i wszystko bedzie dobrze :*

Am, i co nie byłaś u lekarza? Ja chyba w piątek bede robić krew i m.in. progesteron. I zastanawiam się co z decyzją gina na temat hsg...boję się, ale bedzie trzeba kurdę. Czytałam w necie o tym i może to ma sens. Kiedyś dużo lat temu jak zaczęłam dorastać miałam często powracające grzybice. Nie wiem czy to od siadania na brudnych kiblach, czy po prostu raz źle niedoleczona i tak z byłym sie zarażaliśmy, w każdym razie podobno po takich przejściach jajowody często się "zatkykają". Kurdę boję się tego jak sku*wysyn...niby na śpiąco, ale jednak.

Od niedzieli mam urlop, mąż od soboty. I tyle planów. Mamy kupić te nowe meble do sypialni i jeszcze wyjazd relaksacyjny gdzieś i imprezę mamy, pożegnanie lata :) Musze się wam pochwalić-wczoraj kupiłam naszemu psu limonkową obroże i smycz :D Ale bedzie odwalony :P

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) właśnie wróciłam od lekarza. Wyniki tarczycy bardzo ładne (ponoć na zdrowe dziecko), wyniki męża bardzo dobre, na resztę pani doktor tylko rzuciła okiem. W środku wszystko bardzo ładnie wygląda, chociaż na jajnikach widziałam pęcherzyki, ale pani doktor nie powiedziała, że to PCOS, tylko że trzeba to sprawdzić. Stwierdziła, że u mnie to pewnie będzie kwestia uregulowania hormonów i na pewno się szybko uda.
    Dostałam skierowanie do szpitala na badania: cały pakiet hormonalny + badanie nasienia męża i test penetracji.
    Teraz tylko muszę poczekać do 1. dnia kolejnej miesiączki i ustalimy termin, kiedy mam zjawić się w szpitalu.
    Znowu czekanie, oby tylko cykl był krótki.

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little a Ty ogólnie zadowolona jesteś? Fajnie, że na badania do szpitala, bo nie zapłacisz :)

Marleni no ja będę musiała też nad tym lekarzem pomysleć, tylko serio - nie wiem czy kogoś jeszcze znajdę u siebie... no zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 10:09

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zadowolona. Pani doktor szczegółowo wypytała mnie o różne rzeczy, cały czas mówiła, opowiadała, co widzi na USG. Widziała, że ja strasznie się denerwuję i tym swoim monologiem pomagała mi się wyluzować :) a w szpitalu zapłacimy tylko za badania nasienia ;)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to rzeczywiście super :) U nas nikt mnie nigdy nie kierował na badania do szpitala - wszystko płatnie...

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak czasem mam, ale zawsze przechodzi ;) Dzisiaj np jak wyszłam z gabinetu od gina i wsiadłam w samochód, to się poryczałam. Sama do końca nie wiem dlaczego, bo same dobre informacje dostałam ;) Nawet biedny mąż musiał słuchać jak chlipię do słuchawki opowiadając mu przebieg wizyty :P

Marleni, wspieram <3

Amelia San, Marleni lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, emocje zeszły ;) i w tym cyklu odpuszczam mierzenie temperatury, bo to nie ma sensu ;) odpocznę również od tego :D spokojnie poczekam na kolejną miesiączkę bez liczenia dni i kreślenia wykresu ;)

Amelia San, Marleni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam nalot teściów, spędzili u mnie cały dzień, nie miałam nawet czasu do Was zajrzeć, ale widze, że pozytywne wieści jakieś spłynęły :)

Sarenko - fajosko jakoś mi lepiej z tą perspektywą narzekania hah. Powiem Ci jak mój gin: co to dla baby co na codzien z pistoletem lata! :) i tego się trzymaj, żadne hsg Ci nie straszne!

Little - super! pamiętam, że jak odebrałam wyniki tarczycy i innych takich, ktore były naprawdę obiecujące też miałam podobne emocje, to te pozytywny bodźce co nas nastrajają i myślimy sobie - O tak teraz już musi być oł rajt! i niech tak będzie ;)

Marleni - głowa do góry ! napij się winka, zjedz dobre ciacho popatrz w lustro i powiedz - Ej lala dobrze będzie! ;)

Jakoś mam lepszy nastrój więc trochę się z wami nim dzielę, jakoś tak czuję, że światło puka mi do serducha, byle nie chwilowo!

Dobrej nocki!

littleladybird lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ami, obiecałam, że się odezwę po dzisiejszej wizycie, ale jeszcze tak na prawdę nic nie wiem, bo dostałam skierowanie do szpitala i wtedy coś więcej będzie wiadomo...być może jest to niedoczynność tarczycy...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Hej
    Migot_ka endokrynolog dał Ci skierowanie do szpitala? A powiedział chociaż na co? Tzn co mają tam Ci zbardać?
    Byłam u gin-endo, dała mi skierowanie do szpitala na diagnostykę cyklu i powtórzenie badań tarczycowych...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane :)

Littel czasami trzeba poplakac trzymam za Ciebie kciuki :)

Am daj koniecznie znac jak winiki i co powiedzial lekarz:)

Czy u was tez tak goraco? ja sie rozpuszczam juz;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amcia siedze przed wiatrakiem i samych majciochach i staniku i normalnie czuje jak mi pot leci po czole plecach cycach :/

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

A ja po nocy, o 6 skończyłam a dziś na 20 z kolei...i 2 dni wolne potem. Ale mi się nie chce, o Boże. Ale dam radę. U mnie też afrykański upał, nie mogłam spać w ogóle i robie teraz drugie podejście. Też wiatrak chodzi bo nie idzie wytrzymać. Już mnie męczą strasznie te upały, ale od jutra na szczęscie ochłodzenie.

Little, trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania :)

Marleni, za Ciebie również :)

Am, ja robie krew w piątek. Oczywiście jeśli mi się uda. Bede w pracy, a nie zawsze jest czas. A ile płaciłaś za pakiet tarczycowy? Bo ja 150 zł prawie. Myślałam że mnie szlag trafi, bo byłoby za darmo gdybym wzięła skierowanie od gina.

Marleni, littleladybird lubią tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, super wieści! dobrze, że cię przepadają, właśnie tak powinno wyglądać działanie profesjonalnych lekarzy a nie takie nie wiadomo co.

Intryguje mnie tylko co to jest test penetracji?

Wysłany: 1 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3

Test penetracji polega na ocenie zdolności przechodzenia plemników przez barierę śluzu szyjkowego poza organizmem kobiety. Pobiera się śluz i nasienie i potem na szkiełku obserwuje się zachowanie plemników ;)

Am, Sarenka, ja już nie liczę ile wydałam na badania. Sporo tego było, a czeka mnie pewnie jeszcze więcej. Dobrze, że w szpitalu zapłacimy tylko za badanie nasienia.

Wysłany: 1 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby super, ale nie liczę na to ;) Bez mierzenia tempki nawet nie będę wiedziała, co się tam wyrabia :P

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am cały czas tak pracuję, ale służba zaczynająca się o 22 i koniec o 6 jest najlepsza. Ja juz przyzwyczajona i tylko na noce mogłabym robić, ale nie w ten upał... :/

Little, to ja na razie odkąd sie badam wydałam licząc całość coś ponad 250 zł :D A tak wszystko free.

Dobra, zbieram się bo musze się ogarnąć.

img-2014062101101130.png

Wysłany: 1 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol faktycznie mógłby być wyższy, ale prolaktyna ładna :)

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ