Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Humor troche się poprawił :) Zamówiłam świetną bluzkę, właśnie przyszła, i podkład i krajalnica do ziemniaków na fryty :) Dziś robię.

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka no ciężko... bidoku podziwiam, że wytrzymujesz w takim zawodzie <3
    OOOO - frytki - ja też chcę - wpadam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :)

Tak was codziennie czytam i czytam i codziennie chcialabym wam cos napisac ale nie wiem co;/ glupio mi codziennie wam mowic ze trzymam za was kciuki ze wam kibicuje, ze wszystko sie ulozy i bedzie dorze bo juz nie raz wam to powtarzalam a tym bardziej glupio mi jest pisac o sobie ;/

Sarenko podziwiam Cie ja bym nie dala rady naprawde silna jestes:)
    Kiedy masz hsg?

Am u mnie tez pada caly dzien, ale mi to tam nie przeszkadza tylko spac mi sie chce

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, ja też właśnie wróciłam z zakupów. Byłam w biedronie, w mrówce i na solarium wskoczyłam. I też słońce wyszło i ciepło jest nawet. Am, nie ma co gdybać czy bedą poronienia czy nie. wiem że siedzi Ci to w głowie, ale co będzie czas pokaże. Nie ma co sie teraz tym zadręczać. A w ogóle jak się czujesz po leku? Bo mnie strasznie bolała po nim głowa na początku i kilka razy leciała mi krew z nosa.

Ewelinka, zapraszam na naleśniki, bo fryty jednak jutro ;)

100krotko pisz cokolwiek, np. jak minął dzień :)

Dziewczyny, co do wczoraj to serio widziałam juz ludzi z potrąceń, najwięcej było wisielców i w sumie nic nie przeżyłam. Pierwsze zwłoki pamietam do dziś. Trzeba było odciąć wisielca, położyć go, dotknąć........ Pamiętam jego oczy bo były otwarte. Przez kilka dni nie mogłam spać normalnie, do tego sama w domu,ciągle go widziałam i musiałam mieć światło zapalone. Zdejmowałam też z drzewa 15latka i nie wiem czemu to wczorajsze mnie obrzydziło i ciągle o tym myślę. W sumie o każdych zwłokach myślę zawsze potem. I zawsze staram się też powiedzieć coś miłego w myślach do tych ludzi. Nie bede wam pisać co i jak, bo i tak nie da się tego opisac słowami, ale musiałam się wygadać. No ale jakos trzeba sobie radzić. Minie pare dni i bedzie ok, na razie czuje mega niesmak i czuję ten smród. Wyprałam cały mundur, mam nadzieję że jak koszulka wyschnie to bedzie po problemie. :/

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, ja też właśnie wróciłam z zakupów. Byłam w biedronie, w mrówce i na solarium wskoczyłam. I też słońce wyszło i ciepło jest nawet. Am, nie ma co gdybać czy bedą poronienia czy nie. wiem że siedzi Ci to w głowie, ale co będzie czas pokaże. Nie ma co sie teraz tym zadręczać. A w ogóle jak się czujesz po leku? Bo mnie strasznie bolała po nim głowa na początku i kilka razy leciała mi krew z nosa.

Ewelinka, zapraszam na naleśniki, bo fryty jednak jutro ;)

100krotko pisz cokolwiek, np. jak minął dzień :)

Dziewczyny, co do wczoraj to serio widziałam juz ludzi z potrąceń, najwięcej było wisielców i w sumie nic nie przeżyłam. Pierwsze zwłoki pamietam do dziś. Trzeba było odciąć wisielca, położyć go, dotknąć........ Pamiętam jego oczy bo były otwarte. Przez kilka dni nie mogłam spać normalnie, do tego sama w domu,ciągle go widziałam i musiałam mieć światło zapalone. Zdejmowałam też z drzewa 15latka i nie wiem czemu to wczorajsze mnie obrzydziło i ciągle o tym myślę. W sumie o każdych zwłokach myślę zawsze potem. I zawsze staram się też powiedzieć coś miłego w myślach do tych ludzi. Nie bede wam pisać co i jak, bo i tak nie da się tego opisac słowami, ale musiałam się wygadać. No ale jakos trzeba sobie radzić. Minie pare dni i bedzie ok, na razie czuje mega niesmak i czuję ten smród. Wyprałam cały mundur, mam nadzieję że jak koszulka wyschnie to bedzie po problemie. :/

img-2014062101101130.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka to dziś na naleśniki a jutro na frytki się wpraszam :D

Am myślę, ze Sarenka ma racje - nie wiadomo co się stanie, ale myślę, ze nie ma co jeszcze zakładać najgorszego, bierzesz leki, wiec będzie tylko lepiej <3

Stokrotka późno do Was dołączyłam, nie przeżywałam z Tobą starań, ale ja również lubię jak piszesz- fajnie, że się udało, zawsze tak miło pomyśleć o tym :) no i to miłe wg mnie, ze nadal tu piszesz - dużo dziewczyn po tym jak zajdzie ucieka z wątku staraniowego, a Ty nadal tu zaglądasz :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelio, ja tez się tak czuję, uwierz mi ;) Nawet mówię to czasem do męża.

Ewelinka, to naleśniki już są. Wpadaj :D

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki kochane jestescie <3
    Wiem ze inne dziewczyny rzadko kiedy sie udzielaja na rozowej jak im sie uda ale ja sie to was przywiazalam :) tu z wami najlepiej mi sie z wami rozmawialo, taka fajna atmosfera jest :) a na fioletowej probowalam pisac na styczniowkach ale ich jest tak duzo ze zeby za nimi nadazyc trzeba by bylo siedziec caly czas na forum;/ i jakos tak nie umialam sie wdrazyc, zagladam tam od czasu do czasu ale nic nie pisze;/
    Powstal wontek z mojego rocznika tam troche pisze fajne dziewczyny sa, kojarze je z rozowej strony troche tak razniej :)
    wiec czekam az wy dolaczycie do grona ciezarowek i bede z wami dyskutowac o wszystkim:) a bede sie mogla troche pomadrzyc hihi:D

Dziewczynki nie czujcie sie zepsute...pamietacie ja tez bylam i jestem nadal jestem a jednak sie udalo, najwazniejsze to podjac leczenie i wszystko jest mozliwe :) Teraz mowicie ze jestescie zepsute to ja wam powiem ze juz jestem gruba oooo przytylam juz prawie 7kg niby wszyscy mowia ze ladnie wygladam a ja sie czuje bardzo grubo:/

Wasi mezowie tez ogladaja mecz? moj taksie ekscytuje ze az na lozku skacze :D

ewelinka2210, Amelia San lubią tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądają, oglądają :)

Am nie jesteś gorsza, ale wiem o czym mówisz, bo ja sama czesto sie tak czułam - teraz na szczęście mi to przeszło :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko ja tez bardzo lubie gdy do nas zagladasz. Jesli nie wiesz, co napisac, to napisz cos o dziecku i co u Was slychac :)
    Am, wiem o co chodzi, ja tez czuje sie zepsuta. Ostatnio powiedzialam tak do meza i strasznie mnie opieprzyl za to :P
    Sarenko, podziwiam Cie. Twoja praca przewiduje wiele "atrakcji" :/
    Dziewuszki, zegnam sie z Wami, ale tylko na dwa dni :P jedziemy jutro na wesele, a wniedziele sa poprawiny. Odezwe sie pewnie w poniedzialek ;)
    Udanego weekendu <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 uwielbiam was normalnie :-) najlepsze ciocie dla Lenki:-)

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się przywitam :)

Ładna pogoda dziś u mnie. Ja to ide pobiegać, pod prysznic i idę na pazury-dziś stopy. A potem obiad. Na 20 mam do roboty i urloooop :D

Tylko mój nie ogląda meczów, na szczęście ;)

100krotko, moja koleżanka z pracy jest na tym samym etapie co Ty i tez ma termin na styczeń. Ale przytyło jej się sporo. Tyłek urósł, cyc ogromny ale takie prawa ciąży :) Potem wszystko można zrzucić. Choc nie powiem, ja bede się starała robić wszystko by się nie roztyć, no chyba że hormony zrobia swoje ;)

Miłego dnia dziewczyny.
    Am do której pracujesz?

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)

Mój ogląda czasami ale zawsze strasznie je przeżywa:-)

Am pięknie tylko w ubraniach:-( właśnie odkryła nowe roztepy:'( ich się najbardziej boje a zrobiły mi się na cycku z przodu na boczku i dzisiaj zauwazylm że na pupie:-( aż mi się płakać chce codziennie całą się smaruje 2 razy a one i tak wychodzą i tak już nie wiem co kupować:-(

Ja mam nadzieję że niedługo będziemy sobie gawedzily o ciazach waszych :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed też miałam :-( ale co się dziwić jak z 50 kg przytylam do 70:-( ciekawa jestem co będzie dalej w grudniu napewno będę jak babka hehe:-)

Nudności minęły czasem jak został zjem to się pojawia lae takie tyle to nic:-) jak bym chciała rodzić hmmm nie wiem jeszcze gdzie będę rodzić a jak to się okaże:-) ale raczej skłania się do naturalnego:-) choć przeraża mnie to że w szpitalach w okolicy nie ma znieczulenia:-\ ale zobaczymy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amcia ja tez się boje i to bardzo ale wszyscy mi mówią że po naturalnym szybciej się do siebie dochodzi itp. Mój lekarz jest tego samego zdania ale mówi że jak mała będzie duza to zrobimy cesarke żebysmy się nie meczyly :-)

Ja Ci tu dam jeśli wogole zajde!!! Znajdziesz musisz w to wierzyć! Pamiętaj cuda się zdarzają :-)

A ja jestem zła :-\ popsoly nam się drzwi wejściowe i do zimy musimy kupić nowe :-( dzisiaj się rozgladalismy za takie lepsze 1500:-( a mieliśmy kupić wcześniej wózek...

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja polecam naturalny ;) mialam bez znieczulenia i wszystko poszlo szubciutko, no a samopooczucie po bez porownania, po dwoch godzinach siedziałam, wiadomo, ze różnie bywa,jak są wskazania, to wiadomo, ze wyjscia nie ma,albo jak ktoś naprawdę strasznie sie boi, to tez rozumiem taką decyzję, choc warto sobie to spróbować wytłumaczyć,bo dlamatki i dziecka gdy niema zadnych komplikacji zdecydowanie naturalny lepszy.

Milego dnia Wam życzę ;),ale brzydka pogoda dzisiaj...

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ojej, no czasem wpadają takie wydatki, a nie da się ichjeszcze ewentualniejakos naprawic?

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Am, tak już mam urlop :) Po meble jutro, ale mamy już tyle planów na ten urlop że nie wiem czy się wyrobimy :) I jeszcze wyjazd i impreza i dziś mieliśmy jechac do kina i do hotelu. Ale mąż dziś przychorował więc dziś siedzimy w domku choć raz ;) oglądamy filmy, a ja mamzamiar porobić sobie fest maseczki na włosy i je pomaluję. Nie mogę się zgrać z fryzjerką, a już jest powinnam.

100krotka, myślę że w Twoim przypadku rozstępy po prostu wychodzą, bo skóra mimo wszystko jest niezbyt nawilżona, przesuszona przez co mniej elastyczna. Może nie smarowałaś jej przed ciążą, tylko w trakcie już? To za mało niestety. Ja moge Ci polecić BioOil, jest niezastąpiony. Poza tym rozstępy pojawiają się gdy szybko chudniesz, albo szybko tyjesz. Skóra nie nadąża za tym rozciaganiem i pęka.

Am, ja mam rozstępy na jednej nodze, zaraz na udzie tak wysoko, taki pasek długości gdzieś 4 cm :D I to wszystko, ale smaruje całe ciało od lat, chyba odkąd byłam nastolatką. Zawsze miałam sucha skórę i denerwowało mnie to więc weszło mi to w nawyk. A co do tycia AM po euthyroxie, to pocieszę Cię, ale to zależy od organizmu. Biorę go już 7 miesięcy a moja waga ani drgnęła, raczej schudłam bo przecież i tak ciągle biegam. Więc nie przejmuj się, pobierzesz i zobaczysz, a ta co tyle przytyła może po prostu żarła-taka prawda. Jak już cos to puchłam po duphastonie, to jest gówno dopiero.
    I tak we wtorek endo :) Znowu sie rozpisałam.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) ale mam pracowite dni jednak jak mąż w pracy to więcej leniuchuje :-)

Nie lubie takich nie planowanych sporych wydatków ale co zrobić:-\

Sarenko roztepy miałam osdka pamiętam ale takie małe przed ciąża też starała SI nawiązać skórę ale przyznam się bez bicia że nie codziennie:-( teraz dzień w dzień ale cóż taki mój urok:-(

Am Sarenka dobrze mówi nie każdy tyje po eutyroksie:-) u mnie to wpływ miało wiele czynników rzucenie papierosów problemy z cukrem no i pół roku siedzialam w domu bez ruchu w okresie zimowym:-( ale mam nadzieję że po porodzie dam radę się ogarnąć :-)

Marleni moja siostra też po cesarce i sobie chwali :-) dlatego ją się nastawia że co ma być to będzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 16:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję bo w czerwcu mam wesele młodszej siostry i trzeba ładnie wyglądać:-)

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ