Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amcia lekarz napewno będzie wiedział co robić:-) kciukamy cały czas za was:-)

Amelia San lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Marleni wczoraj pisałas o długich staranaich i niezażywaniu leków - no mam to samo ;) Tzn. teraz juz trcohe opduszczam, jak czasem coś trzeba wziąś, ale wcześniej to dramamt - nie dolecze przeziębienia porządnie, bo tylko domowe sposoby - w końcu jestem zdrowa, ale to trwa i trwa, sama sobie życie utrudniam, ciągle nadzijea, że to ten cykl. No ale to juz chyba w starania wpisane - choć teraz sobie powtarzam, że jak nie ten to nastepny - przy takiej liczbie mieisąc w ta czy w ta to juz nie ma różnicy ;)
    Amelia powodzenia Kochana - daj znac co lekarz powiedział <3
    Stokrotka ale mało wydałaś - ja nawet nie chce tego liczyć - mi na nic lekarz nie daje skierowania...
    Little super, że Tobie większośc teraz za free zrobią. Ale serio - ale by było jak bys teraz zaszła :) Oby niemierzenie temperatury pomogło ;)

Miłego dnia Wam wszystkim życzę :)

Marleni lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, Marleni ściskam kciuki :)
    ewelinka byłoby naprawdę fajnie :D
    Chyba muszę schować termometr gdzieś głęboko, bo pierwsze co robię po przebudzeniu to szukam go pod poduszką :P już mi to w krew wlazło :P

Miłego dnia <3

Marleni, ewelinka2210, Amelia San lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Żyć normalnie takie o to motto zarządzam :P

Spokojnego dnia :)
    OOOO :) no to teraz ise wszystkie zastosować ładnie ;)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Little no tak to jest - jak już nam coś w krew wejdzie, to potem na automacie to robimy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am czyli zadowolona z wizyty? Fajnie że trafiła na taka lekarkę co i porozmawiać po ludzki umie:-) to teraz cierpliwie czekany na efekty:-)
    Powodzenia Kochana:-)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia to super, że tak afajna lekarka - ważne, że jest diagnoza i bierzesz leki - teraz będzie tylko lepiej <3 A Ty byłas u endokrynologa, czy takiego ze specjalizacją z ginekoligii też?
    Mąż kochany :)

Marleni a Ty miałaś wcześniej problem z pękaniem pęcherzyków? Bo ja juz tez się zastanwaim nad tym pregnylem, ale mi na razie moja lekarka tego nie proponowała.
    Ale miałaś przygody z tymi wizytami :)

Wysłany: 2 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, teraz to już musi być tylko lepiej :D a męża masz ze złota chyba :D

Marleni, ja za bardzo na hormonach się nie znam. Jest w normie, więc może poczekaj do wizyty. A pregnyl załatwi owulację :D

A dieta pewnie pomoże, wiele dziewczyn twierdzi, że dzięki diecie się udało ;)

Marleni, Amelia San lubią tę wiadomość

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Am, że taka pani doktor. Empatia to coś, czego wielu lekarzom trochę brakuje. Nie oczekuję, że będą się nade mną użalać ale czasem brak delikatności i zaangażowania w leczenie to zmora.
    Ja też miałam pierwszą diagnoże zapalenie tarczycy. Teraz jak biorę euthyrox wszystko wróciła do normy i na ostatnim usg nawet już nie miałam ogniska zapalnego. Także najważniejsze, że zaczynasz to leczyć. Kto wie, może własnie u ciebie to obniżenie tsh poskutkuje szybko i będziesz miała swoje szczęście :)

Amelia San, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, fajnie że trafiłas na dobrego lekarza i że wszystko Ci wyjaśniła i zbadała. Mówiła co dalej, jak leczy się zapalenie tarczycy? A jeśli chodzi o Twoje wyniki to prolaktyna ok, nie jest za niska. Natomiast mi ten testosteron się nie podoba. Gdyby miał być podwyższony to pewnie mieściłby się jeszcze w normach w owu, a nie wykraczał poza... Mnie gin przed wysłaniem pytał o to czy mam jakies problemy z tym związane, np. nadmierne owłosienie? Mi wychodził testo niziutki, praktycznie dolna granica normy i w owu i przed. Zapytaj o to dla własnego dobra.
    Dawkę dała Ci na początek małą, ale niestandardową, bo przeważnie na start dają 25. Co mija się z celem.

Ewelinka, lekarz to znajomy, dlatego nic nie bierze :)

A ja 8 września mam umówioną wizytę u endo, a jutro jak będzie mój gin biorę skierowanie i krew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 07:26

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelio, super, że trafiłaś na fajną Panią dr:)
    Znasz przyczynę, więc teraz leki i zielony koniec:)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 3 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Am, nastaw się pozytywnie :) zobaczysz pójdzie gładko :) Trzymam kciuki <3

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Chciałabym bardzo Płatku :) O niczym tak nie marzę.
    Świetnie, że u Ciebie nie ma już zapalenia :) Oby zostało tak na zawsze <3
    To prawda, że empatia u lekarzy to rzadkie zjawisko. Kilka lat temu jak poszłam do internisty po skierowanie to na mnie nakrzyczla, że sobie choroby wymyślam. Teraz juz tak bym nie dała sobie powiedzieć, bo co gdybym wtedy miała jakiś poważny problem? Też nie lubię jak ktoś się nade mną użala ale trochę zrozumienia każdy potrzebuje. Nigdy nic nie wiadomo.
    Długo zwalczałaś zapalenie? Jaką dawkę brałaś?
    Drugie USG miałam chyba po roku leczenia, to zapalenia już nie była. Poziom tsh jednak trochę skakał i dawki miałam ciągle zmianiane. Teraz biorę 100 i ostatnio było w normie. Mam nadzieję, że już się na dobre unormowało. Leczę się już chyba ok. 4 lata.

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) A ja w pracy... A tak mi się dziś nie chce... Pogoda rzeczywiście paskudna...

Am i wszystkie pozostałe - również życze miłego dnia :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja też dziś mam wolne. Miałam miec dziś na rano ale zamieniłam się wczoraj z kolegą i przyszłam za niego na 20, bo chciał. Czyli nie zrobiłam krwi, ale moze jeszcze dam rade przed wizytą, jak nie to po.
    Od niedzieli urlop i ruszamy po nowe meble do sypialni :) Mam tu blisko wieeelką halę brw :D

Am, u mnie tez dziś pada i pochmurno, ale to i tak miłe bo już długo nie było takiej pogody. A dawkę i tak Ci pewie podniesie. Po miesiącu masz zrobić następną krew? Nie martw się, prawie wszystkie to tu mamy. Marne pocieszenie, ale to jest do wyleczenia na szczęscie :)

W ogóle miałam okropną noc. Byliśmy na zgonie 18latka. Myślałam że juz nic na mnie wrażenia nie zrobi, a jednak...kiedys to po mnie spływało, teraz jakaś zrobiłam się wyczulona. Starość? :) Od zgonu minęło koło godziny, zaczął strasznie śmierdzieć. Musieliśmy tam byc do czasu przyjazdu prokuratora, no siedziałam przy moim prowizorycznym "biurze" zaraz obok skwaszona strasznie. Głupio było założyć bluzkę na buzię choć musiałam od czasu do czasu, ale gorzej było siedzieć w tym. Gorąco nie było, byłam na takich co np. wisieli pół dnia i nie pachnieli tak. Juz potem musiałam wyjść jak wszystko napisałam, było mi strasznie nie dobrze, poszłam na inne piętro ciągle czułam ten smród. Musiało mi w nos wejść i w koszulkę. Potem w komendzie szorowałam sie cała, zmieniłam bluzkę, natarłam się kremem, wzięłam gumę i popsikałam nos perfumami-kolegi :/ bo swoich akurat nie wzięłam! Czułam to jeszcze jakoś za długo. Sorry za ten nie fajny wpis, ale tak jakoś ta interwencja leży mi na sercu. Myślałam zaraz o swoich bliskich i to jak brzydko ten chłopak wyglądał w tak krótkim czasie. Okropnie, naprawdę widywałam wisielców w lepszym stanie...

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego zaraz się ogarniam i jade sobie poprawić humora.
    ehhhh

img-2014062101101130.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka współczuję - to musiało być cięzkie... A który to dzień cyklu? bo skoro nagle taka mocna wrazliwośc na zapachy, to może coś jest na rzeczy? :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, 21dc. W sumie to bym nawet o tym nie pomyślała co Ty ;) Juz doszła do wniosku że to niemożliwe i czekam na hsg. Po prostu śmierdziało i tyle. Kolega z którym byłam stwierdził że to normalne, a zna się na rzeczy. Może to już nie dla mnie takie rzeczy i nadal gdy pomyślę to mnie mdli. A taki zapach trudno wytrzymać.

img-2014062101101130.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wierzę, i tak jesteś silna - ja bym pewnie zwymiotowała...

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągnęło. Kolega mówi to włóż palce i po sprawie :) ale nie miałam gdzie rąk umyć więc brzydziłam się całą sobą :/ :/ :/

img-2014062101101130.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ