Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale miałam pracowity dzień wczoraj i dziś. Meble stoją, wyglądają bosko, mężowi sie bardzo podobają :) Wczoraj o 21 mieliśmy już wszystko ogarnięte na tip top. Jestem mega zadowolona. Muszę jeszcze tylko dokupić nowe dywaniki.
    A dziś sprzątałam resztę w domu na BŁYSSSSK. Niedawno skończylam i 4 prania.Ale pogoda super to szybko schnie. Musiałam 2 razy jechac na zakupy, bo cos się skupić rano nie mogłam, zaliczyłam jeszcze pepco i mrówkę i kupiłam nowe dodatki. Większość wywaliłam starych, teraz jest minimalizm. Przygotowałam ciasto na placki z jabłkami na kolację i wreszcie leże...
    A i samochód naprawiony. Czekam tylko na chromowaną część która odpadła sobie i na obramówke do halogenu :) Mąż jak go rano zobaczył to o mało go szlak nie trafił :D bo wyglądało to na droższą naprawę niż się wcześniej wydawało, ale nie kosztowało nic, bo znajomy mechanik robił.

Am, co do testosteronu to z tym jest prawda. Podwyższony może utrudniać zajście. To było pierwsze co, co kazał mi zbadać gin na początku. Ale wiesz jak jest, ogólnie każdy hormon odgrywa kluczową rolę, więc każde odstępstwo od normy może utrudniać zajście w ciążę. Dlatego trzeba mieć to stale pod kontrolą.

Maleficent, super że dochodzisz do siebie. Oby się szybko goiło i do dzieła :*

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Am, przyda się wam drinczek :) Też bym walnęła, ale mąż w pracy więc sama pić nie bedę. I tak dzis obroty na full, ale juz nie mam siły. Ale ide ogarniać placki i robię dziś sobie wieczór relaksu. Mam olejki zapachowe do kominka, peeligni, maseczki na twarz. Jutro na 8 do roboty, więc musze odsapnąć :)

Amelia San lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) melduję, że wesele było mega zajebiste :D wyszliśmy jako ostatnia para gości :D

Am, nie pękaj <3 obyście nie musieli czekać 3 lat tak, jak jedni z Waszych znajomych :*

Amelia San, Marleni lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Czeee Wszystkim :)

Dziewczynki ja też mam problem ze swym panem w domu, no bo muszę pamiętać o swojej tonie leków i jeszcze o jego. On to myśli ze jedną tabletkę weźmie i to już na całe życie mu pomoże...ileż to niepotrzebnych dyskusji nt temat było :P
    Ale ostatnio z grubego kalibra wyskoczyłam, że ja tu cierpię co miesiąc okres, milion leków, bolesne badania a on nawet nie może zapamiętać o 1 tabletce i chlip chlip he he he
    Wywiesił dużą kartkę na lodówce i (odpukać) na tą chwilę bierze, a i jeszcze jak mu powiedziałam ile kasy kosztuje ten proxeed to też podziałało he he :)

Manificentko fajno, że powróciłaś niemalże to pełnych sprawności :) Gumka nie taka zła dacie radę, teraz są takie cudaśne fikuśne że możecie szaleć na całego. Tylko się nie przyzwyczajaj:)
    A to hsg to sprawdzenie po operacji?

Ladybirdzie kciuki dalej zaciśnięte :)
    U mnie było dokładnie to samo! Ale jaka awantura! I też zakończona płaczem. Teraz też bierze i mam nadzieję, że tak zostanie. Żeby to jeszcze pomagało...Efektu nie widać, brzuch nie rośnie :(

Wysłany: 20 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretta wrote:
    Dziekuje bardzo to mój 6 cykl i stracony w poniedziałek robiłam bete 20 dc i pozom 2 a od 5 liczy sie 1 tydzien ciazy moj maz jest ciagle na wyjazdach i u mnie ciąża to chyba we śnie
    6 cykli z mojej obecnej perspektywy 15 cykli to nie dużo. Ale doskonale cię rozumiem bo ja przy 6 też już zaczynałam świrować. Mam nadzieję, że szybko ci się uda:)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    6 cykli z mojej obecnej perspektywy 15 cykli to nie dużo. Ale doskonale cię rozumiem bo ja przy 6 też już zaczynałam świrować. Mam nadzieję, że szybko ci się uda:)
    no wlasnie, wszystko się z mienia w zależności od perspektywy, u mnie 22, teraz jest w sumie łatwiej niż na początku, bo wtedy strasznie swirowalam. Ale mam nadzieje, ze każdej z nas szybciutko się uda :)

Fajnie było u siostry, na bierzaco Was czytałam, gorzej z pisaniem :)

Sarenka wspolczuje wypadku, dobrze, ze Tobie nic się nie stało <3

U Was tez tak ponuro? U mnie paskudna pogoda, nic się nie chce...

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little szkoda, ze się z pracą nie udało, ale widocznie tak mialo być, a gdzieś jeszcze będziesz startować?

Wysłany: 20 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ochotę się upić :(. Lada chwila spodziewam się @.

Wysłany: 20 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:

My wczoraj poszlismy na drina, a wypilismy po 4, upilam sie, rano kac ale nie zaluje, zresetowalam sie totalnie i na pewne sprawy patrze inaczej :)

Ja się już dawno tak dobrze nie bawiłam bez alkoholu :D aż sie sobie dziwię ;) ale też lubię czasem taki mały resecik. Przydaje się :)
    Płatek szkarłatny wrote:
    Też mam ochotę się upić :(. Lada chwila spodziewam się @.

Tulę mocno <3 chętnie przejęłabym od Ciebie @ do mnie jakoś się nie spieszy :/ a potrzebuję by szybko przyszła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 18:18

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie kochane :). No właśnie myślałam już od rana, że za chwilę dostanę a tu nadal nic. Temperatura tak spadła, że już nie mam złudzeń. Też mam nadzieję little, że przyjdzie szybko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane :)

Dziewczynki niech ta franca do was nie przychodzi nie pojawia sie groszki :)

Am ja siedze na lozku czekam na meza ktory walczy z centralnym... mam nadzieje ze zaraz przyjdzie :)
    Bylismy dzis w Warszawie :) smialam sie do meza zeby Cie odwiedzimy ale nie dal sie namowic :) hihi :)

• elmalia Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda też ponura, ale nieważne
    :) mamy dziś nasza 1 rocznicę (oficjalnie świętowaną wczoraj) więc pogoda, czy jej brak nie mają znaczenia:)

Co do @ to tez czuje, że się do.mnie.zbliża. Temp mi spada, brzuch ciągnie, za jakieś 5 dni powinna być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 21:00

Marleni lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka to wszystkiego co najlepsze na kolejne lata :)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, mi nic :) Dzięki. Miałam tak samo,że na początku starań bardzo przeżywałam wszystko, każdy okres, test itp. Teraz luz i tak powinno być. To nie może przysłonić całego świata i życia.

Am, a co konkretnie piłaś? Oj małe 4 drinczki, dobrze że zrobiłaś reset :)

Ja też mam ochotę się nachlać. W piątek mamy imprezę, ale nie wiem czy uda mi się zamienić. Jeśli tak to....ooooo :D bedzie się lało.

100krotko, głupie pytanie-bzykacie się tak jak przed ciążą? Czy dziecko w brzuchu nie przeszkadza Ci w tym jakoś? W ogóle w ciąży wskazany jest delikatny seks, czy nie ma to znaczenia gdy wszystko gra?
    Kurdę nurtuje mnie to.

Marleni lubi tę wiadomość

img-2014062101101130.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Emilka to wszystkiego co najlepsze na kolejne lata :)
    Dziękuję :) co prawda mam na imię Ewelina hihi

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejciu przepraszam Cie ;)

• elmalia Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szkodzi, to przez ten mój zmyłkowy Nick ;)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas zakrecona dzisiaj jestem:)

Wysłany: 21 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Jak spędzacie niedzielny wieczór? :)

Niedziela minęła nam leniwie :D ledwie zmusiłam się, by obiad zrobić :P
    Odpoczywaliśmy cały dzień :) obejrzeliśmy film a potem poszłam spać. Dość wcześnie, ale po 4h snu po weselu po prostu padłam.
    elmalia wrote:
    Dziękuję :) co prawda mam na imię Ewelina hihi

Kolejna Ewelina na wątku :D piękne imię ;)
    Płatek szkarłatny wrote:
    Dzięki za wsparcie kochane :). No właśnie myślałam już od rana, że za chwilę dostanę a tu nadal nic. Temperatura tak spadła, że już nie mam złudzeń. Też mam nadzieję little, że przyjdzie szybko.
    <3

ewelinka2210, elmalia, Marleni lubią tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Wystarczy mi takiego resetu na bardzo długi czas ;D
    We wtorek będę robić usg a tak się boję, że coś wyjdzie. Mam nadzieję, że nie.
    Jak spędzacie niedzielny wieczór? :)
    Am a czego usg? Tarczycy? Będzie dobrze <3
    elmalia wrote:
    U nas pogoda też ponura, ale nieważne
    :) mamy dziś nasza 1 rocznicę (oficjalnie świętowaną wczoraj) więc pogoda, czy jej brak nie mają znaczenia:)

Co do @ to tez czuje, że się do.mnie.zbliża. Temp mi spada, brzuch ciągnie, za jakieś 5 dni powinna być.
    Wszystkie dobrego imienniczko :P
    Sarenka2015 wrote:
    Ewelinka, mi nic :) Dzięki. Miałam tak samo,że na początku starań bardzo przeżywałam wszystko, każdy okres, test itp. Teraz luz i tak powinno być. To nie może przysłonić całego świata i życia.

Am, a co konkretnie piłaś? Oj małe 4 drinczki, dobrze że zrobiłaś reset :)

Ja też mam ochotę się nachlać. W piątek mamy imprezę, ale nie wiem czy uda mi się zamienić. Jeśli tak to....ooooo :D bedzie się lało.

100krotko, głupie pytanie-bzykacie się tak jak przed ciążą? Czy dziecko w brzuchu nie przeszkadza Ci w tym jakoś? W ogóle w ciąży wskazany jest delikatny seks, czy nie ma to znaczenia gdy wszystko gra?
    Kurdę nurtuje mnie to.
    To mam nadzieję że się uda wypić w piątek :) Ja muszę przestać na jakiś czas, bo mnie już wkurza strasznie jak wyglądam i do końca roku muszę coś schudnąć - kiedyś pisałaś, że osiągnęłaś figurę idealną - też tak chce :) Nie zależy mi na wadze, tylko na wyglądzie, ale wiem, że duuużo mi do ideału brakuje. No trzeba się spiąć :)

Little zgadzam się, że Ewelina to piękne imię :P
    A jak dzisiaj po weselu samopoczucie? Ja mam tak, że jak krótko bardzo śpię, to kika dni organizm się zbiera :) Mam nadzieję, że Ty już do siebie wróciłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 09:06

elmalia lubi tę wiadomość

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ