X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez już myślałam o imionach. Nie wiadomo po co.
    @ się zbliża i strach coraz większy...
    Amelia, testujesz w ty miesiącu?

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli @ nie przyszła to jeszcze coś może się zdarzyć.

Nie wyrzucaj sobie, że tak wybuchłaś. Po owulacji żyjemy w dużym napięciu i oczekiwaniu , nawet, jeśli wmawiamy sobie, że jesteśmy wyluzowane. To siedzi w podświadomości. A potem, jak stanie się coś, co nam mówi, że znów się nie udało, to ciężko kontrolować emocje. Wiem coś o tym :(.

U Ciebie to chyba 4 cykl prawda? To jeszcze bardzo niewiele. Wszystko przed wami.

My też czasem oglądamy kotki na yutube :).

Amelia San lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am kusisz mnie ta szarlotka:) jasie rozplakalam dzisiaj bo i internet nie chcial dzialac i nakrzyczalam na swojego zeby cos z tym zrobil:) a on zacza sie smiac to ja w jeszcze wiekszy placz i ze niech sam sobie obiad robi:) przyszedl przytulil naprawil i poprosil o obiad :) teraz sie sama z tego smieje :)

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia, wydaje mi się, ze każda z nas Cie rozumie jeśli chodzi o te nastroje, choc zawsze wolę mówić za siebie. Ja też dziś popłakuję i raczej nie mam nastroju.

Ale Ty z tą temp to szalejesz powiem Ci :) oby wróżyła dobre rzeczy!

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko, ja też dziś wpadłam panikę jak internet nie działam, gdy chciałam wpisać temperaturę.
    Odkąd mam tu konto chyba jestem uzależniona od komputera i internetu. Wpisanie temperatury to kulminacyjny punkt dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja tez czuje sie jak uzalezniona :) ale coz od czegos mozna :)

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię czekać :). ale najbardziej to się boję, że jest z nami jakiś problem i dlatego nie możemy zrobić dzidziusia. Stąd chyba największe nerwy.

A taki charakter niecierpliwy powoduje ciągle napięcie i dlatego boję sie czy to ten słynny czynnik psychiczny nie jest problemem.

Wskakuj pod koc Amelia i się wygrzewaj bo nas pozarażasz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wskoczylam jeszcze na troszke na lozko przed praca:)

Wiecie co dla mnie nie ma znaczeenia ktora z nas ile sie stara bo kazda z nas tak samo pragnie zostac mama a nie mamy wplywu na to co przyniesie los... ja staram sie 3 lata a czasami czuje sie taka zielona w tych sprawach bo nigdy nie mierzylam temperatury bo tez nie mam jeszcze powtorzonych wszystkich badan i co przez to mniej pragne dziecka...z czasem juz nauczylam sie tak bardzo nie przezywac @ i tyle a starac sie bede dopoki Bog da mi sile:)

Amelia San, JaJaga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje <3 to ja poprosze odrazu 2 szczescia i 4 nozki :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    miałam smutną minę, powiedziałam mu, że jestem zmęczona a on się zapytał czy ja jestem jakaś zła. To mnie tak rozzłościło jak płachta na byka. Idiotyczne prawda?

Mnie pytanie: "Jesteś zła?" też nieźle wkurza.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Powiem Wam, że ja zawsze chciałam bliźniaki, ale to tak całkiem na poważnie- tym bardziej, że u nas w rodzinie(mojej i męża) przeplatają się bliźnięta dość często :D Ale mój M jak mówię nieraz w żartach o bliźniakach, to aż się wzdryguje hehe

Teraz miałam nadzieję na bliźniaki, bo były 2 duże pęcherzyki i na USG było widać, że oba pękły :) więc po cichu żyłam nadzieją :) no i zaraz jak mąż przywiózł mnie po laparoskopii do domu, to leciały nad nami @ bociany!!! :) ale miałam frajde :D

littleladybird, 100krotka:) lubią tę wiadomość

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamiast @ miałam napisać 2.

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie też były bliźniaki, ze strony taty i mamy też :D więc prawdopodobieństwo jest duże :D i jakoś nigdy nie przerażała mnie myśl posiadania bliźniaków. Przecież damy radę :D

• messy99 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga to oczywiście życzymy Ci tych bliźniaków i 3mamy kciuki :D Ja osobiście będę szczęśliwa z jednego choć co Bóg da to będzie :) Dziś już nastrój mam inny, pogodziłam się z kolejnym ENTYM nieudanym cyklem i z nadzieją patrzę na przyszłość. I wiecie co dziewczynki? Może uda nam się kiedy najmniej będziemy się spodziewać :)

Amelia San, JaJaga lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy najmniej będziemy się spodziewać, martwić i myśleć tylko o jednym :) tak, to prawda, ale bardzo trudno o tym nie myśleć, nie martwić się i nie spodziewać z każdym cyklem lokatora w brzuchu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to raczej malo prawdopodobne bo aniu mnie ani u meza nikt nigdy nie mial blizniakow:( fajnie by bylo miec takie dwie same dziwuszki albo chlopcow albo i to i to :) rozmarzylam sie:)

Mojemumezowi mazy sie coreczka ostatniosie smialze jak bedzie pierwsza corcia to on bedzie ja rozpuszczal i na wszystko pozwalal a ja nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mysle ze szczescie pojawi sie w naj mniej spodziewanym momecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie taknaprawde to bez roznicy bede kochac nad zycie kogo bede miala :)
    ale takie kiedys mialam marzenia :)

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym chciała, żeby sprawa się rozstrzygnęła- nie mam @ i objawy mi przeszły, nawet popołudniu dziś jestem dość "mokra". Ale w sumie, to nie pamiętam jak to było w poprzednich cyklach, czy tez było obficie ze śluzem na "zaraz przed". Mam słabą pamięć,albo po prostu nie zwróciłam na to uwagi... Ale chyba też, bo wiem, że liczyłam na bąbla :)

• JaJaga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird, w sumie dopiero teraz zwróciłam na to uwagę, jakie niemoralne zdjęcie masz jako awatar hehehe :D ładne rzeczy :)

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ